Muusikoiden.net Keskustelu: Vaikea naapuri

Mättöpiiska22.12.2006 07:42:48
Olen asunut tässä kämpässä nyt jotain vajaa 4 vuotta ja siinä ajassa tuo alakerran kääkkä on tullut hyvin tutuksi ainaisella valituksellaan joka asiasta.
 
Valituksia tulee eri tavoilla lähes päivittäin. Ainakin kerran viikossa. Hommassa on se hyvä puoli, että isännöitsijäni tietää tapauksen, eikä ota hänen valituksiaan todesta. Ennemmin antaisi varoituksen hänelle kuin minulle.
 
Mutta mm. seuraavista asioista olen saanut kuunnella valitusta:
- Astun liikaa kantapäilläni.
- Yöllä ei saa lähteä kotoa tai tulla kotiin. Edes täysin äänettömästi.
- Yöllä ei saa myöskään käydä vessassa.
- Pihalla tupakointi on kiellettyä.
- Minulla on joskus kuulemma ollut yöllä valot kämpässäni.
 
Kerran tapahtui niin, että valvoin vähän yötä ja kävin tupakalla alaovella n. tunnin välein. Täysin äänettömästi, mitä nyt alaovi vähän kolahtaa, kun se sulkeutuu. Kääkkä huomasi tämän ja tuli avautumaan. Niinpä rupesin käymään takapihalla, koska kellarin välioven voi jättää siksi aikaa auki ja siitä seuraavan takaoven ääni ei kuulu kääkän kämppään. Unohdin kuitenkin kerran sulkea kellarin välioven ja aamulla oveen oli ilmestynyt hänen käsialallaan: "Tämä on sitten palo-ovi". Turhautumus maksimus. Yritin vain olla kolauttelematta ovia.
 
Tuo tupakointi on muutenkin sille sellainen kauhistuksen aihe, ettei mitään rajaa valituksella. Jos siis poltan ulkona hänen asuntonsa ikkunan lähellä, joka on taloyhtiön virallinen tupakkapaikka, niin valitusta tulee ihan varmasti, koska savu kulkeutuu muka pienestä 5-senttisestä ilmastointiputkesta suoraan hänen alakaappiinsa ja likaa siellä olevat astiat. Jumalauta, jos ilmaa on ympärillä monta sataa kuutiometriä, niin ei se savu nyt yhdestä putkesta pelkästään mene!
 
Heräsinpä tänä aamuna vähän kuuden jälkeen. Aamutoimeni ilmeisesti herättivät kääkän ja nyt se protestoi tuolla alhaalla hakkaamalla seiniä. Siis nyrkillä ja täysin tarkoituksellisesti. Ei kenestäkään lähde normaaleissa kotioloissa vahingossa tuollaisia pamauksia. Vastailen joka pamahdukseen kantapääpotkulla lattiaan. Saa nähdä mitä kommenttia tästäkin tulee tänään. Voin kirjoitella niitä sitten tänne.. :)
 
EDIT: Kolina muuten loppui heti tämän kirjoituksen jälkeen. Lukeekohan se m.nettiä... :D
Juzzu22.12.2006 07:53:08
Höhhötihöö!
Kyllä varmaan ärsyttää tuollainen, mutta syytönhän sinä olet.
Cornflake22.12.2006 07:53:47
Ei helvetti.
 
Pakko koputtaa puuta mutta moista en ole ikinä joutunut kokemaan. Näitä juttuja on kyllä kuullut, mutta onneksi omalle kohdalle ei ole osunut.
 
Tätäkin lukiessa sitä miettii mitä itse teksi. Ekaksi tulee mieleen jotain vähemmän lempeää (lähinnä sanan säilää), eihän kukaan voi käyttäytyä noin.
 
Voimia vaan tän pässin kanssa.
Mättöpiiska22.12.2006 08:05:15
Ei HOHO!
 
