Muusikoiden.net Keskustelu: Kun fyysinen kipu käy sietämättömäksi..

carnation22.01.2007 19:03:28
Tuli mieleen jostain syystä tällainen aihe ja kun itse perustan tälle keskustelualueelle harvemmin ketjuja, niin menköön nyt sitten. Milloin olet kokenut elämäsi pahinta ja infernaalisinta fyysistä kipua, mistä tämä johtui, kuinka pitkään se kesti ja miten selvisit siitä!
 
On muuten mielenkiintoista se, että saatat jonkun arkipäiväisen askareen, esim. leivän leikkuun ohessa viiltä itseäsi vahingossa veitsellä sormeen, mutta et huomaa etkä tunne haavaa ennen kuin näet veren. Yritäpä ihan tietoisesti muuten vain viiltää itseäsi veitsellä kätöseen, niin se ei onnistukaan enää yhtä helposti.
 
Nyt äkkiseltään ei tule itselleni mieleen yhtään tällaista "helvetillinen kipu" -tilannetta, mutta lisään tähän ketjuun heti kun tulee mieleen.
 
Kirjoittakaa jotain.
BMF22.01.2007 19:06:55
Tais itselläni olla se kerta kun ranne murtui, tai no molemmat ranteet ovat murtuneet, ei suinkaan yhtä aikaa mutta kuitenki. En muista kumpi niistä enemmän tuntui.:)
Coatl22.01.2007 19:10:35
3-vuotiaana poistuin kotipihasta tien toisella puolella olevaan kauppaan ostamaan mehua vaikkei minulla ollut rahaa. Särmänä killinä ylitin tien suojaviivoitusta pitkin, mutta mäkeä alaspäin ajanut taksi ei huomannut minua ja allehan siinä jäätiin. Kuukausi kallovetoa, sanoivat että jos yksikin niskanikama lisää olisi vaurioitunut niin olisin halvaantunut kaulasta alaspäin. Jes. Sattui hieman, mutta tapahtuneesta en muista mitään.
 
6-vuotiaana polkupyörää ajamaan opetellessa kaaduin kotipihan tien risteyksessä. Samassa vasemmalta tuli traktori peräkärryineen, ja käsivarteni jäi peräkärryn yhden renkaan alle. Sattui hieman.
 
9-vuotiaana olimme jossain päin Suomea jossain leirikeskuksessa, jossa oli pihassa joku kyläkeinu/keinu ylipäätään, jossa oli helvetin korkea tolppa jonka latvasta erkaantui kaksi muuta vartta ja sitten niiden varsien päässä oli jotkut jutut joilla istua. Keinussa sitten pyörittiin ympäri sekä mentiin ylös ja alas, ja enkö minä helvetti tippunu sieltä n. 4 metrin korkeudesta. Sattui hieman.
 
10- tai 11-vuotiaana leikimme jotain vauhdikasta leikkiä kaverin kanssa hänen takapihallaan. Meikäläinen sitten syöksyi jotenkin hämärästi ja iskin käteni hiekkalaatikkoon, ranne murtui pahoin. Sattui hieman.
 
Nyt ei oo moneen vuoteen sattunu mitään, pelottaa koska tulee joku megatälli.
 
Loppukevennys: 5-vuotiaana söin kaksi kameranpatteria. Sairaalareissuhan siitä taas tuli, syöttivät minulle aivan vitusti jotain luumuhässäkkää että ripuloisin vieraat objektit pihalle. Pyllyyn sattui kovin.
 
Junnuna meitsillä oli sokeriaddiktio. Noin 7-vuotiaana pistelin sitten eteisen piirongin päällä ollutta valkoista jauhemaista settiä suuhuni kun luulin sitä tomusokeriksi. Liisteriksihän se paljastui. Olin aika älykäs.
Jaristoteles22.01.2007 19:15:07
Joskus reilusti yli kymmenen vuotta sitten torjahdin pallon ilmiömäisesti, mutta peukalo jäi tiikerin lailla loikkaavaan vartaloni ja vihreän veran väliin. Vääntyi luonnottomasti ja ensimmäisen ja toisen nivelen välistä irtosi luunpalanen, joka siirtyi vielä mokoma hieman pois alkuperäiseltä paikaltaan.
 
Mystinen tapahtuma. Sormi oli ihan rullalla.
 
Lääkärisetä sitten puudutti käteni ja puudutus ei osunut oikein nappiin. Siinä oli tähän astisen elämäni suurin kipu kun kiltti tohtorimme runnoi luunpalasen oikealle paikalleen eikä puudutuksesta ollut tietoa kuin jossain kyynärpään seutuvilla.
Leper Messiah22.01.2007 19:15:10
Ei minulla mitään isoa ole ollut, mutta lähinnä tulee mieleen tämä vähän edelleenkin meneillään oleva prosessi..
 
Tuossa kuun alussa leikattiin polvi ja siitä sitten varsinkin ensimmäiset muutama päivä ja viikko olivat aika ikäviä. Vahvat kipulääkkeet sain tietenkin, mutta esim. aamuisin ei ollut mukava herätä kipuun.
 
No, nyt taas on sitten se vaihe meneillään, että muuten ei juurikaan särkyä ole, mutta taivuttaessa sattuu. Ja tietysti pitää taivuttaa ja jumpata jalkaa. Sinäänsä vielä ikävämpää, kun kipu pitää ihan tietoisesti itse aiheuttaa, tosin tässä kipu ei onneksi ole niin paha.
 

 
e: tätähän en toki itse muista, mutta voin kuvitella, että huuto ja kipu on ollut aikamoinen, kun pienenä mursin nenäni, mitähän lienen ollut vanha. ehkä 2 vuotta. Ilmeisesti halusin syöttötuolista alas, sitä ei kukaan tiedä.. No, halusin tai en, alas tulin. Ja väärinpäin. Ja mikä yhteensattuma, leikkien jäljiltä lattialle oli jäänyt yksi duplopalikka!
 
Elikkä nenä edellä syöttötuolista siihen palikkaan.
tabber22.01.2007 19:16:02
No kipu ei sentään ollut infernaalinen, kun sulkapallossa hyvästä paikasta iskiessäni sain olkapääni sijoiltaan. Sattuihan se tietysti, ja muutaman tunnin odottaminen ja röntgenit pistivät olkapäätä pakottamaan.
aziztcf22.01.2007 19:22:51
Skootterilla vetäsin lipat, jalka jäi skootterin ja asfaltin väliin ja taittui 90 astetta väärään suuntaan. Nivelsiteet kesti, mutta sääriluun pää repeytyi irti. Sattuihan se mut sai vakuutuksest massia ja olla lääkepöhnäs. Worth it.
sivupersoona22.01.2007 19:25:16
On muuten mielenkiintoista se, että saatat jonkun arkipäiväisen askareen, esim. leivän leikkuun ohessa viiltä itseäsi vahingossa veitsellä sormeen, mutta et huomaa etkä tunne haavaa ennen kuin näet veren. Yritäpä ihan tietoisesti muuten vain viiltää itseäsi veitsellä kätöseen, niin se ei onnistukaan enää yhtä helposti.
 
Kerran viilsin käsvarteen niin vittuuntuneena, ettei sattunut yhtään edes tikkausvaiheessa. Eli jos viillät, ole vittuuntunut. Paperinviilto on kyllä ihmeellisen ilkeä, vaikka se on vaan paperia.
Mazah22.01.2007 19:35:29
On muuten mielenkiintoista se, että saatat jonkun arkipäiväisen askareen, esim. leivän leikkuun ohessa viiltä itseäsi vahingossa veitsellä sormeen, mutta et huomaa etkä tunne haavaa ennen kuin näet veren. Yritäpä ihan tietoisesti muuten vain viiltää itseäsi veitsellä kätöseen, niin se ei onnistukaan enää yhtä helposti.
 
Mä olen päässyt fyysisien kipujen kohdalla aika vähällä, ranteen raisu venähtäminen ja luuydinkoe muistuvat nyt mieleen, eikä nekään niin kivulaita olleet. Mutta tuosta mainitsemastasi ilmiöstä, kipuhan on aika suggestiivinen asia, tuota tapahtuu jatkuvasti ja sama toisinpäin, lyöt varpaasi pöydän jalkaa ja huudat että AAAUUUUÄÄÄÄ! ja yhtäkkiä huomaat ettei se sattunutkaan yhtään =) Fyysinen kipu on mielleyhtymään perustuva suojamekanismi joka kertoo että jotain on pielessä, esim. kätesi on hellalla, varoitan koska se palaa pian käyttökelvottomaksi. Kaikki tämä informaatio kulkee aivojen kautta ja on ilmeisesti mahdollista myös ohittaa, liittämällä erilainen mielleketju "kipua" aiheuttavaan tapahtumaan. Tästä on olemassa joitakin tutkimuksia, mutta esim. NLP (Neuro-Linguistic-Programming) kirjoista todennäköisesti löytyy aihetta sivuavaa tietoa.
 
PS. Coatl taitaa olla aikamoinen häslä, koita selvitä =)
Coatl22.01.2007 19:37:19
On muuten mielenkiintoista se, että saatat jonkun arkipäiväisen askareen, esim. leivän leikkuun ohessa viiltä itseäsi vahingossa veitsellä sormeen, mutta et huomaa etkä tunne haavaa ennen kuin näet veren.
 
Leikkasin kerran jäätelöä tommosella siskon antamalla aika pirun terävällä hedelmäveitsellä. Pidin pakettia vasemmassa kädessäni ja leikkasin oikealla, ja kun veitsi painu alas niin se kärki meni pahvin läpi ja myös suoraan etu- ja keskisormen välissä olevan nahan läpi. Oli vaan semmonen "Oho" -tilanne.
 
Samoin joskus töissä, pyöristin polykarbonaattipöytälevyn reunoja tasojyrsimellä ja pidin peukaloa vähän turhan lähellä sen levyn reunaa. Terä sitten lohnas peukalosta pikku viipaleen pois, en edes huomannu mitään paitsi vasta kun rupesin ihmetteleen että mistäs toi punanen muovilastu tulee?
DaKiller22.01.2007 19:46:46
Kaikki tämä informaatio kulkee aivojen kautta ja on ilmeisesti mahdollista myös ohittaa, liittämällä erilainen mielleketju "kipua" aiheuttavaan tapahtumaan. Tästä on olemassa joitakin tutkimuksia, mutta esim. NLP (Neuro-Linguistic-Programming) kirjoista todennäköisesti löytyy aihetta sivuavaa tietoa.
 
Jossakin Ripleyssä tai vastaavassa ohjelmassa joku konitohtori teki itselleen peilin avulla juurihoitoa ja väitti tekevänsä sen ilman puudutusta torjumalla kivun mielensä avulla (tai jotain). Noh, aikansa rassattua äijän naama valahti punaiseksi ja alkoi karjumaan suoraa huutoa, ei onnistunut ei.
 
PS. Coatl taitaa olla aikamoinen häslä, koita selvitä =)
 
Heh, tuossa oli kyllä yhdelle kerrakseen onnettomuutta.
Wk22.01.2007 19:48:15
Liukastuin kerran alikulkutunneliin johtavissa portaissa rankkasateella ja otin oikealla kädellä erittäin raskaasti tukea jotten lentäisi selälleni. Pysyin pystyssä kyllä mutta vastapainoksi kämmen repesi totaalisesti ja verta suihkusi kuin huonossa komediassa ikään. Iho jotenkin rullaantui ylös sillälailla ihmeellisesti. Tämä ei sinänsä vielä sattunut pahasti, mutta ne 8 puudutuspiikkiä jotka jouduin leikkausta ennen ja sen aikana yhteensä ottamaan sattuivat kyllä aika v*tusti.
hanuristi22.01.2007 19:52:20
Abortissa.
DaKiller22.01.2007 19:59:52
Ah, tuli muuten mieleeni eräs tapaus. Meikäläisen poskionteloita on rassattu ties miten monta kertaa ja turhauttavan monen punkteerauksen jälkeen käsky kävi leikkaukseen. Vituiksi meni ja tukkoisuus paheni. Uusi leikkaus parin vuoden jälkeen. Itse leikkaus onnistui mutta verta tuli nokasta viikon ajan ajan joka päivä ja näin ollen arpikudosta kertyi ja se tukki nenää taas kerran. Noh, lekuri rassasi veitsellä ja piikeillä nokkaa uuteen uskoon ja siihen lisättynä väsymys ja helvetinmoinen turhautuminen koko hommaan, oli se täyttä tuskaa.
 
Nojoo, liittyen samaan operaatioon. Leikkauksen jälkeen nenään tukitaan vuodon estämiseksi sellainen spaghettilanka, joka sitten poistetaan seuraavana päivänä. Langan poisveto tuntui, kuin olisi aivot imetty nenän kautta. Brhhh..
Cipollina22.01.2007 20:03:57
Liipasin toisen käden kaikki rystyset ja sorminivelet hiomalaikalla nahattomiksi. Kirpaisi muutaman päivän melkoisesti.
wrshredder22.01.2007 20:04:56
Infernaalinen taisi olla oikea nimitys tälle..
 
Olin kerran kuumeessa ja tietenkin parannuttuani kauheassa nälässä menin syömään ison lihapiirakan! Se osoittautui pahaksi virheeksi. Suoli meni tukkoon. Pian alkoi mahaa särkemään ,pian se muuttui järkyttäväksi kivuksi. Tässä vaiheessa ei saanut kunnolla enään henkeä ja vatsaa kouri niin että vatsalihakset oli koko ajan jännittyneinä.
 
Sairaalassa tämä meni sitten ohi ,luojan kiitos.
Cipollina22.01.2007 20:09:29
Infernaalinen taisi olla oikea nimitys tälle..

Olin kerran kuumeessa ja tietenkin parannuttuani kauheassa nälässä menin syömään ison lihapiirakan! Se osoittautui pahaksi virheeksi. Suoli meni tukkoon. Pian alkoi mahaa särkemään ,pian se muuttui järkyttäväksi kivuksi. Tässä vaiheessa ei saanut kunnolla enään henkeä ja vatsaa kouri niin että vatsalihakset oli koko ajan jännittyneinä.

Sairaalassa tämä meni sitten ohi ,luojan kiitos.

 
Mulla oli myös jonkinsortin suolivaiva kerran, olin syönyt nuudeleita ja jauhelihasoosia hieman liikaa. Illalla alkoi sitten suoli vääntää niin perkeleesti ja syöksyin pöntölle. Hiki päässä väänsin, eikä paska irronnut. Sattui vaan niin perkeleesti. Vietin sitten siinä pöntöllä melkein kolme tuntia putkeen välillä vääntäen. Kipu nimittäin helpotti hetkittäin, välillä taas paheni. Sainpa siinä ainakin uusimman Infernon luettua nopsaan.
msormune22.01.2007 20:10:19
Fyysinen kipu on mielleyhtymään perustuva suojamekanismi joka kertoo että jotain on pielessä, esim. kätesi on hellalla, varoitan koska se palaa pian käyttökelvottomaksi.
 
Kaikkein ikävin hetki on se sekunti, joka menee varpaan potkaisemisen ja kivun alkamisen välissä. Se lyhyt hetki, jolloin tajuaa että kohta sattuu ihan vitusti, mutta onneksi vasta sekunnin päästä :) And then the pain begins.
Alpha22.01.2007 20:12:30
Kaks tilannetta on, joissa kipu on ollut niin kovaa, että kyyneleet tuli silmistä eikä pystynyt edes huutamaan...
 
Joskus noin 10 vuotta sitten tehtiin silloisessa omakotitalossamme remonttia ja lattiat oli revitty auki. Siinä sitten kiireessä juoksin niskoja pitkin portaisiin ja astuin yhden niskan ohi sillä seurauksella, että seuraavaan tulin sääriluu edellä ja syöksyin pää edellä portaisiin. Sattu niin maan saatanasti...
 
Toinen on tämä muutamia vuosia sitten tapahtunut putoaminen ikkunasta. Selkäranka ja oikea jalka lähes palasina. Kipu oli käsittämätön eikä halvaantuminen ollut kaukana. Erästä naista saan kiittää siitä, että kävelen...
NRider22.01.2007 20:23:58
Vähän ehkä offtopikiks menee, mutta menköön.
 
Elikkä nenä edellä syöttötuolista siihen palikkaan.
 
Pikkuveljellä (17v) on edelleen nähtävissä silmäkulmassa duplo-palikan jättämä jälki :)
 
Itselle ei ole koskaan mitään kovin vakavaa sattunut. Viimeksi jotain vähän vakavampaa oli kun korjasin autoa ja viilsin plektrakäden etusormesta palan nahkaa pois. Sitä en tosin edes huomannut ennen kuin pyyhkäisin hiuksia pois silmiltä ja aloin ihmetellä, mitä märkää siihen otsalle tuli. Jälkeenpäin oli kyllä kipeä.
Spike22.01.2007 20:28:50
Silloin, kun lääkärit alko repimään tukisukkaa mun sääreen, josta oli napsahtanu sääri- ja pohjeluu poikki. Luunpäät rutisi toisiaan vasten ja mulla alko pimenemään silmissä.
gasser22.01.2007 20:48:13
Varmaankin se, kun työtapaturmassa olkapää pamahti hajalle ja jäi killumaan epämääräiseen asentoon. Käskin duunikaveria pitämään kaksin käsin kiinni ja väänsin nivelen takaisin paikalleen. Teki aika imelää. Ei auttanut leikkauskaan, sökö mikä sökö.
seraphim22.01.2007 20:55:44
Viidennellä luokkalla röydin nurin laskettelumäessä ja vasemmasta jalastani murtuivat sekä sääri- että pohjeluu. Oli sunnuntai ja sairaalan röntgen ei ollut käytössä. Siksi nukuin yön murtuneella jalalla, joten aamulla tunto oli jo palannut kun pääsin kuvattavaksi ja luita alettiin veivata paikoilleen. Se ei ollut hääviä.
Musiikkimasiina22.01.2007 20:57:29
Onhan näitä sattunut...
 
3-vuotiaana putosin pää edellä keinusta suoraan betonialustalle. Päälaki oli kivasti veren peitossa.
 
5-vuotiaana konttasin portaissa koska se oli niin sairaan vitsikästä. Sitten polvi lipsahti alta ja silmäkulma suoraan portaan reunaan. Ainoa muisto on kun iskä vauhkoaa edessäni: "Verta valuu! SIITÄ VALUU HIRVEESTI VERTA!" Ja eikun ensiapuun.
 
6-vuotiaana tuli golfmaila otsaan, tikkejä 4.
 
7-vuotiaana jäin auton alle, reisiluu poikki. Oli lähellä, ettei yksi luunsirpale puhkaissut isoa verisuonta.
 
7-vuotiaana pulkalla puuhun. Ikenet tohjona, huuli turvoksissa ja nenästä verta. Aivotärähdyskin siinä kävi.
 
11-vuotiaana kaaduin piilosilla ja sormi taisi murtua.
 
12-vuotiaana heitin trampoliinilla puolivoltin ja kylkiluiden välistä revähti lihas. Sen jälkeen en voinut liikkua noin viikkoon paljon yhtään ilman tuskallista kipua.
 
Sitten iloista taukoa onnettomuuksista, kunnes:
 
Viime kesästä jäi todellakin arvoisensa muisto sääreen.
Astuin johonkin kiven koloon juostessa metsäpolkua pitkin.
Jalka upposi säärtä myöten myöten koloon ja vauhdin takia nojauduin kiveen.
Sääriluuhun tuli ruhjeita sekä iho kuoriutui pieneltä alueelta kokonaan pois, että luu näkyi. Nyt sääressä on sinertävä läntti, sekä luun muodostama pieni patti.
Joo ja sille ei tosiaan tehty yhtään mitään. Sidettä vain pidin siinä vähän aikaa, mutta itsekseen annoin parantua.
 
Ja nyt tässä talvella tapahtui legendaarinen: lensin järvenjäällä selälteni ja ilmat pihalle, etten voinut hengittää, enkä puhua.
Demon Of The Fall22.01.2007 21:02:17
Musiikkimasina on kokenut todella kovia. Itselleni ei ole käynyt koskaan mitään kamalaa.. Ehkä jotain pientä, muttei mitään brutaalia.
ekikoo22.01.2007 21:07:44
Pelattiin kaverin kanssa joskus muinoin 'golfia' pingispallolla. Kaveri swingasi, seisoin typeryyttäni liian lähellä takana: sain osuman golf-mailasta vasempaan poskeen ja rautahammas irtosi. Poskeen tuli reikä ja vertakin oli ihan kiitettävästi. Siitä sitten pikaseen sairaalaan jossa asiaan vihkiytymätön lääkäri työnsi (hammaslääkärin avustuksella puhelimessa) hampaan takaisin paikoilleen, ja siinä on pysynyt kahdeksisen vuotta. Poskikin tikattiin umpeen. Ei sen pahemmin käynyt, mutta jos ohimoon olisi maila osunut niin damage olisi kai ollut jo eritasoista.
Bonesaw22.01.2007 21:17:15
Ei nyt kestämätön,mutta todella kipeä:
 
Kun mulle tulee aina silloin tällöin alavatsaan sellasia kipuja,jotka säteilee ihan munaskuihin asti. Tänään tuli tunnilla sellainen kohtaus,mutta onneksi meni nopeasti ohi. En tiedä mistä johtuu,mutta todella inhottavan tuntuisia. Pakko mennä yleensä maate,kun näitä tulee.
moderndrummer8822.01.2007 21:19:25
Minulle on kaksikin kertaa käyny niin, että kun kiikun oikein kovaa, niin luiskahdin siitä kiikusta alas maahan peffalleni juuri kun kiikku on takana ylhäällä, toisella kerralla tuli semmonen kevyt muovikiikku takaraivoon, toisella kerralla taas tuli iso painava puinen otsaan...
 
Myös umpisuolileikkauksen jälkeiset päivät oli melko tuskaa, haava oli niin kipeä, että ei kehannu kolmeen päivään nousta paskalle sängystä.
Diablero22.01.2007 21:25:31
Mulla nyt on vieläkin sääressä pieni kuoppa kun tuli kerran hakattua halkoja röytämällä
Matjardo22.01.2007 21:26:47
Hmm, onhan sitä tullut itseään telottua ja sairastettua ties mietä.
 
Joskus 6 vuotiaana astuin mökillä paljain jaloin peltiselle tulialustalle, jossa oli juuri hetki takaperin pidetty nuotiota. Pidimme mökimme pihassa monesti nuotiota sellaisen peltisen, nuotioalustaksi tarkoitetun levyn päällä, karkoittaaksemme enimmät sääsket(niitä muuten on kesäisin tuolla ihan riesaksi asti). Noh, isä sitten jossakin vaiheessa kippasi alustalta tuhkat mäkeen, kun nuotio oli juuri sammunut. Meikä siinä nappulana temmelsi pitkin pihaa ja juoksin sen peltilevyn päältä... Tuli karmea rääkäisy joka raikasi varmaan kilometrin päähän. Oikea jalkapohja palo aika pahasti. Ei kävelty pariin viikkoon normaalisti.
Sen jälkeen olen katsonut tarkasti mihin astun, kunnes pari vuotta sitten astuin ruosteiseen pitkään naulaan. Se upposi syvälle päkiään. Jumalavita kun tuo oikea jalkaterä oli sellainen outo sinertävän punainen möykky, josta hädintuksin erotti varpaita. Taas mentiin pari viikkoa vasemman jalan varassa. Oli kuulemma näyttänyt veikeältä se tilanne sivusta katsottuna. Tarvon metsässä tutkiskelemassa vanhaa majanrauniotamme, kunnes kuuluu kuminen *naps*, ukko heittäytyy seljälleen ja karjaisee "ai perkele" kovempaa kuin mikäkin kuoro konsanaan. Ei huvittanut itseäni, eikä muitakaan jälkeenpäin, kun selvisi tilanteen vakavuus.
 
