Muusikoiden.net Keskustelu: Kuntoiluhaaste 2007!

wrshredder01.02.2007 19:40:07
No niin ,pitäiskö tämmönen laittaa käyntiin..
Uusi vuosi ,uudet kujeet. Onko täällä porukalla jo treeni päällä, pitää nääs valmistautua ajoissa ranta-kuntoon!
 
Mä teen nyt kotona lähes päivittäin jotain painojen nostelua , vatsalihasliikkeitä tai punnerruksia. Mutta eihän se riitä mihinkään jos kotona yrittää nysvätä joten päätin että käyn tuolla teknillisen korkeakoulun punttisalilla kun sinne ilmatteeksi pääsen. Ens maanantaina pitäs aloittaa taas treeniputki. Painoa yritän kasvattaa niin paljon kun mahdollista joten en välitä mitä syön ,kunhan syön. Proteiinit löytyy tietenkin kaapista :) Sitten kun alkaa niinsanotut teepaita-kelit niin alan treenaamaan vatsaa ja tekemään enemmän aerobista treeniä. Pyöräilyä ja muuta..
 
Kyllä sitten kelpaa rannalla pullistella ,heh juum! ;)
kid ego01.02.2007 19:45:47
Huh, just tulin salilta. Ajatus ei nyt oikein kulje, vastailen myöhemmin.
 
Sitten kun alkaa niinsanotut teepaita-kelit niin alan treenaamaan vatsaa
 
Kannattaisko tehdä jo nyt niin ne lihat kasvaa. Keväällä voit dieetata läsöt pois päältä.
wrshredder01.02.2007 19:53:24
Kannattaisko tehdä jo nyt niin ne lihat kasvaa. Keväällä voit dieetata läsöt pois päältä.
 
Juu siis niin teenkin niinkuin sanoin ,mutta enemmän :)
Artist01.02.2007 19:54:48
Kuntoilen kyllä, lähinnä siksi ettei joka paikkaan koskisi. Tukilihaksisto pitää olla hyvässä kunnossa, ettei selkä kipene.
 
Laihduttamisen vuoksi ei minun tarvitse kuntoilla, ei ole koskaan tarvinnut. Jonkin verran tulee hyötyliikuntaakin ihan arkisissa toimissa, joten en aivan rapakunnossa ole.
Hammermul01.02.2007 19:56:07
Haaste vastaanotettu! Mä olin yks päivä kaupassa ja siinä kassalla katoin ostoksiani; pari maksalaatikkoa ja 8 lihapiirakkaa + nakkeja. Ei helvatto, mietin, ettei oikeesti oo koskaan mennyt näin heikosti. Intin loppumisesta on jo 2,5 vuotta eikä pahemmin ole sen jälkeen tullut kuntoiltua. No, viime keväänä kävin ehkä kerran pari viikossa uimassa.
 
Päätin sitten ottaa itseäni niskasta kiinni ja menin ostamaan tonne naapurin salille kuukauskorttia. No, nepä puhui mut ympäri ostamaan neljän kuukauden kortin! Oon nyt viikon sisään käynyt neljä kertaa muistaakseni. Jiihaa! Törkeen hyvä fiilis kun vähän kuntoilee. Ja eilen tein pitkästä aikaa makaronilaatikkoa! :D
 
päätin että käyn tuolla teknillisen korkeakoulun punttisalilla kun sinne ilmatteeksi pääsen.
 
Missä sä asut? Mä oon TKK:lla Otaniemessä. Asun ihan tuon Otahallin vieressä. Ilmaiseksi en tosin korttia saanut. Taino, olishan tuolla meidän lafkalla ollut joku rupinen pikkusali, muttei kiinnosta mennä katsomaan jotain hikisiä Tutalaisia vaikka ilmaista oliskin.
Diego01.02.2007 19:58:32
Kyllä minä ajattelin pistää itseni uuteen uskoon.
Olen jo aloittanut käymällä päivittäin n. 4-5
kilometrin mittaisella lenkillä. Muutenkin katson
että tulee oltua ulkona joka päivä pari tuntia
ainakin. Myös ruokaa olen valkannut niin että
en syö pelkästään bicmäkkiä. :P
Eron tuntee jo nyt muutaman viikon jälkeen
kasvaneena vireytenä, ja pari kiloa on tainnut
jo pelkällä oikealla ruualla lähteä.
Hammermul01.02.2007 19:58:37
Kuntoilen kyllä, lähinnä siksi ettei joka paikkaan koskisi. Tukilihaksisto pitää olla hyvässä kunnossa, ettei selkä kipene.
 
Laihduttamisen vuoksi ei minun tarvitse kuntoilla, ei ole koskaan tarvinnut. Jonkin verran tulee hyötyliikuntaakin ihan arkisissa toimissa, joten en aivan rapakunnossa ole.

 
Joo mullakaan ei kyllä ton painon kanssa ole koskaan ollut ongelmia. Tai ainakaan sitä ei ole liikaa ollut. Selkä vaan menee tässä kotona ja koulussa istuessa kipeeksi. Jo pelkkä kunnon kuntopyöräsessio ja huolellinen venyttely tekee ihmeitä.
Robert01.02.2007 20:02:33
Uimassa käyn vähintään 4 kertaa viikossa, tunnin lenkkejä. Päivittäin tulee käveltyä koulumatkat, yhteensä sellaiset 6 km. Ja kerran pari viikossa heitän tunnin lenkin juosten. Haukkareita pidän yllä käsipainoilla ja leukoja vetämällä. En kyllä varmaan ole koskaan aikaisemmin ollut näin hyvässä kunnossa. Kesäksi vielä vähän rasvoja pois, niin gotleetista on tullut atleetti =)
wrshredder01.02.2007 20:07:11
Missä sä asut? Mä oon TKK:lla Otaniemessä. Asun ihan tuon Otahallin vieressä. Ilmaiseksi en tosin korttia saanut. Taino, olishan tuolla meidän lafkalla ollut joku rupinen pikkusali, muttei kiinnosta mennä katsomaan jotain hikisiä Tutalaisia vaikka ilmaista oliskin.
 
Tuli virhe ,siis SAMK:issa (Satakunnan ammatillinen korkeakoulu). Porissa asustelen.
Tuolla kävin isoveljen kanssa ihan säännöllisestikin, kun veli oli opettajana tuolla niin se pääsi sinne sisään. Muistasin että sinne on ihan yleisövuorojakin päivisin ,en vaan muista aikoja. Se on tosi hyvä sali . Laitteet on asiallisia ,ei mitään ämmien härveleitä ja kunnon käsipainot löytyy.. Eikä siellä usein edes ollut ketään.
 
Mulla on kanssa ruokavalio tätä luokkaa:
Kananmunia ,italianpataa, leipää(ruis) ,makkaraa ,jugurttia ,appelsiinimehua, jäätelöä ,keittokinkkua ja sitten 1-2 kertaa päivässä proteiinijuoma aterian korvikkeeksi..
Sillon tällön ostan jotain herkkuja..
hibernance01.02.2007 21:53:43
Käsipainoilla ja vatsa/selkälihaskonemikäliellä olen kotona nyt parin kuukauden ajan miltei joka päivä yrittänyt kuntoilla. Mihinkään kuntosaleille jaksa mennä, mutta uimassa voisi joskus alkaa käydä, kerran jo kävinkin, tosin se maksaa melko paljon. Laihduttamiseen minulla ei ole tarvetta, päin vastoin; yritän syödä paljon, jos vähän lihoisin. Ja itse asiassa jouduinkin hiljattain löysäämään vyötä hieman, mistä olen jopa iloinen.
Kovin edustavaa tästä vartalosta ei taida ikinä tulla, mutta parempaan suuntaan toivottavasti ollaan menossa.
saha01.02.2007 22:05:41
Kirjotusten jälkeen, kun säbäkausi loppuu, jatkuu hektinen salireeni. Kesällä futista vanhaan malliin + mahdollisesti lätkäjengiin mukaan. Syksyllä sparraus inttiä varten. Tässähän tätä haastetta.
BobHope01.02.2007 22:22:40
Lol tänään tein kuuden kilsan lenkin, kun ei tullut kotio asti linkkiä... :) Kivaa asua korvessa.
Viceroy01.02.2007 22:23:29
Joo mukana ollaan! Tänään kävin toista kertaa puntilla. Eka kerta oli viikko sitten; sitä edellinen taisi olla viime keväänä. Futaan IV-div jengissä ja kunhan radat sulavat, aion juosta cooperin. Tavoitteena 3000+. Ruokavalio on ehkä hieman retuperällä, mutta dokaillut en ole.
Lord_of_the_strings01.02.2007 22:25:07
Tämä alkuvuoden urheilu on koostunut lähinnä jääkiekosta. Hyötyliikunta tietenkin lisäksi.
 
Lumitöiden tekeminen on muuten melko hikistä puuhaa. Hyvää hyötyliikuntaa eikä tarvitse polviaan myöten hangessa tarpoa!
Leper Messiah01.02.2007 22:53:30
Noh, alkuvuotena ei hirveästi ole tullut kuntoiltua..
 
Normaalistihan on se 4 korisharkat, pari punttia ja vähän kaikenlaista muuta viikossa. No, marraskuun lopulla polven nivelkierukka sanoi työsopimuksensa irti. 2007 alkoikin sitten hienosti 4. päivä olleella polvileikkauksella, vieläkään en pysty juurikaan liikuntaa harrastamaan. Tällä hetkellä pystyn tekemään vähän yläkroppaa (penkki-hauis-hartia ja staattiset vatsat), enkä oikein muuta. 3 viikkoa vielä on rajana 90 astetta, sitä enempää polvea ei saa taivuttaa. Ja jos haluaa jonnekin lähteä, on hankittava autokyyti.
 
kolmen viikon päästä, kun toivon mukaan saan luvan taivuttaa polvea, alkaakin kuntoutus. Siinä menneekin sitten kesään asti, että pystyy täysipainoisesti pelailemaan.
 
Tässä on ihan tarpeeks kuntoiluhaastetta mulle kyllä.
Mirrinsane01.02.2007 23:38:46
Katsoin eilen Dr. Philin laihdutusjaksoa ja vöin samalla puolen kilon säkillisen karkkia.
 
Tämän vuoden puolella lähtenyt kolme kiloa höttöä, lisää menee.
Tanssiminen aloitettu uudestaan ja aion saada kestävyyttä myös. Aikoinaan nuorempana tyttönä juoksin satasia nopeammin, kuin kukaan, mutta jalan murtuminen pari vuotta sitten esti vähän kaiken liikkumisen.
Takaisin mallinmittoihin ja koulun portaat ylös hengästymättä on homman nimi. Jei.
jussimus02.02.2007 00:03:34
Heh, tähän haasteeseen on helppo lähteä mukaan sillä treeni on ollu päällä melko tasaisesti jo melkein kymmenen vuotta :)
 
Niin siis punttitreenistä on kysymys.
Ill-StarredSon02.02.2007 09:49:35
Viime vuoden kuntoiluhaasteen tavoitteesta tuli jäätyä sitten se pari kymmentä kiloa. Ei voi mitään, jalat on vaan niin heikot.
 
Eli uuteen mukaan ja täysillä, uusilla tavoitteilla. Tässä oltu 3 päivää dietillä, 6 kg paino pudonnut. Tämän viikon dietin jälkeen taas normiruokaa ja armoton punttiviikko, jonka jälkeen taas dietti. Tarkoitus olisi pudottaa painoa (lähinnä rasvaa) n.10-15 kg, mutta yrittää säilyttää (ne harvat) lihakset samalla. Eli viikoin välein vaihtelee dietti ja puntti. Diettiviikolla treenaaminen on aika nihkeetä, mutta sählyt pyrin käymään (edistää rasvanpolttoa) ja salilla ylläpitävää treeniä tulee käytyä tekemässä. Punttiviikolla ruokailussa pyrkimys tarkkailla että tarvittavat proteiinit tulee saatua, mutta ei mennä sitten mahdottomasti yli omien päivittäisten energiatarpeiden.
 
EDIT: tässä aamupalaa maistellessa, normi rasvatonmaito maistuu melko kermalle, kun on ollut 3 päivää erossa. Siis vain kolmen päivän aikana. Tänään saa juoda pari mukillista, mutta on tää ekakin sen verran jäykkää, että taitaa ne kaksi muuta jäädä juomatta. Olo on tosiaan kevyempi, vaikka vähän nälkä ilmoittaa olemassa olostaan. Hyvä fiilis.
RocknRoll02.02.2007 11:00:33
Joka päivä kävelen vähintään 4km ja nostelen puntteja, tosin aika vähän kyllä niiden kanssa tulee hikoiltua, eli enemmän reeniä käsiin vain.
 
Isoin ongelma on se että, kuolemansynneistä mässäily on lähellä sydäntä. Sitä tulee aina kahden tai ainakin puoletoista ihmisen edestä syötyä joka aterialla.
Se ärsyttää niin perkeleesti, mutta minkäs teet kun on kiva syödä.
 