Se meni tamppaamaan mattoja tohon siivousparvekkeelle, joka on suoraan mun kämpän vieressä. Hirveä kolina! Lyö tahallaan kantti-iskuja kaiteeseen. Eisstana, mä kuolen nauruun! :D
 
EDIT: Nyt lähtee kyllä joulukorttia postiluukkuun. "Hyvää joulua! Muista nukkua."
Juzzu22.12.2006 08:13:04
Sen sun naapurin kannattais varmaan keksiä itselleen joku harrastus mihin tuhlata energiansa.
hanuristi22.12.2006 08:38:20
Ei mulla muuta, mutta kerran valittivat kun käytin korkkareita rappukäytävässä.
Hate22.12.2006 08:41:27
Kuulostaa vähän mummulatani, joka asuu rivitalossa. Heidän naapurissaan kun kuulemma asuu "jotain alamaailman porukkaa". Sillä on aina kauheet salaliittoteoriat käynnissä, jos naapuriin menee joku, joka ei siellä asu. Esimerkiksi sähkömies, niin heti ollaan, että "sähkömiehenä se on vaan peitehommissa, että ne hoitelee niitä alamaailman pisneksiä siellä".
 
Aina kun sinne menee, ni sillä on kauhee määrä juttuja kerrottavana, mitä kauheuksia siinä talossa tapahtuu. Siellä on välillä ikkunatkin peitetty sisäpuolelta muovilla, kun mummu pelkää että naapurit kyyläävät heidän ikkunoistaan. Oon koittanu sanoa sille, että ei kaikki oo samanlaisia ku te :D
odd22.12.2006 08:42:17
Ei oo varmaan heleppoo, mutta pisti hymyilyttämään. Tosiaan joku harrastus, tai elämän hankkiminen vois olla naapurille hyvä vaihtoehto.
Mättöpiiska22.12.2006 09:00:30
Ei oo varmaan heleppoo, mutta pisti hymyilyttämään. Tosiaan joku harrastus, tai elämän hankkiminen vois olla naapurille hyvä vaihtoehto.
 
Kuolema sen pitäis hankkia!
 
Kyllä se onneksi parin viikon matkoilla käy silloin tällöin, että voi kavereitakin kutsua kylään.
 
Nyt kun on kerran perjantai, niin ajattelin käydä alkossa ja tulla vasta joulun jälkeen kotiin. Musta tuntuu, että kääkkä tarttee joulurauhansa...
Veikko22.12.2006 09:05:49
Kuolema sen pitäis hankkia!
 
Kyllä se onneksi parin viikon matkoilla käy silloin tällöin, että voi kavereitakin kutsua kylään.

 
Elä nyt tuollasen tyrannin ikeen alla ala elään. Teet niin kuin teet kämpässäsi tuosta ihmisestä välittämättä. Ja aina kun se alkaa valittamaan niin sanot sille AINA yhden saman lauseen, riippumatta siitä mikä mistä hän sillä kertaa valittaa. Lause voi olla vaikkapa: Juustoa, suksi suksi.
zookiejoe22.12.2006 09:23:29
http://www.kyttaajat.net/
 
Oliskohan tyyppi siellä?
 
-zj-
Mättöpiiska22.12.2006 09:27:07
Elä nyt tuollasen tyrannin ikeen alla ala elään. Teet niin kuin teet kämpässäsi tuosta ihmisestä välittämättä. Ja aina kun se alkaa valittamaan niin sanot sille AINA yhden saman lauseen, riippumatta siitä mikä mistä hän sillä kertaa valittaa. Lause voi olla vaikkapa: Juustoa, suksi suksi.
 
REPS! +
 
Juu, enhän minä oikeasti välitäkään. Lähinnä hymyilyttää sen touhut.
Hannu H.22.12.2006 09:45:37
On nuo huvittavia joo. Yhelle tutulle oli alakerran kääkkä valittanu ettei se saisi vetää vessansa ku "se paukkuu ku ladon ovet". :)
JCM22.12.2006 09:58:45
Shää!
 
Tollaselle mulkulle pitää sanoa aina vaan suorat sanat kun tulee valittamaan, ihan tahallista ärsyttämistähän tuo on sen taholta.
 
Eli haistata vain paskat joka kerta, se on peräti perusteltua jo tuossa tapauksessa.
Jarski22.12.2006 10:20:02
Shää!
 