Mutta ehkä ylitse muiden on se, kun joskus 4-5 vuotta sítten sairastin infernaalisen kipeän tärykalvon tulehduksen. Joo, ei ollut siis mikään perus korvatulehdus, vaan tärykalvossa oli joku paise.
Se oli jotain aivan sanoinkuvaamattoman, infernaalisen perkeleellistä. Se kesti monta päivääkin jopa. Korvasta vuoti kirjaimellisesti verta, joka aamu piti vaihtaa verinen tyynylakana puhtaaseen, tosin ei sillon paljoa tullut nukuttua. Se oli sitä käpristelyä ja itkunsekaista älinää noin kolme päivää putkeen. Päässä ja korvassa kirveli kuin olisi suolaa sirotellut haavoihin ja jyskytti kuin katuporalla olisi takonut takaraivoon. Luojan kiitos se paise saatiin puhkaistua ja hoidettua jonninmoisilla korvatipoilla kuntoon. Elämäni tuskaisimmat kolme päivää. Nykyjänkin on vasemmassa korvassa hieman heikompi kuulo kuin oikeassa.
Hyi perkele tulee kylmät väreet ko pelkästään muistelee koko juttua.
 
Muita aivan poskettoman kipeitä juttuja ei ole tullut vastaan, onneksi.
kville22.01.2007 21:29:49
Yläasteella yritin tasajalkaa hypätä semmoselle hiukan päälle metrin korkuiselle näyttämölle. Toinen jalka lipasahti reunalla, ja sääri edellä pamahti siihen reunaan. Kauhea kipu niin että silmissä melkein pimeni. Ei murtunut, mutta kauhea patti tuli siihen, ihan kuin pohje olisi ollut väärällä puolen. Kesti pari kuukautta että laski pois.
 
Kolme kesää sitten oikeasta nilkasta repesi nivelsiteet jalkapallo puulaakipelissä. Lensin ilmaan, tulin nilkka vinossa maahan, kuului KRITS ja tuntui "pieni" muljahdus. Ajattelin siinä, että pikkasen muljahti, ei tässä mitään. Nousin ylös ja aloin siirtämään painoa nilkan päälle, kun jalat vaan lähti alta. Ei minkäänlaista tuntoa nilkassa. Ei muuta kuin jalka järveen, niin sain sen kylmään. Sen jälkeen paketti siihen ja jäin pelin katsomaan loppuun. Aamulla sitten katsoin nilkkaa, niin aivan STNAN kokoiseksi turvonnu. Silloin päätin lähteä TK:ssa käymään.
 
Viimeisin kunnon kipu mitä olen kokenut tuli intissä kesäisillä marsseilla. Perse ja kassit hitsasi niin maan prkeleesti. Ei siinä mitään, mutta sitten suihkuun marssin jälkeen, niin jalat lähti alta kun puhdas vesi huljahti pakaroiden välistä. Ei itsellä naurattanut, vaikka kavereita nauratti. Eräskin Nimismies-nimimerkillä varustautunut mnetin jäsen mahtoi minulle räkäisesti vieressä nauraa.
hibernance22.01.2007 21:31:34
Kyynärpääni "kiukkurauhasen" löin tuolin käsinojaan niin, että kipu oli poikkeuksellisen kova eikä käsi antanut taivuttaa itseään loppupäivänä. Enpä ole pahempiin loukkaantumisiin joutunut.
Leper Messiah22.01.2007 21:41:57
Sepä jäi tuosta ensimmäisestä viestistä puuttumaan, sillon ei palkinnut kun selkä revähti.
 
Mitäs tästä nyt on, kohta puolisentoista vuotta vissiin. No, sinäänsä tavallinen selän revähys, ei siinä mitään. Paitsi kun varmuuden vuoksi otetuissa röntgeneissä löytyi selästä kaksi ryhtivirhettä, joiden takia osittain se selkä oli revähtänytkin. Hirveän isoa kipua se ei aiheuttanut, koripallopelit pystyin pelaamaan mutta harjoituksista jouduin jäämään paljon pois.
 
Pitkään se sitten olikin kipeänä ja käyrähän se tulee aina olemaan, sille ei mitään mahda. Nyt se on sitten taas ollut kipeänä, kun tämän polven takia on pitänyt olla liikunnatta.
 
Eli kun ei urheile, selkään alkaa taas sattumaan.
Aqua22.01.2007 21:44:17
Kesällä iskin häntäluun aika kipeästi liukkaaseen rantakiveen. Voi jumankauta sitä kipua. Arka paikka.
 
Joulusesonkina töissä iski vatsaflunssa. Voi jumalauta sitä kipua kun tyhjä maha ei löydä enää mitään oksennettavaa. Ja ne vatsanväänteet muutenkin.
 
Ja sitten Dakiller, kiitos, muistutit tosta nenäonteloiden laajennusleikkauksesta. Hyi helekutti.
 
Mutta itse asiassa tuo kaikki on siedetty hammasta puremalla..
Thet22.01.2007 21:44:30
Kyynärpääni "kiukkurauhasen" löin tuolin käsinojaan niin, että kipu oli poikkeuksellisen kova eikä käsi antanut taivuttaa itseään loppupäivänä. Enpä ole pahempiin loukkaantumisiin joutunut.
 
Mulla muten särkee toi sun "kipurauhanen" aika usein ilman syytä, siitä johtuen ei käden liikuttaminen tunnu kivalta. Ei ole silti sietämätöntä.
 
En muista että mitään hirveen sietämätöntä muutenkaan tullu kärsittyä vaikka hieman extremimpiä lajeja tullu harrastettua kuin sauvakävelyä ja yleisurheilua. Muutama kerta käsi taittunu väärään suuntaan aika pahasti, en käyny lääkärissä.
Kesällä kaatusin skeitillä mukavasti niin, että tulin ilmalennosta alas ja toinen jalka laudan päälle, vaikka ei ollut tarkotus, tästä johtuen lensin niin perhanasti maahan käsi edellä. Kämmenen kohtaa turpos käsi monta senttiä, kitaran soitto ei sujunu ja ei saanu taskusta otettua edes puhelinta sun muuta. Kaiken kukkuraks satutin saman käden uudelleen kun kaaduin.
 
Mikäköhän on, että aina kun satuttaa itsensä niin ei kehtaa silti käydä lääkärissä valittamassa että tekee kipeää?
veri_heavy22.01.2007 21:44:52
Monesti kun maha on hirveällä kuralla tulee helvetinmoinen mahakipu ja pyörryn lopulta vessaan. Sitten oksennetaan ja paskotaan hirveää rapaa.
 
Toinen juttu on se kun hypätään tikkailta ja osutaan perse puolapuulle. Lopputuloksena verta ja perseeseen sattuu.
heville22.01.2007 22:08:17
No tämä ei varsinaisesti sattunut kovin pahasti, mutta onpahan aina jännä kertoa: n. 10v ikäisenä heiteltiin kaverin kanssa tikkaa lautaseinään sillälailla "reteesti". Sattuipa siinä että olin irrottamassa yhtä tikkaa syvältä seinästä kyynärpää ojossa, kun kaveri päätti pelotella tai jotain. Eli kaverin heittämä tikka upposi koko terän syvyydeltä (kolmisen senttiä) keskelle kyynärpäätä. Nähtävästi meni nätisti nivelen läpi eikä jäänyt luuhun kiinni, sillä sain sen pikkupaniikissa itse kiskaistua pois kuin Commando konsanaan. Siinä paniikkivaiheessa ei tuntunut juuri yhtään, mutta vähän ajan päästä ei kättä voinut pitää kuin 90 asteen kulmassa, muuten sattui ja kovaa. Kiukkuhermoa taisi tikka raapaista.
 
Lääkärisetä määräsi antibiootteja ja kohta taas leikittiin parin päivän päästä. Mutta onneksi sain sen tikan itse irti kun adrenaliini vielä jylläsi, kammottaa ajatellakin miltä lekurin käsittely olisi tuntunut...
 
Tuskin tämä kipu vertautuu ollenkaan mihinkään luunmurtumiin, onneksi olen niiltä säästynyt.
Torniojaws22.01.2007 22:20:42
Eipä nyt ihmeellisiä kipuja ole ollut, vaikka kaikkea on kyllä tapahtunut lääkärinveroisesti. Ehkä pahimmat ovat olleet:
 
Joskus 5 - 6-vuotiaana kun korva tulehtui. Jos tiedätte sen tunteen kun nasta juuri lävistää ihon ja tulee se pisto... sellaista sitten kolme päivää putkeen ilman kivun hälvenemistä :)
 
Armeijassa kun poistettiin pottuvarpaasta sisäänkasvanut kynsi. Ei se ensimmäinen puuduspiikki vielä niin paha, mitä nyt vähän hammasta purren ja ryhtiä parantaen. Mutta se toinen piikki. Se tuntui aivan kuin olisi puukko lätkäisty keskeltä jalkapöytää läpi toiselle puolen. Lyhyt, mutta niin ääääääääärimmäisen pitkä pari sekuntia. Varmasti paloi ainakin 500 kaloria sen kahden sekunnin aikana kun pinnisti ;(
 
Muuta hauskaa on myös tapahtunut, muttei nyt niin tuskaisaa:
 
- Nilkka on venähtänyt kahdesti
- Aikuisen nyrkin kokoinen kivi tippui päähän tikkien arvoisesti peruskoulun ensimmäisellä - kahdesti :)
- Kesällä jostain syystä oli polvitaive erittäin kipeä, mikäli nojasin sitä 5 min pidempään hiemankaan taittuneena. Jos jätin siihen tilaan epähuomiossa, tuntui polven suoristaminen kuin se olisi paisunut ja pirun kipeä. Mutta ei se ollut. Se sitten katosi puolen viikon jälkeen (kipu, ei polvi).
- Joskus jotain pari vuotta sitten heräsin keskellä yötä kun vatsaan pisti aivan tajuttomasti. Vessaan sitten istumaan, mutta ei tunninkaan istuskelun jälkeen tullut mitään, mutta kipu pysyi. Vähitellen se siitä sitten väheni, eikä aamulla enää ollut mitään kipua ;o
 
Edit:
Ai niin, ja joskus 11-vuotiaana tuli vasemman käden päälle heitetty useamman kilon jäälohkare. Pikkurilli ja nimetön murtuivat parista kohtaa ja keskisormi meni sijoiltaan. Se oli hauskaa se. Koko kämmen oli käytännössä pysähtynyt yhteen asentoon. 7 viikkoa sitten kipsissä :P
Landola5922.01.2007 22:30:51
Helvetillisin kipu on tuntunut selässä... toisaalta se on aina ollut siellä, aina pariviikkoa sitten päättyneeseen 18 vuoden kipukierteeseen. Löysin selkävaivoihini avun Jouko Holma nimiseltä Lahtelaiselta kansanparantajalta joka osaa asiansa. www.joukoholma.com sivuilta on linkki tonin selkäsivuille jotka kannattaa lukasta. Ihan tiedoksi kaikille kivuista ja säryistä kärsiville. Kaikenlaisia hoitoja tullu käytyä, mutta ainoa joka autto oli tuon miehen käsittely. Ainoa ihminen suomessa joka tekee tätä hommaa. Käykää edes mielenkiinnosta kattomassa tuo sivu.
Jannibal22.01.2007 22:31:47
Ajattelin pistää ylös vähän asioita, joista syntyy suurta kipua, mutta sen aiheuttaja on mitätön.
 
"Kiukkuhermonhan" kaikki tietää, että jos se kolahtaa johonkin (esim pöydän kulmaan), niin kipu on sietämätön.
 
Paskalla ollessa ulostutat ylisuurta "kaktuspaskaa". Siinä ehtii miettiä, että kannattaisiko sittenkään ponnistaa, vai ottaako riskin ja katsoo, että repiääkö se persreikä.
 
Hiusmurtuma on todella kivulias, ainakin nilkassa ja pikkuvarpaassa. Tämä ei myöskään parane kovin nopeaa.
 
Suonenveto pohkeessa/polvitaipeessa. Tuo iskee yleisimmin öisin, joten käytän siitä nimitystä "rude awakening" Megadethin livelätyn hengessä. Yleensä jalka on sitten koko päivän vähän veltto ja kivulias.
 
Sisäänkasvanut varpaankynsi. Todella "mukava" yllätys, jos kynsien leikkuu on unohtunut. Tuottaa suurta tuskaa, varsinkin sen kynnen leikkaaminen, kun kynnen reunoilta pitää poistaa vähän ylimmääräistä. Tämä tehdään tietenkin kotona hämärän pöytälampun avulla, että sakset varmasti leikaa muutakin kuin kynttä.
Landola5922.01.2007 22:32:58
Paskalla ollessa ulostutat ylisuurta "kaktuspaskaa". Siinä ehtii miettiä, että kannattaisiko sittenkään ponnistaa, vai ottaako riskin ja katsoo, että repiääkö se persreikä.
 
Hajosin tuolilla. +
Krice22.01.2007 23:00:52
Kivestulehdus on kyllä aika napakka ja pelottavakin juttu. Tapahtui joskus nuorena ja kives alkoi turpoamaan ja tietysti järjettömän kipeä. Ei naurattanut silloin. Lääkärissähän siinä piti käydä. Lääkäri antoi jonkun hassun pillerin jolla saatiin kipu ensihätään pois. Varmaan aika tujua ainetta oli.
 
En haluaisi kokea tuota toista kertaa.
Blowfish22.01.2007 23:04:14
Ei nyt kestämätön,mutta todella kipeä:
 
Kun mulle tulee aina silloin tällöin alavatsaan sellasia kipuja,jotka säteilee ihan munaskuihin asti. Tänään tuli tunnilla sellainen kohtaus,mutta onneksi meni nopeasti ohi. En tiedä mistä johtuu,mutta todella inhottavan tuntuisia. Pakko mennä yleensä maate,kun näitä tulee.

 
Menkat! Eiku..
 
Niin ja aiheeseen liittyen: eipä noita ihan mielettömän sietämättömiä kipuja taida olla ollut, mutta pahimmasta päästä oli varmaan tuska silloin, kun ehkä 8-9 -vuotiaana putosin n. kaksi metriä kiipeilytelineestä kyljelleni. Vasen jalka tuon jälkeen n. kuukauden kipeä. Olen myös onnistunut hajottamaan nivelsiteet ensimmäisellä luokalla hyppynarua hyppiessäni. Nilkka taittui silleen kivasti sivuttain.
saha22.01.2007 23:12:39
Tässä taannoin kävin näyttämässä ranteeseen noussutta pattia terkkarille. Tämä diagnisoi sen "ganglia carpaksi" tms, ja sano että pelkällä neulalla selvitään. "Ei me puuduteta, kun ei se auta tämmöisissä." Työnsi millisen piikin ranteeseen, ja pyöritteli sitä aika ronskisti. Kun ruiskuun ei tullut mitään, se pisti toiseen kohtaan ja pyöritteli lisää. Kuitenkin naislääkärin edessä piti pysyä miehenä, ja olin eleetön mutta silmäni vuosivat vuolaasti kivun kyyneliä. Ei menny käsi kunnolla nyrkkiin sille päivää. Ja tuossa se patti on vieläkin.
 
Ei muuten ole mikään sattunut niin pahasti todella pitkään aikaan.
danny22.01.2007 23:32:37
Onhan noita sattunut.
 
Puolivuotiaana sain kuumat kahvit päälleni sillä seurauksella että jalka paloi ja oli pitkään paketissa.
 
Pyöräonnettomuuksia sun muita on ollut, niistä seurauksina aivotärähdys, melkein reisimurtuma ,arpi lonkassa ja toinen silmäkulmassa. Kerran sain vahingossa henkseleistä päähän ja verta tuli.
 
Kaikista pahin taitaa silti olla se, kun olin isän työpaikalla joskus pienenä käymässä ja sitten mikä lie hiomakone tai vastaava, en muista tarkasti, veti mahaan helvetin ison haavan. Sairaalareissuhan siitä tuli.
Coatl22.01.2007 23:53:10
Jaa niin.. ollessani hyvin pieni vauva, meillä oli olohuoneessa semmonen pöytä jossa oli iso lasilevy minkä alapintaan oli liimattu eri värisiä ja kokoisia kiviä. Yläpinta oli siis sileä lasi mutta alapinta kivistä röpöliäinen. Siinä sitten konttailin pöydän alle ja jostain syystä päätin nousta seisomaan > pää suoraan lasista läpi :)
Quu23.01.2007 00:06:32
Hei Coatl & Musiikkimasiina, ei tää vissiin mikään kisa kuitenkaan ollut? :)
 
Kerran armeijassa viskasin selästäni n. 17kg valurautaa (kevyen kranaatinheittimen vastin oli kyseessä) näpeille kun kiireessa kompastuin.
Olisihan tuo varmaan sattunut niin maan perkeleesti, mutta menin niin shokkiin siitä että se ei tuntunut ollenkaan... Vasta kassulla kun otin hanskat kädestä niin huomasin, että ei selvittykään säikähdyksellä siitä lipanheitosta.
Oikean käden etu- ja keskisormet murtuivat.
 
En nyt tähän hätään muista mikä tilanne on ollut sellainen että on oikeasti sattunut aivan s**tanasti... On sitä joskus naulaan astuttu oikein kunnolla ja puuta päin on joskus alamäaessä pyörällä vetäisty... the usual stuff :)
Tonig23.01.2007 00:24:04
Leikkaushaava silmäkulmassani tulehtui. No lääkäri sitten otti tikit pois ja klaffasi haavan. Luulin sen olevan pahin mahdollinen kipu. Seuraavana aamuna kun sitten puhdistivat haavan pohjia myöten. Oli jotain niin infernaalista. En muista milloin viimeksi olisi kyyneleet tullut silmistä kivun takia. Tärisin vielä 20 minuuttia tapahtuman jälkeen.
 
Sekin oli aika paha kun poltin käteni tulella ja pikaliimalla. 2. asteen palovammat tuli kaikkiin sormiin.
 
E. Niin sattuihan sekin ihan kivasti kun trukki ajoi töissä kirjaimellisesti päin näköä. Onneksi ei mennyt kuin poskipää murskaksi, silmäkulman luu napsahti poikki ja kasvohermo vaurioitui. Olisi ollut ainekset pahempaankin. Tästähän tuo lähti tuo ensimmäinen juttu käyntiin. Nyt ainoa muisto koko asiasta on pieni arpi silmäkulmassa.
barnabas23.01.2007 00:52:13
Abortissa.
 
Joo... minäkin muistan kun mua koetettiin abortoida kun olin syntymässä.
kiiskinn23.01.2007 08:27:17
Joskus ~4-5 vuotiaana kaaduin pyörällä alamäessä... Kipua en muista, koska olin lähes koko loppupäivän tajuttomana. Voi vain kuvitella vanhempien pakokauhun...
 
Viimeisin kivulias tilanne mikä tulee mieleen oli kun poistin luomen poiston jälkeisiä tikkejä vatsasta. Vatsa kun tuppaa olemaan melko arka paikka, ja tikkien päälle oli päässyt kertymään jo uutta ihoa... Kaiken lisäksi yksi "solmukohta" oli tarttunut pahasti kiinni oikein kunnolla nahan alle. Sitä irti repiessä hiki kihosi ja kädet tärisivät :P
Loijaa23.01.2007 09:03:30
Sain turpaani eräänä perjantai-iltana muutama vuosi sitten, mutta olin sen verran humalpäissäni etten tuntenut kipua vaan jatkoin örveltämistä vielä useita tunteja. Aamulla heräsin ja huomasin että paita oli aivan verinen ja että suuhun & silmäkulmaan sattuu. Silmäkulma oli revennyt auki, ei siinä ollut mitään, mutta suuhun koski helvetillisesti (huolimatta siitä, että olin jonkinasteisessa humalatilassa vielä silloin). Huomasin että yksi hampaistani heilui pahannäköisesti ikenen sisäpuolelta asti. Eli lyöjä oli saanut hampaani katkeamaan lähes sen juuresta.
 
No piti lähteä kaupunkiin päivystykseen, jossa pääsin melkein heti käsittelyyn. Hammaslääkärit sanoivat, että hampaani oli katkennut liian juuresta, niin ettei sitä voitu korjata enää. Ainoa vaihtoehto oli siis sen poisottaminen. Ja tässä vaiheessa alkoi todellinen fyysinen kipu.
 
Kolminkertaisesta puudutuksesta ja humalasta riippumatta kipu suussani oli aivan helvetillinen hammasta poisotettaessa. Tuntui kuin sisuskaluja oltiin repimässä ulos isoilla koukuilla, kun tyypit repivät ja koittivat irroittaa lopullisesti heiluvaa hammasta ikenen sisäpuolelta. Lopulta ne joutuivat tunkeutumaan suoraan hermoon ja rehellisesti voin sanoa ettei mikään ole ikinä koskenut yhtä paljon, ei edes se kun sormeni jäi penskana moukarihäkin väliin ja irtosi melkein kokonaan (silloin menin shokkiin).
 
Kun hammaslääkärit saivat nyhdettyä hampaan irti alkoi hermoyimestä ikenessä vuotaa jotain sinistä nestettä sekä verta. Sininen neste oli kuulemma seurausta siitä että hammaslääkärit joutuivat kalvamaan hermoa saadakseen hampaan irti. Ei siinä paljon puudutukset auttaneet. Noinkin pienestä asiasta voi syntyä kunnon tuskaa.
 
Sit tein rikosilmoituksen ja sain pari tonnia korvauksia muutamaa kuukautta myöhemmin. Nyt mulla on ollut jo pari vuotta suussa hieno posliinihammas.
Kipu on kyllä vi*uttava tunne.
RocknRoll23.01.2007 09:32:52
Oho, te ootte kunnolla teloneet itseänne! Kaikenmaailman luiden katkomisia ja kolhuja. Mulla itellä varmaankin pahin tuska on tyyliin ollut joku tosi paha angiina. :)
Thule23.01.2007 09:33:16
Huhhuh, helpolla olen näköjään päässyt.
 
Joskus nappulana putosin puusta terävän kiven päälle kyljelleni. Komea haavahan siihen tuli, mutta en muista sen juurikaan sattuneen. Taisin olla niin shokissa.
 
Vanhemmalla iällä pahin kipu on tainnut tulla tatuointia tehtäessä. Ei muuten mikään ongelma, mutta jestas sentään kun aletaan lähestymään kainaloa. Koko kroppa tärisee ja surina kaikuu pään sisällä. Hyi saakeli.
slowdive23.01.2007 09:51:20
No sattuihan se hieman, kun humalassa törttöillessä polvi kääntyi niinkuin strutsilla väärään suuntaan, ja tämän väärään suuntaan sojotuksen korjasin vielä napakalla nyrkin iskulla. Oikenihan se kyllä, mutta sietämättömän oloiseksi kipu olikin muuttunut aamuun mennessä. Jokunen litra tuli tuskanhikeä vuodatettua ennenkuin sitä viimein vaipui ihanaiseen olotilaan leikkauspöydällä.
 
Mutta kyllähän siinä moni kipu jää kakkoseksi ainakin mulla sillon kun kunnolla vääntää vatsaa! Joskus pienempänä tällaisessa "olen kai syönyt jotain sopimatonta" -tyyppisessä tilanteessa veivasin persposket tiukalla pyörällä parin kilometrin matkan mahan kouristellessa pahemman kerran. Sillon kun vääntää niin melkein silmissä sumenee ja kun se helpottaa niin sitä väkisinkin ääneen nauraa; se helpotus on vaan sitä luokkaa. Tällä kerralla ehdin nipin napin pöntölle, tai ainakin melkein, mutta se tarina kuuluukin sitten "Vessassa" -ketjuun.
Hannu H.23.01.2007 09:53:53
Taitaa olla se kerta, kun kerran talvella lähdin fillarilla tietä ylittämään. Tiessä oli komeat jäiset urat joista ensimmäisen kohdalla fillarin takapää päätti sitten lähteä etupuolelle ja putosin polvi edellä jäiseen asfalttiin.
 
Toinen kova ehdokas on mopolla ojaan rysäyttäminen pauttiarallaa kolmeakymppiä. Ojan pohjalla oli vielä kuoppa jonka ansiosta tangonyli ja mopo päälle.
 