Kalja ja toi suursyöminen on isoin ongelma siihen että mahaa löytyy. Nyt olis tarkoitus kesään mennessä vähentää syömistä, ja jos kuntoilu pysyy samoissa määreissä, niin eiköhän sitä kehtaa paidankin ottaa jo pois juhannuksena..
Oxyn02.02.2007 14:20:02
Tässä tullu vuoden alusta asti käytyä kolme kertaa viikossa salilla, mukavaa touhua se. Nyt kun nuo lumet vähän vielä sulaisivat, niin pääsis sitä lenkkeilyä taas aloittelemaan. Tossa alkutalvesta olin pari viikkoa kipeänä, ja lenkkeily jäi siinä. Tuon hangen takia se juoksemisen aloittaminen on helvetin vaikeata, kun ei noi jalat tykkää lumessa juoksemisesta. Ei ne tykänny silloinkaan, kun oli 6kk aktiivista juoksemista takana ja kunto ihan hyvä, joten tilanne on luultavasti paljon pahempi tämän monen kuukauden tauon jälkeen.
wrshredder02.02.2007 14:34:02
Nyt salille! Ei ollut tänään soittotuntia joten pääsen nöyryyttämään rautaa.
Toivottavasti siellä on nyt ovet auki ettei tule turha matka :)
arancia02.02.2007 14:35:11
Syksystä asti olen urheillut melko paljon. Uimassa olen käynyt useasti viikossa, ja aina kun ehdin, käyn samalla myös kuntosalilla. Koulumatkat kävelen viitenä päivänä viikossa, jolloin päivittäiseksi kävelymatkaksi tulee pelkästään koulumatkoilla nelisen kilometriä. Joulun jälkeen ostin jumppakortin, jolla voin käydä mm. pilateksessa, spinningissä tai pacessa.
 
Juokseminen on muutaman vuoden ajan ollut ongelma hajonneiden polvieni takia, mutta kevään tullessa tarkoituksena olisi ostaa uudet lenkkikengät ja lähteä lenkkipolulle - aluksi rauhallisemmin, ja polven kuntoa tarkasteltuani kestävyyden rajoissa. Typerältä tuntuisi ehdoin tahdoin polvi uudelleen rikkoa, joten hiljalleen hyvä tulee tämänkin asian suhteen.
Artist02.02.2007 14:42:57
Uiminen on muuten tosi hyvää kuntoilua.
 
Itse en tosin uimahalliin enää mene; vesi on kusista ja nopeasti uidessa on riski, että sitä menee suuhun. Toisekseen, olen aika huono uimaan.
Viime kesänä oli onneksi niin lämmintä, että luonnonvedet olivat elokuun lopussakin vielä tarpeeksi lämpimiä, kylmässä vedessä en ui.
 
Kauhullla odotan milloin pääsen lenkille seuraavaksi. Edellisestä kerrasta on pari vuotta aikaa, juoksin itseni ihan piippuun ja jalatkin vaihteeksi kipeytyivät. En ole huonossa kunnossa, mutta kovaa juostessa ei saa happea. ;)
kid ego02.02.2007 14:56:09
Jos yhteistulokseni (penkki-kyykky-maastaveto) on vuoden 2007 lopussa 500 kg niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Luulen kyllä että tuohon en pääse. Joka tapauksessa voimaa ja lihaa tarvitaan rutkasti, etenkin käsiin.
 
Salibandyssa ei ole muita tavoitteita kuin olla rikkomatta itseäni ja nauttia pelaamisesta.
 
EDIT: Äh, tuo 500 kiloa on liioiteltu, mutta 450 kg on pakko saada rikki.
BobHope02.02.2007 16:29:05
Itse en tosin uimahalliin enää mene; vesi on kusista ja nopeasti uidessa on riski, että sitä menee suuhun. Toisekseen, olen aika huono uimaan.
 
Mites kalanjätökset luonnonvedessä :O
 
Hyi en mene enää koskaan uimaan.
moderndrummer8802.02.2007 17:12:16
EDIT: Äh, tuo 500 kiloa on liioiteltu, mutta 450 kg on pakko saada rikki.
 
Eikai tuon pahakaan pitäisi olla omakuvasi perusteella http://muusikoiden.net/dyn/users/14558.jpg
wrshredder02.02.2007 17:14:55
Jos yhteistulokseni (penkki-kyykky-maastaveto) on vuoden 2007 lopussa 500 kg niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Luulen kyllä että tuohon en pääse. Joka tapauksessa voimaa ja lihaa tarvitaan rutkasti, etenkin käsiin..
 
Öm. Selitäs miten tuo yhteistulos homma toimii? Jokaista liikettä yksi toisto ja yhteistulos toi?
 
Peijjoona kun oli komia käydä pitkästä aikaa salilla. Tosin siellä oli kolme tyyppiä mun lisäksi joten oli aika ruuhkasta ,se on jotain 40m2 kokonen sali. Piti itseasiassa rintaa treenata mutta teinkin selkää ,kun oli ne laitteet vapaana..
Ehdottomasti alan käymään 3 kertaa viikossa, niin hyvät fibat tuli :P
 
Miksi kaikilla on polvet rikki? =)
lapio02.02.2007 17:22:45
Olen pystynyt pitämään yllä säännöllistä punttisalikäyntiä ja käynyt siis kolmesti viikossa. Tulokset oikeasti jo näkyvätkin puolen vuoden reuhtomisen jälkeen. Vielä, kun jaksaisi käydä pari kertaa juoksemassa. Pakkaset vain ovat hieman vieneet motivaatiota tuolta. Läskiäkin on häipynyt jonkun verran, kiitos terveellisemmän ruokavalion ja roskaruokalakon, jossa olen myös pysynyt kiitettävästi. Tänään tosin sallin itselleni sen kunniaksi ihan kunnon kebabpitsan, koska en ole syönyt roskaruokaa yli kuukauteen. Karkkiakaan en ole mässyttänyt juuri lainkaan.
Jesmies02.02.2007 18:17:27
Itse harrastan 2 kertaa viikossa erästä itsepuolustuslajia, 3,5h yhteensä viikossa siis.
Muuten sitten lähinnä tuleekin istuttua kotona ja soiteltua kitaraa. Kyllähän se silti käy treenistä kun siellä tulee hikoiltua ja muutenkin liikuttua sitten oikein rutkasti :)
kid ego02.02.2007 18:44:51
Öm. Selitäs miten tuo yhteistulos homma toimii? Jokaista liikettä yksi toisto ja yhteistulos toi?
 
Niin siis tuo tarkoittaa jokaisen liikkeen yhteenlaskettua maksimia. En tietty aio repiä niitä samana päivänä.
Leper Messiah02.02.2007 18:56:40
Miksi kaikilla on polvet rikki? =)
 
omalla kohdallani:
 
En ollut treenannut tarpeeksi, jalan lihakset eivät olleet tarpeeksi hyvässä kunnossa tukeakseen polvea tarpeeksi. Se ei sitten kestänyt rasitusta ja nivelkierukka halkesi ja repesi puoliksi irti + leikit. Saan sitten tehdä ensi kesänä samat treenit, kuin tein viime kesänä. Turhauttavaa ja hidasta hommaa tämä on, mutta näin voi käydä.
 
Ja just tulin salilta, pitää tehä tommosta jenkkiohjelmaa.. Penkki-hauis-hartiat-ojentajat. Staattisia vatsoja tein taas 2x2min ja 2x1min.
kid ego02.02.2007 18:59:34
Piti itseasiassa rintaa treenata mutta teinkin selkää ,kun oli ne laitteet vapaana..
 
1) Laitteissakin voi tehdä vuorotellen
2) Opettele ja totuttele tekemään liikkeitä myös vapailla painoilla (tangot, kp:t)
wrshredder02.02.2007 19:34:49
1) Laitteissakin voi tehdä vuorotellen
 
Niin voi ,mutta se on turhauttavaa odotella ja vaihdella pakkoja kun penkillä on yksi tyyppi ja ristitaljassa oli yksi tyyppi koko ajan. Mä teen muutenkin treenit nopeesti nykyään (2-3 varttia) ,ettei tule turhaan palloiltua. Sarja - venyttely -sarja ..ja niin edelleen. Eikä mulla ollut päämääränäkään tehdä mitään tarkkaa treeniä tänään ,kävin lähinnä katsomassa ne aukioloajat..
 
2) Opettele ja totuttele tekemään liikkeitä myös vapailla painoilla (tangot, kp:t)
 
Juu ,osaan. Mutta ei pystynyt..
 
Maanantaina alkaa vasta kunnon treeni..
Flow02.02.2007 21:11:45
Voisi tämäkin läski ottaa tähän osaa. Lenkkeily on jäänyt miltei kokonaan ihan vaan sen takia, että lenkkikengät hajosivat ja en ole saanut uusia ostettua.
Saamaton kuin mikä...
Parasite02.02.2007 21:27:42
Juuri kun olin pari viikkoa sitten saanut kunnon reeniputken pitkästä aikaa päälle niin enkös minä telo nilkan sählyä pelatessa. Sapettaa. Ainakin viikon, ehkä kahden, tauko edessä ja sen jälkeen aloittaminen onkin taas vaikeampi juttu kun ei ole vielä kunnon treenirutiinia ehtinyt kehittymään.
JM02.02.2007 21:52:24
Tammikuu meni tipattomana ja samalla aloitin pitkästä aikaa kuntosalitreenin. 3 kertaa viikossa käyn, kunakin päivänä oma lihasryhmänsä. Samalla oon kattonu entistä tarkemmin mitä suuhuni laitan, esim. kaikki pikku välipalat on korvattu terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Porkkanoita, mysliä, jugurttia, kaurapuuroa ja salaattia menee paljon nyt. Proteiinijauheisiin tms. en koske.
 
Ja mikä parasta, olo on parantunut kummasti. Jaksaa painaa pitkää päivää koulussa, käydä salilla ja vielä väsätä musiikkiakin.
oizo02.02.2007 22:21:23
Tää vuosi on lähtenyt ihan hyvin liikenteeseen.
Tällä hetkellä ohjelmassa viikossa:
 
1-2 krt 5km juoksulenkki
1h kuntonyrkkeilyä
2-3 krt salilla
1h sulkapallo
 
Tulevaisuudesssa kuntonyrkkeily korvautuu uinnilla. Ei oo kyllä koskaan ollu näi hyvässä tikissä. Kesään mennessä ois tavote olla kovastikin beach volley -kunnossa, kun tuli nyt tuo kuntosalikorttikin hommattua.
 
Ruokailu.
Aamuisin pari ruisleipää paahdettuna, jugurttia, tuoremehua
Päivisin koulussa normaali ateria, salaatit, leipä, maito
iltasin jotain ruisleipää, jugurttia, rahkapirtelöitä tai jotain muuta
Joskus jos tulee kovin nälkä niin saatan ehkä lämmittää jotain pientä syömistä, mutta yleensä ottaen oon vähentänyt aika paljon syömistä. Kuitenkin niin, että en nyt ihan nälkää kuitenkaan koko ajan näe. En tiedä pitäskö alkaa jotain protskuja vetään, vierastan kyllä aika paljon sitä ajatusta. Oiskohan noista rahkoista mihinkään? Nehän on kaiketi ainakin terveellisiä vähäisine rasvoineen.
oizo02.02.2007 22:23:48
jäätelöä
 
Miksi? Nuo on just pahoja kuten on sipsit ja majoneesit yms. Ei niitä enää kaipaa, kun jättää ne kokonaan pois ruokavaliosta.
kid ego02.02.2007 23:54:30
En tiedä pitäskö alkaa jotain protskuja vetään, vierastan kyllä aika paljon sitä ajatusta. Oiskohan noista rahkoista mihinkään? Nehän on kaiketi ainakin terveellisiä vähäisine rasvoineen.
 
Protskut ja muut lisäravinteet on helppo kuljettaa pitkin päivää mukana sheikkerissä. Treenin jälkeen lisätään vesi ja ravistetaan. Sehän noissa just on pointti, että ne on helppoa ja nopeaa ravintoa heti treenin jälkeen. Ja ne on nimenomaan tiivistettyä ruokaa eikä mitään taika-aineita.
 
Rahka, varsinkin Ehrmannin, on hyvää. Reippaasti protskua, vähän hiilareita ja rasvaa. Itse syön maustamattomana, mutta menee hyvin marjoilla tai vaikka Fun Light -mehulla maustettuna. Suosittelen myös raejuustoa ja tonnikalaa ruokavalioon.
wrshredder03.02.2007 01:12:56
Miksi? Nuo on just pahoja kuten on sipsit ja majoneesit yms. Ei niitä enää kaipaa, kun jättää ne kokonaan pois ruokavaliosta.
 
Koska se on hyvää :)
No en mä syö esim karkkia ,limua suklaata oikeastaan yhtään joten jäätelö on se mun herkuttelu juttu. En tykkää että ruokavalio menee sellaiseksi desilitramitan kanssa kikkailuksi että mitä saa ja mitä ei..
 
Mä oon tykästynyt NutriPlussan ProGaineriin. Siinä on hieman enemmän proteiinia ja hiilareita kun esim fastin vastaavassa massanlisääjässä ja on hieman halvempi. Sekä siinä on glutamiinit ja kreatiinit.
 
e: ja raejuusto on ihan ehdotonta. Just ostin 2 purkkia :)
superfly03.02.2007 09:04:48
Proteiinijauheisiin tms. en koske.

 
Miksi näin?
Leper Messiah03.02.2007 09:51:10
Miksi näin?
 