Tollaselle mulkulle pitää sanoa aina vaan suorat sanat kun tulee valittamaan, ihan tahallista ärsyttämistähän tuo on sen taholta.
 
Eli haistata vain paskat joka kerta, se on peräti perusteltua jo tuossa tapauksessa.

 
.... vai olisiko tehokkaampaa nöyristellä siinä sen silmien alla, sitten kuitenkin elää samalla lailla kuin aikaisemminkin. Aina vaan myötäilisi ja sanoisi " olet tosiaankin oikeassa" ei edes sarkastiseen sävyyn. Naapurisi luulee dominoivansa mutta kerta toisensa jälkeen pettyisi... :)
 
En lähtisi haistapaska-linjalle senkään takia, että hullua ei kannata yllyttää. Oma linja täytyy pitää, mutta asiallisuus, sehän on muusikon yksi kulmakivi.
joonasvalve22.12.2006 10:34:20
Mulla oli Virroilla semmonen juopponaapuri alakerrassa. Huudatti päivät pitkät Mattia ja Teppoa yms. ihan täysiä ja huusi. Tätä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut hiljaisuusaikoina. No sitten toisinaan kun silloisen tyttöystävän kanssa vietettiin tavallista opiskelijaelämätä (eli bileitä silloin tällöin, ei mitään ihmeellistä, baariin joskus vähän kymmenen jälkeen yms.), niin tämä herra, jota Sipsiksi jostain syystä kutsutaan, päätti rangaista meitä huutamalla koko päivän kattonsa läpi meille solvauksia ja huudattamalla mattia ja teppoa entistäkin lujempaa.
 
Lisäksi mm.
 
- Tervehti meitä päivittäin vittuilemalla kovaan ääneen rappukäytävässä
- Eräänä aamuna jätti postiluukustamme AMPIASEN TULITIKKUASKISSA (?!?!)
 
Kerran se oli ilmeisesti sovittelevalla tuulella. Hänen huoneistostaan oli Matin ja Tepon sijaan kuulunut useita päiviä Trio Niskalaukauksen Kylmä Tila -levyn ääniä. Postiluukku kolahti, ja ajattelin että siellä on varmaan taas joku hyönteinen jossain laatikossa. Yllätyksekseni siellä oli kyseinen Niskalaukaus -levy, täydellisessä kunnossa. Tämä ex-naapuri pääsis kyllä ihmisten hämmentäminen -ketjun kärkeen.
C22.12.2006 10:35:45
Jep, ikäviähän noi omaan elämäänsä sisältöä tolla tavalla hakevat ihmiset ovat.
 
Pahinta on kuitenkin se, jos ne alkavat poliisia soittamaan paikalle harva se päivä.
 
Kaverini alakerrassa asui ilmeisen häiriytynyt nainen, ei mikään vanha edes. Homma huipentui siihen, kun kaverini oli nukkumassa ja poliisit ilmestyivät hänen ovensa taakse: "Täällä on kuulemma metelöity." Eikä kaveri ollut edes suorittamassa mitään meluisia sänkyaskareita.
Mäkrö22.12.2006 10:38:22
Hyvä naapuri:) Noi on usein aika surullisia tapauksia, kun oikeasti ajattelee. Ne oikeasti ovat koko ajan pahalla päällä ja oikeasti niitä vituttaa noi jutut. Toki voi olla, että seurankipeyden takia ne tuota valittamista harrastavat (uskomatonta kyllä). Tollanen vanhus voi olla yksin koko ajan ja ainoa asia mistä he saavat kontaktia ulkomaailmaan on tuo kyttäys ja vainoaminen. Tämä ei tietenkään saa olla syynä siihen, että itse alkaisi kulkemaan huopatossut jalassa ja pidättämään pissaa aamuun asti.
 