Mulle ei nää kulkuneuvot oikee sovellu.. autoilu menny iha hyvin tähän asti *koputtaa puuta*
 
EDIT: ja vähän tuoreempi parin vuoden takaa. Töissä liimailin superhyperpikaliimalla tiivisteitä lampun umpioihin. Se oli semmosta tavaraa että ku pisti tipan pahvilaatikon kylkeen ja tökkäs seinään ja piti pari sekkaa niin se laatikko pysy siinä seinässä sitten.
Noh.. insinööri oli keksiny että kun pistää siihen pullon suuhun semmosen suppilon niin se pienenee sopivasti ja saa laitettua paremmin sitä liimaa. Muuten hyvä mutta se suppilo ei sopinut tiiviisti siihen. Siispä aina kun tuli tauko piti puukon ja kuuman veden kanssa kaivaa pullo irti kädestä. Ekana päivänä tämä vielä meni, kun oli nahkaa kädessä. Seuraavina olikin sitten kipu jo jotain infernaalista.
 
Hanskat kädessä tuota hommaa ei voinut tehdä.. kerran koitin ja sitten oli pullon lisäksi hanska käteen liimautuneena.
baron23.01.2007 09:58:08
10 kylkiluuta poikki.
Kipu oli kovaa mutta siedettävää paitsi silloin kuin hengitti, jolloin se tuli sietämättömäksi.
BlindedByFaith23.01.2007 11:26:15
noh kerran pienempänä joskus 7-8 vuotiaana oltiin pikkuveljen kanssa mummolassa. päätettiin sitten pelata jalkapalloa ja tottakai pikkuveli potkaisi sen telepallon aidan taakse ja minä jouduin sen sitten hakemaan. kiipesin koirankopin katolle ajatuksena hypätä siitä aidan yli. (kopin takaseinä oli aitaa vasten) noh, se aidan reuna oli hieman korkeammalla kuin kopin katto joten siihenhän se jalka jäi kiinni. oli vielä kevät ja oja ,joka oli heti aidan takana, oli umpijäässä. sitten siihen pudotessani sain väännettyä käden aivan ihmeelliseen asentoon. oikean käden selkäpuoli oli oikeassa kyljessä kiinni niin että sormet osoittivat taaksepäin. sittenkun jää tuli vastaan niin tämän oikea käsi taittui siten, että oikean käden kyynärpää koski vasenta olkapäätä. kävi aivan ylimaallisen paljon. toivottavasti joku nyt ymmärsi miten se käsi taittui. (pistä oikea kämmenselkä oikeaan kylkeen kiinni niin että sormet osoittavat taaksepäin ja väännä siitä asennosta oikean käden kyynärpää vasempaan olkapäähän).
 
toinen tapahtui kun olin serkuilla kyläilemässä. kaverin kanssa revittiin semmosia ruohotupsuja maasta juurineen ja nakeltiin niitä. yhden naatin päätin heittää oikein vauhdilla alakautta ja tasapainohan siinä meni. no sitten alkoi peruuttaminen että saisi tasapainon pidettyä mutta kaatumiseenhan se päättyi. ikävä vain että takana oli pyörä kyljellään maassa jossa ei ollut pedaalia vaan ainoastaan pedaalin metallinen vanha ruosteinen akseli. noh lonkka eellä kaaduin sen päälle ja tämä pedaalin akseli upposi 3,5cm jalkaan. mukavaa tässä oli vielä se että akseli oli täysin tylppä ja noin 1cm paksu halkaisijaltaan. au!
Mazah23.01.2007 12:35:59
Helvetillisin kipu on tuntunut selässä... toisaalta se on aina ollut siellä, aina pariviikkoa sitten päättyneeseen 18 vuoden kipukierteeseen. Löysin selkävaivoihini avun Jouko Holma nimiseltä Lahtelaiselta kansanparantajalta joka osaa asiansa. www.joukoholma.com sivuilta on linkki tonin selkäsivuille jotka kannattaa lukasta. Ihan tiedoksi kaikille kivuista ja säryistä kärsiville. Kaikenlaisia hoitoja tullu käytyä, mutta ainoa joka autto oli tuon miehen käsittely. Ainoa ihminen suomessa joka tekee tätä hommaa. Käykää edes mielenkiinnosta kattomassa tuo sivu.
 
Onnittelut! Varmasti katselee maailmaa hieman eri perspektiivistä (ts. ei gootituta)? Eräällä tutullakin oli kädessä joku lihastulehdus tai vastaava (en muista enää niin tarkkaan) mutta kuitekin se oli etenemässä kuolioon ja länsimainen lääketiede alkoi olla sitä mieltä että on mennyttä kalua, mutta kansanparantaja sai sen vaivatta kuntoon.
grooveman23.01.2007 12:49:13
Joskus reilusti yli kymmenen vuotta sitten torjahdin pallon ilmiömäisesti, mutta peukalo jäi tiikerin lailla loikkaavaan vartaloni ja vihreän veran väliin. Vääntyi luonnottomasti ja ensimmäisen ja toisen nivelen välistä irtosi luunpalanen, joka siirtyi vielä mokoma hieman pois alkuperäiseltä paikaltaan.
 
Uskomatonta, mulle on käyny ihan samalla tavalla(paitsi luunpalasta ei irronnut) :) Mulla sattui puudutuspiikki ihan sairaasti, mutta puudutus tehosi mun tapauksessa, onneksi..
t-termiitti23.01.2007 12:55:42
lapsena... miesten polkupyörä, liian korkea... tangolle, jalat eivät ihan yletä maahan.. alamäki.. hiekkatie... ei pysähdy... kuoppia... palleihin koskee... tähtiä näkyy..
loituma23.01.2007 14:45:14
no mulla ei onneks oo mitään suurta ollu. 2 asiaa muistuu mieleen ja nekään ei ketään hätkäytä (eikä tarttekaan)
 
1. Kiekko silmäkulmaan
2. Tonnikalapurkin avaaja kynnen alle
king of terrors23.01.2007 14:52:02
Armeijassa kun poistettiin pottuvarpaasta sisäänkasvanut kynsi. Ei se ensimmäinen puuduspiikki vielä niin paha, mitä nyt vähän hammasta purren ja ryhtiä parantaen. Mutta se toinen piikki. Se tuntui aivan kuin olisi puukko lätkäisty keskeltä jalkapöytää läpi toiselle puolen. Lyhyt, mutta niin ääääääääärimmäisen pitkä pari sekuntia. Varmasti paloi ainakin 500 kaloria sen kahden sekunnin aikana kun pinnisti ;(
 
Itselleni tämä operaatio tehtiin intissä kumpaakin isovarpaaseen. Itselläni teki eniten pahaa se puudutuspiikki, joka pistettiin suoraan varpaan päästä viistottain kynnen viereen. Kiva oli odottaa sitä toisen jalan operaatiota, kun tiesi miltä se tuntuu. :)
Mazah23.01.2007 15:00:04
lapsena... miesten polkupyörä, liian korkea... tangolle, jalat eivät ihan yletä maahan.. alamäki.. hiekkatie... ei pysähdy... kuoppia... palleihin koskee... tähtiä näkyy..
 
Eisss...!
 
Virhe! Tyhjä tai liian THV kirjoitus!
Jesmies23.01.2007 15:20:41
Ihan ensimmäinen taitaa olla kun joskus kersana ~5v keikun keittiön tuolilla safkatessa. oikealla puolella semmonen tiilitakka mikä onkaan. tasapaino lähti ja pää edellä semmotteen kahvaan siinä takassa; perkeleesti verta ja päätä liimailtiin sen jälkeen, ei kivusta hirveästi muistoja, tais sattua.
 
noin 8-vuotiaana tuli laskettua pulkalla takaperin koivuun häntäluu edellä: pari minuuttia helvetinmoista huutamista ja kieriskelyä maassa, sattui ihan saatanasti, ei pystynyt hölkkäämään / juoksemaan n. kuukauteen.
 
joskus ala-asteen loppuvuosina oli pari viikkoa kiihtyvää kipua alavatsassa. lopulta oli semmonen kipu että ei enää raaskinu edes kunnolla liikkua. käytiin terkkarissa niin oli aikas pahanlaatunen umpisuolen tulehdus, oli vissiin jo melkei puhjennu ku pääsin leikkaukseen joskus keskellä yötä. sattui perkeleesti pari seuraavaa päivää, ei kehdannu nauraa / yskiä / aivastaa.
 
Ei mitään kummempaa, välttynyt murtumilta jne :)
 
Edit: yläasteella löin oikeassa kyynerpäässä olevan hermon basson tallaan = käsi valahti veltoks ja tuntu ku ois sytytetty palamaan koko käsi.
Manan lapsi23.01.2007 15:27:23
Naisellinen kiertoni aiheuttaa aina välillä niin infernaalisia tuntemuksia että ilman tujua lääkitystä pelkää jo kuolevansa. Ja kerran penskana oltiin pelaamassa jääkiekkoa veljien kanssa, niin eiköhän kiekko lentänyt hirveetä vauhtia suoraan nenän varteen. Sattui, mutta onneksi ei jäänyt mitään kyhmyä.
 
e: pari vielä muistui mieleen. Kerran koripalloa pelatessa pallo kimposi maasta sormelle sen ollessa koukistettuna, eli murtui vasemman käden keskari siinä. Oli hauskaa kun keskisormi sojotti yötä päivää muutaman viikon. Ja useasti olen myös tippunut korkealta pää edellä koviin asioihin, mm. legendaarista 'kuoleman kieppiä' tehdessäni tipahdin jäisiin kiviin joskus ala-asteella. Sattui.
zodoff23.01.2007 15:40:28
Edelliseen viitaten jaksan harva se päivä olla kiitollinen, etten ole nainen.
 
En muista tähän hätään infernaalisinta kipua, mutta viime viikolla portaita noustessani onnistuin venäyttämään oikean kylkeni. Jeskamandeer sitä kipua ja hengittämisen vaikeutta. Lopulta se vain paheni, kun koko tuska ja yleinen avuttomuuden tila alkoivat naurattamaan hervottomasti. Sweet pain.
sunder23.01.2007 16:00:40
Pentuna kävelin jäistä ylämäkeä ja liukastuin tietty hampaat eellä katuun. Suu veressä juoksin pillittäen iltapäiväkerhoon, josta isä tuli hakeen lääkäriin.
 
15-vuotiaana tappelin erään raskastekosen tyypin kanssa, se kaatu mun päälle silleen, että mun selkä jäi sängyn kulman ja sen tyypin väliin. Rusahti kunnolla, enkä pystynyt muutamaan päivään kääntämään päätä toiseen suuntaan ollenkaan. Selkäkin oli vinossa monta päivää.
 
Sitte on ollu hiusmurtuma pikkuvarpaassa ja pikkusormessa, nää ei oo erityisen inhottavia. Sun muuta pientä. Viime vuonna löin kyynärpään hermon niin kovaa ovenkahvaan, että sen jälkeen oireili monta kuukautta.
 
Viimisin on jalkapallossa monotin jotakin jalkaan silleen, että oma nilkka vääntyi yli taaksepäin -> nilkan takaosasta lähti luunpala irti. En käynyt lääkärissä kuin vasta usean kuukauden jälkeen toisen jalkavaivan takia, jolloin asia kävi ilmi röntgenkuvista.
Chrissie23.01.2007 16:17:54
- Naisellinen kiertoni aiheuttaa aina välillä niin infernaalisia tuntemuksia että ilman tujua lääkitystä pelkää jo kuolevansa. Ei voi kuin vain miettiä peloissaan miltä mahtavatkaan synnytyspoltot tuntua.
 
- Migreeni, tarvitseeko edes sanoa muuta? Jos kipu saa sinut pahimmillaan oksentamaan vatsalaukkusi pihalle, on se minusta jo aika infernaalista.
 
- Tulehtuneen hampaan paikkaus ilman tehoavaa puudutusta. Voi Luoja... Melkein samaan kategoriaan voidaan tunkea myös tulehtuneen hampaan poisto ja jälkihoito.
 
- Puudutuspiikki jalkapohjaan + polttolaserin säde ei-puutuneelle iholle. AUTS!
 
- Leuanvetotangolta pudotus selälleen kovan kynnyksen päälle. Ei tuntunut laisinkaan mukavalta...
 
- Polkupyörällä liian kovaa pehmeään hiekkaan ja komea ilmalento tangon ylitse. Olin tosin vasta joku 7-8v, joten silloin kipu tuntui pahemmalta kuin nykyisin, mutta veikkaan ettei se tänäkään päivänä kivalta tuntuisi.
 
- Hiusmurtumia on löytynyt ranteesta ja peukalosta, mutta ne eivät ole olleet niin kivuliaita. En tiedä siis miltä todellinen murtuma tuntuisi..
 
Kuten joku jo sanoi, tämä ei onneksi ole kilpailu. Ei minulle mitään niin hurjaa ole tapahtunut, mutta kyllä kuukautiskivut ja migreeni ovat sen verran infernaalista kipua, että eiköhän niilläkin jollekin sijoille sijoittuisi.
 
EDIT: Pientä hiontaa termistössä.
Coatl23.01.2007 16:22:34
oho väärä ketju
Ihme Basisti23.01.2007 16:24:09
Kylkiluu (tai useampi, ei ole kuvattu) murtui tuossa jouluaattona ja on vieläkin kipeenä. Muutamana päivänä on kyllä ollut niin helvetin kipeä että käveleminenkin on tuottanut jo ihan sietämätöntä tuskaa.
 
EDIT: Niin ja pienenä meni kulmahammas tuosta ylähuulesta läpi. Se ei varsinaisesti sattunut kun oli niin nopeasti ohi mutta voi helvetti sitä puudutusta.
Artist23.01.2007 16:39:22
Jääkiekkomailan lapa silmään sattui skidinä aikas lailla.
 
Nyt varttuneemmalla iällä kovimmat kivut ovat olleet selkäkipuja, jotka ovat pahimmillaan menneeet niin pahoksi ettei ole oikein päässyt sängystä ylös. Välillä taas kivut ovat säteilleet lonkkaan ja polveen, joka on oikein ikävää myös. Soittoharrastus on välillä aiheuttanut sietämättömän kovia käsikipuja.
Loijaa23.01.2007 16:40:41
Nykyään minulla on ranne aina kipeä, kun oon niin paljon muusikoiden.netissä.
 
..Selkäkivut ovat syvältä. Ei tarvii olla sitä varten vanha eikä raihnainen. Pari tuntia istumatyötä päivässä riittää eikä venyttelytkään tunnu auttavan vaikka joskus venyttelen niin, että pää tuntuu irtoavan :)
Lauri23.01.2007 17:17:27
Armeijassa kun poistettiin pottuvarpaasta sisäänkasvanut kynsi. Ei se ensimmäinen puuduspiikki vielä niin paha, mitä nyt vähän hammasta purren ja ryhtiä parantaen. Mutta se toinen piikki. Se tuntui aivan kuin olisi puukko lätkäisty keskeltä jalkapöytää läpi toiselle puolen. Lyhyt, mutta niin ääääääääärimmäisen pitkä pari sekuntia. Varmasti paloi ainakin 500 kaloria sen kahden sekunnin aikana kun pinnisti ;(

 
Mulle tehtiin armeijassa ihan sama juttu, eikä se kyllä sattunut oikeastaan yhtään.
Disposable23.01.2007 17:21:34
Sääriluu murtui penikkana, aivan silmäkulmaan pari tikkiä. Siinä kivuliaimmat, eikä tuo jälkimmäinen edes paljon sattunut loppuunsa, pelotti vain silmän puolesta. Epämiellyttäviä hoito- ja tutkimustoimenpiteitä onkin sitten jo enemmän.
m.naksu23.01.2007 18:57:10
Kivusta tuli mieleen... Tietääkö joku mistä johtuu ettei kipua aina tunne ellei huomaa haavaa?
Itse vedin joskus veitsellä käteen ja sain pienen vekinkin siitä mutta kipu alkoi tapahtumasta noin 10 min myöhemmin kun huomasin että mähän vuodan verta..
Diego23.01.2007 19:13:54
Okei, nää on sattunut aika kiitettävästi:
 
1. Lensin perse edellä kuumaan kiukaaseen. Vihlas jotta
taju lähti. Ei muutamaan viikkoon pystyny oikeen istumaan.
 
2. Lensin laskettelurinteessä lumilaudalla päälleni hyppyrin
alastulon ohi, suoraan jäälle. Pari päivää lasaretissa.
 
3. Kaveri ajoi mopolla yli.
 
4. Löin käteni kuuman uunin seinään.
 
5. Tipuin penskana kiikusta. Kiikuin seisaallaan siinä laudan päällä,
sitten urpo kaverini potkaisee laudan mun jalkojeni alta. Tipuin
välittömästi polvilleen asfalttiin, ja lopuks se lauta tulee vielä
takaraivoon.
 
6. Ajoin pyörällä ruusupuskaan.
 
7. Ajoin pyörällä kännissä routakuoppaan, lensin pari metriä, turpa
edellä asfalttiin, ja pyörä niskaan. Lisäksi jalka jäi vielä jotenkin
pinnojen väliin prosessin aikana.
 
8. Olin baarista tulossa, käveltiin katua pitkin ja alkoi kusettaa.
Otin urhean juoksuaskeleen kohti läheistä pusikkoa, jolloin
pikkukivet jalkojen alla alkoi ikävästi viettää alta.
Kaaduin, väänsin nilkkani, väänsin varpaat, farkut rikki ja peukalonkynnen
kokoinen kivi jäi polveen. Eiku himaan, saunaan ja siellä jurrissa kaivelemaan
sitä kiveä irti.
 
9. Pyörän satula tippui kesken ajon, ja löin persvakoni siihen tappiin.
Tämän takia kaverit sanoi veriperseeksi.
 
10. Olin lähdössä kavereiden kanssa pubiin ottamaan keittoo.
Lähdettiin valumaan alas kerrostalon portaita, ja minä viisaana
ihmisenä keksin että täytyypä hypätä nuo loput portaat.
No, hyppäsin, ja pää osui ylempiin portaisiin. Rojahdin niiden
loppuportaiden yli, selälleni lattialle. Sattui. En ole hyppinyt enää.
 
Tuossa meikäläisen top 10.
oo-p23.01.2007 19:25:25
n. 10 vuotiaana putosin traktorin peräkärryltä sen ollessa täydessä heinälastissa (suunnilleen 3m. korkea). Tipuin siihen traktorin ja kärryn väliin suoraan haarat edellä, se kärryn kiinnityssysteemi, mikä-nyt-onkaan, räpsähti suoraan palleille. uh, enpä kävellyt vähään aikaan ihan selkä suorassa sen jälkeen.
LexaR23.01.2007 19:48:20
Liukastuin tossa pari kuukautta sitten ja meni nikama sijoiltaan, selkälihakset tulehtu ja kaikki oli aivan päin helvettiä. Kipu oli jotain sanoinkuvaamatonta. Välilevyn pullistuma siitäki seuras jonka seurauksena tuli iskias. Oli meinaan huumori siin vaihees kaukana...
Tonig23.01.2007 19:55:51
Migreeni, tarvitseeko edes sanoa muuta? Jos kipu saa sinut pahimmillaan oksentamaan vatsalaukkusi pihalle
 
Tämä oksentaminen ei taida kivusta johtua. Vaan muista somaattisista tekijöistä.
Chrissie23.01.2007 19:58:42
Tämä oksentaminen ei taida kivusta johtua. Vaan muista somaattisista tekijöistä.
 
Et ole tainnut migreeniä kokea? Jotain yhteyttä niillä on keskenään. Onhan päävammoissakin oireena oksentelua.
 
EDIT: Vaikka joo, eihän se oksentaminen täysin siitä kivusta johdu, mutta tarkoitinkin, että niillä on selvä yhteys keskenään.
Tonig23.01.2007 20:06:13
Kivusta tuli mieleen... Tietääkö joku mistä johtuu ettei kipua aina tunne ellei huomaa haavaa?
 
Yleensä jos tekee jotain muuta joka vie keskittymistä, ei kipua välttämättä huomaa. Keskushermoston kokonaistilanne vaikuttaa siihen millaisen tuntemuksen kipuimpulssit saavat aikaan. Esimerkiksi jännittävässä tilanteessa ihminen ei välttämättä huomaa lainkaan saamaansa haavaa. Eihän haavaan koske yleensä kuin sen hetken kun se syntyy. Jos tämä kipu on jäänyt muiden tuntemusten alle, kun aivot ovat saaneet informaation kivusta, ei haavaa yleensä huomaa vähään aikaan.
 
E. Ainakaan tuntoaistin perusteella.
Herba23.01.2007 20:08:14
Veivattiin kaverin mökillä laituria rannalle semmosella vipusysteemillä.. Mikskä sitä sanotaan, edestakas veivataan vipua ja köysi kiristyy sitä mukaa?
No kumminkin. Lähtihän se koukku sitten jossain vaiheessa sieltä laiturista irti ja tietysti mua oikeaan polveen. Sattu kovin paljon ja vieläkin polvi rutisee eikä sillä paljon palloa pelata.
hibernance23.01.2007 20:22:08
Okei, nää on sattunut aika kiitettävästi:
 
- -
 
Tuossa meikäläisen top 10.

 
Auts. Oletpa paljon ehtinyt teloa itseäsi.
iron_man_9023.01.2007 20:26:14
ei oo mitään erytyisen pahoja kipuja tuntenut, mutta sellaisia vittumaisia kyllä. joskus yläasteen liikuntatunnilla yritin loikata salin esiintymislavalle ja eikös siinä kovasta juoksuvauhdista osunut sääriluu souraan lavan reunaan, silloin huomasin säären etuosan olevan hyvin herkkä alue. siinä on arpi vieläkin.
 
ala asteella kerran kahden kaverin kanssa lumivallilla riehuessa kakse muuta painivat kukkulan huipulla ja lähtivät vierimään alaspäin rinteellä istuvaa minua kohti. toisen kengän hyvin kova kantapää osu kovaa suoraan silmäni alle, suoraan poskipäähän, kipu oli tällöin aika saatanallinen ja itkuhan siinä tuli. Viikon päästä kanarian matkalla lentokoneen ohjaimossa vieraillessa kapteeni kysyi että kuka minua on lyönyt, kun mustelma oli levinnyt koko silmän ympärille. Poskipää on nykyisinkin herkkä alue.
 
ala asteella satuin tekemään kovan miehen ihonkuorinnan pyörällä hiekkaisessa kivisessä ja soraisessa alamäessä, tähän johti se että minä en ollut ikinä osannut ajaa ilman käsiä (kaikki muut osasivat) ja halusin näyttää kaverille että kuinka ajetaa ilman käsiä ja jalkoja yhtäaikaa. Teuvoa lainatakseni "ojan pohjalla hampaita (lue:hiekkaa ja kiviä) sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin".
 
onnistuin ala asteella myös putoamaan puusta parin metrin korkeudesta mahalleni käteni päälle, tämä oli aika hyvä keino aiheuttaa "hengenahdistusta" ja jomotusta käteen.
Bluesmies23.01.2007 20:45:31
Onhan päävammoissakin oireena oksentelua.
 
No se ei siitä kivusta johdu.
Diego23.01.2007 20:49:47
Auts. Oletpa paljon ehtinyt teloa itseäsi.
 
Heh, tekevälle sattuu. Tai sit oon muutes vaan tyhmä.
Rojekti23.01.2007 20:57:02
:E
 
Yritin tossa joululomalla lomitusvuorolla ajaa lehmää pois pihattoparresta (navetan painavin lehmä kun tsekkasin robon tilastoista), tämä otti ja astui varpaiden päälle. Kaaduin taaksepäin, varpaat 800-kiloisen lehmän sorkan alla ja kolautin pääni isoon metalliseen lieteraappaan.. toinen lehmä töräytti melkein käsivarren päälle mutta ehinpä siirtää :>
Master of Disguise23.01.2007 21:01:45
Tuskallisia hetkia on ollut kun mursin käteni, leikkasin sormeni puukolla tai jossain jäkispelissä saanu kiekon tai mailan muniin. Kerran rulliksilla painelin yhtä mäkeä täysillä alas, niin eiköhän siinä kivi osu renkaisiin ja vhip, pää pamahtaa maahan. Ei ollut kypärää tai muita suojia. Siinä ei edes sattunu, mutta samana iltana oli sanoinkuvaamattoman tuskallinen päänsärky. Eipä mitää sen kummempaa ole tapahtunu.
Vasara23.01.2007 21:02:55
Tänään työmaalla joku timpuri kompuroi sirkkelin kanssa ja sai sormet ottamaan etäisyyttä muuhun käteen. Arvelen että se sattuu viimeistään siinä vaiheessa kun tajuaa mitä tapahtui. Hyi vittu.
sus23.01.2007 21:18:02
Oon tosi heikko tämmöselle, riittää että luenkin jostain puukolla sormeen vekkaamisesta niin käy semmoset ikävät vibat pitkin kroppaa.
 