Itse olen myös proteiinia ym. jostain syystä vierastanut, vaikka tiedän kyllä että ne ovat hyödyllisiä.
 
Toki oma salillakäyntini on tukiharjoittelua koripallolle, nopeuden ja ponnistusvoiman ym. räjähtävän voiman tavoittelua eikä tarkoituksena ole hankkia mahdollisimman isoja lihaksia tai saada suuria maksimituloksia.
 
No, ihan hyvin on pärjännyt tähän asti ilman.
sus03.02.2007 10:18:14
Itse olen myös proteiinia ym. jostain syystä vierastanut, vaikka tiedän kyllä että ne ovat hyödyllisiä.
 
Toki oma salillakäyntini on tukiharjoittelua koripallolle, nopeuden ja ponnistusvoiman ym. räjähtävän voiman tavoittelua eikä tarkoituksena ole hankkia mahdollisimman isoja lihaksia tai saada suuria maksimituloksia.
 
No, ihan hyvin on pärjännyt tähän asti ilman.

 
Olet oikeassa, hyi mä sitten en pidä yhtään niistä Mega Mass 500-purnukoista ja mitä niitä on, mansikanmakusia vehnäpirtelöitä sun muuta. Tollon hommaa.
 
Itseasiassa minusta kuntosalitkin on ihan hölmöjä, juoksumaton jutut voi tehä juoksemalla vaikka sitä salia ympäri ilmasiks ja saa vielä raitista ilmaa. Lihasjutut voi sitten tehdä vaikka kotona punnertaen, vatsoja tehden ja muita liikkeitä.
kid ego03.02.2007 10:28:55
Itse olen myös proteiinia ym. jostain syystä vierastanut, vaikka tiedän kyllä että ne ovat hyödyllisiä.
 
Toki oma salillakäyntini on tukiharjoittelua koripallolle, nopeuden ja ponnistusvoiman ym. räjähtävän voiman tavoittelua eikä tarkoituksena ole hankkia mahdollisimman isoja lihaksia tai saada suuria maksimituloksia.
 
No, ihan hyvin on pärjännyt tähän asti ilman.

 
Samalla lailla sun elimistö tarvitsee proteiinia vaikka treenaisit lajinomaisesti räjähtävää voimaa. Proteiini on lihaksen rakennusaine, siitä ei pääse mihinkään. Tietenkään protskua ei tarvitse kahmia purkista vaan sitä saa ruoasta. Kannattaa silti ehkä ottaa selvää paljonko oma tarve on ja paljonko sitä ruoasta tulee. Muuten raju treeni vain syö lihaksia.
 
Itseasiassa minusta kuntosalitkin on ihan hölmöjä, juoksumaton jutut voi tehä juoksemalla vaikka sitä salia ympäri ilmasiks ja saa vielä raitista ilmaa. Lihasjutut voi sitten tehdä vaikka kotona punnertaen, vatsoja tehden ja muita liikkeitä.
 
Kotijumppa ei korvaa punttista, mutta eipä sen ole tarkoituskaan. Omalla painolla voi silti treenata todella monipuolisesti, vaikkakin se on aivan eri asia kuin painoharjoittelu. Esimerkiksi isoja painoja on kotikonstein aika vaikea rakentaa ellei halua kyykätä vaikka sohvakalusto ja kotiteatteri niskassa.
 
Jokainen treenatkoon omalla tyylillään tavoitteidensa mukaan.
wrshredder03.02.2007 12:26:58
Olet oikeassa, hyi mä sitten en pidä yhtään niistä Mega Mass 500-purnukoista ja mitä niitä on, mansikanmakusia vehnäpirtelöitä sun muuta. Tollon hommaa.
 
Toisilla on kyllä outo suhtautuminen proteiiniin. Jos puhuttaisiin vaikka jostain steroideista niin ymmärtäisin.. Monta kertaa sain kuulla yhdeltä idiootilta v***lua armeijassa kun join protskua, olin mömmönvetäjä ja mitä kaikkea. Noh ,luultavasti tämä heinänkorsi oli vaan kateellinen :)
 
Se on vaikea (ainakin mulla) saada tarpeeksi proteiinia päivässä ilman jauheita. Jos ajatellaan lihasten kasvattamisen kannalta niin päivässä pitää saada jotain 2g/painokiloa kohti proteiinia.
Leper Messiah03.02.2007 14:57:50
Samalla lailla sun elimistö tarvitsee proteiinia vaikka treenaisit lajinomaisesti räjähtävää voimaa. Proteiini on lihaksen rakennusaine, siitä ei pääse mihinkään. Tietenkään protskua ei tarvitse kahmia purkista vaan sitä saa ruoasta. Kannattaa silti ehkä ottaa selvää paljonko oma tarve on ja paljonko sitä ruoasta tulee. Muuten raju treeni vain syö lihaksia.
 
jep, tiedän kyllä. Mutta tähän asti olen kyllä pärjännyt proteiinipitoisempaa ruokaa tarkoituksella syömättä.
 
Kotijumppa ei korvaa punttista, mutta eipä sen ole tarkoituskaan. Omalla painolla voi silti treenata todella monipuolisesti, vaikkakin se on aivan eri asia kuin painoharjoittelu. Esimerkiksi isoja painoja on kotikonstein aika vaikea rakentaa ellei halua kyykätä vaikka sohvakalusto ja kotiteatteri niskassa.
 
Jokainen treenatkoon omalla tyylillään tavoitteidensa mukaan.

 
Näinpä, itselläni ainakin kuuluu treeniin lajiharjoittelu, juoksu- ja hyppyharjoitukset, kotona tehtävät peruskunto/jumppatreenit ja isoilla painoilla punttailu.
 
Molempi parempi.
efunkelist03.02.2007 15:12:32
Mä en o tehny mitään!
Enkä lupaa mitään!
(pitäis kyl treenata että pysyis kunnossa, olen vain nippanappa siinä kunnossa mitä mun ikäisen palomiehen pitäis olla mielestäni...)
 
tavoitteena kyllä 2,5 vuoden päästä kokomaraton
 
EDIT: Tän vuoden tavoite on treenata rikkomatta itseäni. Olkapää sanoi poks viime syksynä eikä sillä o voinu mitää treenata :(
oizo03.02.2007 18:46:17
Protskut ja muut lisäravinteet on helppo kuljettaa pitkin päivää mukana sheikkerissä. Treenin jälkeen lisätään vesi ja ravistetaan. Sehän noissa just on pointti, että ne on helppoa ja nopeaa ravintoa heti treenin jälkeen. Ja ne on nimenomaan tiivistettyä ruokaa eikä mitään taika-aineita.
 
Rahka, varsinkin Ehrmannin, on hyvää. Reippaasti protskua, vähän hiilareita ja rasvaa. Itse syön maustamattomana, mutta menee hyvin marjoilla tai vaikka Fun Light -mehulla maustettuna. Suosittelen myös raejuustoa ja tonnikalaa ruokavalioon.

 
Kaupan hyllyiltä löytyy noita proteiineja yms lisäravinteita ties minkälaista. On heraa, maltoa, kreaa.. Mitähän kannattas käyttää jos tavoitteena on vähän rasvanpolttoa, lihaskunnon kasvua, paikkojen kiinteytys ja hyvä kestävyys ja kunto. Osaatko suositella jotain?
 
Rahkaa syön ite pirtelömuodossa. Vatkaimeen rahkapurkki, rasia marjoja, rasvatonta maitoa ja hitusen sokeria. Ja on tosi hyvää. Tuon raejuuston vois ottaa kyllä ruokavalioon, en vaan oikein tiedä minkä kanssa sitä söis. Tonnikala on hyvä idea myös.
Flow03.02.2007 18:49:44
Kaupan hyllyiltä löytyy noita proteiineja yms lisäravinteita ties minkälaista. On heraa, maltoa, kreaa.. Mitähän kannattas käyttää jos tavoitteena on vähän rasvanpolttoa, lihaskunnon kasvua, paikkojen kiinteytys ja hyvä kestävyys ja kunto. Osaatko suositella jotain?
 
Rahkaa syön ite pirtelömuodossa. Vatkaimeen rahkapurkki, rasia marjoja, rasvatonta maitoa ja hitusen sokeria. Ja on tosi hyvää. Tuon raejuuston vois ottaa kyllä ruokavalioon, en vaan oikein tiedä minkä kanssa sitä söis. Tonnikala on hyvä idea myös.

 
Raejuusto kannattaa sotkea vaikka ananaspalojen kanssa samalle lautaselle, on herkkua:)
Lisäravinteista en tiedä muuta kuin, että kreatiini aiheuttaa hirveän neste pöhön ja kusettaa niin pirusti.
Eli melko turhia nuo on peruskuntoilijalle. Ruokavalio muuten kondikseen niin hyvä tulee...
oizo03.02.2007 18:55:40
Raejuusto kannattaa sotkea vaikka ananaspalojen kanssa samalle lautaselle, on herkkua:)
Lisäravinteista en tiedä muuta kuin, että kreatiini aiheuttaa hirveän neste pöhön ja kusettaa niin pirusti.
Eli melko turhia nuo on peruskuntoilijalle. Ruokavalio muuten kondikseen niin hyvä tulee...

 
Ok, eli ilmankin pärjää jos ei ole arska -look tavoitteena. Hyvä juttu. Tuota ananas-raejuustoa vois kokeilla.
kid ego03.02.2007 19:42:30
Kaupan hyllyiltä löytyy noita proteiineja yms lisäravinteita ties minkälaista. On heraa, maltoa, kreaa.. Mitähän kannattas käyttää jos tavoitteena on vähän rasvanpolttoa, lihaskunnon kasvua, paikkojen kiinteytys ja hyvä kestävyys ja kunto. Osaatko suositella jotain?
 
Rahkaa syön ite pirtelömuodossa. Vatkaimeen rahkapurkki, rasia marjoja, rasvatonta maitoa ja hitusen sokeria. Ja on tosi hyvää. Tuon raejuuston vois ottaa kyllä ruokavalioon, en vaan oikein tiedä minkä kanssa sitä söis. Tonnikala on hyvä idea myös.

 
Jos tuntuu siltä että syöt tarpeeksi, et välttämättä tarvitse lisäravinteita. Nimikin jo sanoo että ne ovat vain lisiä. Musta tuntuu etten itse pääsisi salilta himaan asti hengissä ilman palkkaria, vaikken hirveän isoja painoja vielä liikuttelekaan. Koetan kyllä treenata niin korkealla teholla kuin mahdollista.
 
Omaan palautusjuomaan sotken heraa ja maltoa suhteessa 1:1, mikä on varsin yleinen suhde. Malton voit korvata muulla hiilihydraatilla esim. syömällä banaanin. Sitä mieltä kyllä olen, että noi jauhot on kaikkein helpoin vaihtoehto, ja niissäkin voi päästä halvalla.
 
Raejuustonhan voi kipata lautaselle minkä tahansa aterian (paitsi keiton) seuraksi ja niin aina töissä teenkin.
kuriken03.02.2007 20:28:30
Punnerruksia ja masua ois tarkoitus reenata aina ennen suihkua. Saa nähdä kuinka onnistuu. 40 punnerrusta ja 45sec sellasta ihme asentoa joka koettelee selkää ja vatsaa.
jussimus03.02.2007 22:14:28
Kävin tänää hakemas säkillisen protskui. Kui paljo mun pitää syödä tota jauhoo ett pystyn nostaa penkist 150 kiloo?! Saanks mä nyt massaa iha sikana?!!
Flow03.02.2007 22:29:56
Kävin tänää hakemas säkillisen protskui. Kui paljo mun pitää syödä tota jauhoo ett pystyn nostaa penkist 150 kiloo?! Saanks mä nyt massaa iha sikana?!!
 
Pussillinen päivässä tietenkin. Elä muista treenata ja syö ainoastaan kebabbia riisillä. Riisi on terveellistä.
Dana03.02.2007 22:33:00
Mukana ollaan!
 
Tilitystä myöhemmin kuntoilustani ja yrittämisestä.
Leper Messiah03.02.2007 22:39:19
Jahas, parilla salikerralla sai painon taas normaaliin, tuossa kun liikunnattomuuden takia oli tullut kiloja lisää.. tosin toki siihen saattaa vaikuttaa sekin, että jalkojen lihakset, varsinkin tuo toinen reisi, eivät ole olleet käytössä ja tuo reisi tosiaan on jo surkastunut ihan silminnähtävästi.
Flow03.02.2007 23:18:30
Jahas, parilla salikerralla sai painon taas normaaliin, tuossa kun liikunnattomuuden takia oli tullut kiloja lisää.. tosin toki siihen saattaa vaikuttaa sekin, että jalkojen lihakset, varsinkin tuo toinen reisi, eivät ole olleet käytössä ja tuo reisi tosiaan on jo surkastunut ihan silminnähtävästi.
 
Tätä minä olen aina miettinyt, että miksi monella paino putoaa salilla käydessä kun taas minulla nousee...Oikeastaan paino nousee aina melko häiritsevää vauhtia vaikka syön normaalisti...
Leper Messiah03.02.2007 23:28:19
Tätä minä olen aina miettinyt, että miksi monella paino putoaa salilla käydessä kun taas minulla nousee...Oikeastaan paino nousee aina melko häiritsevää vauhtia vaikka syön normaalisti...
 
Lihakset kasvaa.
 