Mulla on sikäli tuuri, ettei naapureista juuri möykkää kuulu. Kerran aamuviiden aikaan heräsin, kun alakerran naapurissa (tai jostain) soi Zen Cafen "Rakastele Mua" epäinhimillisellä volumella. Jos arvon naapuri lukee tätä: voin lainata sulle parempia levyjä, ettei tarvitse tuollaista aamuviideltä soittaa.
ICE22.12.2006 10:46:32
Tästä neuvotteluväline naapurisuhteisiin: http://media.benelliusa.com/Upload/ ... Photos/SuperNovaTactRB-ORSsynCT.jpg
Tosta saattaa kyllä lähteä karusti ääntä. :-/
Jeweli22.12.2006 10:47:18
Veljeni asui joskus kunnan kerrostalossa, jossa asui hyvinkin kyseenalaista porukkaa.
Hänen alakerrassaan asui hullu muija, joka soitteli vähän väliä poliisille millon mistäkin syystä. Muija piti usein itekseen ihan kamalaa meteliä ja veljeni joutuikin usein käymään hänen ovensa takana avautumassa. Muija ei väittänyt koskaan parimetriselle 100kg+ veljelleni vastaan, mutta kun sai oven kiinni niin alkoi aina huutaa ja raivota.
 
Sama muija soitti myös joskus palomiehille, että täällä palaa, ja kun palokunta viimein saapui, niin muija nosti paitaansa ja sanoi: Kato! Multa puuttuu toinen tissi! Sen jälkeen olisi kovasti halunnut palomiehet luokseen kahville.
LexaR22.12.2006 10:50:27
Jep, ikäviähän noi omaan elämäänsä sisältöä tolla tavalla hakevat ihmiset ovat
 
Jep, varsinkin joillain vanhemmilla ihmisillä ei vain tunnu olevan mitään sosiaalisia aktiviteetteja tai muuta tekemistä ylipäätään kun valittaa muille. Siinä sitten tuntuu siltä, että olisi vielä omakin elämä tallella. Sääliks käy lähinnä.
C22.12.2006 10:52:42
Jep, varsinkin joillain vanhemmilla ihmisillä ei vain tunnu olevan mitään sosiaalisia aktiviteetteja tai muuta tekemistä ylipäätään kun valittaa muille. Siinä sitten tuntuu siltä, että olisi vielä omakin elämä tallella. Sääliks käy lähinnä.
 
Joskus on käynyt mielessä, että mitäs jos pyytäisikin tollaisen kahville, kun seuraavan kerran tulee valittamaan. Saattaisi toimia paremmin kuin vittuilu.
Tompsi22.12.2006 10:54:31
Melekosta... Kyllä minä melkein jo lähettelisin valituksia isännöitsijälle moisesta naapurista. Jos tuo valitus toistuu noin usein niin ei liene ongelma ottaa paria herkullisinta älynväläystä vaikka nauhalle ja tarjota todistusaineistoksi kotirauhan häirinnästä.
Tietokone22.12.2006 11:29:54
Tästä neuvotteluväline naapurisuhteisiin: http://media.benelliusa.com/Upload/ ... Photos/SuperNovaTactRB-ORSsynCT.jpg
Tosta saattaa kyllä lähteä karusti ääntä. :-/

 
Repesin. +
Jani The Rock22.12.2006 12:43:37
Jumalauta, hullujahan riittää joka lähtöön.
 
Nakkilassa asuessa viereisessä huoneistossa sijaitsi joku mielenterveysongelmainen äijä teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Jos huushollista ei kaikunut iskelmämusiikki ihan täysiä, niin sitten tyttären huuto ja raivoaminen. "Vitun sika! Paska-apina"! yms. mitä se huuteli isälleen. Ja keskellä yötä alko porakoneet tms. laulamaan ja vasarat paukkumaan. Kävin valittamassa, niin äijä ihmetteli että mitä mä sekoilen. "Jos nyt tyttö omaksi ilokseen jotain rakentaa niin eihän se ketään häiritse". Joo, ei varmaan, mutta kun kello oli kaksi yöllä... Eikä niitä piruja voitu edes häätää kun niillä oli joku sosiaalitoimen mandaatti.
 