E:
 
Mut voin silti osallistuu. Kaks sellasta suurempaa turmaa on mulle käyny mitä muistan.
 
Eka oli joskus penskana ku kattelin ku ukko pilkko vesurilla jotain puita. Sitten fiksuna nuorena miehenä tökkäsin sormen sinne alle ja ajattelin vetäväni sen pois juuri ennenkuin vesuri iskeytyisi. En sitten ehtinyt.
 
Toinen oli sitten hieman vanhempana, kun olin päivärippikoulussa. Kovana mopoäijänä sitten ajelin "ruokatunnille" sieltä kotiapäin ja lensin sarvien yli. Polveen tuli semmonen tyrehtymätön avohaava ja kaivoin märkivästä kämmenestä vielä viikon päästäkin jonkun ihme sorakiven.
Volante23.01.2007 21:30:33
Joku / jotkut olivat tuolla aiemmin maininneetkin kuukautiset. Se on kyllä niin ahterista ettei mikään. Alavatsaan sattuu, selkään sattuu, reisiin sattuu ja päähänkin sattuu. Usein esiintyy myös huimausta ja pahoinvointia, oksentelua ja vapinaa. Tähän päälle vielä se armoton v***tus jota esiintyy lähes poikkeuksetta joka kuukausi. Onneksi omalla kohdallani hormonaalinen ehkäisy on tehnyt elämän siedettäväksi.
 
Ja läheisesti myös asiaan liittyen, yhdesti kuukautisten aikana sattui niin että ainoa kipulääke mikä kämpästä löytyi oli jotain halpis-ibuprofeenia. No sitä sitten paremman puutteessa naamariin yksi tabletti, jotain 400 milligrammaahan siinä taisi olla. Eihän se mihinkään tietty tepsinyt, joten uutta kehiin vaan. Taisin saada yliannostuksen tai jotain, oli tällaiselle 160 cm / 50 kg tyypille ehkä hiukan liikaa, ja oksetti aika mukavasti. Vähän aikaa oksentelin, mutta eipä ainakaan sattunut sen jälkeen.
 
Onneksi en ole itseäni telonut mitenkään isosti ikinä, ei ole mitään ainakaan tietääkseni edes päässyt murtumaan. Kerran tosin talvella kouluun kävellessäni kävi aika hassusti. Mulla oli tapana kävellä sellaista metsäpolkua, olihan kyseessä kuitenkin lyhyin reitti, ja siellä melkein polun toisessa päässä oli sellainen pienehkö, ehkä noin metrin korkuinen melko jyrkkä alamäki. Liukastuin erittäin tyylikkäästi mäen päällä, ja lensin suoraan häntäluulleni mäen alle. Sattui paitsi häntäluuhun, myös selkään, enkä koko päivänä kävellyt suorassa, en kunnolla vielä pariin seuraavaankaan päivään. Käväisi mielessä, että pitäisiköhän mennä lääkärille, mutta meni kuin menikin itsestään ohi.
Sakmäster23.01.2007 21:31:59
Tuossa 2005 vuoden keväällä tuli koettua aivan järjettömän sairas mikreeni kohtaus. Kesken koulupäivää yhtäkkiä alkoi silmät näkemään vaan valkoisia pisteitä, aluksi luulin että silmässä oli joku roska, mutta ei ollut...Pisteet vaan suurenivat ja suurenivat. Ilmoitin sitten opettajalle, että en voi oikein hyvin ja lähdin kotiin. Kotimatkalla pisteet hävisivät yhtäkkiä. Kun pääsin kotio söin ja join reilusti. Sitten alkoi järjetön pääkipu, Se oli jotain aivan sairasta, tuntu että päästä tulee läpi jotain. Ei pystyny tekemään yhtään mitään, pitelin vaan päästä kiinni ja huusin. Sitä kesti jottain puoltoista tuntia, sitten tuli lähtö lääkäriin. Tekivät siellä kaiken maailman testit, kun epäilivät että on katkennu verisuoni päästä tai jotain. Makoilin lääkärissä sitten jotain parituntia ja lopuksi todettiin että kyseessä oli vain mikreeni kohtaus...Onneksi!
Kirk_Hammett23.01.2007 21:37:08
vähän aikaan sitten oli mikreeni tasoinen päänsärky, ei meinannut jaloilla kestää ja taju meinas pari kertaa lähtee, sattu nimittäin niin maan perkeleesti...
 
sitten toinen on se kun huotasin tiiliseinään kun hieman v*tutti ja mursin siinä samalla rystyseni, se sattu aika paljon ja kyllä v*tutti kahta kauheammin sen jälkeen.
 
sitten ikkunasta joskus pentunta läpi ja joku 15 tikkiä käsiin, vieläkin suuret näkyvät arvet huomattavissa.
Prophet23.01.2007 21:37:45
Lapsuuden kauhukokemus korvalääkäristä. Kun erittäin kipeän korvan tärykalvoa pistetään parasenteesiveitsellä erittäin kivuliaan ja epäonnistuneen puudutuksen jälkeen. Onkohan jollakin kokemusta poskionteloiden punkteerauksesta silloin, kun käytettiin vielä vanhanaikaisia puudutusneuloja sprayn sijasta?
oo-p23.01.2007 21:51:20
Lapsuuden kauhukokemus korvalääkäristä. Kun erittäin kipeän korvan tärykalvoa pistetään parasenteesiveitsellä erittäin kivuliaan ja epäonnistuneen puudutuksen jälkeen. Onkohan jollakin kokemusta poskionteloiden punkteerauksesta silloin, kun käytettiin vielä vanhanaikaisia puudutusneuloja sprayn sijasta?
 
Argh, minultaki puhkastiin tärykalvo ollessani 6-7v. vanha, infernaalista!
notkea rotta23.01.2007 22:03:55
Ei oo kyllä kauheasti viime aikoina mitään sattunut,mutta jotain kuitenkin.
 
Kerran koulun metallityötunnilla olin peltiä leikkaamassa sillä vehkeellä missä on pöytä ja iso terä mikä nostetaan ja lyödään alas.No siinä sellasia ohkasia siivuja tein siitä pellistä ja tuli liian leveä,noh puoliksi vaan.Ja kun sen terän paiskaa täysillä siihen kapeaan pellinpalaan nii voi arvata että se taittuu sinne terän ja pöydän reunan väliin sormi perässä.Onneksi ei lähtenyt kuin pieni siivu nahkaa.
 
Samassa paikassa on myös tullut käsiä polteltua kun on hitsannut eikö ole tajunnut, että se rauta saattaa lämmetä siinä hitsatessa.Nämä on kyllä onneksi ollut sellasia käsihellalle-tyylisiä eli ei palovammoja onneksi.
slowdive23.01.2007 22:04:13
Onkohan jollakin kokemusta poskionteloiden punkteerauksesta silloin, kun käytettiin vielä vanhanaikaisia puudutusneuloja sprayn sijasta?
 
En tiedä, mutta aihetta sivuten..
Puolison poskionteloa operoitiin aikanaan jatkuvien poskiontelontulehduksien takia. Puudutusta ei voitu käyttää koska oli raskaana. Ei käynyt kyllä kateeksi, oli ollut kohtuullisen ikävän tuntoista. Mutta kyllähän ne naiset kestää enemmän.
Kitarmän23.01.2007 22:05:54
9. Pyörän satula tippui kesken ajon, ja löin persvakoni siihen tappiin.
Tämän takia kaverit sanoi veriperseeksi.

 
Ookko tehny lenkkiä, pyörällä ilman penkkiä...
Hannu H.23.01.2007 22:06:10
Aijuu.. se oli myös älytöntä ku mul meni alaselkä lukkoon joskus lukioaikaan.
Kahteen päivään en päässy sängystä ylös ja kolmantena sain senverta noustua et totesin istumisen tekevän aivan liian häijyä.. Joku 5 päivää tuli maattua sitte..
Diego23.01.2007 22:26:03
Ookko tehny lenkkiä, pyörällä ilman penkkiä...
 
Heh. Ei naurattanu se tilanne sillon yhtään. Hirveä tuska ja häpeä.
Gandhi23.01.2007 22:32:34
9. Pyörän satula tippui kesken ajon, ja löin persvakoni siihen tappiin.
 
Olen kokenut saman, mutta nuorempana. Sattui myös silloin.
 
Myös niin sanottu OC-kaasu (se mitä poliiseilla on pulloissaan) sattuu kovasti silmiin. Ensimmäiset kymmenisen sekuntia altistumisen jälkeen tuntui, että eihän tämä nyt niin paha olekaan, mitä nyt silmät menevät kiinni. Sitten vaikutus alkoi.
mipi23.01.2007 22:53:29
No eipä nyt pahempia ole käynyt. Mutta kerran tossa pari vuotta sitten alkoi kyllä v*tuttamaan kun oltiin kavereidan kanssa lumilautailemassa tuossa lähi mäessä itse rakennetulla hienolla hyppyrillä.
Joku oli autonsa siihen meidän mäen alaosaan hyppyrin viereen jättänyt. Noh kaverit siinä vähän jotain että jos pikkaisen myöhemmin tultaisiin takaisin kun tuo auto nyt on vähän edessä. Eihän se minulle tietenkään sopinut, laskemaan piti päästä. Lopputuloksen voikin sitten varmaan arvata. Meikäläinen rysäyttää täydellä vauhdilla auton takalokaariin sääri edellä. Sattuihan se hieman. Ja pahinta siinä oli vielä se, että maassa tuskissa maatessani auton omistaja tuli jotain huutamaan että takalokariin tuli lommo. Sinä vaiheessa minulla pimahti ja tuli vähän palautetta kyseiselle herralle annettua, vaikka täysin oma mokahan se oli. Ei onneksi jalkaan tullut muuta kuin melkoinen arpi ja auton omistajan kanssakin saatin asia sovittua.
 
On sitä kaksi kertaa sormikin murtunut, nilkasta nivelsiteet revenneet ja naama edellä betoni lattiaan tullut lennettyä, mutta eivät ne noin paljon sattuneet.
sartzan23.01.2007 22:57:27
Naisellinen kiertoni aiheuttaa aina välillä niin infernaalisia tuntemuksia että ilman tujua lääkitystä pelkää jo kuolevansa.
 
Tämä. Joskin tiedän, etten edes ole tuttavapiirissäni pahimmista oireista kärsivä. Joskus olen ollut noiden kipujen takia päivän kutakuinkin invalidi, mutta useimmiten riittävä määrä troppeja auttaa sen verran, ettei enää sentään taju lähde kun nousee ylös. Täysin kivut ei kyllä lähde lääkkeilläkään, mutta pystyy jotenkin toimimaan. Kamuissa sen sijaan on sellaisia, jotka todellakin suunnilleen pelkäävät kuolevansa. Kivut ovat kovat ja laatta lentää (ilman migreenioireita). Ja toki sitten on niitäkin, joilla iskee migreenikin tuohon aikaan, mahdollisten muiden jo valmiiksi ihan riittävän tympeiden oireiden lisäksi.
 
Kovin pahoja muita kipukokemuksia en muista. Ranne on murtunut joskus lapsena, ja muistan tapauksesta vain ranteen kuvauksen, joka sattui, kun rannetta piti kääntää eri asentoihin. Lapsukaisena olen saanut myös lätkämailasta huuleeni sillä seurauksella että huuli turposi varsin komeaksi, mutta kipu ei tuostakaan jäänyt päällimmäisenä mieleen. Lähinnä se koominen peilikuva.:)
 
Yksi viheliäisimmistä mieleen tulevista tapahtui yläasteella liikuntatunnilla ja sen jälkeen. Saas nähä saanko selitettyä tämän siten, että tästä tajuaakin jotain... Liikuntatunnilla koripallo tuli näpeille, ja vasemman käden pikkusormi taittui jotenkin. Sormi turposi ja vaihtoi väriä, eikä sitä pystynyt oikaisemaan tai koukistamaan, vaan se jäi hieman koukkuun. Kipeä sormi oli tietenkin, ja kaikenlaiset liikutusyritykset pahensivat kipua, kuin myös tahattomat osumat sormeen. Kouluterkka ei katsonut aiheelliseksi sormea sen kummemmin tutkia ja tai tutkituttaa, joten jatkoin koulupäivääni normaalisti.
 
Myöhemmin päivällä sitten jollakin tunnilla istuessani onnistuin jotenkin vahingossa tunkemaan tuon pikkusormen keskinivelen juuri oikean käden kyynerpään alle, kun tuollaiseen tyypilliseen "käsi poskella"-asentoon asettauduin, eli rusautin kyynärpääni ryyditettynä pollani painolla sormen päälle. Sormi oikeni, ja sain keskittää kaikki energiani siihen, etten huuda ääneen kesken tunnin. Se oikeneminen taisi sattua enemmän kuin se alkuperäinen tälli.
 
e: ainiin, ja joskus ala-asteen puutyötunneilla sain tikkuja jonkun sormen kynnen alle. En osaa päättää oliko se enemmän kivuliasta vai muuten vain inhaa, mutta miellyttävää niiden pois nyppiminen joka tapauksessa ei ollut, vaikka teinkin sen itse.
Loijaa23.01.2007 23:11:58
9. Pyörän satula tippui kesken ajon, ja löin persvakoni siihen tappiin.
Tämän takia kaverit sanoi veriperseeksi.

 
Itelle kävi niin joskus, että ylämäessä pyörällä polkiessani "romahdin" ketjujen irrotessa, kun olin noussut polkemaan seisoma-asentoon, tiiätte varmaan. No pallit siinä tärähti todella kovaa vasten pyörän runkoa ja seuraavat hetket olikin sitten itkua ja parkua. Kasseissa tuntui tärsky vielä päivien päästä. Pelkäsin jopa, että nyt miehisyyteni fyysinen kehitys pysähtyy tai kääntyy toiseen suuntaan.
Bream23.01.2007 23:27:48
Täytyy kyllä sanoa että rehellinen testikkeleille mottaus sattuu kyllä sen verta paljon etten tiiä onko mikään koskaan sattunu niin paljon et tekis mieli oksentaa.
 
Sit tossa muutamia vuosia sitten ku vielä skeittaili aktiivisesti niin tuli kyl muutamat sellaset pannut vedettyä että oksat pois.
DaKiller23.01.2007 23:34:13
Lapsuuden kauhukokemus korvalääkäristä. Kun erittäin kipeän korvan tärykalvoa pistetään parasenteesiveitsellä erittäin kivuliaan ja epäonnistuneen puudutuksen jälkeen. Onkohan jollakin kokemusta poskionteloiden punkteerauksesta silloin, kun käytettiin vielä vanhanaikaisia puudutusneuloja sprayn sijasta?
 
Eikös noita neuloja käytetä edelleen, sprayta vain helpottamaan sitä puudutusneulaa? Eipä ole onneksi reiluun vuoteen tarvinut tuotakaan kokea.
Blowfish24.01.2007 00:46:23
Tuli muuten mieleen noista kuukautiskivuista, että niihinhän pitäisi jonkin sortin liikunta auttaa, mut mitäs sitten tehdään, jos ei pysty edes liikkumaan? Itselläni ainakin on sen verran rankat kivut, että istuma-asennossakin olo on vaikeaa.
gasser24.01.2007 01:08:12
Häijy ketju, melkein sattuu... Kuinka hoiditte vammojanne? Mä harjasin hammasharjalla kivet pois soratiellä tulleesta kaatumahaavasta. Mutsi vähän katto.
sartzan24.01.2007 01:17:57
Tuli muuten mieleen noista kuukautiskivuista, että niihinhän pitäisi jonkin sortin liikunta auttaa, mut mitäs sitten tehdään, jos ei pysty edes liikkumaan? Itselläni ainakin on sen verran rankat kivut, että istuma-asennossakin olo on vaikeaa.
 
Sitten syödään särkylääkettä ja odotetaan että ne alkavat vaikuttaa..:( Ite käytän kans kuumavesipulloa (mikä tahansa puteli, ja sinne vesijohtokuumaa vettä... littanat putelit on hyviä kun ei ole oikeaa kuumavesipulloa) masun päällä, ja joskus siitä tuntuu olevan vähän apuakin. Tuota "no lähe vaikka lenkille"-neuvoa kuulee niiden suusta, joilla ei ilmeisestikään ole omaa kokemusta ainakaan kovemmista kivuista. Samaan syssyyn saattaa pahimmillaan saada kuulla jonkinmoisen valistuksen tai ihmettelyn muotoon puettua toisen kipujen vähättelyä, mikä minusta alkaa olla jo henkilökohtaisen loukkauksen puolelle menevää. Silloin kun kivut on pahimmillaan ei pysy edes pystyssä, saati sitten lähde reippailemaan yhtään mihinkään.
 
Sen olen kyllä huomannut, että sitten kun lääkkeet vaikuttavat jo, ja kivuilta pääsee sängynpohjalta ylöskin, niin _rauhallinen_ kävely saattaa hieman helpottaa. Raskaampi liikkuminen taas vain pahentaa, ainakin minulla. "Raskaampaa" voisi olla vaikka ylämäkeen pyöräily normaalilla rivakalla tahdilla. Kovien kipujen aikana sen sijaan suunnilleen silmämunien liikuttelukin tuntuu pahentavan tilannetta. Lisäksi olen kuullut urbaanin legendan että vatsalihasten vahvistaminen vähentäisi kipuja, mutta en kyllä ole tällaista huomannut näiden kolmen vuoden aikana kun olen myös vatsalihaksia reippaasti vahvistavaa liikuntaa harrastanut.
 
Menstruoijien.net...
Diego24.01.2007 01:20:03
Häijy ketju, melkein sattuu... Kuinka hoiditte vammojanne? Mä harjasin hammasharjalla kivet pois soratiellä tulleesta kaatumahaavasta. Mutsi vähän katto.
 
Mulla kusijuoksu onnettomuudessa polveen upposi se peukalonkynnen kokoinen kivi, niin revin kännissä sen ronskisti irti. Jäi hassu reikä siihen :) On nuita kiviä kaivettu ennenkin polvista mm. Leathermanilla, linkkarilla, hammastikuilla ja muilla ohuilla systeemeillä.
Hargon24.01.2007 08:32:08
Itse vedin joskus veitsellä käteen
 
Veitsellä runkkaaminen on extremeä!
lethus124.01.2007 09:23:34
En meinannut uskoa ennen, mutta nyt uskon. Hammassärky pahimmillaan, kun on vuosikausia rikkoontunut ja mädäntynyt hammas, rupeaa iskemään sitä turbovaihdetta päälle, on aika paskaa meininkiä. Kolme päivää sitä kesti, välillä särki vain paljon ja silloin olin onnellinen. Välillä iski se kuolonsärky kehiin ja toivoin että ois taju lähteny. Buranat on siinä vaiheessa täysin turhia kapistuksia. Ei enää koskaan...
Misse24.01.2007 10:48:17
- Tärykalvon puhkaisu (nyt ymmärrän, miksi lapset huutavat korvalääkärissä)
- Luuydinnäytteen ottaminen = kristapunktio paikallispuudutuksella
- Välilihan repeäminen synnytyksessä
 
Tuossa top3 sekalaisessa järjestyksessä.
pths24.01.2007 11:43:35
paksusuolen tähystys teki kyllä kipeää, vaikka ei juuri pitäisi tuntua. helvetti, kun se ronski lääkäri pyöräytti sen jotenkin kummasti, niin meinasi perkeleet raikaa.=/
Rojekti24.01.2007 12:45:47
Hyi saakeli kun tulee karseita tutinoita tätä threadia luettaessa. Plussaa. Kamalaa plussaa.
Blowfish24.01.2007 12:45:49
...Kovien kipujen aikana sen sijaan suunnilleen silmämunien liikuttelukin tuntuu pahentavan tilannetta...
 
Musta joskus kovien kipujen aikana tuntuu siltä, etten halua kenenkään puhuvan mulle, kun sekin sattuu, jos joutuu kuuntelemaan.
Kyllä sitä liikuntaa tosiaan aina monet ehdottelee, mutta eipä mulla ainakaan auta, kun kerrankin jouduin lähtemään koulusta kesken päivän kovien kipujen takia: pyörällä ajaminen n. neljän kilsan verran oli ihan täyttä helvettiä. "Ei saatana, kuoppia!"
Traligy24.01.2007 13:38:53
Mikään ei koske niin paljoa kun puudutuspiikki, oikeasta kädestä murtui pikkurillin ja nimettömän alapuolella olevat luut (en muista miksikä noita sanotaan).
Kuitenkaan se ei koskenut yhtään verrattuna siihen kun sain puudutuksen (joka ei oikein toiminut koska puolet puudutusaineesta tuli ulos samantien) toisen luun paikalleen vetäminenkään ei koskenut niin paljoa.
Zarmo24.01.2007 13:59:22
Umpisuoli kun puhkes, niin koski aika lailla. Eivätkä edes antaneet kipulääkitystä, ruojat, ennen kuin oli verikokeet otettu ja tutkailtu.
Gandhi24.01.2007 15:12:02
oikeasta kädestä murtui pikkurillin ja nimettömän alapuolella olevat luut (en muista miksikä noita sanotaan)
 
Kämmenluita taidat tarkoittaa.
 
Koviin kuukautiskipuihin voin tällain miehenä kertoa todella tarkkaa apukeinoa... Syökää magnesiumia, sitä myydään apteeksissa pillereinä. Auttoi ainakin tyttöystävää paljon. Kivut eivät poistuneet kokonaan, mutta eivät ole niin voimakkaita enää.
Dead Like Me24.01.2007 15:34:39
7-vuotiaana tuli kaverin kanssa riitaa, niin se päätti ratkasta asian lyömällä krokettimailalla päähän. Taju pois ja oli vähän sekava olo jonkin aikaa.
 
Kerran lasketellessa tulin isolle hyndälle ja ponnistaessani tyylikkääseen ilmalentoon, sukset jäivät hyppyrin nokalle, itse jatkaessani korkeuksiin.
En kyennyt tekemään telemark-alastuloa, vaan laskeuduin pehmeästi naamalleni. Auts.
Kirk_Hammett24.01.2007 16:25:26
ai hitto että tekee pahaa lukea näitä juttuja!
Matjardo24.01.2007 16:32:15
Veitsellä runkkaaminen on extremeä!
 
Ei sattunut itselleni, mutta luokanvalvojamme tuossa joskus syksyllä veti moottorisahalla käteen. Se on mun mielestä vasta extremeä, jokku veitset ne on vasta ihan tissien läpsyttelyä.
Noei, mutta kuulemma sillä meni siitä kädestä jotain hermoja ja jänteitä katki, niin ettei peukalo enään liiku suuntaan taikka toiseen. Vieläkin hiihtää tuolla kipsi kädessä, vaikka tapauksesta on jo aikaa kosolti. Mahtanut kirpaista sangen runsaasti.
Ben Matlock24.01.2007 16:46:35
Pienenä poikana majan rakennus puuhissa kassitin oikein kunnolla. Kävelin liukasta lautaa pitkin ja siitä sitten jalka lipes, mustelmalla sekä infernaalisella kivulla tuosta selvittiin. Olin 9 vuotias tämän tapahtuessa.
Veksu24.01.2007 16:59:14
Paksu- ja peräsuolen poisto-operaation jälkeiset pienet komplikaatiot ovat parhaiten mielessä. Sisuksiin repesi vertavuotava haava, joka teki todella kipeää pitkän aikaa. Tuosta tekee pientä se, että yleensä vastaavassa tilanteessa tulevat vammat ovat laadultaan paljon pahempia. Samaan syssyyn täytyy vielä liittää ahtautuneen suolen aiheuttamat kivut, jolloin ainoa toive olisi vaan kuolla pois. Tosin jos ei pääse nopeasti hoitoon, tulee tuo vaihtoehto hyvinkin ajankohtaiseksi nopeasti. Nykyään on kipua joka päivälle, mutta sitä turtuu ja sen kanssa oppii elämään, vaikkei ehkä uskoisi ihan heti.
 