Itsellänikin toki salillakäynnin myötä normaalitreenissä nousee paino.
 
Nyt vaan oli semmoinen tilanne, että kun tuo polvi hajosi, tuli pitkä tauko liikuntaan. Ensin paino tippui vähäsen, kun lihaksille ei tullut käyttöä. Sitten paino alkoi tietysti nousemaan, kun liikuntaa ei ollut ja söin silti normaalisti.
jussimus03.02.2007 23:54:50
Beefcake! BEEFCAKE!!
wrshredder04.02.2007 00:00:36
Jahas ,tänään tuli sitten taas käytyä salilla veljen kanssa. Pakko myöntää että nyt on kyllä paikat jumissa. Venyteltyäkin on tullut vaikka kuinka ,mutta ei. (Selkä vielä kipeä eilisestä treenistä). Tänään tein ojentajia.
No ,tämä on tätä alkukipua mitä tulee kun alkaa treenaamaan kovaa pitkästä aikaa. Muutaman viikon päästä ei pitäisi enää haitata.
 
Mä nautin raejuustoni suoraan purnukasta.
 
Pakko sanoa ,että nyt menee treenaamisen kannalta tosi hyvin. Paino on noussut armeijan jälkeen 10kiloa ja voimaa on tullut lisää varsinkin käsiin. Nyt kun saan säännöllisen salirytmin niin olisi hienoa nostaa painoa vielä 10kiloa (80kg sitten) niin että jäisi kesällä aikaa vielä laihduttamiseen.. Yksi tavoite olisi vielä saada penkkitulos 100kg ,paras tulos kun jäi sillon viime treeniaikoina 90kg. Mutta toi ei nyt ole mikään tärkeä juttu..
 
e:
http://www.fast.fi/index.php?mid=66
Tuolta voi jokainen vielä kattella ravintolisiä omaan urheilulajiinsa jos kiinnostaa, aika asialliset sivut fastillä muutenkin..
bodom04.02.2007 14:25:18
Mukana ollaan. Itse olen puntin sekä ruokavalio muutoksen ansiosta pudottanut jo painoa vähän yli 10kg. Vielä ainakin 20kg pudotettavana niin olen iloinen. Tarkoituksena olisi lopettaa tupakanpoltto heti kun ollaan hieman timmimmässä kunnossa, ja alkaa sitten käymää lenkillä.
kid ego04.02.2007 14:28:59
Kävin tänää hakemas säkillisen protskui. Kui paljo mun pitää syödä tota jauhoo ett pystyn nostaa penkist 150 kiloo?! Saanks mä nyt massaa iha sikana?!!
 
Syä proteiinihormoonei lusikal säkist, ja sit loput suonee!! Sit kandee puristaa niist nappei ni tehoo aika jeba! Sit vitusti penaa ja ylätaljaa ni haukka kasvaa!!!!
 
Beefcake! BEEFCAKE!!
 
Ligthwight! Chicken!
Viceroy04.02.2007 16:12:26
Kaikki lihakset kipeinä.
Prowleri04.02.2007 16:48:27
Otin itse suoraan tavoitteeksi juosta puolimaratonin toukokuussa.. Sinne vaan Helsinki City Runille muutkin Mnettiläiset! Nyt tulee käytyä lenkillä 3-4 kertaa viikossa ja salilla pari kertaa siihen päälle noilta tiimoilta.
MacGyver05.02.2007 02:20:43
Otin itse suoraan tavoitteeksi juosta puolimaratonin toukokuussa.. Sinne vaan Helsinki City Runille muutkin Mnettiläiset! Nyt tulee käytyä lenkillä 3-4 kertaa viikossa ja salilla pari kertaa siihen päälle noilta tiimoilta.
 
Itse asiassa minäkin mietin, että pitäisi haastaa M.net HCR:n juoksemiseen. Itseäni tosin vähän pelottaa, koska en ole aiemmin juossut kuin 10 km matkoja. Reitti tosin on mainiolla paikalla ja varmasti inspiroi laittamaan tossua toisen eteen.
 
Noh, onko muita tulossa mukaan?
 
-MacGyver
kid ego05.02.2007 06:54:54
Itse asiassa minäkin mietin, että pitäisi haastaa M.net HCR:n juoksemiseen. Itseäni tosin vähän pelottaa, koska en ole aiemmin juossut kuin 10 km matkoja. Reitti tosin on mainiolla paikalla ja varmasti inspiroi laittamaan tossua toisen eteen.
 
Noh, onko muita tulossa mukaan?
 
-MacGyver

 
Ei uskalla riskeerata polvia.
Rokkari-05.02.2007 13:04:47
Mää lähden kans haasteeseen mukaan. Itellä tämmönen elintaso vartalo, nuorempana olin erittäinkin hoikka poika, mutta nyttemmin päässyt vähän bersse leviämään. Nyt on tullut tässä muutama viikko tehtyä kotona punteilla ja sitten vatsoja, selkää jne... Hommattiin vaimokkeen kanssa tuollainen cross trainer, on muuten ihan helvetin tehokas! Vaikka vasta pari viikkoa alla ja ei suurempaa ruokavalion muutosta niin tuloksia näkyy jo. Nyt vaan pitäs tohon ruokavalioon panostaa. Eiköhän se tästä!
zirkonium05.02.2007 15:54:07
Mukana ollaan.
 
Tarkoituksena ei ole varsinaisesti laihduttaa, vaan vaihtaa rasvaa lihaksiksi. Olen jo ennestään aalto-kuntoilija, eli välillä on kausia, jolloin treenaan enemmän ja välillä vähemmän. Ennen joulua tuli tuollainen kunnon piikki, ja laihduinkin parisen kiloa, mikä näkyi jo vähän ikävällä tavalla kun normaalitilanteessa painoindeksi on siellä kahdessakymmenessä. No, jouluna ne tuli tietysti takaisin, ja myös motivaatio, jaksaminen ja aika on jäänyt vähän jonnekin kun joulun jälkeen oli vaikka mitä häslinkiä ja työharjoittelu alkoi.
 
Kuntosalikorttiin ei valitettavasti ole varaa, joten treeni jää lenkkeilyyn (kävely nilkkapainojen kanssa ja hölkkä) sekä kotipilatekseen ja kotipainoihin. Lisäksi mulla on vatsalihaspyörä eli voimapyörä, eli tämmöinen http://www.harjoittelu.net/voimapyora-p-140.html. Ennen voimapyörän ostamista luulin että vatsalihakset on ok kunnossa mutta kun en pystynyt edes kolmea toistoa tekemään niin luulot karisi äkkiä.
 
Ruokavalion pyrin aina pitämään mahdollisimman terveellisenä eli sellaisena, mikä sopii minulle. Syön paljon puuroa ja ruisleipää, enemmän pitäisi syödä kasviksia, lihaa ja maitotuotteita. Tupakoinnin lopetin loppusyksystä, nyt olen ollut kolmisen kuukautta polttamatta.
 
Viimeisen kuukauden aikana olen tosiaan käväissyt vain matalasykkeisillä kävelylenkeillä koiran kanssa, eli ei muuta kuin huomenna heti reippaammalle lenkille. Tänään en mitenkään ehdi, höh.
Flow05.02.2007 15:58:28

Ennen voimapyörän ostamista luulin että vatsalihakset on ok kunnossa mutta kun en pystynyt edes kolmea toistoa tekemään niin luulot karisi äkkiä.

 
Tuo on muuten helkkarin tehokas liike...Itse olen tehnyt tuota virttämällä punttitangon lattialle ja sitä hyväksi käyttänyt...Pari kertaa viikossa kun sarjat tekee niin on maha kipiänä...
kid ego05.02.2007 16:04:42
Zirkonium, missä päin asustelet? Kannattaa katsella paljonko kaupungin/kunnan salikortti kustantelee. Itse maksan Espoossa 70e/6kk, opiskelija saisi puoleen hintaan.
Leper Messiah05.02.2007 16:36:10
Zirkonium, missä päin asustelet? Kannattaa katsella paljonko kaupungin/kunnan salikortti kustantelee. Itse maksan Espoossa 70e/6kk, opiskelija saisi puoleen hintaan.
 
Täällä Äänekoskella taas pääsee ilmaiseksi. Mikä on kyllä erittäin hieno homma.
Kirk_Hammett05.02.2007 17:12:59
tarkoituksena näin talvella olisi punnerrella ja vedellä vatsalihaksia ja nostaa punttia. Keväällä ja Kesällä taas tulisi jatktettua tietty noita samoja mutta lisäksi käytyä lenkillä.
 
fyysistä kuntoa pitäisi kohottaa roimasti ensi vuoteen mennessä
lapio05.02.2007 19:40:20
Täällä Äänekoskella taas pääsee ilmaiseksi. Mikä on kyllä erittäin hieno homma.
 
Ei se kyllä ole opiskelijalle mahdottoman kallis se maksullinenkaan puoli. Kesällä, kun olin Äänekoskella töissä, niin maksoinkohan 26€ neljästä kuukaudesta.
Leper Messiah05.02.2007 20:09:46
Ei se kyllä ole opiskelijalle mahdottoman kallis se maksullinenkaan puoli. Kesällä, kun olin Äänekoskella töissä, niin maksoinkohan 26€ neljästä kuukaudesta.
 
Jep, mutta itse en ainakaan näe järkeä maksaa siitä, kun kerta ilmaisellakin puolella pystyy kaikki hommat tekemään. Onhan sielläkin prässit ja kaikki vapaiden painojen lisäksi.
 
Paitsi tietysti se, että maksullisella puolella näkee tyttöjä.
 
e: toisaalta taas ilmasella puolella voi käydä niinkuin minulle lauantaina. satuin Kimmo Kinnusen kanssa samaan aikaan salille ja näin sen munakarvat.
Sakmäster05.02.2007 20:34:03
Reeni on päällä, muutaman kerran viikossa kaverille nostelemaan penkistä ja siellä varastossa punttireeniä, kyykkyjä, jalka brässiä, käsipainoja jne...Joka päivä arkena ois tarkotus tehä 100 vatsalihasta...eli 500 viikossa....punttireeniä ennen yleensä tulee käytyä luistelemassa tai lenkillä. Kotona värkkään sitten vielä kuntopiiriä melkein joka päivä...yleensä joka toinen. En tiedä sitten tuleeko tulosta, kaippa se jossain pitäs näkyä kesällä.
Sakmäster05.02.2007 20:34:39
Ainiin ja sitten on vielä tämä kuntonyrkkeily pari kertaa viikossa.
lapio05.02.2007 21:57:18
Jep, mutta itse en ainakaan näe järkeä maksaa siitä, kun kerta ilmaisellakin puolella pystyy kaikki hommat tekemään. Onhan sielläkin prässit ja kaikki vapaiden painojen lisäksi.
 
Juu, kävin sielläkin puolella tuossa joulun aikaan, mutta oli vähän tungosta. Hyvinhän siellä pystyi vääntämään. Meidän koulumme sali on aika samantasoinen, vaikka onkin vähän pienempi. Itse käyn siellä, kun se kerran on ilmainen ja ihan pätevä.
 
Paitsi tietysti se, että maksullisella puolella näkee tyttöjä.
 
Nimenomaan ja ainakaan kesällä ei ollut kovin kauheasti porukkaa muutenkaan. Pystyi hyvin tekemään mitä halusi.
 
e: toisaalta taas ilmasella puolella voi käydä niinkuin minulle lauantaina. satuin Kimmo Kinnusen kanssa samaan aikaan salille ja näin sen munakarvat.
 
Et kuitenkaan Jormaa?
zirkonium06.02.2007 09:29:05
Zirkonium, missä päin asustelet? Kannattaa katsella paljonko kaupungin/kunnan salikortti kustantelee. Itse maksan Espoossa 70e/6kk, opiskelija saisi puoleen hintaan.
 
Sen kortin pitäis maksaa 2 euroa että mulla olisi siihen varaa, tällä hetkellä kuussa nimittäin jää käteen vuokran jne jälkeen just sen vajaat kaheksankymppiä ruokaan joten... Eihän toi paljon ole toi joku 35 e puolesta vuodesta mutta tää kevät menee niin huonossa finanssijamassa että en pysty edes tuollaista summaa säästämään. Mut sit kun/jos saan kesätyöt käyntiin niin salikortti varmasti ostoslistalla.
kid ego06.02.2007 10:44:11
Sen kortin pitäis maksaa 2 euroa että mulla olisi siihen varaa, tällä hetkellä kuussa nimittäin jää käteen vuokran jne jälkeen just sen vajaat kaheksankymppiä ruokaan joten... Eihän toi paljon ole toi joku 35 e puolesta vuodesta mutta tää kevät menee niin huonossa finanssijamassa että en pysty edes tuollaista summaa säästämään. Mut sit kun/jos saan kesätyöt käyntiin niin salikortti varmasti ostoslistalla.
 
Tuttu fiilis. Ite olin marraskuun treenaamatta koska ei ollut rahaa syödä.
efunkelist06.02.2007 17:21:59
Tuttu fiilis. Ite olin marraskuun treenaamatta koska ei ollut rahaa syödä.
 
Sillon voi treenata kungfu-munkkien tyyliin. Aamusta 1000 punnerrusta, kulhollinen riisiä, meditoidaan pari tuntia, laskeudutaan vuoren juurelle haistelemaan kukkia ja kiivetään takaisin luostariin kottikärryharjoituksena. Sitten kulhollinen riisiä ja muutama tunti meditaatiota.
 