Ja alakerrassa taasen asui kaksi bailueläintä. Oikein massanuorten perikuvia jumalauta. Viina virtasi ja Dingo soi. Joskus soitin poliisitkin, kun meininki oli mitä melkosin keskellä yötä. Ne taasen tyrkkäsivät joskus lapun postiluukusta, että "voisitte opetella soittamaan sitä kitaraa". Mä pistin puolestani lapun rappukäytävään, jossa sanoin että "ihmisten jotka näkevät vaivaa toisten musiikillisista harrastuksista tulisi jalostaa näkemyksiään kuuntelemalla muutakin kuin pelkkää Levotonta Tuhkimoa kuukaudesta toiseen". Lisäsin perään vielä oman nimeni ja listan niistä levyistä ja bändeistä missä olin siihen mennessä kerinnyt olla mukana. Yhtenä ikimuistoisena yönä se jätkä ilmeisesti oli sammunut vessaan, kun akka määkyi ties kuinka kauan että "tuu nyt Jarkko pois sieltä vessasta! Tuu pois! Ihan tosi Jarkko tuu nyt pois sieltä! Jos sä et heti tuu niin mä kusen tänne olohuoneeseen"! No, oli nuokin parempia kuin se pariskunta joka asui samassa kämpässä ennen niitä. Ihmisellä on tietty raja, johon asti se jaksaa kuunnella sitä kun joku soittaa sähköuruilla "My heart will go onia" helvetinmoisella volyymillä ja täysin päin vittua.
 
Samassa rapussa asui muitakin kaheleita. Esim. vanha aviopari jonka miespuolisella jäsenellä oli about kerran viikossa tapana sammua rappukäytävään ja kusta housuunsa.
 
Kun päästiin pois tosta kämpästä ja muutettiin Harjavaltaan, niin eipä se meno paljoa parantunut. Yhtenä iltana samassa rivarissa asuva puolisekopäinen mummo tuli soittamaan ovikelloa, että hänellä on tapahtunut vesivahinko ja pitää soittaa palokunnalle. Puoliso lähti sitten katsomaan sinne sen kämpille ja totesi että ei siellä mitään vesivahinkoa ole. Eukko oli vaan pudottanut kahvinkeittimen lattialle ja vesi oli valunut siitä. Kun puoliso sanoi että "ei tässä ole mitään hätää, älä vaan soita palokuntaa" niin emäntä vastasi "mä soitin jo"! Sieltähän ne tuli pillit vinkuen...
 
Ja nämä nykysen asunnon rakkaat kokoomuslaiset ns. naapurit on niin sekopäitä, että niistä voisi kirjottaa vaikka kirjan. Kerran täällä kävi samana iltana kaksi kertaa poliisit, kiitos heidän. Toisella kerralla oikein monen miehen ja kahden mustamaijan voimin. Ja jos täällä tulee jotain sanomista, niin nehän ei soita isännöitsijälle vaan suoraan kunnanjohtajalle. Että sellasta paskasakkia. On niillä jo yksi kirjallinen varotus päällä, kun äijä tuli meidän oven taakse riehumaan. Vittu kun kämppä on noita paskanaamoja lukuunottamatta hyvä. Ei viitti hakatakaan, koska sillon joutuu itte häädetyksi. Mutta enpä mä tässä loppuikääni asu. Kun muutan pois, pistelen sitten kuonoon jos ovat vielä hengissä. Siitä ilosta voin maksella vähän korvauksia ja kärsiä jonkun pahoinpitelyrangaistuksenkin.
 
No, en mä itsekään mikään huippunaapuri ole. Vittumainen kyräilijä hullunkiilto silmissä.
khm22.12.2006 13:43:36
Mulla on kyllä yks kyrpämummo naapurissa..
valittanu satunnaisilla lapuilla joista en välitä. Kerran alko ottaa päähän, kun olin unohtanu ennen töihin lähtöä kuivaushuoneen kuivaajan päälle. töistä sitten palatessani musitin asian ja menin kuivaushuoneeseen hakeen pyykkejä ni oli mummo rutannu pyykit sivuun ja jättäny lapun " kuivaushuone pyykkikiellossa koska et osaa käyttää tuuletinta" . Olis voinu vähän asiallisemmin tietenkin kertoa asian ja jättää pyykkini ruttaamatta.
 