Ai niin. Pari kertaa on hammasta särkenyt, eikä sekään ole niin kauhean mukavaa. Sen verran kartan kyseistä oraalista korjauspajaa, että menen sitten kun on _aivan pakko_. Ja maksan itseni hyvin hyvin kipeäksi.
loituma24.01.2007 17:58:52
luokanvalvojamme tuossa joskus syksyllä veti moottorisahalla käteen.
 
öö... onks sillä kaikki ihan kohallaan?
papitsu24.01.2007 19:26:14
öö... onks sillä kaikki ihan kohallaan?
 
Ai että vahingossa (?) sohasi itseään moottorisahalla käteen? Vahinkoja sattuu.
Hohhoijaa24.01.2007 19:27:37
Lapsuuden kauhukokemus korvalääkäristä. Kun erittäin kipeän korvan tärykalvoa pistetään parasenteesiveitsellä erittäin kivuliaan ja epäonnistuneen puudutuksen jälkeen.
 
Sama minulla. Hirveä fiilis.
 
E: Paitsi eihän tuo ole niin hirveää verrattuna näihin joihinkin juttuihin.
Matjardo24.01.2007 19:32:07
Ai että vahingossa (?) sohasi itseään moottorisahalla käteen? Vahinkoja sattuu.
 
Jep, kuulemma vahingossa, kukapa moista tahalleen tekisi. Oli vissiin puussa rimpuillut ja jotain yrittänyt siinä jollain pikkusella moottorisahalla katkoa, kunnes oli vähän lipsahtanut ja oikeaan käteen tuohon peukalon yläpuolelle oli silpassu.
Joo, vahinkoja sattuu.
henydrum24.01.2007 19:33:35
Pahin kipu itsellä ajoittuu armeijaan, lääkäriyliluutnantti päätti suorittaa leikkauksen.
 
Eli, kainaloni imusolmuke oli tulehtunut noin tennispallon kokoiseksi ja siihen kipuun kyllästyneenä marssin veksiin.
 
Hetken tutkailtuaan tilannetta ja runnoen kipeää kainaloani ko. lääkäri ohjasi minut
Toimenpidehuoneeseen ja vinkkasi hoitajan mukaansa.
 
Ystävällisesti ilmoitti ,että leikataanpas se patti pois joten käyhän tuohon makuulle.
Minä pahaa aavistamatta kellahdin sängylle ja siitäkös riemun hetket alkoivat.
Lääkäri antoi nahkaremmin hoitajalle ja käski sitoa käden pääni taakse sängyn putkeen kiinni ja toisen sivulleni.
Hoityaja teki kuten käsketty ja silloin llääkäri alkoi puhella mukavia, että tehdään pieni viilto ja sillä siisti.
Odotin tietysti puudutusta kuten normaalia, mutta kauhukseni huomasin lääkärin vain ottavan kirurgin veitsen paketistaan.
Siinä vaiheessa alkoi hiki valua ja kysyin etteikö puuduteta.
 
"Äh, piikki sattuu yhtä paljon kuin puukko", totesi yliluutnantti.
Pienen tivaamisenkaan jälkeen ei piikkiä laitettu vaan tungettiin muovikapula suuhun ja silloin veitsen työt alkoivat.
 
Se tuntui helvetilliseltä tuskalta ja aika tuntui ikuisuudelta kun puukko pyöri imusolmukkeen ympärillä. Huusin kuin syötävä samalla yrittäen purra kapulaa poikki.
 
Muutaman pitkän minuutin jälkeen operaatio oli valmis ja voin vannoa, että jos nahkaremmi olisi pettänyt olisin lähes varmasti lyönyt puukon lääkärin kaulaan.
 
Olisipa edes taju lähtenyt, mutta ei, sain nauttia kokorahan edestä.
 
Että tällaista.
Spike24.01.2007 22:28:39
Siinä vaiheessa alkoi hiki valua ja kysyin etteikö puuduteta.
 
Ois varmaan kannattanu nostaa juttu tosta, ei nekään ihan mitä vaan voi tehdä.
Tonig25.01.2007 13:51:54
Siinä vaiheessa alkoi hiki valua ja kysyin etteikö puuduteta.

"Äh, piikki sattuu yhtä paljon kuin puukko", totesi yliluutnantti.

 
Tämä on muuten totta. Puuduttaminen olisi voinut sattua yhtä paljon/enemmän kuin leikkaus. Ja todennäköisesti puudutus ei edes olisi tehonnut. Tai korkeintaan osittain.
zirkonium25.01.2007 14:09:57
"Äh, piikki sattuu yhtä paljon kuin puukko", totesi yliluutnantti.
 
Hyih. Ei voi olla ihan säädöksien mukaista tuommoinen.
 
Itsellä suurimmat kivut ovat myös lääkäreiden aiheuttamia. 14-vuotiaana minulle piti tehdä varjoainekuvaus jalkaan. Lääkäri alkoi sitten tökkiä jalkapöydän suonta neulalla saadakseen varjoaineen sisään, mutta sepä ei onnistunutkaan. Kipu oli ihan hirveää, lääkäri piti jalkaa paikallaan ja raapi ja tökki suonta neulalla, mutta ei onnistunut. Viitisen kertaa yritettyään joutui toteamaan, että kuvausta ei nyt voida tehdä kun varjoainetta ei saa laitettua.
 
Ensimmäinen papa-koe oli myös ihan kauhea. Lääkäri oli tosi nuori ja ilmeisesti ensimmäistä kertaa yksin hoitotilanteessa. Hän epäröi ja jo sisätutkimus tuntui vielä keskimääräistä ikävämmältä, ja kun lopulta tuli se hetki että "nyt raaputan soluja tästä kohdunkaulan suulta" se sattui ihan hirveästi. Kyyneleet valui ja hoitaja piti lanteistani kiinni etten liikkuisi, ja lääkäri joutui raaputtamaan solunäytteitä kahdesti. Vieläkin kun muistan sen kivun tulee kylmiä väreitä.
 
Melko lailla sattuivat myös ne lukuisat kerrat, kun minulta on pitänyt puhkaista korva korvatulehduksen takia. Erityisesti muistelen kauhulla sitä kertaa, kun molemmat korvat puhkaistiin samalla lääkärikäynnillä ja tärykalvon takaa piti pumpata isolla koneella jotain vettä ja limaa. Se oli ihan kammottavaa ja itkin kuin vesiputous, vaikka olin jo "iso tyttö" eli 12 v.
 
Viimeisin todella helvetillinen kipu oli se, kun etusormi jäi auton oven väliin pari kesää sitten. Ovi tosiaan loksahti nätisti kiinni enkä edes huomannut mitään ennekuin vilkaisin kättäni ja tajusin että sormi on välissä ja aika sinertävä. Vasta näköhavainnon jälkeen iski lamaannuttava kipu.
loituma25.01.2007 14:26:56
Ainiin ja nyt muistin yhden.
 
Olin 1 luokalla ja kaverin kaa oli kivaa potkulautojen kanssa. No tossa vieressä on ihan hemputin iso mäki, ja tietysti mun laudassa ei ollu jarruja. Sain päähäni mennä ylös ja ottaa kovat vauhit. Mitäs siinä, kaaduin. Sen jälkeen oli koko jalka ilman nahkaa. Sattuihan se silloin.
Hiku25.01.2007 16:07:20
Mitään kovin kipeää itselleni ei ole sattunut, mutta kaksi kertaa on korvatulehdus päässyt kehittymään nii pitkälle, että usea tunti ennenkuin tärykalvo on puhjennut, niin kipu on ollut aivan kauhea. Ja puhkeamisen jälkeen on aika kiva sotku, kun kaikki mätä valuu korvasta ulos...
Blodapelsin25.01.2007 16:12:33
1. Astuin 7-vuotiaana ruostuneen pystyssä olevan naulan päälle. Kuvittele loput.
 
2.Leikkasin sormeni auki sivuleikkureilla. Ei ehkä kuulosta pahalta mutta kun tylsät ja paksut pihdit onnistuvat vetämään nahan auki, niin onhan se aikamoinen suoritus.
 
3.Painavan teräksisen rikkalapion pudottaminen varpaille.Sekin pentuna.
 
4.Tunnin verran seksuaalista suorittamista ilman mahdollisuutta orgasmiin. Vatsaan sattui niin saatanasti :'O.
henydrum25.01.2007 16:13:04
Tämä on muuten totta. Puuduttaminen olisi voinut sattua yhtä paljon/enemmän kuin leikkaus. Ja todennäköisesti puudutus ei edes olisi tehonnut. Tai korkeintaan osittain.
 
Ehkä, mutta luultavasti piikin pisto ei olisi kestänyt yhtä kauan kuin puukolla veistely.
Tonig25.01.2007 17:04:32
Ehkä, mutta luultavasti piikin pisto ei olisi kestänyt yhtä kauan kuin puukolla veistely
 
Eipä kyllä. Mutta todennäköisesti operaatio olisi sattunut yhtä paljon olisi se puudutettu tai ei. Tulehtuneet alueet eivät näes puudu kuin normaalit. Johtuen esim. pH:n muutoksista. Ja tämä "puuduttaminen" näin ollen olisi tuonut vain lisää kipua.
papitsu25.01.2007 17:48:31
En oikeastaan muista kunnolla kuin kaksi tapausta. Kolmatta muistan jotenkin.
 
1. Tuossa vajaa vuosi sitten kaaduin portaista pää edellä alaspäin. Semmonen n. 2 metrin kaatuminen. Eipä siinä, aivotärähdys ja parit tikit päähän. Onneksi osui hiusrajan yläpuolelle, ettei ihan ohtaan tarvinnu tikkejä laittaa. Sattuhan tuo aika perkeleesti ja vertakin tuli ihan kivasti. Onneksi ei kuitenkaan käyny pahemmin, tuossa olisi jo mahdollisuudet aika pahaankin onnettomuuteen.
 
2. Joskus 11-vuotiaana, tai jotain, oltiin kavereiden kanssa kesällä leikkimässä semmosta hippasta, missä hipalla on silmät sidottuna, yhdellä leikkikentällä. Olin semmosen "linnakkeen" katolla, ja olin hyppäämässä alas, kun tämä etsijä tarraa jalasta kiinni. Pää edellä selälleen vajaasta kahdesta metristä semmoselle puiselle "sillalle". Sattu ihan saatanasti, mutta ei mitään haavoja. Päähän tuli todella iso patti.
 
3. 5-vuotiaana ajoin polkupyörällä, eturengas tökkäsi, lensin tangon yli kivikkoon, löin käteni ja kyynärvarsi hieman vääntyi. Ei siis murtunut, mutta vääntyi aika ikävään asentoon. Se sattui. Ja hieman aiheen viereistä: Sitten kun siitä lähdettiin isän kanssa terveyskeskukseen, niin joku vitun idiootti ortopedi siellä oli tätä kättä kipsaamassa. Eipä ole vieläkään täysin suora.
L4t325.01.2007 20:23:54
Kaverit moukaroi takaapäin ja täysin varoittamatta kiveksille. Jos osuma on kohtalokas, kipu on todellakin aivan sanoinkuvaamattoman helvetillinen.
Paranoid9025.01.2007 20:33:02
Lapsuuden kauhukokemus korvalääkäristä. Kun erittäin kipeän korvan tärykalvoa pistetään parasenteesiveitsellä erittäin kivuliaan ja epäonnistuneen puudutuksen jälkeen. Onkohan jollakin kokemusta poskionteloiden punkteerauksesta silloin, kun käytettiin vielä vanhanaikaisia puudutusneuloja sprayn sijasta?
 
aaaahhh.. tuo palautti mieleeni ikäviä flashbackeja ollessani n. 5 vuotias ja jostain kumman syystä joku homma korvasta piti puhkaista tai jotain. muistan yhä että sattui niiiiin saatanasti (infernaalisesti, you say). minulle on myöhemmin kerrottu että huusin kuin syötävä.
Landola5925.01.2007 21:40:42
1. Astuin 7-vuotiaana ruostuneen pystyssä olevan naulan päälle. Kuvittele loput.
 
Tein näin kahdesti, toisella kerralla oli kumisaapas jalassa mutta meni silti jalkapöydästä läpi 8)
trent25.01.2007 23:03:44
Onhan noita kolhuja elämän varrella tullut. Pienenä on pyörällä kikkailessa sattunut joka paikkaan päästä varpaisiin, ja teininä mopolla... sormet on telottu moneen, moneen kertaan, mutta siihen ei totu koskaan. Onneksi on vasurissa vielä viisi tervettä sormea, että sentään pystyy kitaraa soittelemaan. Päähän on tullut ainakin jalkapallosta, jääkiekosta ja jääpallosta, niin ja lumipalloista. Ai saatana kun sellainen märästä lumesta puristettu jääpaakki kopahtaa takaraivoon... Peilijäällä kaatuminen osaa myös ottaa aika stanan kipeää. Kyllä talvi on ihanaa aikaa >:#
 
E: tuli mieleen, tuossa muutama vuosi sitten sain salilla alaselän rikottua siten että viikon verran nukkuminen oli tuskaa, vihloi niin v---sti kun yritti kääntää kylkeä. Toinen aika paha juttu oli joskus penskana, kaveri hyppäsi sohvan selkänojalta mun niskaan sillä seurauksella että terävä pöydänreuna kohtasi nenänvarren aivan silmien välistä. Siitä jäi jälki pitkäksi aikaa.
ravensoul25.01.2007 23:33:56
Tänhetkinen tilastoykkönen tapahtui toissakesänä. Paise kurkussa. Otetaan 1 kpl perusangiinaa ja kerrotaan se kivun määrä sadalla. Puhuakaan ei paljon viitsinyt kun vaikka kuinka hiljaa yritti kuiskata, jokainen tavu viilsi niin saatanasti. Ja kun tätä kipua kestää ja kestää ja kestää ja.. Arvauskeskuksen epäpätevä lääkärinkuvatus kun ei tietenkään löytänyt vikaa vaan kahden antibioottikuurin ja uusimiskerran jälkeen lähetti oikeaan sairaalaan. Ei edes enää suuremmin napannu se, ku näin sen karhuntappovälineen millä kaiffari siellä aikoi paiseen puhkaista, koska tiesin että se helvetillinen olo todennäköisesti loppuu.
 
Poskiontelo hoonattiin leikkaamalla auki parin punkteerauskerran jälkeen kun olin intissä. Ja kuten joku muukin tässä ketjussa mainitsi, se rasvasiteen poisto seur. päivänä tuntui juuri siltä, että aivot vedetään sieraimesta pihalle. Ei vars. kipeää mutta.. iljettävää. By the way, tuo hoonausleikkaus oli ikimuistoinen sikälikin, kun lääkäri puudutti nokan kokaiinikiteellä. Perhana kun ei vain muista juuri mitään, mutta olin kuulemma höpöttäny lääkärille välillä kaikenlaista shittiä operaation aikana. Pari muistikuvaa siitä on. Muistan ajatelleeni juuri ennen kuin leikkaus alkoi että vittu, hullua, mutta mun naama muuttu jääksi. Ja muistan kuunnelleeni huvittuneena rutinaa kun lääkäri aloitti.
Paranoid9025.01.2007 23:56:03
tulipa mieleeni toissakesäinen tapaus:
 
oltiin isäukon kanssa mökillä ja justiinsa kalastamaan lähdössä.. minäpä otin ja lähdin kantamaan virveleitä veneelle. mökin ja aitan välissä kulkee n. 2metrin korkeudella sähköjohto ja tokihan se siima vaappuineen meni vahingossa sen johdon yli. sitten otin vaapusta kunnolla kiinni ja _yritin_ heittää sitä johdon yli takaisin, jotta se lähtisi irti ja kalareissu voisi alkaa.. no niinhän ei tietenkään käynyt vaan vaapun ihanat koukut upposivat heiton yhteydessä sormeeni ja koska heitin vielä kovalla voimalla, upposi koukku oikein kunnolla sormeeni. siinä sitten rääkäisin, koska säikähdin aivan infernaalisesti tilannetta. sitten leikattiin siima poikki ja mietittiin että miten se nyt siitä sormesta irti saadaan. kello oli 16.00 ja lähin terveyskeskus 60km päässä sulkeutuisi 17.00, joten kiire oli melkoinen. tuurilla osui lossi juuri oikeaan päähän ja kerkesimme paria minuuttia vaille viisi lääkäriin, joka sitten puudutti sormeni ja leikkasi koukun pois.
 
semmosta.
pths25.01.2007 23:57:58
1. Astuin 7-vuotiaana ruostuneen pystyssä olevan naulan päälle. Kuvittele loput.
 
muistuikin mieleeni, kun ala-aste -ikäisenä potkin kaverin kanssa futista kotimme varastossa(fiksua?) noh, pallo oli sopivasti siinä käytävän sivussa. otin kunnon vauhdit ja latasin. joo, pallo kyllä lähti, mutta samalla potkasin hyllynreinasta töröttävään naulaan. naulasta oli hyllyn läpi tullut n.2-3 senttiä näkyviin ja sen verran se upposi jalkapöytään. vieläkin näkyy arpi. sattuihan se, mutta ei se nyt maailmaa kaatanut.
 
EDIT: turisenpa vielä vähän
 
Tässä pari vuotta takaperin oli tilanne, että mulla oli alahuulessa läväri. tuollanen tappi. no siitä oli suun sisälle menevä puoli umpeutunut huulen sisään. se ei siis ollut normaalisti pois otettavissa. sinällään aika hassua, kun lävistyksen ottamishetkestä parin päivän päästä se sitten päätti sinne umpeutua. nnoh. ajattelinpa, että poishan tuo on otettava ja kipasin apteekkiin ostamaan kirurginveistä. ja eikun kotiin.. vessassa siinä seisaallaan ensin koitin vähän silpoa, mutta tuntu, että jalat alkoi vähän pettää, niin hainpa jakkaran ja hoidin homman loppuun. kyllähän se ei mukavalta tuntunut silpoa alahuulta, mutta hely tuli pois otettua ja nyttemmin olen tehnyt päätöksen, että noita kahta korvista enempää en lävistettäviä koruja hommaa.
Zed26.01.2007 00:08:28
9.9.2000, jossakin Äkäslompolon tuntumassa erämökillä vaelluskurssin osanottajien kesken. Olimme siinä kavereiden kanssa saunomassa. Saunan vieritse kulki hyinen joki, johon hetken kollektiivisesta mielijohteesta päätimme käydä hyppäämässä. Jokainen hyppäsi pitkospuiden päästä vuorollaan mustaan jokeen tihkusateen nuollessa selkää. Sinne päädyin itsekin miehekkään "Perkele!" -karjaisun voimistamana. Jääkylmä vesi iski kuin salama kylmyyttä kammoksuvaan elimistööni, ja kanimaisen paniikin kourissa syöksyin koivurankatikkaita takaisin pitkospuille ja kohti saunaa. Pari päivää jatkuneet syyssateet olivat muodostaneet pitkospuiden pinnalle liukkaan kalvon, minkä seurauksena heitin lähes täyden voltin takaperin. Pitkospuut oli rakennettu kahdesta leveästä lankusta, joiden väliin jäi lähes kymmensenttinen rako. Tuohon rakoon sujahti oikea käteni laskeuduttuani selälleen pitkospuille ilmalennon jälkeen. Jatkoin edelleen liukumista pitkospuilla vauhdin voimasta. Käteni teki metkoja kieppejä ja vääntyi luonnottomiin asentoihin pitkospuiden alla. Voe helevetti sitä kipua: käsivarsi oli olkapäähän asti täynnä ruhjeita, haavoja ja tikkuja. Huohottaen tuskasta uitin liikuntakyvytöntä kättäni kylmävesisaavissa saunan pesutilassa. Eihän siinä keskellä korpea auttanut muu, kuin sitoa haavat, ja vetää maha täyteen särkylääkkeitä. Myöhemmin lääkäri totesi hauislihakseni revenneen melko pahasti. Lihaksessa tuntuu kovettuma edelleenkin.
LNA26.01.2007 00:10:33
Vatsahaavanpoikanen. Syöminen ei enää ollut lystiä, ei. Ja eka äkillinen alaselkäkipu yllätti ja pidätti paikallaan pitkään.
 
Alavatsansisäisen kasvajan poisto sekä rintojenpienennys olivat helppoa kauraa pätevien anestesialääkäreiden ansiosta..
Nim. Elämäni virkistävimmät kauneusunet ja ihanimmat fiilikset herätessä.
gasser26.01.2007 01:13:55
...kun lääkäri puudutti nokan kokaiinikiteellä....
 
Ihankohan näin?
ravensoul26.01.2007 03:01:33
Ihankohan näin?
 
Siitä löytyy ihan mustaa valkoisella. Kyllähän tuo tuli lääkärisedältä itekin kysyttyä, kun selitti operaation etukäteen, että kuulinkohan nyt mitä luulin kuulleeni. Huvitti kohtalaisesti, kun en ollu aiemmin moisesta kuullukaan.
hanuristi26.01.2007 03:04:38
Eilen oli kyllä aika paha.
Mulla on tommonen sohvasänky mikä toimii pyörillä, eli tavallaan vaan vedetään auki.
Vetäisin sitten jalan päälle, sattui aika rouheasti tohon keskimmäiseen varpaaseen.Haukoin henkeä tovin kyllä ja sattui vielä tunninkin päästä.
 
Nyt se on turvonnut ja sininen.
spp26.01.2007 10:41:11
Minuun iski syssyllä 2003 pahemmanlaatuinen paksusuolen tulehdus. Ai että. Neljättä viikkoa veriripulia 10+ kertaa päivässä ennen kuin osattiin diagnosoida. No ei siinä mitään. Mutta tähystys tuollaisessa kuosissa (kyllä, letkua perseeseen) tuska oli jotain ihan täysin käsittämätöntä. Hoitsu huomasi kysyä että sattuuko, minä olin puhekyvyttömässä tilassa. Hoitsu osasi kysyä myös haluaisinko kipulääkitystä. Sain itkuni seasta mongerrettua että pistä jumalauta kaikki mitä löytyy. Sitten kamaa suoraan ränniin ja helpotti.
 
En suosittele kenellekkään.
Astrid26.01.2007 12:37:15
Juurihoito ilman puudutusta, juuren ollessa vielä elävien kirjoissa.
Vieläpä itse ilmoitin hammaslääkärille etten halua puudutusta. Kannattaa kokeilla jos kivusta tykkää..
Mike M. Hiirenloukku26.01.2007 13:09:41
Mullakin on pari kertaa kokemusta siitä että ei oteta puudutustua hammaslääkärissä ja kyllähän melko "imakalta" tuntuu... Kerran sitten aattelin että kun kerran hammasta poistetaan niin otetaan kunnolla ja jos tuntui yhtään niin pyysin lisää puudutusta. Norsunkin sillä varmaan olisi puuduttanut, mutta eipähän koskenut. Koko päivän oli sitten koko alahuuli turta ja roikkui velttona.
 