Illalla seistään tunti päällään nuotiossa jonka jälkeen voi mennä nukkumaan tammipuusta veistetylle patjalle.
oizo06.02.2007 17:32:41
Tänään aamulla tuli taas käytyä salilla. Menin jo kahdeksaksi ja olipa kyllä todella piristävä kokemus. Lähti hyvin päivä käyntiin. Yllättävän hyvä yhdistelmä muuten tuo kun laittaa lautaselle tonnikalaa, ananasta ja raejuustoa. Nautitaan ruisleivän ja maidon kanssa.
Noita06.02.2007 19:17:16
Mulla on personal trainerin tekemä viikko-ohjelma. Olen liikuntafriikki.
 
Ma: Hölkkää/body steppiä 60 min
Ti: Lepo
Ke: Hölkkää/kävelyä 60-90 min
To: Kuntojumppa 90 min
Pe: Lihaskuntoharjoitus (salilla ps:n ohjaamassa ryhmässä)
La: Lepo
Su: Lihaskuntoharjoitus
 
Tavoitteena siis kohottaa jo nyt ihan hyvää kuntoa ja kiinteytyä bikinimuotoihin! :D
 
Motivoiva tuollainen viikko-ohjelma.. suosittelen tekemään vaikka itse. Ja noudattamaan! Kuria, perkele!
wrshredder06.02.2007 19:42:14
Mulla on itseni tekemä viikko-ohjelma. Olen punttisalifriikki.
 
Ma: Punttis (Selkä ,hauis , vatsa)
Ti: Lepo (vatsat kotona)
Ke: Punttis ( Rinta ,ojentajat ,vatsa)
To: Lepo (vatsat kotona)
Pe: Punttis (Jalat ,olkapäät ,vatsa)
La: Lepo (Vatsat kotona)
Su: Lepo
 
Tavoitteena siis kiinteytyä rantamuotoihin! :D
 
Motivoiva tuollainen viikko-ohjelma.. suosittelen tekemään vaikka itse. Ja noudattamaan! Kuria, perkele!
 
Kyllä ,tämä on ehdottoman tärkeää.
ballfish06.02.2007 19:48:28
Vähintään 5 kertaa viikossa käyn lenkillä. Ja joka päivä perus vatsat, selät ja punnerrukset(100, 100 ja 50).
 
Kyllähän tässä jo alkaa rantakuntoa kohti edetä. :)
kid ego06.02.2007 21:05:06
Sillon voi treenata kungfu-munkkien tyyliin. Aamusta 1000 punnerrusta, kulhollinen riisiä, meditoidaan pari tuntia, laskeudutaan vuoren juurelle haistelemaan kukkia ja kiivetään takaisin luostariin kottikärryharjoituksena. Sitten kulhollinen riisiä ja muutama tunti meditaatiota.
 
Illalla seistään tunti päällään nuotiossa jonka jälkeen voi mennä nukkumaan tammipuusta veistetylle patjalle.

 
Niimmutta marraskuussa eijjollut kukkia vuoren juurella.
Sir Henri06.02.2007 21:19:09
Mullakin on viikko - ohjelma:
 
Ma: lepo
Ti: lepo
Ke: lepo
To: lepo
Pe: lepo
La: lenkki (jos ei ole liian kylmä eikä sada)
Su: lepo (eihän sunnuntaina saa rehkiä)
Noita06.02.2007 22:31:45
Ma: Punttis (Selkä ,hauis , vatsa)
Ti: Lepo (vatsat kotona)
Ke: Punttis ( Rinta ,ojentajat ,vatsa)
To: Lepo (vatsat kotona)
Pe: Punttis (Jalat ,olkapäät ,vatsa)
La: Lepo (Vatsat kotona)
Su: Lepo

 
Anteeksi mutta pakko kommentoida tuohon. Eihän se ole lepoa jos sä teet vatsalihasharjoituksia kotona? Lihakset kehittyy nimenomaan levossa joten kyllä pari ihan lepolepo päivää pitäisi olla.. Tietysti jotain kevyttä kävelyä ei lasketa.. sehän on melkein ku kattois ikkunasta ulos..
 
Mun mielestä.
Leper Messiah06.02.2007 22:39:47
Anteeksi mutta pakko kommentoida tuohon. Eihän se ole lepoa jos sä teet vatsalihasharjoituksia kotona? Lihakset kehittyy nimenomaan levossa joten kyllä pari ihan lepolepo päivää pitäisi olla.. Tietysti jotain kevyttä kävelyä ei lasketa.. sehän on melkein ku kattois ikkunasta ulos..
 
Mun mielestä.

 
Noh, voi olla että on pakko lepopäivinäkin tehdä jotain. Mullon selkä semmosessa jamassa, että selkä- ja vatsalihasharjoituksia on pakko tehdä päivittäin, ettei se kipeydy.
wrshredder06.02.2007 22:54:31
Anteeksi mutta pakko kommentoida tuohon. Eihän se ole lepoa jos sä teet vatsalihasharjoituksia kotona? Lihakset kehittyy nimenomaan levossa joten kyllä pari ihan lepolepo päivää pitäisi olla.. Tietysti jotain kevyttä kävelyä ei lasketa.. sehän on melkein ku kattois ikkunasta ulos..
 
Mun mielestä.

 
Vatsalihakset palautuu aika nopeasti ja en minä niitä lepopäivinä teekkään paljoa ehkä jotain 40-60 ,muutaman lisäpainon kanssa. Ja salilla teen varmaankin loppu ja alku lämmittelyn yhteydessä noin parikymmentä.
Saan kyllä mielestäni ihan liikaakin lepoa päivisin , kun työtön olen :)
 
Luulisin että keho kestää tuollaista kevyttä treeniä (punnerukset, vatsat jne) vaikka joka päivä tekis, kunhan syö tarpeeksi ja oikein.
kid ego06.02.2007 23:35:27
Luulisin että keho kestää tuollaista kevyttä treeniä (punnerukset, vatsat jne) vaikka joka päivä tekis, kunhan syö tarpeeksi ja oikein.
 
Jos siltä tuntuu niin mikä ettei. Ota huomioon että sä kuitenkin teet tuon kevyen treenisi raskaiden treenien "taukopäivinä" eli kroppa ei saa totaalilepoa. Hermosto se on mikä helposti menee lukkoon, ei lihaksisto niinkään.
 
Totta on, että vatsat palautuu nopeasti ja omaa kehoaan kuuntelemalla tietää mihin pystyy.
TiMiTheShiT07.02.2007 00:02:51
Täytyypi alkaa taas duunaan jotain.... hyvä muistutus. oli tämä.
Samu107.02.2007 00:17:21
Tässä minun harrastuksista kertyvä määrä.
 
Ma: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää + 1,5h kaikennäköistä liikuntaa
Ti: Vähän hölkkää ja kävelyä
Ke: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
To: 1,5h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
Pe: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
La: 2h uintitreenit ja 1h pilatesta
Su: Hiihtoa 1h
 
Edit. Laskeskelin vähän uusiksi
oizo07.02.2007 12:10:05
Tässä minun harrastuksista kertyvä määrä.
 
Ma: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää + 1,5h kaikennäköistä liikuntaa
Ti: Vähän hölkkää ja kävelyä
Ke: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
To: 1,5h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
Pe: 2h uintitreenit + n.40-50min hölkkää
La: 2h uintitreenit ja 1h pilatesta
Su: Hiihtoa 1h
 
Edit. Laskeskelin vähän uusiksi

 
Tässä tuntuu ihmiset unohtavan, että myös lepo on tärkeä osa treeniä. Pyhä kolmijalka: Treeni, lepo ja ravinto. Tai en tiiä miten se vakavasti lajiaan harjoittelevilla sitten menee..
Viceroy07.02.2007 12:29:04
Tässä tuntuu ihmiset unohtavan, että myös lepo on tärkeä osa treeniä. Pyhä kolmijalka: Treeni, lepo ja ravinto. Tai en tiiä miten se vakavasti lajiaan harjoittelevilla sitten menee..
 
Noilla Samun treenilukemilla saa mun mielestä treenata jo aika vakavasti. Ylikunto ei ole vitsi - yks frendi kärsi kuukausi- ellei jopa vuositolkulla ylikunnon seurauksista.
grind07.02.2007 15:17:06
Tällä hetkellä menossa Bill Starrin single factor 5x5. Tuolta kiinnostuneille, sivun alalaidasta löytyy valmis excel-taulukko painojen laskemiseen:
 
http://www.geocities.com/elitemadcow1/5x5_Program/Linear_5x5.htm
 
Kyykkyä ihan kiitettävä määrä ja siinä onkin tekniikka kehittynyt huomattavasti, kun sitä on useamman kerran viikkoon tehnyt.
 
Viides viikko siis menossa ja pitihän sitä sitten vilustua kunnolla. Perkele. No, nyt on jo aika hyvä olo, eikä ainakaan kuumetta, jos tuota perjantaina jo tohtisi mennä jatkamaan treenejä.
 
Tuossa muuten mielenkiintoinen sivusto, omapainoharjoittelusta ja muusta:
 
http://www.beastskills.com/tutorials.htm
KädetönRumpali07.02.2007 15:18:43
Meikäläisellä on kyllä suunnitteilla kunnonkohotus. Toteutustavasta en ihan tiedä vielä. Sählyä pelailen ja vähän hihoja nostelen kämpillä, mutta kevään edistyessä voisi vähän lisätä tekemisiä. Lenkkeilyä ja ahkerampaa monipuolista liikuntaa. Että kai sitä sitten haasteeseen tartun, vaikka lähdenkin toimeen vähän hissukseen, eikä mikään varsinainen kova rantakuntokaan ole tavoitteena.
wrshredder07.02.2007 16:46:03
Tuossa muuten mielenkiintoinen sivusto, omapainoharjoittelusta ja muusta:
 
http://www.beastskills.com/tutorials.htm

 
Wow ,mahtavaa! +
Päärynä07.02.2007 18:08:52
Mukana.
 
Tammikuun onnistunut tipattomuus ja muut ruokailu/liikutatottumuksien vaihto kävi yllättävänkin kivuttomasti. Nyt ollaan tultu lähes kymmenen kiloa alas joulukuun lopusta. Nesteethän sieltä on pääosin lähtenyt mutta kait sitä läskiäkin sieltä alkaa palamaan.
 
Tavoitteena ois tiputtaa vielä about 15 kiloa kesään mennessä terveellisen syömisen ja liikkumisen avulla. Täällä Torniossa on asiat niin hienosti että koululla saa ilmaiseksi harrastella sulkkista (tulee hakattua 3-4 kertaa viikossa) ja muita sisäliikuntoja. Myös koulun kuntosali on ilmaiseksi käytössä mutta sinne en ole vielä uskaltautunut. Kaverit tosin yrittävät houkutella joten saa nähdä.
 
Toinen erinomainen asia oli porukoilta lainattu kuntopyörä. Aamuaerobiset omassa olohuoneessa simpsoneita katsellen. Kyllä toimii.
 
Pitää raportoida pääseekö läski repsahtamaan vai pysyykö kuntoiluinnostus yllä.
wrshredder07.02.2007 19:15:13
Huh, tuli taas tänään käytyä salilla. Nyt vaan rukoilen ettei aamulla ole paikat jumissa..
Pakko opetella noita tuolla Beastskills sivustolla olevia juttuja. Olisi kyllä aivan päällikköä osata seisoa käsillä , tuolilla jne. Hyvää koko kropan treeniä..
grind07.02.2007 19:17:05
Huh, tuli taas tänään käytyä salilla. Nyt vaan rukoilen ettei aamulla ole paikat jumissa..
Pakko opetella noita tuolla Beastskills sivustolla olevia juttuja. Olisi kyllä aivan päällikköä osata seisoa käsillä , tuolilla jne. Hyvää koko kropan treeniä..

 
Olis joo ja varsinkin se käsilläseisontapunnerrus ilman mitään tukea olis jo aika saavutus.
wrshredder07.02.2007 19:19:23
Olis joo ja varsinkin se käsilläseisontapunnerrus ilman mitään tukea olis jo aika saavutus.
 
Juu, vaatii aikamoiset olkapäävoimat/ojentajat tosin. Mutta kyllä se varmasti pikkuhiljaa kehittyisi.
DaKiller07.02.2007 19:36:40
Muistan joskus lukeneeni/kuulleeni joltain kuntoexpertiltä, että pään yläpuolelle (nojoo, en keksi nyt oikeaa termiä mutta u kno) kohdistuvia punnerruksia ei saisi tehdä. En muista miksi ei.
wrshredder07.02.2007 19:48:38
Muistan joskus lukeneeni/kuulleeni joltain kuntoexpertiltä, että pään yläpuolelle (nojoo, en keksi nyt oikeaa termiä mutta u kno) kohdistuvia punnerruksia ei saisi tehdä. En muista miksi ei.
 
En kyllä keksi kuin kaksi syytä tälle:
 
1. Verta virtaa aivoihin nopeasti tässä asennossa ja kun tekee raskasta punnerrusta ,saattaa napsahtaa verisuoni ,lähteä taju tms..
 