No siinä kello oli 4 aamuyöstä rasittava työ takana niin korkkasin viinipullon ja soitin sitten napalmdeahtiä naapurin iloksi. sillä onhan hän seinänaapurini.
askomiko22.12.2006 13:44:04
Miulla on ollut vain ihania naapureita. Itse joskus vahingossa käynnistän dremelin liian myöhään ja askartelen jotain pientä. Eh.
Thet22.12.2006 13:46:01
Mä suuttuisin kovastikkin tossa vaiheessa. Varmaan huutaisin sille takasin ja nalkuttaisin sille.
 
Sun kannattaa alkaa valittamaan kaikesta sille. "älä kanna ruokakasseja noin äänekkäästi, se rahina sattuu mun herkkiin muusikon korviin."
 
Tai sit vaan suoraan huudat sille, että nyt se turpa kiinni, mä teen mitä lystää.'
 
Mutta, ehkä parempi antaa olla, mulla vaan olis menny hermot puolessa vuodessa.
 
Koita jotai keksiä.
RocknRoll22.12.2006 14:09:18
Entisessä asunnossa oli hieman ongelmia kun yläkerrassa asui joku nuoripari joka riiteli joka viikonloppu, ja riitelyn aikana jompikumpi sitten aina paiskasi ikkunansa läpi jonkin kättä pidemmän esineen, sillä seurauksella että mun takapiha oli sirpaleita täynnä. Tollalailla tapahtu joku kerran kuukaudessa.
Musiikki myös soi heillä aina siihen malliin että sanoista sai selvän, ja mun mielestä se on kerrostalossa hieman lujalla, ei se jumputus niin haitaa. Mutta jos itse pystyy laulamaan mukana, niin on jo liikaa.
hullu_ukko22.12.2006 14:33:10
Noitahan löytyy joka paikasta.
 
Kun asuin vielä kerrostalossa oli se koko helvetin talo täynnä jotain avohoitopotilaita ja kovaäänisiä perheitä. Pahimpana alakerrassamme asunut Englantilais/Intialainen perhe. Aina kun karaokelaitteisto tai tv ei huutanut infernaalisella voluumilla, kuului sieltä perheen kakaroiden ja isän infernaalinen huuto. Erään toisen perheen lapset eivät olleet sitten yhtään sen parempia. Alkuun perheen tytär soitti jonkinsortin huilua aivan älyttömiin vuorokaudenaikoihin ja kun tämä loppui, jatkoi perheen poika kunniakasta perinnettä soittamalla pianoa. Erittäin mukavia herätyksiä viikonloppuaamuisin kun kahdeksalta aamulla alkaa alakerrasta kuulua pianolla väärinsoitettu Final Countdown. Sitten minuutti väliä ja sama biisi lähtee taas erilailla väärin.
Lisäksi alakerrassa asui joku hullu akka jolle veljeni soitti kerran vahingossa ja pyyteli sitten anteeksi väärää numeroa. Se hullu jäljitti puhelun ja alkoi huutaa puhelimeen niin että koko talo kaikui. Lisäksi sitten valitettiin kun soittelin kitaraa keskellä päivää muka liian kovilla voluumeilla. Vittuillakseni väänsin sitten hetkeksi nupit kaakkoon niin johan pyydettiin laittamaan takaisin ne alkuperäiset voluumit.
 
Sitten oli edessä väliaikainen muutto mummoni luo omakotitaloon. Naapurissa asui tietty perhe, jossa oli kolme tai neljä lasta, joista vanhin oli ehkä 10-vuotias. Ulkona oli joka päivä uskomaton meteli, kun kaikki lasten kaverit juoksivat huutaen ympäri pihaa. Se siitä rauhallisesta kesäpäivästä sitten. Eikö se ole jo häirintää jos melutaso on sitä luokkaa, ettei kuule edes akustisen kitaransa ääntä kun yrittää sitä pihalla soitella?
 