Hirmuisin asia minkä muistan on jokunen vuosi sitten tulehtunut umpilisäke. Aamulla heräsin hirveään kipuun. Koskee ja koskee ja sitten oksennellaan vihreät limat kaikki pois ja oksettaa mutta mitään ei tule ja sitten 70km lähimpään sairaalaan missä sitten eivät meinää antaa mitään siihen kipuun ettei vääristäisi tuloksia ennen kun lääkäri tulee. Hirmuinen reissu ja melkonen leikkausarpi siitä hommasta jäi, mutta olihan se kokemus.
Jesmies26.01.2007 13:12:07
Mullakin on pari kertaa kokemusta siitä että ei oteta puudutustua hammaslääkärissä ja kyllähän melko "imakalta" tuntuu... Kerran sitten aattelin että kun kerran hammasta poistetaan niin otetaan kunnolla ja jos tuntui yhtään niin pyysin lisää puudutusta. Norsunkin sillä varmaan olisi puuduttanut, mutta eipähän koskenut. Koko päivän oli sitten koko alahuuli turta ja roikkui velttona.
 
Hirmuisin asia minkä muistan on jokunen vuosi sitten tulehtunut umpilisäke. Aamulla heräsin hirveään kipuun. Koskee ja koskee ja sitten oksennellaan vihreät limat kaikki pois ja oksettaa mutta mitään ei tule ja sitten 70km lähimpään sairaalaan missä sitten eivät meinää antaa mitään siihen kipuun ettei vääristäisi tuloksia ennen kun lääkäri tulee. Hirmuinen reissu ja melkonen leikkausarpi siitä hommasta jäi, mutta olihan se kokemus.

 
Se arpi on just retee, salee heruu säälip*llua ;)
Melina26.01.2007 18:18:18
Miten te voitte teloo itteenne noin paljon ja pahasti.Ihme et jotku teistä on enää edes hengissä.
 
Itte oon onneks välttäny kaikki luunmurtumiset ja autonalle jäämiset. Pahin tuska olkoon edelleen se kuukausittain toistuva vatsakipu jonka ansioista oksennus lentää, kävelykyky katoaa ja taju lähtee. Joten mietityttää oikeesti miltä tuntuu synnyttää,jos toi on jotain esimakua siihen niin voi jessus.
Tonig26.01.2007 18:22:51
Joten mietityttää oikeesti miltä tuntuu synnyttää,jos toi on jotain esimakua siihen niin voi jessus.
 
Ei ehken ole verrattavissa.
ötzi26.01.2007 18:26:40
Mullon kans vaikka minkä näköstä arpee ja ruhjetta. isoveljen kanssa oli melkonen sota menossa joskus. on ollu peukkua auki ja koukkua silmä kulmasta läpi. mutta pahin kipu mitä oon tuntenu oli ehkä kun nojasin oven karmiin sarna puolelle ja veli paukautti oven kiinni kun ei nähnyt kättäni ja nyt on peukut erimittaset
Veksu26.01.2007 18:31:24
Minuun iski syssyllä 2003 pahemmanlaatuinen paksusuolen tulehdus. Ai että. Neljättä viikkoa veriripulia 10+ kertaa päivässä ennen kuin osattiin diagnosoida. No ei siinä mitään. Mutta tähystys tuollaisessa kuosissa (kyllä, letkua perseeseen) tuska oli jotain ihan täysin käsittämätöntä. Hoitsu huomasi kysyä että sattuuko, minä olin puhekyvyttömässä tilassa. Hoitsu osasi kysyä myös haluaisinko kipulääkitystä. Sain itkuni seasta mongerrettua että pistä jumalauta kaikki mitä löytyy. Sitten kamaa suoraan ränniin ja helpotti.
 
En suosittele kenellekkään.

 
Haa! Kohtalotoveri. Nuo kolonoskopiat on ihan oma luku sinänsä. Varsinkin, kun paksusuoli on mahdollisesti ahtautunut ja vereslihalla, jolloin sinne pumpattava ilma ja letkukamera tuntuvat aivan hirveältä. Pahemmanlaatuinen paskusuolen tulehdus? Eli totaalikoliitti? Vai vasemman puoleinen? Itsellä mentiin totaalilinjalla ja toivon, ettei sinua tarvitsisi leikata tuon vaivan takia. Toisilla lääkkeet tehoaa, toisilla ei. Itsellä ei kortisonikaan lopulta tehonnut ja leikkaus (j-pussi) oli reilu vuosi sitten. Nyt alkaa pikkuhiljaa taas elo palailemaan takaisin.
Tonig26.01.2007 18:31:47
Tai mistäs minä tiedän että onko synnytys- ja menstruaatiokivut verrattavissa mutta ainakin fysiologisesti ne toimiva täysin eri tavoin.
Menstruaatiossa kohdun limakalvo erittää normaalia enemmän prostaglandiineja, joka aiheuttaa kohdun supistelua. Tämä jo aiheuttaa kipua, mutta enemmän mahdollisesti kipua aiheuttaa supistelusta johtuva hapenpuute. Myös muut oireet aiheutuvat prostaglandiinien erityksestä.
Jake.e26.01.2007 19:28:48
Olin viikon lähes tautotta yli 39C:n kuumeessa. Pahimmillaan näytti kuumemittari 41C ja lääkärissä käytiin kaksikin kertaa. Molemmilla kerroilla katsottiin tulehdusarvot ja jouduttiin toteamaan että mitään infektioita ei ole että tämä on pelkkää kuumetta. Mummolassakin kuulemma käytiin sen viikon aikana, mutta mitään muistikuvaa ei itseltäni löydy. Kaikki muistot tuolta viikolta ovat joko lääkäristä tai se että yöllä heräsin hirveään kylmyyteen tai siihen että hukun omaan hikeeni.
 
Ei ollu voittajafiilis.
Musiikkimasiina26.01.2007 20:10:13
Unohdin mainita, että kesällä tuli kevytmoottoripyörä varpaille ja varvas murtui. Ja uutena vuotena tuli hiusmurtuma häntäluuhun liukkaan asvaltin takia.
Jaqqi199126.01.2007 20:47:20
Murtui jalka hiihtäessä. Pitää kävellä/ryömiä mitä se sitten olikaan puoli kilometriä ennenkuin tuli ketään apuun :(
apenaattori26.01.2007 21:03:33
Murtui jalka hiihtäessä. Pitää kävellä/ryömiä mitä se sitten olikaan puoli kilometriä ennenkuin tuli ketään apuun :(
 
Minulla vähän sama, reeneissä kaaduin (oikeastaan tipuin) jalkani päälle ja teki gutaa. Reenit olivat loppumassa ja menin sivuun, valmentaja veti reenit loppuun ja sanoi että laita kylmää jne. No, pukkarissa vähän kylmää jalkaan ja suihkuun. Luulin että jalka oli vain vähän tärähtänyt, oli kuitenkin melko tuskaista laittaa kenkää jalkaan. Tuskallista oli myös raahautuminen bussipysäkille ja kotiin. Seuraavana päivänä röntgeniin ja todettiin että jalkapöydän luita oli mennyt rikki. Kiva. Mutta ei sekään kipu mitään infernaalista ollut, onneksi ei ole vielä oikein tosissaan sattunut koskaan.
sartzan26.01.2007 21:03:58
Tai mistäs minä tiedän että onko synnytys- ja menstruaatiokivut verrattavissa mutta ainakin fysiologisesti ne toimiva täysin eri tavoin.
Menstruaatiossa kohdun limakalvo erittää normaalia enemmän prostaglandiineja, joka aiheuttaa kohdun supistelua. Tämä jo aiheuttaa kipua, mutta enemmän mahdollisesti kipua aiheuttaa supistelusta johtuva hapenpuute. Myös muut oireet aiheutuvat prostaglandiinien erityksestä.

 
Eräs vastikään synnyttänyt tuttavani kuvaili supistuksia hyvin samanlaisiksi kuin erittäin kovat kuukautiskivut, tiiä sitten kuinka yksilöllistä on. Synnytykseen kyllä toki sitten liittyy muitaki kivunaiheuttajia, joihin verrattuna menkkakivut ei välttämättä oo vielä mitään. Välilihan repeilyt sun muut eivät kuulosta ihan piknikiltä nekään..
Foe mounier27.01.2007 02:17:40
5-vuotiaana tipuin kuistilta kiven päälle. Käsi murtui. Tästä en muista mitään.
 
10-vuotiaana istuin pöydässä ja kurotin limsa pulloon, ja tuol lähti alta. Löin pään pöydän reunaan. 3 tikkiä ja vieläki arpi kulmakarvojen alla.
 
13-vuotiaana kun pelasin maalivahtina futis jengissä, joku veti tosi kovaa. Mulla oli sormet suorana ja jäykkänä ja just siihen se pallo osuu. Peukalo meni kait sijoiltaan.
 
Aika vähällä on selvitty.
 
Ainiin tänää taas sattu. Hyppäsin lumikasaan polvet edellä ja sielä olikin sitten kivi. Ei tää mikään vakava juttu oo mutta sattu kummiski.
Master of Disguise27.01.2007 11:04:46
Joskus pienenä kiskaisin suuren haavan, alahuuleni alapuolelle iskän partaveitsellä. Siinä sitte ihmettelin kun lämmin veri alkoi tuntua leuassa. Kysyin äidiltä tuleeko tästä verta, no äitihän säikähtää kovasti ja sitten iskän kanssa lähdettiin kovaa kyytiä sairaalaan. En edes itse tuntenut haavaa missään vaiheessa, mutta vieläkin on arpi muistuttamassa siitä.
 
Kun onnistuin pikkupoikana, melkein leikkaa sormeni irti puukolla, alkoi kipu vasta tuntua hetken päästä kun tajusin tapahtuneen. Se olikin kiva, kun oltiin mökillä ja sairaalaan oli 100 km. Harmittaa kun sormi ei ole vieläkään parantunut, vaan aina sattuu kun sen tökkää johonkin, vaikka siitä on jo yli 5 vuotta.
Death Claw27.01.2007 12:26:08
Kerran käsi murtui olkavarresta. sitten se lääkäri venytteli kättä ja kolisutti niitä luun päitä toisiaan vasten, se vähän vihloi.
 
Tohon peukalon alla olevaan kämmenen lihakseen puukolla mallikas viilto, kyllä sekin kirpaisi, mutta puudutuspiikit ko. lihakseen ennen tikkejä oli odottamattoman inhoja.
 
ei mitään erikoisempia
Leper Messiah27.01.2007 12:28:31
Hmm. Outoa, kun suurimmalla osalla on puudutuksista ikäviä kokemuksia. Itse en edes huomannut koko tökkäystä, kun minulle leikkauksen yhteydessä laitettiin selkäydinpuudutus, vaikka sanottiin että kohta pistää ja neulan näin kyllä.
Kitarmän27.01.2007 13:38:55
Hmm. Outoa, kun suurimmalla osalla on puudutuksista ikäviä kokemuksia. Itse en edes huomannut koko tökkäystä, kun minulle leikkauksen yhteydessä laitettiin selkäydinpuudutus, vaikka sanottiin että kohta pistää ja neulan näin kyllä.
 
Sama. Tänne tuli uus hammaslääkäri joka osaa asiansa ja puudutuksia ei ees tunne.
Krice27.01.2007 14:17:17
Sama. Tänne tuli uus hammaslääkäri joka osaa asiansa ja puudutuksia ei ees tunne.
 
Tuosta tuli mieleen se kerta kun otettiin toinen viisaudenhammas ylhäältä pois niin puudutusaine alkoi toimimaan kunnolla vasta kun lähdin hammaslääkäristä:) Kyllä se vähän kirpaisikin.
rockitsb27.01.2007 14:21:29
Kun kyynärnivel murtui jalkapalloa pelatessa, ymmärsin vihdoin miksi sarjakuvissa blackouttia on kuvattu tähtien näkemisellä. Normaalisti kun pelatessa on adrenaliinia veressä niin joku aika paha kaatuminenkaan ei tunnu missään, mutta tuo kyllä sattui aivan saatanallisesti kun kyynärnivel meni kahteen osaan. Ihana napsaus kuului kun pamahti rikki.
ballfish27.01.2007 14:30:27
En ymmärrä, sitä kuinka ihmiset valittaa siitä, että hammaslääkäri puudutus sattuu IHAN SIKANA. Eihän se tunnu juuri miltään sen rinnalla, mitä ilman puudutusta. Hyvä kun tuntee sen piikin!
 
Lievää Offtopiccia?
JOO10027.01.2007 14:33:53
Joskus pikkepenskana oli raudat ylä- ja alahampaissa, sellaset kiskot tossa edessä. Satuin olemaan jalkapallossa maalivahtina kun tärähti pallo suoraan naamaan ja raudat teki aika ilkeää jälkeä suuhun.
 
Hammaslääkärin puudutuspiikki ei kyllä satu oikeesti yhtään. Sama ku mittais verensokerin sormenpäästä.
vinsentti27.01.2007 14:35:13
Joko: tipuin pari metriä korkean liikennemerkin päältä perseelleni semmoseen lauta-aitaan, jossa lautojen yläpäät on teräväksi sahattuja. Ei tullu ihan hole-in-one, mutta häntäluuhun napsahti sen verran tujakasti, että jaloista katosi joksikin aikaa tunto ynnä muuta mukavaa. Selkään kun osuu niin sattuu.
 
Tai: molemmat ranteet murtui kertarysäyksellä, mutta arvauskeskuslääkäri ei ilman röntgeniä osannut diagnosoida kuin toisen murtuman. Siinä sitten pari tuntia odoteltiin sairaalalääkärin mielipidettä ja kipsausta. Taju lähti muutamia kertoja eikä muutenkaan naurattanut.
 
Lisääkin ois sairaskertomusta, mutta nuo on ehkä pahimmat kivuntuntemukset mulla. Ei voi kuin ihmetellä semmosia ihmisiä, jotka jonkun sairauden takia joutuu elämään jatkuvan kivun kanssa - ja pysymään järjissään.
ballfish27.01.2007 14:42:18
Hammaslääkärin puudutuspiikki ei kyllä satu oikeesti yhtään. Sama ku mittais verensokerin sormenpäästä.
 
Mutta välillä tulee hhmmm... mielenkiintoinen maku suuhuun. :)
Insane Kane27.01.2007 16:16:25
Heh, kiva että sattuu ja tapahtuu=) Tässä jokunen tapahtuma, joista pahimpia ei kivun osalta enään muista
 
1. Kane-poika, 4v. sukelsi sohvan taakse. Lämpöpatteri toivotti teretulleeksi kopauttamalla ohimoon mukavan haavan. Liimaus riitti haavan kursintaan mutta huutohan siinä pääs.
 
2. Kane-poika 7v. hyppäsi ison lumivuoren päältä hetkellisen mielijohteen vuoksi (teräsmiesobsessio?). Jalkapöydästä 3 luuta poikki.
 
3. Kane-poika, ehkäpä noin 9-10v. tykkäsi lasketella ja isojen poikien hyppyrit piti testata. Vips, "tuhatkunta volttia hän heitti ilman holttia ja vatsalleen hän kinokseen" reisiluu poikki. Tämä oli todella viheliäinen tapaus kun ensin sairaalassa 6-7vkoa selälleen vedossa (myöskin se vetotapin poraaminen polven alapuolelta luun läpi saattoi vihlasta) jonka jälkeen saman aikaa kipsi jalassa joka meni vielä vyötärön ympäri. Pyrr, tulee puistatuksia kun asiaa muistelee. Taju lähti useamman kerran tuolla operaation alkupäässä kivusta. Laskettelua en lopettanut.
 
4. Kane-poika, ehkäpä noin 12-13v tipahti sellaiselta puu lavetilta joka oli rakennettu mäkeen puiden väliin. Korkeus 4-5 metriä. Ajattelin istua siihen lavan reunalle ja otin tukea oksasta. Oksa lähti mukaan ja siinä muistan sitä oksantynkää kädessäni ihmetelleeni jonka jälkeen alkoi matka alaspäin, selkä edellä. Onneksi vauhtia hidasti puutikkaat, noin 3 metrin korkeudella, joista otin hieman kyljelläni "tukea". Matkani päättyi niskoilleen maahan. Vihlaisi vähän kylkeen, mutta muuten se oli todella siistiä. =)
 
5. Nuorena olin ahkera mopopoika. Joskus ja hyvin usein se mopon jalkatappi kolahti tuohon nilkan "luupalluran" paikkeille. Voi herranjesus kun se sattu! Kerran myös tuiskahdin turvalleni kyseisellä perkeleen keksinnöllä ja kolautin sääreni johonkin. Päälisinpuolin ei mitään damagea mutta nykyään siinä on tuollainen 5 senttiä x klöntti rustottuma ja sattuhan se tapahtuessaan niin julmetusti. Näitä mopotoilailuja on niin paljon että pikkuvihlasut ei enään edes muistu mieleen.
 
6. "The Pain": Kane-teenageturtles n. 17v. päätti lattiapallopelissa blokata vastustajan laukauksen kiveksillä. Tippahan siinä tirahti silmään, ensi kertaa kivusta sitten noiden nuoruuden jalankatkasu-operaatioiden jälkeen. Tämä sattui ja pitkään ja inhottavasti.
Kokeilin myös lattiapallo-maalivahdin touhuja. Jalkapallomolarin hanskat pitivät inhottavan hyvin vahatulla parketilla. Ukko liikkui mutta käsi pysyi paikalla. Peukalo antoi periksi. Pelasin pelin loppuun ja seuraavana päivänä tohtori kertoi että peukkuni on murtunut.
 
7. Kane-melkein mies n.20v oli intohimoinen puukkojen rakentelija. Korjasin teräsuojusta, jotta en loukkaa itseäni. Suoja oli hivenen tiukassa ja lipsahti. Puukko, jonka nimeksi tuli "2-tikkiä" tupsahti pikkurillistä läpi. Hätä meinas tulla kun verta tuli vähäsen. Onneksi napsautin hermot poikki, niin ei käynyt kovin kipeää =)
 
8. Kane-vanhus 23v. intissä pelasi jalkapalloa. Venyttely on aina hieman hintahtavaa ja kylmiltäni potkaisin täysillä puolivolley pallosta ohi. Reidessä paukahti, napsahti ja suusta tupsahti ne normaalit manalan valtiaat ja pikku-perkeleet. Diagnoosini oli että taisi etureisikinkku revetä hieman. Kipua kesti kauan, joten pikku revähdys se ei ollut. Vapautusta en hakenut kun Haminan tohtori kuulemma, vaivasta riippumatta, testaa ensin onkos kivekset laskeutunut. (Olen pyhittänyt nuo nahkapussit vain itseni tahi muijani hyväiltäväksi). Tämän revähdyksen/repeämän vuoksi sattui ja pitkään erinäisissä valtion suomissa aktiviteeteissa hyvin paljon, oikeasti.
Chrissie27.01.2007 16:31:53
Murtui jalka hiihtäessä. Pitää kävellä/ryömiä mitä se sitten olikaan puoli kilometriä ennenkuin tuli ketään apuun :(
 
Vähän sama kans joskus nuorempana, tosin jalka ei murtunut vaan polvi meni sijoiltaan. Raahautuminen kotiin avun luokse oli kyllä niin pirun mukavaa. Onneksi oli paljon alamäkeä, mutta toisaalta helvetin pelottavaa ja tuskallista lasketella yhden jalan varassa. Hui.
 
Nostan kuitenkin hattua teikäläiselle. Kyllä murtuminen on paljon pahempi kuin sijoiltaanmeno.
ravensoul27.01.2007 16:35:22
Heh, kiva että sattuu ja tapahtuu=) Tässä jokunen tapahtuma, joista pahimpia ei kivun osalta enään muista
 
Taidan nyt ymmärtää, miksi nimimerkissäsi on tuo etuliite.
sartzan27.01.2007 18:07:36
Venyttely on aina hieman hintahtavaa ja kylmiltäni potkaisin täysillä puolivolley pallosta ohi. Reidessä paukahti...
 
Ei itselle tapahtunutta, mutta noista venyttelyjen ja lämmittelyjen skippauksesta mieleen tullutta... Nyrkkeilyvalmentaja kertoi tirvaisseensa itsensä akuuttiin leikkaukseen noilla opeilla. Näin se käy:
 
Ensin lämmittelemättä säkkitreeniä vähäsen, jolloin tuntui ekan kerran pahalta toisen käden ojentaja-kainalo-kylki -välillä. Ei kuitenkaan lopettanut, vaan siirtyi sparraamaan, mikä oli pakko jättää kesken koska tuntui jo ihan liian pahalta. Suihkussa totesi ko. akselilla jonkinlaisen ruhjeenalun, ja päätteli että tuli revähdys. Yöllä heräsi keskellä yötä siihen, että kovan kivun lisäksi olo on muutenkin huono. Tarkasti kätensä kunnon, ja havaitsi, että pieni ruhjeen alku oli paisahtanut koko käsivarren alaosan plus saman puolen kyljen kattavaksi vihertävänpunertavansinertäväksi alueeksi. Sai naapurin soittamaan ambulanssin, kun ei tuntenut itse olevansa ajokunnossa. Ambulanssi vei piipaakyydillä isännän leikkauspöydälle, jota seurasi kaksi viikkoa pötköttelyä sairaalassa. Reenitaukoa kesti kauan.
 
Joku lihas oli revennyt jänteen kera, ja jänne oli mennessään repinyt auki jonkin ison verisuonen, en muista oliko valtimo vai laskimo. Tuon jälkeen on kuulemma lämmitellyt ja venytellyt tunnollisesti.
Disposable27.01.2007 18:24:30
Onneksi napsautin hermot poikki, niin ei käynyt kovin kipeää =)
 
? Eikö sen pitäisi sitten sattua kahta kauheammin?
Jannibal27.01.2007 18:28:47
? Eikö sen pitäisi sitten sattua kahta kauheammin?
 
Ei, koska ei ole hermoa, joka tuntisi kipua.
carlos27.01.2007 18:43:11
Pienenä on ollut teräsharavaa otsassa ja ruostunutta naulaa jalkapohjassa, mutta ne nyt oli vain sellaista röytöä..
 
Pahimmat hitit on tullu ehdottomasti lautaillessa.
 
Skeitillä on useampaan otteeseen tullut kassitettua. Se on niiiiiin ärsyttävää. Skeittaaminen on perseestä! :)
 
Lumella liukuessa onkin sitten sattunut vähän vakavampia juttuja. Yks hyppy ei mennyt oikein putkeen, ja tipuin pauttirallaa neljästä metristä polvelle (jep, vain toiselle) jäätikköön. Kierukkahan siinä osaksi repes ja sattu aivan 5aa7ana5t1. Vieläkin muistuttaa olemassaolostaan, vaikka tapahtumasta on rapiat seittemän vuatta.
Toinen lumilautaillessa tullut erittäin kova isku kohdistui taas alaselkään. Taas tuli röydettyä ja hirveet pannut. Seurauksena lanneranka vääntyi vinoon. Sekin sattui. Ai niin, enhän mä pystynyt hetkeen kävelläkään. Oli toosi hauskaa ku jalat oliki yhtäkkiä eri mittaiset!
DaKiller27.01.2007 20:54:20
Tein näin kahdesti, toisella kerralla oli kumisaapas jalassa mutta meni silti jalkapöydästä läpi 8)
 
Kumisaapashan oikein "imaisee" sen naulaan jalkaan. Tekee pahaa edes ajatella.
Insane Kane27.01.2007 21:20:22
? Eikö sen pitäisi sitten sattua kahta kauheammin?
En tiedä pitäisikö, kun oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kerta kun hermot otti vauriota. Tuntoa ei ole tullu takaisin koko sormeen ja kuulemma ei tulekaan.
 
Taidan nyt ymmärtää, miksi nimimerkissäsi on tuo etuliite.
Jeps, minä en ymmärrä sinun nimimerkkiä olleskaan
ja emminä hullu ole, ihan fiksu plikka >=)
 
Tekeville sattuu...
loituma27.01.2007 21:44:31
Ainiin ja nyt muistui taas yksi.
 