2. Kädet pettää ja tippuu niskoilleen.
 
Kummastakin tapauksesta selviää jos osaa käyttää järkeään. Niinkuin tuolla sivustolla sanottiin ,liikkeet omalla vastuulla..
Samu107.02.2007 20:01:50
Tässä tuntuu ihmiset unohtavan, että myös lepo on tärkeä osa treeniä. Pyhä kolmijalka: Treeni, lepo ja ravinto. Tai en tiiä miten se vakavasti lajiaan harjoittelevilla sitten menee..
 
Harrastan kilpauintia. Treenit eivät aina ole kovia, vaan joskus on löysiä, palauttavia ja tekniikkatreenejä. Eivätkä niitä ole hyvä jättää välistä jos haluaa kehittyä. Parin päivän tauon jälkeen uinti tuntuu jo huomattavasti oudommalta. Enkä kärsi todellakaan mistään ylikunnosta.
"Hölkkä" kertyy koulumatkoista, jotka usein menen kiireellä kävellen/juosten. Eivätkä ne yleensä tunnu paljon missään.
kid ego07.02.2007 20:32:43
Voi kuukerin nelli noita beastskills-juttuja. Jos en olisi läski, voisin kokeilla noita. Nyt taitaa olla parikytä kiloa liikaa.
trujillo07.02.2007 20:42:00
Meikä vetää kuntoharjotuksissa Cockpushuppeja :D
MacGyver07.02.2007 20:45:23
Juu, vaatii aikamoiset olkapäävoimat/ojentajat tosin. Mutta kyllä se varmasti pikkuhiljaa kehittyisi.
 
Käsinseisonnasta suorittettavat punnerrukset eivät ole voimien suhteen kovinkaan ihmeellinen suoritus. Koordinaatiota ne vaativat senkin edestä, sillä ylipäätänsä oikeaan käsinseisonta-asentoon pääseminen vaatii hyvää tekniikkaa ja hyviä vatsalihaksia. Haastetta noihin saa vaikkapa menemällä nojapuiden väliin tekemään noita, jolloin pääsee "maan sisään", josta nouseminen ei olekaan enää kovin helppo juttu.
 
Oikeaa asentoa kannattaa treenata menemällä vatsa seinään päin, nostamalla jalat seinää vasten ja peruuttamaan käsillä kävellen kunnes kädet ovat 5-10 cm päässä seinästä. Näin saa oikean tuntuman lonkan ja hartioiden kulmaan. Selkä seinää vasten kroppa menee liikaa kaarelle ja voi tuottaa hankaluuksia oppia pois heikompi tekniikka.
 
Puhun kokemuksesta, itse opettelin alunperin väärin ja siitä on nyt telinevoimistelussa tullut palautetta...
 
-MacGyver
wrshredder07.02.2007 21:17:57
Voi kuukerin nelli noita beastskills-juttuja. Jos en olisi läski, voisin kokeilla noita. Nyt taitaa olla parikytä kiloa liikaa.
 
Lueppa FAQ - osio :)
 
Käsinseisonnasta suorittettavat punnerrukset eivät ole voimien suhteen kovinkaan ihmeellinen suoritus.
 
Noh ,kyllähän siinä nostetaan melkeen koko kropan paino?
arancia07.02.2007 21:26:26
Käsinseisonnasta suorittettavat punnerrukset eivät ole voimien suhteen kovinkaan ihmeellinen suoritus. Koordinaatiota ne vaativat senkin edestä, sillä ylipäätänsä oikeaan käsinseisonta-asentoon pääseminen vaatii hyvää tekniikkaa ja hyviä vatsalihaksia. Haastetta noihin saa vaikkapa menemällä nojapuiden väliin tekemään noita, jolloin pääsee "maan sisään", josta nouseminen ei olekaan enää kovin helppo juttu.
 
Oikeaa asentoa kannattaa treenata menemällä vatsa seinään päin, nostamalla jalat seinää vasten ja peruuttamaan käsillä kävellen kunnes kädet ovat 5-10 cm päässä seinästä. Näin saa oikean tuntuman lonkan ja hartioiden kulmaan. Selkä seinää vasten kroppa menee liikaa kaarelle ja voi tuottaa hankaluuksia oppia pois heikompi tekniikka.
 
Puhun kokemuksesta, itse opettelin alunperin väärin ja siitä on nyt telinevoimistelussa tullut palautetta...
 
-MacGyver

 
Erittäin totta. Eikä tuota käsillä seisontaa oikeastaan muuten opi, kun vain kovasti harjoittelemalla ja tekemällä. Itse harrastin telinevoimistelua nuorempana, ja käsillä seisonnan sekä -kävelyn opetteleminen vei kyllä jonkin verran aikaa. Hyvät keskivartalon lihakset ovat tässä touhussa erittäin tärkeät.
Leper Messiah07.02.2007 21:52:17
Äetee on entinen telinevoimistelija ja valmentaja, se on pienestä pitäen laittanu pihanurmella heittämään kärrynpyörää ja seisomaan käsillään. Paappa on kanssa entinen liikunnan.. tai siis voimistelunopettaja, hänen johdollaan on Kuortaneen urheiluopiston voimisteluhallissa tehty kanssa harjoitteita pienestä pitäen. Ja kyllähän nuo ovat myöhemmin urheilussa auttaneet.
 
Joskus toissakesänä sitten innostuin enemmänkin hyppimään tuossa pihanurmella, kai se meni johonkin wannabe-capoeiran puolelle. No, siinä kun kesän aerialeja hyppi päivittäin, kehittyi pomppu kummasti, syksyllä olikin korkeushyppytulos 20 senttiä parempi.
kid ego08.02.2007 00:07:45
Lueppa FAQ - osio :)
 
Oho, melkoinen jätkä tuo Bert Assirati. Mutta on se todella lihaksikaskin, eli voimaa piisaa.
 
Noh ,kyllähän siinä nostetaan melkeen koko kropan paino?
 
Tehtiin joskus noita käsinseisontapunnerruksia niin että kaveri tuki jaloista. Kymmenen piti tehdä ja kyllä siihen pystyin. Olin ehkä laihempi, mutta myös heikompi. Toki on eri juttu tehdä ilman kaverin apua.
wrshredder08.02.2007 00:16:13
Tehtiin joskus noita käsinseisontapunnerruksia niin että kaveri tuki jaloista. Kymmenen piti tehdä ja kyllä siihen pystyin. Olin ehkä laihempi, mutta myös heikompi. Toki on eri juttu tehdä ilman kaverin apua.
 
Jep. Kokeilin äsken tota käsilläseisomisasentoa vaatekomeroa vasten ja sain yhden punnerruksenkin tehtyä ,tosin en ollut aivan vertikaalisessa asennossa ja näytti varmaan aika röytämiseltä :)
Toi yhden jalan kyykkykin tuntui todella hyvältä. Ei tarvinnut kun muutama tehdä niin jo tuntui jaloissa.
Näitä pääsee tosiaan harjottelemaan paremmin vasta kesällä kun voi tehdä nurmikolla tahi vaikka Yyterin hiekkarannalla.. ei tarvi pelätä kaatumista jne.
superfly08.02.2007 09:33:07
Mutta on se todella lihaksikaskin, eli voimaa piisaa.
 
Voima ja lihaksikkuus ei aina kulje ihan käsi kädessä. Tiedän muutaman umpiruipelon tyypin jotka kyykkää/mavettaa kehonrakentajia suohon.
kid ego08.02.2007 09:58:55
Voima ja lihaksikkuus ei aina kulje ihan käsi kädessä. Tiedän muutaman umpiruipelon tyypin jotka kyykkää/mavettaa kehonrakentajia suohon.
 
Ei tuon näköinen jätkä silti heikko ole, vaikka joku pienempi olisikin voimakkaampi.
Dutteri08.02.2007 10:21:56
Nyt on taas kuntoilu saatu kunnolla ja todenteolla käyntiin pienen löysäilyjakson jälkeen.
 
Nyt tällä vuodella tarkoitus on käydä punttisalilla kolmesti viikossa.
1. Ohjelma : Rinta ja yläselkä
2. Ohjelma: Jalat ja vatsalihakset
3. Ohjelma: Kädet, hartiat ja alaselkä
 
Maanantaisin aerobic, keskiviikkoisin pilates, tostaisin löysäilyä, perjantaina juoksua, viikonloppuna juoksua tai sulkapalloa, sunnuntaina voimajumppa.
 
Salipäivät keskitän tiistaille, keskiviikolle ja ehkä tostaille tai perjantaille. Hankaloittaa vähän kun viikonloppuisin on ainoat ilmaiset salit kiinni niin pitää arkipäivinä käydä salilla.
 
Viikonloppuna löysäilen ainakin yhden päivän, mutta krapuloissani en aikonut olla kovin.
 
Ruokajutut pitäis olla kunnossa, mutta jossain on nyt kuitenkin vikaa kun paino ei tipu. Joulun pintaan tuli parissa viikossa kolme kiloa lisää ja tahon ne pois.
 
Painotavoite tälle vuodelle on 5 kiloa pois.
Keny08.02.2007 12:53:47
Muutamat kilot viellä pois(7kg jo lähteny)ja salilla käynti jatku sekä lumikenkäily ja säkin hakkaminen.Ei sen kummempia tavotteita tähän hätään mutta niin että kunnossa pysyy.Toi alkomahoolikin on jäänny pois hyvin.
 
Niijuu tota ruokapuolta vois tsekkaa että saa vitamiineja ja protskuja tarpeeks ja tietty että palautuu hyvin treenin jälkeen.Pikkasen tuntuu että on mutkikasta ton ruokavaljon selvittäminen.
Dutteri08.02.2007 13:13:15
Muutamat kilot viellä pois(7kg jo lähteny)ja salilla käynti jatku sekä lumikenkäily ja säkin hakkaminen.Ei sen kummempia tavotteita tähän hätään mutta niin että kunnossa pysyy.Toi alkomahoolikin on jäänny pois hyvin.
 
Niijuu tota ruokapuolta vois tsekkaa että saa vitamiineja ja protskuja tarpeeks ja tietty että palautuu hyvin treenin jälkeen.Pikkasen tuntuu että on mutkikasta ton ruokavaljon selvittäminen.

 
Mie oon keskittäny syömiset noin seittemään kertaan päivässä. Aamulla vähän enemmän niitä hiilareita ja illalla protskuja. Kaikilla aterioilla kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Syön kyllä tosi vähän kerrallaan. Siksi syön noin useasti. Oon huomannut, että mitä useammin syön, sitä pienempi on kokonaismäärä kuin jos söisin vain muutaman kerran päivässä. Muutenkin tällaista herkkusuuta tyydyttää tuo syöminen. Treenin jälkeen syön vasta toisen "vahvan" aterian. Eilen se oli esim. tonnikalaraejuustosalaatti. Päivän kokonaiskalorimäärä on noin 1200.
Yritän syödä kuitenki vähän kaikenlaista, että tulee varmasti vitamiineja ja muuta. Purkista otan myös vähän tallaisia tarpeellisia vitamiineja ja muuta.
 
Välipalojen syöminen on kyllä hyvä kun pysyy verensokerit tasaisena niin jaksaa treenata eikä tarvii nukkua hiilariruokaähkypäikkäreitä.
EVH08.02.2007 13:13:50
Ajattelin tässä käydä piahkoin hakemassa jonkinmoiset lenkkarit paikallisesta kesportista, tosin näin on pitänyt käydä jo viimeisen puolen vuoden aikana, mutta nyt lupaan käydä. Sitten voin aloittaa juoksemisen.
Dutteri08.02.2007 13:16:03
Ajattelin tässä käydä piahkoin hakemassa jonkinmoiset lenkkarit paikallisesta kesportista, tosin näin on pitänyt käydä jo viimeisen puolen vuoden aikana, mutta nyt lupaan käydä. Sitten voin aloittaa juoksemisen.
 
Mieki ostin kesällä uudet juoksukengät. Ne tuntu kaupassa hyvältä ja parin juoksukerrankin jälkeen. Jostain syystä sitte ne alko tuntumaan "epäsopivilta". Syksyllä kekkasin tunkea pumpulia varvasosastoon ja nyt en juokse koskaan ilman niitä pumpuleita siellä. Se on ihan pieni ero minkä se tekee, mutta eipähän satu kovin polviin.
 
Mulla on kohta polvikuvauksetki. saas nähdä mikä vika. Jos en saa juosta niin suutun.
EVH08.02.2007 13:24:31
Mieki ostin kesällä uudet juoksukengät. Ne tuntu kaupassa hyvältä ja parin juoksukerrankin jälkeen. Jostain syystä sitte ne alko tuntumaan "epäsopivilta". Syksyllä kekkasin tunkea pumpulia varvasosastoon ja nyt en juokse koskaan ilman niitä pumpuleita siellä. Se on ihan pieni ero minkä se tekee, mutta eipähän satu kovin polviin.
 
Eikös ne kannata ostaa juuri sopivat, ei ainakaan yhtään liian isoja, sillä ne kuitenkin venyy muutaman käyttökerran jälkeen? Tai no, mistäs minä mitään tietäisin...
wrshredder08.02.2007 14:37:37
Purkista otan myös vähän tallaisia tarpeellisia vitamiineja ja muuta..
 