Sitten on vielä tämä ''paritaloyhteisö'', jossa asun tällä hetkellä. Naapurissa asuva pappi on kerännyt ympärilleen jonkinlaisen kultin tai vastaavaa. Joka toinen viikko on joku naapuri kerjäämässä rahaa oven takana milloin mihinkin tarkoitukseen. Viimeksi taisi olla kyseessä joku isännöitsijän lahja. Siitä päästäänkin seuraavaan asiaan. En tiedä mitä virkaa isännöitsijällä on tässä taloyhtiössä. Kaikki huoltotyöt teetetään taloyhtiön asukkailla. Täällä on jumalauta lumenluontivuorot! Ei siinä mitään. Olisihan se ihan ok, jos työt saisi tehdä kun siihen on itsellä aikaa, mutta ei.. Lumien pitää olla poissa parkkipaikalta aamu kahdeksaan mennessä päivästä riippumatta tai muuten pappi tulee ja alkaa koputella ikkunaan. Saatanan hulluja joka paikassa. Muutan metsään mahdollisimman kauas kaikista naapureista.
Juzzu22.12.2006 14:34:23
Mun naapurintyttö toi mulla joitain kuukausia sitten kakkuva ja keksejä.
Bee-äf22.12.2006 14:37:09
Entisessä asunnossa oli hieman ongelmia kun yläkerrassa asui joku nuoripari joka riiteli joka viikonloppu, ja riitelyn aikana jompikumpi sitten aina paiskasi ikkunansa läpi jonkin kättä pidemmän esineen
 
Yhen kaverin naapurista lensi kerran vastaavassa tilanteessa elävä koira...
moikki22.12.2006 14:39:05
Itse asun rivitalossa jossa asuu vaan mummoja mun ja tyttöystävän lisäksi. Muuten ei ole tullu valitusta mutta kerran auton rengas meni 5cm naapurin mummon nurmikon puolelta niin se oli rakentanut aidan siihen väliin. Mutta sekin meni nurin kun pikkuveli pakitti sen aidan yli vahingossa autolla :D
myrskis22.12.2006 14:46:26
Kaverini rapussa, ensimmäisessä kerroksessa juuri sisäpihan ulko-oven vieressä asuu joku kyylääjä-ämmä jonka ovisilmä vilahtaa aina kun sisäpihan ovi käy ja joku kulkee ohi. Siis AINA. Jos tulija on joku tuntematon, se saattaa myös avata oven ja tiukata kuka tulija on ja mitä se oikeen nuuskii toisten nurkissa, tai sitten se vaan tuijottaa pahasti. Kaveri on mutsinsa kanssa juuri vähän aikaa sitten muuttanut taloon, ja kyylä tuntuu kiinnostuneen juuri heistä tavattomasti. Usein oven avattuan on saattanut löytää tämän kyylän toimittavan jotakin outoa juuri heidän ovensa takana vaikka asuu itse monta kerrosta alempana. Aikansa tota touhua kateltuaan kaverin mutsi oli päättänyt reilusti pyytää uutta naapuria sisään kahville, jollon kyylä oli sitten haukkunut koko kämpän sisustuksen.
 
Omassa taloyhtiössäni ei moisia stalkkaajia ole, opiskelijoita kaikki joten ongelmat on hiukan toisenlaiset. Yläkerrassani asuu joku ihme muija josta ei ikinä päivällä kuulu mitään. Välillä tosin kuuluu pilviä halkovaa hoilausta tyyliin Mariah Carey, mutta tavallisesti tyyppi alkaa elämöidä siinä kymmenen aikaan. Sillä on tapana käppäillä ympäri asuntoa korkkareilla. Eikä se tunnu kävelevän mitenkään loogisesti paikasta a paikkaan b, vaan se kopistelee lakkaamatta ympäri kämppää yhä uudestaan ja uudestaan. En tiedä mitä catwalk-kävelyä se treenaa mutta ärsyttävältä se kuulostaa, ainakin keskellä yötä... Neitonen pitää usein myös bileitä keskellä viikkoa, jollon ylhäältä kuuluu ne samat korkkarit, naisen kiherrys sekä noin kymmenen miehen ölinä. Tuossa joitakin viikkoja sitten koeviikolla heräsin joku arkiyö joskus puoli kahden aikaan siihen kun suuri määrä jotain painavia palloja, tuli mieleen biljardipallot, putosi jostain korkealta ja vieri ympäri huonetta. Se tuntu tapahtuvan suoraan yläpuolellani ja puoliunessa pelkäsin jo koko katon sortuvan päälleni. Pallojen romahdusta seurasi juoksevat korkkarin kopinat, huutoa ja lisää putoavia palloja. Olin säikähtänyt ja aivan älyttömän ärsyyntynyt. Häslinkiä ja korkkareiden steppauta jatkui jonkun aikaa, joten aamulla enkunkokeessa en ollut ihan skarpeimmillani. Kämppisten kanssa naureskellaan että olisi pitänyt käydä ostamassa sille joululahjaksi huopatossut ja käydä tunkemassa postiluukusta.
gasser22.12.2006 14:52:40
näitä teijän juttuja kun lukee, niin ei voi kuin ihmetellä että mimmoisia pipipäitä joillain naapureina onkaan. Mulla on nyt hyvät naapurit, kun yläkerran yh-mamu metelöivine pentuineen muutti pois.
Epämuusikko22.12.2006 15:02:53
Sama muija soitti myös joskus palomiehille, että täällä palaa, ja kun palokunta viimein saapui, niin muija nosti paitaansa ja sanoi: Kato! Multa puuttuu toinen tissi! Sen jälkeen olisi kovasti halunnut palomiehet luokseen kahville.
 