Olin mutsin kanssa keittiössä, mattoveitsi oli siinä näkyvillä. Mun on pakko testata kaikkea mahollista, mikä on terävää ja mikä ei. Viilsinkin sitten koko peukun kokosen haavan sormeen ja verta tuli aivan saatanasti. Sen jälkeen en oo kovin montaa veistä kokeillut pystysuunnassa =).
sikanaama27.01.2007 22:45:34
Tossa syksyllä revittiin kuukauden sisään 4 takahammasta, eli viisaudenhampaat ja niiden yläkerran naapurit. Ihan mahtavat säryt ja vielä ilmaseks ku on sivarissa. Toisella kerralla haava vuoti 12h putkeen ihan vitusti.
Olin illalla vittuuntuneena tunnin liikkumatta sängyllä ja sitten menin sylkäseen semmosen lähes pingispallon kokoisen tumman verihyytymän pönttöön. Harmi ku oon vege, siitä ois saanu oivan veriletun.
Lord_of_the_strings28.01.2007 00:51:00
Skidimpänä mentiin kokeilemaan kaverin golfmailoja. No olin n. 20m päässä kaverista kun tämä "leikisti" löi palloa. No tietenkin se maila osui siihen palloon ja tietenkin se pallo tuli keskelle otsaa. Seuraava muisto oli herätys X-asennosta siitä nurmikolta.
 
Toinen mukava oli pari vuotta sitten tuo pohjukaissuolen tulehdus. En ollut koskaan aiemmin edes kuullut ko. ihmiskehon osasta mutta opin, että se on tulehtuessaan aivan saatanan kipeä. Kaksi viikkoa yötä päivää tuntui siltä, kuin joku tunkisi puukkoa mahasta sisään. Lääkitys oli vahvaa ja liikkuminen heikkoa.
ltg28.01.2007 02:06:15
Taitaapi kovin kipu tähän asti olla angiinan jatkeena tullut paise kurkkuun. Suuta ei saanut auki, kuumetta nelisenkymmentä, ja nielaistessa koski niin paljon, että pyörtyi vähän väliä.
Oli muuten aika patti, ihan mandariinin kokoinen liki. Eikä sen patin puhkaisu ja tyhjäksi imeminenkään järin kivutonta ollut.
Bluesmies28.01.2007 02:18:44
Taitaapi kovin kipu tähän asti olla angiinan jatkeena tullut paise kurkkuun. Suuta ei saanut auki, kuumetta nelisenkymmentä, ja nielaistessa koski niin paljon, että pyörtyi vähän väliä.
Oli muuten aika patti, ihan mandariinin kokoinen liki. Eikä sen patin puhkaisu ja tyhjäksi imeminenkään järin kivutonta ollut.

 
Itse olen kokenut saman paskan ja oli kyllä melkoista. Nielemisen aiheuttama kipu oli kyllä jotain aivan uskomatonta.
Stoghra28.01.2007 04:31:49
Huh huh. Noh tekevälle sattuu. Itelleni tuli näitä muistoja mieleen taas.
 
Jesse 3v. Mummon silloisessa omakoti talossa remontti. Tätini (silloin 18v.) naulasi ikkunan karmeja paikalleen. No pikku-Jesse innokkaana remontti reiskana siihe auttamaan omalla hienolla vasarallaan, jossa on onneks ei ollu semmosta haarukka päätä. Poks ohtaan ja taju kankaalle. Silloin ei kuulemma ketään naurattanut. Nykyään naurattaa :)
 
Jesse 4v. Sama paikka. Kuistin portaat oli semmosta karkeeta kivirouhetta, vaikee selittää, mutta siis semmosta pientä kiveä periaatteessa. Noh Minä sitten siihen innoissani polvilleni heitin. Itku, huuto ja hammasten kiristys.
 
Jesse 5v. Kotona kattelin Prätkähiiriä, ja kun vielä notkea olin, niin keinuin käsieni varassa silleen että jalat oli periaatteessa risti-istunto asennossa. Tapahtui jotain hassua ja keinahdin hiukan liian kovaa->ohta tv-tason kulmaan->3cm pitkä vekki->hirveesti verta. Menin kuulemma äitille sanomaan keittiöön että "Tuleeko verta ottasta?" Tuli, ja paljon. Siitä sitte kyytiä soittelemaan ja äiti ihan paniikissa. En kuulemma edes itkeny ennenkuin menin peilin eteen kattomaan.
 
Jesse 11v. Harrasti rullalautailua. Kaatui. Polvi muljahti toooosi hassusti, sattui eikä pystyny tekemään yhtään mitään. Vuos myöhemmin totes lekuri että on pojalla polvi paskana.
 
Jesse 12v. Kaatui lumilaudalla Tahkon rinteessä jäälle. Vauhtia ihan liikaa ja kaaduin suoraan vasemmalle polvelle. Lumpio sijoiltaan(?), koko polvi oli tummansinivioletti ja turpos nyrkin kokoseks. Sattu. Lekuriin mentiin niin tuumaili vaan että "Joo, vasemmasta polvesta molemmat nivelsiteet, ristiside ja kierukka rikki ja oikeesta polvesta sisempi nivelside. Jos haluat kävellä 30vuotiaana niin lopeta extremelajit." Tuumas vielä lopuks että ei ollu ikinä nähny 12vuotiaalla niin huonokuntosia polvia. Kipiät on vieläkin 17vuotiaana >:
 
Jesse 13v. Ei lopettanut lumilautailua. Hiihtoloma alkoi, ehkä täydellisin laskusää ikinä. Hirveellä kyydillä suoraan koulusta rinteeseen. Eka mäki, eka hyppy ja kolme luuta jalkapyödästä poikki. Sattui niin maan perkeleesti. Jalkapohja turpos infernaalisesti. 6viikkoa kipsissä. Mursin sormenikin tuolla välillä :P Pikkurilli on nyt vähä mutkalla.
 
Jesse 15v. Menee ottamaan septum-lävistystä. Sattui niin sanoinkuvaamattomasti. Sitten sitä piti vielä hölmönä venyttää, sattui. Ja ens kuussa pitää venyttää vielä lisää. Sattuu. Lievän välilevyn pullistumankin onnistuin hankkimaan joskus tuolloin. Sattui, ja sattuu joskus vieläkin.
 
Jesse 16v. Otsalohkon tulehdus. Ehkä hirvein pääkipu (heti migreenin jälkeen). Ei auttanu burana eikä mikään muukaan. Meinasin jo että annostelisin 12g lyijyhauleja kahen putken kautta suoraan verenkiertoon, mutta onneks lääkäri määräs nappeja mitkä tappo kaiken kissaa pienemmän.
 
Jesse 17v. Ah, niin ihanat migreeni kohtaukset alkoivat tässä muutama viikko sitten.
Insane Kane28.01.2007 09:57:05
Taitaapi kovin kipu tähän asti olla angiinan jatkeena tullut paise kurkkuun. Suuta ei saanut auki, kuumetta nelisenkymmentä, ja nielaistessa koski niin paljon, että pyörtyi vähän väliä.
Oli muuten aika patti, ihan mandariinin kokoinen liki. Eikä sen patin puhkaisu ja tyhjäksi imeminenkään järin kivutonta ollut.

 
Huh, tämä operaatio mulla oli jo tyystin unohtunut.
 
Kane teenage 17v. oli allerginen tytöille ja aina pienoisen pusuttelun jälkeen sain palkinnoksi angiinan. Ennen paisetta söin melko monta antibiootti-kuuria putkeen jotka eivät tietenkään enään asiaa helpottanu kun siellä pieni paise jo oli, mutta Ivalossa tohtori sitä ei halunnut puhkaista.. Antsuja poskeen ja veren syljeskelyä kesti aivan liian pitkään.
Eräänä kauniina päivänä kun henki ei enään meinannu kulkea. Hyökkäsin Ivalon sairaalaan ja hieman avauduin että auttakaas ny saatana ku oon imeny näitä antibiootteja kohta puoli vuotta! Tohtori tokas että älä liioittele. (Lapin lisää. Söin niitä pinaatteja miltei putkeen vain 4.5 kk =) Tohtori kirjasi lappuihini "vaikea potilas"(ilmeisesti herkän yökkärefleksin johdosta) ja tuikkas kyllä paiseen auki ja oletti että se moska valuu sieltä itsestään. Eipä valunu ei. Tämän lisäksi kiltti hoitsu toi mulle buranaa, peräkapseleina.
Keskustelu:
Hoitsu: Tässä on särkylääkettä.
Minä: Mitäs noi on?
Hoitsu: Särkylääkettä peppukapseleina.
Minä: Mitä v*ttua, eikös se vika ole aivan toisessa päässä?
Hoitsu: Sanoit ettet pysty nielemään.
Minä: Huh, en minä niin ole sanonut jos vaihtoehtona on jotain mun tuhkaluukkuun.
Hoitsu: Aha. (haki suu-buranaa)
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Seuraavana päevänä Rovaniemelle Lapin Keskus-sairaalaan, paise silvottiin skalpellilla sekä imutettiin julmalla neulalla tyhjäksi. Osastolle neljäksi päiväksi ja jytkyä antipinaattia suoneen.
e r s k i28.01.2007 10:36:32
Skeittaaminen on perseestä! :)
 
Toisinaan. Katkaisin kyynärvarren joskus melkein 90 asteen kulmaan slämmätessä. Se oli pahin kipu mitä on ollut.
Leper Messiah28.01.2007 11:22:02
Jos tässä nyt ajankuluksi listailisi näitä pienempiäkin kipuja, tuolla aiemmin tuli noita isompia seliteltyä..
 
Antti 5v oli haravoimassa veljien ja kavereiden kanssa. No, työnjako oli semmoinen, että muut haravoi ja minä ja about samanikäinen kaverini hypittiin vuorotellen kottikärryjen lehtikasassa. Itsepäisenä heppuna yritin yhdessä vaiheessa livahtaa kaksi kertaa peräkkäin kärryihin. Tästä kaverini tietysti tuohtui ja sanoi minulle jotain. Minä tönäisin tätä ja hän nappasi ison rautaharavan maasta ja paukautti päähän. Kolmella tikillä siitä selvittiin mutta viisivuotiasta sattui kovin.
 
No joskus kymmenisen vanhana olin naapurin pihassa leikkimässä miikkasta. Ajattelin sitten hypätä jonkun puskan yli, että saisin pallon kiinni. Vauhti vaan ei ihan riittänyt ja jäin puskaan, josta törrötti joku kuollut oksa. Kompuroin puskasta ja vilkaisin, sääriluuhan se sieltä paistoi. Siitäkin selvittiin kolmella tikillä.
 
Samaisena kesänä olin samaisen naapurin pihassa ja roikuin keinutangossa. Ajattelin sitten ottaa takaa vauhtia ja heilauttaa itseni hienosti eteenpäin, tai jotain. Enpä vain äkännyt, että siinä tangossa oli jäljellä poisotetun keinun metallipidike, jossa oli terävä reuna. Heilautin itseni otsa edellä siihen. Tästä selvittiin liimalla.
 
Tämä sitten taas ei liity kipuun oikeastaan.. Olin 14 ja koulun liikuntatunnilla oli jääpalloa. No, pelailtiin siinä ja vieressä oleva kaveri kaatui ja hänen mailansa heilahti päin naamaani. No, vähän napsahti mutta jatkoin peliä, kunnes opettaja juoksi ja sanoi, että "peli seis, tulee verta". Ajattelin, että siihen on tullut joku pikkuhaava ja sanoin, että pidän vähän aikaa siinä lunta ja jatkan peliä, mutta opettaja käski minut pukusuojaan. No, pidin lunta ja ihmettelin kavereiden kauhistunutta ilmettä. Vasta pukukopissa huomasin, miksi olivat niin kauhistuneena katselleet, siitä silmäkulmasta kun oli tullut ihan kunnolla verta, jonka olin sotkenut sillä lumipaakilla ympäri naamaa. Puoli naamaa oli oman veren peitossa. Opettaja tokaisi, että "Vittu kun nyt ois digikamera, sais hyvän kuvan".
 
Mitähän näitä olis vielä. Koripallopeleissä on toki sattunut ja tapahtunut. Harjoituksissa and. Nilkat ja ranteet taittuneet alas tullessa, ilmat menneet pihalle, kyynärpäitä lyöty lattiaan.. Isoin haaveri siellä puuhissa taisi kuitenkin tulla tässä puolisentoista vuotta sitten, kun törmäsin vastustajan kanssa. Sain pallon, puolustaja lähti kohti. Lähdin liikkeelle, puolustaja tuli vähän myöhässä. Kyynärpääni osui hänen nenäänsä ja katsoin, että nyt sattui. Verta tippui kentällä, peli tietysti keskeytettiin ja kaverin nenää alettiin paikkaamaan kentän sivussa. Minä kävelin oman vaihtopenkin viereen odottelemaan pelin jatkumista. Sitten joku kavereista sanoi, että "hei, sullahan tulee verta iteltäskin." Häh, no eihän tuu.. Vilkaisin kyynärpäätäni ja oho, niinhän tulikin. ihan kunnollinen haavahan siinä oli. Sen kokoinen, että siihen oisi varmaan pitänyt pari tikkiä ommella, mutta se olisi tarkoittanut seuraavan päivän pelistä pois olemista eli päätin että laastaria ja kylmää vaan.. Jokatapauksessa, sinäänsä hassua, että kyynärpää ja nenä osuivat toisiinsa ja minun kyynärpäähän tuli samankokoinen haava kuin kaverille nenään, joka onneksi ei murtunut tai mitään.
mipi28.01.2007 12:21:03
Skeitillä on useampaan otteeseen tullut kassitettua. Se on niiiiiin ärsyttävää. Skeittaaminen on perseestä! :)
 
Kassittaminen on tosiaan niin inhottavaa! Itsekkin muutamaan kertaan kokenut. Skeitillä olen myös nilkasta nivelsiteet saanu revittyä kahteen osaan, sattui.
 
Kyllä, skeittaus on välillä perseestä :)
corpsefuck28.01.2007 14:38:08
Kassittaminen on tosiaan niin inhottavaa! Itsekkin muutamaan kertaan kokenut. Skeitillä olen myös nilkasta nivelsiteet saanu revittyä kahteen osaan, sattui.
 
Kyllä, skeittaus on välillä perseestä :)

 
Niin on.
 
Skeittaus tapaturmia:
 
- hyppäsin rappuset alas ja tulin huonosti laudan päälle --> lauta otsaan ja 6 tikkiä
 
- rullailin kadulla ja osuin kiveen --> kaikki vasemman käden sormet pois paikoiltaan
 
- hyppäsin kaiteen päälle ja lauta lähti pois alta --> perus kassitus
 
- (kaverille sattu) hyppy rappusista alas ja mokasi alastulon --> oikea ranne murtui ja luu törrötti kauniisti ihon läpi. NICE!
ravensoul28.01.2007 15:59:56
Huh, en minä niin ole sanonut jos vaihtoehtona on jotain mun tuhkaluukkuun.
 
*täys hajoaminen* :D
 
- rullailin kadulla ja osuin kiveen --> kaikki vasemman käden sormet pois paikoiltaan
 
Aaaargh! Tämän _lukeminen_ aiheutti jo lähes fyysistä kipua. Hrr..
Kitarmän28.01.2007 16:16:21
- hyppäsin kaiteen päälle ja lauta lähti pois alta --> perus kassitus
 
Ai v*ttu!!!1
corpsefuck28.01.2007 18:05:56
Aaaargh! Tämän _lukeminen_ aiheutti jo lähes fyysistä kipua. Hrr..
 
Meinas lähteä taju sillon. En eka huomannu mitään, mutta sitten kattosin sormia ja totesin että "onpas nuo nyt hassussa kulmassa".
 
Ja eikun arvauskeskukseen.
Loco happy28.01.2007 22:20:11
Huh, en minä niin ole sanonut jos vaihtoehtona on jotain mun tuhkaluukkuun.
 
tuli jostain syystä juoppohullun päiväkirjat mieleen =D
danny28.01.2007 23:05:20
Tänään olin tämmöistä todistamassa. Jääkiekkopelin alussa jäänporaaja oli menossa hakemaan maalia että veisi sen paikoilleen, kun liukastui ja löi päänsä jäähän. Tuloksena iso reikä päähän ja verta jäälle paljon. Kaveri pääsi omin avuin ylös, mutta talutettiin pois jäältä ja vietiin sairaalaan kaiken varalta. Kun kyseessä oli vielä suhteellisen iäkäs mies, niin täytyy toivoa että ei käynyt pahasti.
Disposable28.01.2007 23:42:23
Ei, koska ei ole hermoa, joka tuntisi kipua.
 
No siinä on TODELLAKIN sitten vedelty kädestä löysiä pois. Meinaan että niitä hermopäättäitehänä on tietääkseni ihan tsiguna kädessäki. Taisi tulla ihan reikä käteen? Semmonen cd-levyn kokonen?
 
No ok, uskotaan. Hang in there Kane.
 
liukastui ja löi päänsä jäähän. Tuloksena iso reikä päähän ja verta jäälle paljon. Kaveri pääsi omin avuin ylös, mutta talutettiin pois jäältä ja vietiin sairaalaan kaiken varalta.
 
Minulla on nyt jotain suuria mittasuhteiden hahmottamisongelmia: Tästäkin jäi mielikuva että päästä lohkesi semmonen reilun appelsiinin kokonen lohkare. Siitä harva ukko enää käppäsee lekurille.
Dutteri29.01.2007 09:29:04
Mikään ei oo koskaan ollu niin kivuliasta ja vittumaista kuin korvan ruston tulehtuneet lävistykset ja vesirokko.
 
Puistattaa muistella. Korva turpos pahimmillaan niin, että koru meni piiloon sen kaiken ihon alle. Sitte se ei ees "posahtanu" vaan oli pitkään kipeä. Oli pakko hakea lääkettä ku voinu enää kääntää päätä eikä nielaista. Silmät oli ihan sumeina ku sattu päähän niin vietävästi. Sitä ei voi selittää sitä kipua. Se on maailman kauhein.
 
E. mutta se tunne kun yhtäkkiä kaulaa pitkin valuu erittäin runsaasti jotain märkää.. Se oli parasta ikinä. Se paine hellitti vähäksi aikaa niin, että toivoin sen jo olevan ohi. Ikäväkseni se vähän pääsi halkeamaan..
Sandozer29.01.2007 14:18:36
Muistellaanpa.
 
Santtu 6v: Pistää kätensä pesuvatiin jossa olettaa olevan jääkylmää vettä.
Vesi onkin kiehuvan kuumaa. Tuloksena kolme tuntia punoittava käsi ja itkemistä pöydän alla.
 
Santtu yhä 6v: Pistää yhden sormensa raskaan pannuhuoneen oven väliin, joka tulee täysillä kiinni. Tuloksena kynsi joka irtoaa parin päivän aikana hiljalleen, nousten lopulta 90 asteen kulmaan ja sitten irroten. Kavereilla oli katsomista.
 
Santtu 9v: Juoksemista talvella potkurin kanssa. Liukastuu ja lyö leukansa potkuriin ihan täysiä. Tuloksena tähän päivään asti lonksuva leuka.
 
Santtu 12v: Kaveri käyttää Santtua hauskan kuulapyssyn harjoitusmaalina. Kuula osuu perseeseen. Sattuu huomattavasti enemmän kuin aluksi kuvitteli. Taisi tulla vertakin.
 
Santtu 15v: Liukastuu jäällä taas ja jalka vääntyy sivulle. Kuuluu kiva rusahdus.
Tuloksena revenneet nivelsiteet. Lääkärissä turvonnutta polvea tuikataan neulalla, ja veri valuu ulos silmien edessä. Santtu ei ole iloinen.
 
Santtu 16v: kompastuu ylittäessään ojaa. Jalka vääntyy kummalle mutkalle ja santtu tajuaa heti että nyt meni nivelsiteet. Toisesta jalasta. Sama prosessi toistuu kuin edellisellä kerralla.
 
Santtu 18v: Elämän ensimmäinen korvatulehdus iskee. Kumpaankin korvaan vuorotellen. Hämärän rajamailla makaamista ja kiroilua.
RocknRoll29.01.2007 15:08:26
Mullakin on myös angiina ja sen tuoma mätäpaise kurkussa on tuonut ne isoimmat tuskat, että melko vähällä päässyt.
 
Terveyskeskuksessa jälkeenpäin todettujen virheellisten koetulosten perusteella sanoivat mulla olevan vain kova flunssa tms. vaikka kurkku oli saakelin kipeä jo silloin.
Muutamaa päivää myöhemmpin totesin että melkein viikon ollut jo 38/39 astetta kuumetta ja jogurtti on ainoa ruoka jonka pystyy hiljaa imeskellen syömään. Paria päivää myöhemmin oli pakko mennä yksin keskellä yötä siinä kunnossa ajamaan sairaalaan ja siellä sitten paperille kirjoitin oireet yms. kun poru meinasi tulla nielastessakin.
Saatiinhan sitten se paska pois tieltä ja tiputuksessakin sai rauhassa nukkua ja tervehtyä.
 
Kiitos arvaukeskuksen tarkkojen diagnoosien olisin selvinnyt ihan kotisohvalla penisiliinikuurin avulla.
Juntunen29.01.2007 15:13:25
Hui jestas te ootte telonu itteänne..
 
Itse en muista kokeneeni mitään todella järkyttävän suurta fyysistä kipua. Ainoa suurempi juttu on ollut se, kun koko selkä menee lukkoon. Ei sekään varsinaisesti mitään jumalatonta kipua aiheuta, mutta istuminen, seisominen ja makaaminen on mahdotonta. Liikkumisesta puhumattakaan.
 
Mullon selkärangassa joku juttu, että väärässä asennossa joku painaa jotain hermoa ja menee jalat alta ja selkä lukkoon. Lähtee vaan isolla lääkkeellä ja lääkärin kipupiikillä.
Melina29.01.2007 15:37:37
En ymmärrä, sitä kuinka ihmiset valittaa siitä, että hammaslääkäri puudutus sattuu IHAN SIKANA. Eihän se tunnu juuri miltään sen rinnalla, mitä ilman puudutusta. Hyvä kun tuntee sen piikin!
 
Poikkeus vahvistaa säännön. Mä en ota nykyään puudutusta koska muhun se piikki sattuu enemmän kuin ne toimenpiteet jotka se hammaslääkäri hoitaa.
edgehill29.01.2007 15:51:14
Huti...
corpsefuck29.01.2007 16:53:24
Poikkeus vahvistaa säännön. Mä en ota nykyään puudutusta koska muhun se piikki sattuu enemmän kuin ne toimenpiteet jotka se hammaslääkäri hoitaa.
 
Outoa, itsehän saan aina puudutusgeeliä. Levittävät sitä korjattavan hampaan kohdalle ja that's it.
Anri800030.01.2007 14:45:03
noin viiden vanhana vetäsin melkoiset "pannut" eli turvat fillarilla.Alamäessä ajaessani fillarin etupyörä meni jumiin,jonka seurauksena fillari heitti minut selästään kasvot edellä kiveen.Kaikki suun etuosassa sijainneet hampaat pois ja kitalaki rikki.Verta tuli kovin.Teki kipeää.Pari viikkoa söin mitä pillistä sai läpi imettyä.
 
Ranteet ja nilkat on hajoilleet kaikki,mutta kipu on aina ollut melko siedettävä.Mutta kolme tuntia olkapää sijoiltaan oli kaameeta.Se sattui.Sitten sainkin lääkäri-setältä kivoja lääkkeitä,ja niiden vaikutuksen alaisena olikin jo oikein hyvä olla.Hetki kun olkapää meni oikealle paikalleen oli ehdottomasti parempi kokemus kun 70% kokemistani orgasmeista.
Arcane30.01.2007 19:32:09
angiina
 
Tätä kokemassa juuri tälläkin hetkellä. Onneksi antavat vahvoja kipulääkkeitä suoraan suoneen. Ensi yö on toinen yö sairaalassa. Ilmeisesti siitä paiseesta ei kaikki märkä kerralla lähtenytkään, eli sitä pitää sorkkia vielä jonkun kerran. Ja, uskokaa, hyvät ihmiset, se sattuu. Vaikka joku puudutussuihke on laitettu suuhun, niin silti se sattuu niin että tähtiä näkee. Toivottavasti menisi nyt ohi tämä...
Sir Anthony31.01.2007 00:11:17
Omalle kohdalle ei onneksi ole kummempia sattunut, mitä nyt joskus pentuna tuli tarhassa röydettyä.
Tarhan pihassa oli mahtava puinen veturi (tiedättehän?), ja tuli sitten kuningasidea kiivetä sen päälle. Talvella. Ensin veturin piipun viereen seisomaan. Tähän pääsin muistaakseeni hyvin. Sitten piti kääntyä 180 astetta ja loikata ohjaamon katolle.
No, pääsin 90 astetta. Sitten totesin että jäätä. Sitten en paljon enää todennutkaan. Eli jalat alas siittä veturilta ja otettiin isku vastaan pehmeämmällä osalla, leualla.
 