Vitamiinit löytyy jo ,tänään käyn hakemassa kreatiinia ,BCAA:ta ja omega-kolmosia.
Kalliiksi ravintolisät tulee ,mutta ei väliä.
Dutteri08.02.2007 14:49:23
Eikös ne kannata ostaa juuri sopivat, ei ainakaan yhtään liian isoja, sillä ne kuitenkin venyy muutaman käyttökerran jälkeen? Tai no, mistäs minä mitään tietäisin...
 
Ne oli justiinsa ihan sopivat, mutta jokin siinä muodossa alkoi tökkimään muutaman kymmenen kilometrin jälkeen.
EVH08.02.2007 16:06:05
Juuri äsken kävin ostamassa jotkut Brooksin juoksukengät, 75 euroa maksoi mutta sain 40 euroon. Oli halvimmat mitkä kelpaa jollain lailla juoksuun, tai niin väittivät. Musta ne oli jo aika kalliit... Nyt vaan odottelemaan hieman lämpimämpää keliä, ei tällasella pakkasella parane huonokuntoisen lähteä juoksemaan, vielä kun hengittää kuivaa, raakaa pakkasilmaa ja huono kunto niin sinnehän lenkin varrelle kuolee!!!
wrshredder08.02.2007 17:00:15
No ei tullutkaan ostettua kun kreatiinia. Aika halpaa oli myös..
 
Kyllä meikäläinenkin odottaa kesää. Kesällä uloskin on mukava lähteä polkupyöräilemään ,käymään kylässä sukulaisten luona ja muuta. Kokoajan on kuuma ja rasva palaa helpommin. Rannalla loikoilua ja uimista on myös ikävä. Minä kun en tykkää yhtään uimahalleista , joten jätän uimiset pelkästään Yyteriin..
Ja jotenkin toimettomampi olo myös näin talvella..
Leper Messiah08.02.2007 17:05:23
No ei tullutkaan ostettua kun kreatiinia. Aika halpaa oli myös..
 
Kyllä meikäläinenkin odottaa kesää. Kesällä uloskin on mukava lähteä polkupyöräilemään ,käymään kylässä sukulaisten luona ja muuta. Kokoajan on kuuma ja rasva palaa helpommin. Rannalla loikoilua ja uimista on myös ikävä. Minä kun en tykkää yhtään uimahalleista , joten jätän uimiset pelkästään Yyteriin..
Ja jotenkin toimettomampi olo myös näin talvella..

 
Itse odotan kesää lähinnä sen takia, että silloin pääsee ylipäätään liikkumaan. Tosin alkukesä mennee vielä kuntouttaessa mutta on sekin jo paljon verrattuna tähän kun ei paljoa mitään voi tehdä.
 
Voihan se kyllä olla aikamoinen pettymys, kun ei "ihan" samoin korkeuksiin pääsekään hyppäämään..
wrshredder08.02.2007 17:18:00
Mullakin on muuten oikean polven kohdalla joku luu ihan väärin :/
Se meni ylä-asteellä (6? vuotta sitten) kon oli korkeushyppyä ,juuri kun olin ponnistamassa niin oikea polvi petti. Pikkuhiljaa se sitten parani ,enkä käynyt näyttämässä terkkarilla tms. Mutta vieläkin jos pitää jalkoja 90asteen kulmassa ja katsoo polvia vaikka ylhäältä ,niin oikean jalan polvilumpion alla oleva luu sojottaa enemmän ulos kun vasemman..
Leper Messiah08.02.2007 18:40:48
Mullakin on muuten oikean polven kohdalla joku luu ihan väärin :/
Se meni ylä-asteellä (6? vuotta sitten) kon oli korkeushyppyä ,juuri kun olin ponnistamassa niin oikea polvi petti. Pikkuhiljaa se sitten parani ,enkä käynyt näyttämässä terkkarilla tms. Mutta vieläkin jos pitää jalkoja 90asteen kulmassa ja katsoo polvia vaikka ylhäältä ,niin oikean jalan polvilumpion alla oleva luu sojottaa enemmän ulos kun vasemman..

 
nojoo, mullakin on kyllä jo valmiiks polvet aivan muhkuraiset. siis kun koukkuun pistää ja katsoo niin patteja on molemmissa polvissa siellä täällä, ilman mitään symmetriaa. koska ovatten erilaisilla pelikentillä rymytessä tulleet.
 
nyt vaan sitten napsahti sieltä sisäpuolelta.
efunkelist08.02.2007 20:39:34
uijuih, pitää tutustua tuohon beastskills-sivustoon ja siihen 5x5-ohjelmaan myös
wrshredder12.02.2007 00:49:07
Tänään tuli käytyä taas salilla. Tosin ei ollut aikomus ,mutta kun kyydin sain niin pakko oli..
Ja huomenna taas.,
 
Hieman sieppaa kun tossa lähikaupassa ei myydä ehrmanin rahkaa ,sitä pitäis myydä joka paikassa :)
Onkos noita ehrmanin rahkoja saatavana eri makuina?
toteemi12.02.2007 02:48:53
Mää mihkää salille...noh, olen sen verran keho jätkä että jos nyt laitetaan alkutavoitteeksi tuo 20 punnerrusta putkeen ja vaikka kolme leukaa. Sitten voi ehkä, ehkä mennä hakemaan megamassat salin puolelta.
 
Itsellä on tässä suht tiukka dieetti alkamassa. Jos saisi kesään mennessä vaikka 10-15kg fläsää sulateltua, jottei maha nyt aivan pömpöttäisi. Parempi kai se on kunnolla ensin poltella rasvat säälliselle tasolle ja sitten keskittyä lihaan. Kiva huomata, että tonnikala, tuo opiskelijan ruokavalion sukupuuton partaalla oleva peruskivi, on juurikin suositeltavaa dieettimättöä. Itse syön italialaisittain "i olja". Että näin.
 
Tuossa justiinsa puskin kuntonyrkkeilyyn. Ihan on kuulemma totista vääntämistä. Näin ensimmäisen tunnin perusteella ei voi juuri arvioida. Tällaisen elämäntapasivarin on ihan hyvä käydä jossain ohjatussa ja sännöllisessä heilumisessa, ettei iske laiskuus. Kesällä sitten enemmän juoksen ja runkkaan.
Mäkrö12.02.2007 09:28:38
Mulla on ihan hyvin lähtenyt käyntiin. 1-2 kertaa viikossa sulkapallotreenit, kotona 1-3 kertaa kevyttä punttia ja kerran viikossa salille koittamaan isommilla painoilla. Tulosten kannalta minulle selvästi paras vaihtoehto ja painokin on vähän laskenut. Koitin piruuttain penkkiennätystä (kun sitä aina kysytään:) ja uuden henkilökohtaisen ennätyksen tein.
 
Yks protskupurkki tuossa meni ja uuden ostin (noin 2-3kk kesti purnukka). Olen joskus vähän laiska noita syömisiä valvomaan, mutta lasillisen protskumaitoa/vettä voi äkkiä napata ennen nukkumaanmenoa. Tietty heti treenin jälkeen myös. Eilen oli salipäivä ja nappasin heti aamullakin yhden setin, jotta palautuminen olisi nopeampaa.
grind12.02.2007 10:06:06
Onkos noita ehrmanin rahkoja saatavana eri makuina?
 
Ei ole, mutta on helppo maustaa itse. Funlight / Valion sokeriton mehukeitto toimivat molemmat erittäin hyvin. Kunnes ei jaksa enää säätää, vaan syö sen semmoisenaan :)
kid ego12.02.2007 11:43:57
Itsellä on tässä suht tiukka dieetti alkamassa. Jos saisi kesään mennessä vaikka 10-15kg fläsää sulateltua, jottei maha nyt aivan pömpöttäisi. Parempi kai se on kunnolla ensin poltella rasvat säälliselle tasolle ja sitten keskittyä lihaan. Kiva huomata, että tonnikala, tuo opiskelijan ruokavalion sukupuuton partaalla oleva peruskivi, on juurikin suositeltavaa dieettimättöä. Itse syön italialaisittain "i olja". Että näin.
 
Tonnikala siksi, että se on lähes rasvaton kala ja siinä on paljon proteiineja.
 
Sä menet pahasti perse edellä puuhun jos syöt tonnikalasi öljyssä. Kaloreita siinä on yli kaksinkertainen määrä.
wrshredder12.02.2007 12:03:15
Sä menet pahasti perse edellä puuhun jos syöt tonnikalasi öljyssä. Kaloreita siinä on yli kaksinkertainen määrä.
 
Tämän meinasin itsekin mainita. Lisäksi se on musta suoraan purkista pahemman makuista kun tonnikala vedellä. Musta parasta on kun puristaa kaikki vedet pois ihan täysiä ja syö sellasena kuivana.
 
Ei ole, mutta on helppo maustaa itse. Funlight / Valion sokeriton mehukeitto toimivat molemmat erittäin hyvin. Kunnes ei jaksa enää säätää, vaan syö sen semmoisenaan :)
Joo eipä noita jaksa alkaa sekottelemaan. Kun loppupeleissä se on pelkästäänkin ihan hyvän makuista..
Robert12.02.2007 13:12:48
Tänään olisi tarkoitus mennä salille taas piiitkästä aikaa. Saas nähdä miten on tulokset pudonneet. Tuossa eilen kiskaisin 10 leukaa (elopainoa löytyy 87kg), että kai sitä on vielä jotain ruista ranteessa.
toteemi12.02.2007 15:10:14
Sä menet pahasti perse edellä puuhun jos syöt tonnikalasi öljyssä. Kaloreita siinä on yli kaksinkertainen määrä.
 
Tiijossa on. Kokonaiskalorithan siinä hommassa ratkaisee, vaikkakin nuo lisäkalorit tulevat pääasiassa hyvistä rasvoista. Kaloreita kumminkin. Tosiaan pitää varmaan hotkia vesiversiota vaikka sitten ketsupin tai ulosteen kera, jotta maku vähän paranee. Vesitonnikalasta kun tulee mieleen lähinnä liotettu vessapaperihylsy. Mahtavat nuo kulinaariset nautinnot loppujen lopuksi olla aika toissijainen juttu.
 
Onkos sitä mitään järkeä vedellä pähkinöitä? Natsisiwa myy tällaista "Nuts Royal" sekoitusta, joka on aivan homohyvä. Rasvaahan noissa on lähes 90%, mutta siitä on taas 90% sitä mitä nyt on tavattu suositella, ja kivennäisaineitahan pähkinöissä on ihan tolkuttomasti. Pahimmat karkitukset olen just pähkinöillä hoitanut.
Deathrace King12.02.2007 15:43:37
Tänään tuli kuukausikortti salille ostettua ja reilun tunnin treenit vedettyä. Homman nimi olisi se, että säännöllistä salitreeniä olisi tarkoitus vetää vähintään toukokuun puoleen väliin asti. Muutakin liikuntaa toki; eilen heitin 12 km hiihtolenkin ja huomenna sählypeli. Musahommat, duunit ja v-loppujuhlimiset vie paljon aikaa ja voimia, mutta yritetään nyt kuntoilla niin paljon kuin ehditään :) Kesällä tuskin jaksaa salilla käydä, silloin pelaillaan futista ja naatiskellaan.
kid ego12.02.2007 16:01:27
Onkos sitä mitään järkeä vedellä pähkinöitä? Natsisiwa myy tällaista "Nuts Royal" sekoitusta, joka on aivan homohyvä. Rasvaahan noissa on lähes 90%, mutta siitä on taas 90% sitä mitä nyt on tavattu suositella, ja kivennäisaineitahan pähkinöissä on ihan tolkuttomasti. Pahimmat karkitukset olen just pähkinöillä hoitanut.
 
Pähkinöitä suositellaan kyllä, mutta parempia vastauksia ravinto- ja treeniaiheisiin kysymyksiin saa melko varmasti Pakkotoiston foorumilta.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/
bastardo12.02.2007 17:58:46
Sain viime vuoden lopulla kimmokkeen aloittaa uudestaan puntin nostelun himassa, eli samalla kun katselen tv:tä (jota teen aivan liikaa) tulee treenattua tuota yläkroppaa nostoin, punnerruksin ja vatsalihasliikkein.
 
Kun ei tuota mieluisaa hyötyliikuntamuotoa ole löytynyt, jotta laihtuisi niin ajattelin, että voisi sitten edes yrittää näyttää skarpimmalta treenaamalla taas vähän lihaksistoa.
Leper Messiah12.02.2007 18:38:46
säääh, kävin eilen salilla, pystyin tekemään taljaakin ja nyt selkä huutaa leipää. viikon verran meni jotenkin omituisesti, ettei staattisia vatsoja pystynyt tekemään normaalisti, alkoi kyljessä jostain syystä tuntumaan mutta nyt alkaa palautumaan taas normaaliin. hyvä.
Mäkrö12.02.2007 21:05:33
Pähkinöitä suositellaan kyllä, mutta parempia vastauksia ravinto- ja treeniaiheisiin kysymyksiin saa melko varmasti Pakkotoiston foorumilta.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/

 
Mun neuvo noita treenikuureja suunnitteleville on unohtaa sellaiset "tiukat" kuurit aluksi. Ei siinä mene kuin motivaatio, kun pitää koko ajan miettiä mitä voi syödä ja mitä ei. Jos tekee mieli pähkinöitä, niin ostaa pähkinöitä. Jos tekee mieli suklaata, niin ostaa itselleen joskus suklaata. Tärkeintä on saada se perse ylös penkistä ja mennä treenaamaan. Sen verran kannattaa katsoa, että saa tarpeeksi ravintoa. Sitten myöhemmin on hyvä ottaa toinen askel ja vähentää ajoittaisia herkutteluita, jos on tarpeen.
kid ego12.02.2007 22:48:57
Mun neuvo noita treenikuureja suunnitteleville on unohtaa sellaiset "tiukat" kuurit aluksi. Ei siinä mene kuin motivaatio, kun pitää koko ajan miettiä mitä voi syödä ja mitä ei. Jos tekee mieli pähkinöitä, niin ostaa pähkinöitä. Jos tekee mieli suklaata, niin ostaa itselleen joskus suklaata. Tärkeintä on saada se perse ylös penkistä ja mennä treenaamaan. Sen verran kannattaa katsoa, että saa tarpeeksi ravintoa. Sitten myöhemmin on hyvä ottaa toinen askel ja vähentää ajoittaisia herkutteluita, jos on tarpeen.
 
Jep. Paljon helpompaa ja vaivattomampaa on siirtyä terveellisempiin elämäntapoihin pikkuhiljaa kuin kertarysäyksellä. Niissä asioissa on kuitenkin todella paljon oppimista ja jokainen huomaa sen kantapään kautta. Jos yhtäkkiä tekee täyskäännöksen elämäntavoissaan, se saattaa koitua jopa tuskalliseksi kun ei ihan tiedä mitä tekee.
efunkelist13.02.2007 08:30:35
"Täydellinen muutos tuo pysyvämpiä tuloksia kuin osittainen elämäntapojen muuttaminen"
 
jostain tuollaisen mietteen bongasin ja olen kyllä samaa mieltä.
kid ego13.02.2007 08:35:28
"Täydellinen muutos tuo pysyvämpiä tuloksia kuin osittainen elämäntapojen muuttaminen"
 
jostain tuollaisen mietteen bongasin ja olen kyllä samaa mieltä.

 
Tietty, tuohan on päivänselvää. Mutta täydellisen muutoksen ei tarvitse tapahtua yhdessä yössä.
toteemi13.02.2007 10:28:05
On tässä muutoksia ennenkin tehty, ja nyt mun pitäisi niistä olla jotain oppinut. Meikäläisen ongelma on ollut liikunnan vähäisyys, tai ainakin jaksottuminen. Jaksojen välissä on päässyt pakkautumaan yli puolet takaisin niistä 25 kilosta fläsää, jotka joskus lukiossa tiputtelin (joo joo meni lihastakin). Periaattessa mun ei tarvitsisi edes millekään erityiselle dieetille ryhtyä nyt, kun alkaa kuntoilu olla taas mukana kuvioissa.
oizo13.02.2007 12:46:38
Nonniih vähän ottaa takapakkia tää mun kuntoilu. Perjantaina oli ihan normaali salitreeni ja tuntu ihan hyvältä. Sitten siinä iltapäivällä kotona ollessa tuli sellainen outo huimaus ja sekavuus. Lauantaiaamuna tätä vaivaa ei enää ollut, mutta päivällä käydessäni kaupassa huimaus taas alkoi ja on kestänyt tähän hetkeen asti. Tunnin päästä ois lääkäriaikakin varattuna. Ärsyttää kyllä kovasti jos tämä nyt on jotain vakavempaakin, tai että pitäs jotenkin olla vaan rauhassa yms. Huoh.. Kaikenlaista. Perjantain jälkeen en oo harrastanut liikuntaa yhtään. Toki se harmittaa mutta tärkeempää totta kai saada terveys kuntoon.
kid ego13.02.2007 12:57:58
Nonniih vähän ottaa takapakkia tää mun kuntoilu. Perjantaina oli ihan normaali salitreeni ja tuntu ihan hyvältä. Sitten siinä iltapäivällä kotona ollessa tuli sellainen outo huimaus ja sekavuus. Lauantaiaamuna tätä vaivaa ei enää ollut, mutta päivällä käydessäni kaupassa huimaus taas alkoi ja on kestänyt tähän hetkeen asti. Tunnin päästä ois lääkäriaikakin varattuna. Ärsyttää kyllä kovasti jos tämä nyt on jotain vakavempaakin, tai että pitäs jotenkin olla vaan rauhassa yms. Huoh.. Kaikenlaista. Perjantain jälkeen en oo harrastanut liikuntaa yhtään. Toki se harmittaa mutta tärkeempää totta kai saada terveys kuntoon.
 
Voi olla verenpaine, mutta ehkä vielä todennäköisempää on selän ja niskan alueen jumitus. Mulla oli joskus vuosi sitten 1-2 viikkoa kestävä huimaus ja oli todella nihkeetä käydä duunissa sen aikana. Ilmeisesti kaikki johtui jumiutuneesta niskasta.
zirkonium13.02.2007 12:58:38
Enpä ole vieläkään oikein muuhun pystynyt kuin kevyeen lenkkeilyyn. Tuntui vähän, että olen tulossa kipeäksi, mutta tiedän että se menis ohi jos pääsis kuntoiluvireeseen taas. Huominen ja ylihuominen meni kumminkin vituiksi, kun yllättäen on pakko osallistua yhteen tilaisuuteen ns. töiden puolesta (vaikka olenkin vain harjoittelija).
Mäkrö13.02.2007 15:11:26
Tietty, tuohan on päivänselvää.
 
TVshopissa myytiin Beni Koji-punariisivalmistetta:
 
"Yhdistämällä Beni Koji-punariisivalmisteen liikuntaan ja oikeaan ruokavalioon, saat varmasti tuloksia"
 
:)
Soma city ward13.02.2007 18:10:40
Jaahas vois itekkin lähtee haasteeseen mukaan tai onhan tässä taas kerenny jo kuukauden nostella painoja/painoa, ku intti loppu tos vuoden alussa. Kyllähän sitä jonkinlaisessa kunnossa oli jo sieltä päästyäni, mutta nyt jaksaa/pystyy taas käymään säännöllisesti treenaamassa.
Oon aloitellu vuoden Arnoldin Golden 6 ohjelmalla http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=39774 ja tulokset on lähteny kehimään hyvin.
 
Tavoitteeks voi pistää vaikka 150 kg penkkimaksimin.
wrshredder13.02.2007 20:12:27
Jaahas vois itekkin lähtee haasteeseen mukaan tai onhan tässä taas kerenny jo kuukauden nostella painoja/painoa, ku intti loppu tos vuoden alussa. Kyllähän sitä jonkinlaisessa kunnossa oli jo sieltä päästyäni, mutta nyt jaksaa/pystyy taas käymään säännöllisesti treenaamassa.
Oon aloitellu vuoden Arnoldin Golden 6 ohjelmalla ja tulokset on lähteny kehimään hyvin.
 
Tavoitteeks voi pistää vaikka 150 kg penkkimaksimin.

 
Tuo on varmaan ensimmäinen oikeasti selkeä ja toimivan näköinen punttiohjelma jonka olen nähnyt..
Siitä +
 
Vois vaikka ruveta myös tekemään tolla , tosin lisäisin ojentajille muutaman setin + muuttaisin rintalihaksille/olkapäille 1-2 eri liikettä.
kid ego13.02.2007 20:19:08
Tuo on varmaan ensimmäinen oikeasti selkeä ja toimivan näköinen punttiohjelma jonka olen nähnyt..
Siitä +
 
Vois vaikka ruveta myös tekemään tolla , tosin lisäisin ojentajille muutaman setin + muuttaisin rintalihaksille/olkapäille 1-2 eri liikettä.

 
Ja kas, versioimalla toimivaa ohjelmaa saat aikaan ohjelman joka ei futaa.
 
Tai kasvaahan penkkitulos, mutta jätät kehon isoimmat ja tärkeimmät lihakset (selkä, jalat, tukielimistö yleensä) vähemmälle huomiolle kun ne juuri tarvitsisivat enemmän harjoitusta.
wrshredder13.02.2007 20:32:23
Ja kas, versioimalla toimivaa ohjelmaa saat aikaan ohjelman joka ei futaa.
 
No ,tästä ei voi olla kukaan varma.
 
Tai kasvaahan penkkitulos, mutta jätät kehon isoimmat ja tärkeimmät lihakset (selkä, jalat, tukielimistö yleensä) vähemmälle huomiolle kun ne juuri tarvitsisivat enemmän harjoitusta.
 
Penkkitulos? Hienoahan se on jos nousee ,mutta ei se ole mun tarkotus..
Siis tekisin vaikka kaksi sarjaa penkissä ja pec-dekissä ja ristitaljassa yhdet. Näin saan mielestäni paljon paremman pumpin rintalihaksiin kun pelkällä penkillä.
 
Selkä ,jalat ,tukielimistö vähemmälle huomiolle? Mitä oikein tarkoitat. Ihan samallain ne tulee tuossa treenattua..
 
Ainoa mikä tässä ohjelmassa toisaalta haittaa ja saattaa olla jopa esteeksi on musta tuo treenin vaativa aika ,menee melko kauan että saa koko kropan yhdessä salikerrassa treenattua..
kid ego13.02.2007 21:10:47
Tarkoitin Wrshredder sitä, että alkuperäinen ohjelma on suht tasapainoinen. Jos lisäät siihen jotain, kannattaa lisätä muutakin kuin perus rinta-hartia-ojentaja -settiä, samassa suhteessa muihin. Noiden ohjelmien modaileminen muuten on kyllä suotavaa.
wrshredder13.02.2007 23:31:38
Tarkoitin Wrshredder sitä, että alkuperäinen ohjelma on suht tasapainoinen. Jos lisäät siihen jotain, kannattaa lisätä muutakin kuin perus rinta-hartia-ojentaja -settiä, samassa suhteessa muihin. Noiden ohjelmien modaileminen muuten on kyllä suotavaa.
 
Komppia tähen juuh..
Ill-StarredSon14.02.2007 10:26:09
Oon aloitellu vuoden Arnoldin Golden 6 ohjelmalla http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=39774 ja tulokset on lähteny kehimään hyvin.
 
Siis oot vuoden tehnyt tällä ohjelmalla? Kerrohan vähän miten tulokset on kehittyneet? Vaikkapa takakyykystä ja penkistä, paljon ovat sarjoissa käytetyt painot nousseet, alkutaso vrt. lopputaso. Tuo vaikuttaa tavallaan mielenkiintoiselta ohjelmalta, ei Arnoldin takia, vaan tuo on vähän sitä back to the basics kamaa, jota on tullut ite väännettyä viime aikoina. Tuossa aiemmin tuli kokeiltua jotain näitä "uusia tuulia" mitä painonnosto/punttisaliharjoittelussa on ollut, mutta tuli todettua että henk.koht. on vaan paras pysyä juurillaan ja vääntää näitä perusohjelmia. Ainakin toistaiseksi.
 
EDIT: ai vai oot tän vuoden alotellu tällä ohjelmalla... silti kiinnostaa että mitä kuukaudessa on tapahtunut :)
wrshredder14.02.2007 15:51:23
silti kiinnostaa että mitä kuukaudessa on tapahtunut :)
 
Kahdessa ,jos oikein tarkkoja ollaan :)
Soma city ward14.02.2007 22:07:24
Siis oot vuoden tehnyt tällä ohjelmalla? Kerrohan vähän miten tulokset on kehittyneet? Vaikkapa takakyykystä ja penkistä, paljon ovat sarjoissa käytetyt painot nousseet, alkutaso vrt. lopputaso. Tuo vaikuttaa tavallaan mielenkiintoiselta ohjelmalta, ei Arnoldin takia, vaan tuo on vähän sitä back to the basics kamaa, jota on tullut ite väännettyä viime aikoina. Tuossa aiemmin tuli kokeiltua jotain näitä "uusia tuulia" mitä painonnosto/punttisaliharjoittelussa on ollut, mutta tuli todettua että henk.koht. on vaan paras pysyä juurillaan ja vääntää näitä perusohjelmia. Ainakin toistaiseksi.
 
EDIT: ai vai oot tän vuoden alotellu tällä ohjelmalla... silti kiinnostaa että mitä kuukaudessa on tapahtunut :)

 
Ok. Eli lähtökohtahan oli siis se, että punttikunto on ollu parempi joku puoltoista vuotta sitten, verrattuna siis tän vuoden alkuun, ku ei intissä treenannu ku korkeintaan puoliaktiivisesti ja sitä ennen tuli vähän paussia treenaukseen.
 
Tuloksia kuukauden treenin jälkeen (siis tällä ohjelmalla)
Sarjapainoina en oo muista liikkeistä maksimia koittanukkaan, ku penkistä.
Kyykky 70>100 kg
Penkki 75>82,5 kg
 
Ohjelmahan perustuu nimenomaan koviin perusliikkeisiin ja usein saatavaan ärsykkeeseen. Ottakaa muuten huomioon, että tässähän ohjelmassahan on siis tarkotus, että liikkeiden sarjat tehdään vakiopainolla ja se viimeinen sarja on se kova pois lukien leanveto, jossa kaikki sarjat kovia. Treeniin meikäläisellä menee n. tunti.
Copyright ©1999-2007, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.Luotu: 15.02.2007 02:02:10