Taisi käydä jotenkin niin että hampaat siirtyivät vaakatasoon ja tunkivat huulesta läpi tai jotain. Ei oikein muista, arpi kyllä löytyy. Sen tosin muistan kun oltiin TK:sta lähdössä kysyin hädissäni äidiltäni että eihän enää tarvi tänään mennä tarhaan.
 
Ja aihetta sivuten, seisoin vieressä kun siskoni otti ja juoksi lasiovesta läpi. Selvisi parilla arvella.
pardy31.01.2007 00:49:11
Kaikki on tähän mennessä siedetty mutta viimeaikaisista on pahin se kun vasemman peukalon kynsi melkein repesi irti roudaushommissa. Olin kasvattanu sen aika pitkäks, ja kanniskelin räkkiä ovensuusta läpi. Se oli sit aika kaponen sillee ettei paljoa tilaa ollu reunoilla. Reunoilta kannoin tietysti sitä räkkiä kahvoista neljällä sormella sillee, että peukalot oli kahvojen yläpuolella menosuuntaan päin. Vauhdilla sitten painelin ovensuusta, ja peukalon kynsi tarttui johonkin oven karmiin tms. kulmaan ja taittui aivan tyvestä saakka ympäri. Silloin sattu sen verran ettei pystynyt edes huutamaan. Sen verran ajatus vielä kulki että laskin räkin maahan ennenku ryntäsin hakemaan jäätä. Etten sentään varpailleni tiputtanut.
 
Nuorempana pahin oli varmaan se, kun vasemmalle puolelle yläruumista kaatu puolikas ämpärillinen kiehuvaa vettä. Pahat ja tuskalliset palovammathan siitä tuli mitkä kesi pitkään. Noin viisi vuotta tapauksen jälkeenkin oli vasemman olkapään alueella iho paljon karheampaa ja kuivempaa kuin toisella.
Hooley31.01.2007 09:07:42
Minulle on käynyt sen verran erikoinen juttu, että olen varma, ettei kenellekään täällä ole tapahtunut mitään vastaavaa. Tuossa muutama vuosi sitten halkaisin nimittäin reisiluuni halki _pystysuunnassa_. Jalkapallotreeneissä yritin kurottaa palloon, kun nivusesta kuului kauhea paukahdus jota seurasi saatanallinen kipu.
 
Röntgenin jälkeen oli lääkäreillä hieman ihmettelemistä. Reisiluu oli siis haljennut pystysuunnaassa aika pitkältä matkalta ja se irronnut puolikas oli vapaana siellä reidessä kellumassa. Lääkäri sanoi, ettei ollut kolmenakymmenenä työvuotenaan tällaista nähnyt. Koko onnettomuus johtui muistaakseni siitä, että jänne, joka yhdistää lonkan koukistajan reisiluuhun oli niin kireä, että sitä ei nopeasti kasvaneen pojan hauras luu kestänyt. Nyt tuo jänne oli kiinni vain siinä irtonaisessa luunpalasessa, mistä seurasi sellainen hauska ilmiö, että en voinut nostaa jalkaani. Koukistusmekaniikka oli keskeltä poikki.
 
Kaiken lisäksi leikkaus ei ollut mahdollinen, sillä liian läheltä kulkevien suurten verisuonten takia se olisi ollut hengenvaarallinen. Lääkäri sitten sanoi, että voisin ajan kuluessa oppia käyttämään muita lihaksia tuohon jalan koukistamiseen, mutta normaalisti en enää kävelisi. Kohtuullisen raskasta 13-vuotiaalle pojalle. Pari kuukautta kävelin tämän jälkeen takaperin, sillä taaksepäin jalka liikkui vielä normaalisti. Onneksi Jalkapallon MM-kisat olivat Aasiassa samaana aikaan ja pelit tulivat Euroopan aikaan aikaisin, niin oli päivisinkin jotain tekemistä. Kun vähitellen opin taas kävelemään suhteellisen normaalisti, oletin sen tietysti johtuvan niistä korvaavista lihaksista. Röntgen kuitenkin paljasti, että reisiluu oli luutunut uudelleen, tosin hieman aiempaa paksummaksi.
 
Pelikentillekin palasin pian ja yli neljä vuotta tuli vielä pelattua, kunnes jatkuvat pikkuloukkaantumiset alkoivat vituttaa ja tajusin vihdoin lopettaa. Jalkapalloa pelatessa nimittäin revin nilkkani nivelsiteet ainakin kahdesti, mursin rintalastani kerran ja reväytin reiteni ja nivuseni lukemattomia kertoja. Lisäksi vielä läjä rasitusvammoja. Reilusta kymmenestä vuodesta, kun lajia harrastin, loukkaantuneen olin luultavasti n. 2-3. Eli aika perkeleesti.
Tsouns04.02.2007 04:14:18
Tän olenkin jo jonnekin kirjoittanut, en vain ole kuvaillut tilannetta sen enempää.
 
No, kuten kaikki tietää, pojat tykkäävät pienenä kiivetä puissa. Niin minäkin tykkäSIN. Oli tihkusateinen päivä ja kaverini kanssa kavuttiin puihin, minä kapusin sellaista märkää koivua pitkin. Eli perusasento, jalat ja kädet puunrungon ympärillä hivuttaen itseäni ylös päin. Sateen vuoksi oli "radan" pinta hieman liukas, tuli luisuttua alaspäin; maahan asti. Jaloillani pysyin, nousin seisomaan suoraan ja tunsin kun housuissani lumpsahti. Samantien menin sisään kerrostaloon jossa kaverini asui ja jätin kaverini pihalle, tilasin hissin ja nousin sillä ylimpään kerrokseen. Matkalla tarkistin housujeni sisällön, sielläpä roikkui sladdun lisäksi pitkä nahan pala ja valkoisen harmaa sekä ruskehtava pallo. Verta en muista juurikaan nähneeni. Tuskaa ei ollut, olin shokissa. Menin kaverini äidin luo, hän soitti vanhemmilleni jotka veivät terveyskeskukseen. Sieltä ambulanssilla keskus-sairaalaan.
Varsinainen fyysinen tuska ja kipu alkoi sairaalassa, kun puudutuspiikkiä laitettiin. Oi sitä itkun ja huudon määrää, äiti piti minua harteista leikkauspöydällä kun lääkäri työnsi piikkiä revenneisiin pusseihin. Muistoksi jäivät 12 tikkiä. Arpi tallella vieläkin.
Alpha04.02.2007 04:31:48
Onhan multakin tulehtunutta hammasta/ientä rassattu ilman puudutusta(tai siis se ei vaikuttanut). Porattiin aika hemmetin iso reikä ja aika hemmetin syvälle, jonka jälkeen kidutettiin aika hemmetin isolla raspilla. Se ei tuntunut kivalta...
 
Sekään ei ollut kivaa, kun joskus isäni kanssa vaihdoimme eteisen ikkunaa ja kesken rikkinäisen lasin palasia noukkiessani putosi pala lasia keskisormen ja etusormen väliin sillä seurauksella, että etusormi roikkui kämmenselässä...
 
Joskus penskana on telottu ittiä mopolla, crossilla, mönkijällä, moottoriveneellä, rattikelkalla...jne...noihin aikoihin sain myös kokea, että miltä tuntuu iskeytyä kovalla vauhdilla auton rattiin/tuulilasiin.
 
E:Sekoilua...
loituma04.02.2007 10:35:47
Elämän ensimmäinen korvatulehdus iskee. Kumpaankin korvaan vuorotellen. Hämärän rajamailla makaamista ja kiroilua.
 
Korvatulehdus itseasiassa on aika perkeleestä. Mulla oli sellanen 4-5 vuotiaana, ja siinä ei oo mitään hauskaa.
Leper Messiah04.02.2007 10:42:19
Kivusta en tiedä, mutta eräässä tapauksessa on ollut muuten vain ainakin vaarallinen tilanne..
 
Äiti tuossa luki, että Kirka oli kuollut rota-virukseen. Kertoipa myös, että minulla oli ollut se 1,5-vuotiaana. Aiemmin luulin, että oli ollut vain kova vatsatauti.
 
Tosiaan, olin kuulemma keskussairaalassa tiputuksessa ja eristyksessä, oli kuulemma käynyt vaarallisenakin tilanne.
Randomizer04.02.2007 11:27:10
Hammaslääkärissä juurhoito tehtiin vaikka puudutus ei vaikuttanut juuri lainkaan. Hammaslääkäri sanoi ettei sitä kannata jatkaa kun puudutus ei toimi kunnolla. Sanoin että anna mennä vaan. No lääkäri jatkoi toimenpiteitä käskettyäni. Kipu oli aivan hirvittävä. Eka ja ainoa kerta että joutunut huutamaan kun sattuu.
Unspoken04.02.2007 13:10:01
Varmaan sattu, kun heräsin sairaalassa yli kaks päivää kestäneen nukutuksen jälkeen molemmat kädet paketissa, naama leikeltynä ja muu vartalo mustelmilla.
kirjoittelija08.02.2007 15:51:21
Kuu-kuu-kuukautiskivut, ei voi edes kuu-vail-la. Tai joskus pari vuotta sitten kuvailin kyllä tän tyyppiseen ketjuun. :)
Aika härkä11.02.2007 12:22:16
uh, itseäkin alkaa sattumaan kun näitä lukee. olette te kyllä kovia poikia itseänne rikkomaan. no tässä jotain.
 
olin isoveljen rakentamalla majalla. sinne oli kulkureittinä köysi ja tikkaat. tietysti halusin tehdä kaiken vaikeemman kautta, käsillä pidin köydestä kiinni ja jaloilla tikapuista. tikapuut oli vallan mahdottoman kestävät, köysi ei. köysi napsahti railakkaasti auki ja minä tyttö tipuin pää edellä kiven ja tikapuiden väliin. en muista tapahtumasta mitään muuta kuin muitten kertomat. ambulanssilla kovaa vauhtia sairaalaan ja loppupäivän olinkin letkuissa kiinni. aivotärähdys oli.
 
joskus ala-asteellä mentiin tyttöjen kanssa pistettä, ja minulle tuli hyvä tilaisuus mennä pelastamaan ihmiset. lähdin sitten juoksemaan toisen koulurakennuksen takaa alamäkeä pisteelle. vauhti muuttui hurjaksi enkä voinut jarruttaa, kompastuin sitten rappuralliin, ja polvesta lähti komeasti n.2 sentin pala. sattui niin perkeleesti, ja tulihan siinä huudettua kaikki kirosanat. seuraavat kaksiviikkoa olinkin sitten toisen jalan varassa. 5 tikkiä tuli. nyt polvea koristavat kauniit arvet.
 
joskus pikkusena lapsena juoksin päin tiiliseinän reunaa. otsani näyttää nyt siltä että minulla olis sarvet^^
Antti111.02.2007 12:32:26
Riskialtis persoona kun olen, niin näitähän on kymmeniä. Onneksi siedän kipua ilmeisesti harvinaisen hyvin, tätä kun on harrastamissani lajeissa harjoitettu ihan tietoisesti vuosikausia.
 
Ehkä eniten on sattunut silloin, kun vasen polvi meni kolmannen kerran vituiksi (kolmas kerta toden sanoo, pätee tähänkin tapaukseen...). Olin juuri otteluharjoituksissa Tae Kwon Do:ssa. Treenattiin voimaa ja nopeutta ihan sellaiseen perus kylkeen potkaisuun ja sitten napsahti: ylävartalo kääntyy tossa lähestulkoon 180 astetta ympäri, mutta tukijalka ei seurannutkaan mukana, vaan tarttui kiinni lattiaan --> KRRRRUNTTSSSS!!! --> meikä tippuu lattialle ja jalka on kääntynyt polven kohdalta aika nätisti. No eipä siinä sitten hittojakaan, neljä äijää mua kantamaan ja sairaalaan. Keppien kanssa kävelin kuukausia ja vielä monen vuoden jälkeenkään jalka ei ole kuntoutunut kunnolla, enkä pysty enää oikein mitään harrastamaan, jossa vaaditaan jalkatyöskentelyä ja nopeaa liikehdintää.
 
Onhan sitten näitä, kun puutyöharrastuksissani olen pilkkonut vasemman käden peukalon ja etusormen. Molemmat liimattiin, se liimaaminen varmaan kylläkin sattui enemmän, kun niiden silpominen. :)
 
Yksi lumilautailutapaturma kans sattui ihan kivasti. En jaksa selittää ihan juurta jaksaen, mutta erittäin iso ilmalento päätyi reilusti hyndän alastulon jälkeen vasemman käden olkapäälle --> kolmipäinen olkalihas repesi. Onneksi sattui olemaan taskussa pari asperiinia, joten ne naamariin ja heti lääkäriin. Käsi oli hyvän tovin kantositeessä ja kivan näkönen, kun veri valui ihon alla sormiin asti. Tuon takia käsi puutuu täysin tunnottomaksi nukkuessa vieläkin kovin usein ja olkapää rutisee kivasti.
Leper Messiah11.02.2007 12:37:23
Pikkuveljelle kävi joskus mukavasti.
 
Oltiin naapurin pihassa kirkonrottaa, rönttöstä tai jotain vastaavaa. Lipputanko oli se paikka, minne piti etsijän kirjata löytyneet ja josta pystyi pelastamaan. No, pikkuveli juoksi lipputangolle, aikeissaan pelastaa kiinnijääneet. Katsoi taakseen, että mitenkä kaukana perässä etsijä juoksee ja kompuroi johonkin. Kompastuessaan yritti kääntää katseen eteenpäin ja törmäsi poski edellä siihen lipputankoon. Eikä tässä vielä kaikki, lipputankoon törmääminen muutti jätkän suuntaa siten, että lensi mäkeä alas. Harmi vaan, että siinä rinteessa oli ruusupuska. Kädet eteen ottamaan vastaan ja jätkällä kädet ja naama täynnä ruusunpiikkejä. Niitä sitten lähdettiin terveyskeskukseen nyppimään irti.
wrshredder11.02.2007 12:50:21
Nostin eilen haukkoja ja perse revähti.
WinterMad11.02.2007 12:57:30
TalviHullu 9v: Oli juuri oppinut tekemään takaperinvoltin uima-altaaseen. Isän kielloista huolimatta piti näyttää kaverille että kuinka taitava on.
Ensimmäinen kerta meni hyvin, mutta toisella kerralla pää osuu altaan reunaan. Aattelin että vähän vain tärähti ja hieroin päätäni veden alla: Oho, käsi menikin nahan alle ja siellä oli paljas kallo.
Paniikissa ylös altaasta ja etsimään iskää. Verta tuli _aivan_saatanasti_ joku isompi suoni meni poikki myös. Äkkiä ambulanssi paikalle ja OYS:iin. Siellä ne löi sinne 10 tikkiä ja kivan kääreen. Sanoivat että jos olis enemmän osunu niin en kävelis enää koskaan.
Anonymous-jazz11.02.2007 14:04:00
Onhan sitä fillarilla kaaduttu kun ajoin ilman käsiä Kaisaniemessä keväällä 2005 selvin päin pimeällä. Kuoppaanhan sitä tuli ajettua ja lennettyä pari metriä tangon yli ja vasemmasta kädestä nivelsiteet repesivät.
 
Sekä revennyt vasemman nilkan nivelsiteet joskus 7-vuotta sitten urheillessa.
ltg12.02.2007 00:37:23
Tätä kokemassa juuri tälläkin hetkellä. Onneksi antavat vahvoja kipulääkkeitä suoraan suoneen. Ensi yö on toinen yö sairaalassa. Ilmeisesti siitä paiseesta ei kaikki märkä kerralla lähtenytkään, eli sitä pitää sorkkia vielä jonkun kerran. Ja, uskokaa, hyvät ihmiset, se sattuu. Vaikka joku puudutussuihke on laitettu suuhun, niin silti se sattuu niin että tähtiä näkee. Toivottavasti menisi nyt ohi tämä...
 
Poislähtöaamuna imaisivat minulta vielä viimeiset mätärippeet ilman puudutusta. Pihdit käteen, haava auki ja imuri reikään. Sattui, muttei niin paljon kuin nielaistessa paiseen ollessa mehevimmillään.
 
Ei muuten kannata heti kipupiikin ja kahden panacodin jälkeen lähteä urheilemaan tippatelineen kanssa tupakille. Parvekkeelle pääsin hyvin, mutta seiniä pitkin tulin pois.
Burn12.02.2007 13:13:21
About 13-vuotiaana tuli pesäpallotreeneissä hypättyä täysillä ilmaan ja tullessani alas, putosin koko painollani vasemman nilkkani päälle. Kipu oli jotain nin sietämätöntä ettei tiennyt miten päin olisi ollut. Yllätyksekseni "ainoastaan" nivelsiteet repesivät.
 
Intissä olin ekana ginesviikonloppuna lenkillä. Kerkesin kirmata parisataa metriä kunnes oikea nilkkani iskeytyi arfaltin reunaan suht huonossa kulmassa. Jälleen kerran, kipu oli aivan helvetillinen ja taas selvisin "pelkällä" nivelsiteiden repeytymällä.
pehko12.02.2007 14:05:43
no, varmaan suurin osa vuodesta 2005...helmikuun lopusta mararskuun lopulle selkä kipeänä 24/7.....
 
toinen oli ehkä viime elokuun sapen ylikiehuminen.....sattu niin saatanasti. kipu oli niin infernaalinen, että siinä tuli aika lailla itkettyä kokonainen päivä, kunnes sitten illalla pääsin sairaala hoitoon, suonen sisään kipulääkettä ja tiputukseen kun olin vieläpä kaiken mahdollisen pihalle yrjönnyt....
PekkaM12.02.2007 15:03:36
Itse vedin joskus veitsellä käteen ja sain pienen vekinkin siitä mutta kipu alkoi tapahtumasta noin 10 min myöhemmin kun huomasin että mähän vuodan verta..
 
Olenko minä vain kieroutunut, vai miksi erityisesti tämän lainauksen alku sattui minua heti pahemmin kuin kaikki muu tässä threadissa yhteensä?
Guitar Hero12.02.2007 18:42:47
Olenko minä vain kieroutunut, vai miksi erityisesti tämän lainauksen alku sattui minua heti pahemmin kuin kaikki muu tässä threadissa yhteensä?
 
Enkö mä ole se kieroutunut, kun toi alkoi naurattamaan :P
Hapuilija12.02.2007 22:40:27
Elämän ensimmäinen korvatulehdus iskee. Kumpaankin korvaan vuorotellen. Hämärän rajamailla makaamista ja kiroilua.

Korvatulehdus itseasiassa on aika perkeleestä. Mulla oli sellanen 4-5 vuotiaana, ja siinä ei oo mitään hauskaa.
 
Haha, mulla on ollut toista kymmentä korvatulehdusta ja alkaakin pikku hiljaa mietityttää, miksei ole vähään aikaan tuttu tullut kylään ;). Siihen kun tottu, niin vaikee päästä eroon, heh. Onneks oon sitten välttynyt pahemmilta fyysisitä kivuilta. Itseasiassa, en muista kun yhden tapauksen, eikä sekään ollut jälkeenpäin aatellen kauheen kipee, vaikkakin vituttava sellainen. Itku tosin kyl pääs.
Manicci12.02.2007 23:46:30
Mitenkään uskomattoman pahasti ei ole päässyt käymään, mutta mieleeni muistuu lähinnä ainakin nämä:
 
Vuosi- pari sitten olin kaverin kyydissä moottorikelkassa, ja 80kmh vauhdilla mersua suoraan vastapalloon. Mersulla oli vauhtia n. 30-40. Hivenen sattui leukaan kun päälteen lensin lumikasaan, ja leuka vonksuu ja narskuu ja louskuu vieläkin ikävästi.
 
Kerran kaverin kyydissä ilman vöitä, lentelin pikkubussi- transportterissa pitkin autoa kun kierittiin pari kertaa katon kautta ympäri ojaan n. 60 vauhdista. Varsinainen kipu alkoi vasta vajaa tunnin tuon rysäyksen jälkeen, ja sillon sattui kyllä niin jokaiseen mahdolliseen paikkaan. Molemmat kädetkin taisivat ainakin jostain kohtaa revähtää, mutta en tosin sairaalaan/terveyskeskukseen asti jaksanut eksyä.
 
E:
 
Ja niin juu, jostain syystä ihan normaali viruspohjanen kurkkutauti (ei edes angiina) esiintyy itselläni aivan jumalattoman tuskallisena. Tippa tulee jokakerta melkein silmään kun taudin pahimmilla vaiheilla edes vettä koittaa ilman lääkkeiden vaikutusta juoda, vaikka en nyt normaalisti ihan jokasesta ruhjeesta/haavasta ole valittamassa/paljoa moksiskaan.
 
Puhuessakin sattuu niin paljon, että ilman lääkkeitä olen mielelläni hiljaa. Syöminen onnistuu käytännössä ainoastaan niiden kauheiden myrkkyjen vaikutuksen alaisena. Burana 400 on tuossa kohtaa kuin olisi alasti -30 pakkasessa ja itseään lämmittääkseen pukisi uimahousut jalkaan.
kingdom13.02.2007 06:59:36
Tämä on kyllä ihan nössöjen touhua verrattuna edellämainittuihin, mutta pari kuukautta sitten olin räveltämässä jotain yläkertaan johtavien rappusten alla, kun muistin jotain tärkeää ja nousin nopeasti istuma-asennosta jaloilleni. Tai no tämä oli tarkoitus, valitettavasti tämän suorituksen aikana iskin pääni rappujen metalliseen tukipilariin. Ei ole varmaan koskaan koskenut päähän niin kovasti. Tunsin kipua vielä parin päivän päästä.
 
Kaveri myös joskus päätti lyödä kulkusille ilman minkäänlaista varoitusta. Tuli pyörittyä viitisen minuuttia lattialla. Mutta tämä nyt on tapahtunut kaikille.
- Oka -13.02.2007 16:49:13
Menee hieman offtopikkiin, mutta avaudun nyt tänne. Keväällä 2004 laukesi polvi lumilautahommissa. Turposi meloniksi, ja viisi kertaa otettiin ruutalla verta pois nivelestä. Sairaalan pätevä lääkärisetä diagnosoi nivelsiteen venähtäneen. Polveen vaan sidettä ja kepit alle. Meni n. neljä kuukautta, että pystyin juoksemaan normaalisti.
 
Parina viime vuotena polvi on venähtänyt muutamaan otteeseen lievästi, mutta levolla ja varovaisella kävelyllä on selvitty. Viime kesänä armeijaan mentäessä kerroin asiasta, ja anoin b-miehen papereita. Armeijan lääkärisetä oli kuitenkin polvea väänneltyään sitä mieltä, että siinä ei vikaa ole ja a-miehenä mehtään vaan. Lokakuun lopussa se sitten yhdellä leirillä pamahti taas, ei turvonnut, mutta kepeillä piti kävellä n. kuukauden päivät.
 
Tänään kävin yksityisellä lääkärillä, syystä että pitää tuonne esikuntaan viedä lääkärintodistus, kun kyselevät, että milloin jatkan palvelusta. Selvisi, että eturistiside on 80% varmuudella poikki, ollut venähtämisten perusteella jo vuodesta 2004. Jos haluan jatkaa yksityisen lääkäriaseman palveluksia, magneettikuvauksen+leikkauksen hinnaksi tulee 3600€. Noista julkisen sektorin sairaalapalveluista ei oikein tiedä, että uskaltaako sinne mennä enää leikeltäväksi.
 
Anteeksi vain, mutta purkaudun: perkele.
Copyright ©1999-2007, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.Luotu: 15.02.2007 02:02:08