?????????????????????????
Tsouns22.12.2006 15:03:49
Mutta sekin meni nurin kun pikkuveli pakitti sen aidan yli vahingossa autolla
 
"vahingossa" :D Täälläkin on nyt yksi ärsyttävä naapuri tuossa seinän takana. Valittaa siitä että kun tehdään ruokaa niin valkosipuli haisee sen kämpässä. :D hassua vaan että ei juuri koskaan käytetä valkosipulia.
 
E. viimeksi tänään rupesi valittamaan kun tulin koulusta. Soitinkin jsut äitille että jos tekis tänää jotai ruokaa joho tulis rutkasti valkosibaletta ;)
raajaton22.12.2006 15:50:06
Joo... näitähän kuulee aika usein. Veljeni entiset naapurit valittivat että yöllä kuuluu "kaappien availua" ja että aamulla ei kuulemma saisi käydä suihkussa koska veden kohina häiritsee. Isännöitsijä oli naapureiden valituksiin yhtä välinpitämätön kuin aloittajankin tapauksessa.
Anonyymi muusikko22.12.2006 16:05:10
"vahingossa" :D Täälläkin on nyt yksi ärsyttävä naapuri tuossa seinän takana. Valittaa siitä että kun tehdään ruokaa niin valkosipuli haisee sen kämpässä. :D hassua vaan että ei juuri koskaan käytetä valkosipulia.
 
E. viimeksi tänään rupesi valittamaan kun tulin koulusta. Soitinkin jsut äitille että jos tekis tänää jotai ruokaa joho tulis rutkasti valkosibaletta ;)

 
Mie kun teen ruokaa ja jos kaverit tulee käymään niin ne sanoo että valkosibuli haisee alaovella asti. Onneks ei oo naapurit siitä valittanu, ois varmaan muutettava pois..
Vemmy22.12.2006 20:37:47
Näitä on kaikenlaisia kerrostalokämpissä...
 
Edellisessä kämpässä exän kanssa asuessani alakerran naapurit valittivat joka asiasta, ei suoraan meille (yhtä kertaa lukuunottamatta), vaan suoraan isännöitsijälle. Ja rehellisesti sanoen, me olimme todella hiljaisia ja rauhallisia. No, kuulin vaan myöhemmin exältä, että oli tosissaan harkinnut valituksen tekemistä kyseisestä pariskunnasta, koska ilmeisesti heille oli tullut ryppy rakkauteen, ja kauheaa tappelua harvase päivä. En kyllä yhtään ihmettele, kun ottaa huomioon millainen se alakerran akka on.
 
Nykyisessä kämpässä kuulemma yläkerran naapuri on uhannut hakata minut sairaalaan. Eipä vielä ole tullut minulle tätä asiaa kertomaan. Tervetuloa vaan herra alamittainen sairaseläkeläinen oven taa.
 
Kummallisia nämä valittajat, eivät voi tulla suoraan sanomaan jos jokin häiritsee, vaan pitää puhua paskaa selän takana.
 
nimim. Kymmenen vuotta vuokralla kerrostalossa, eikä yhtään varoitusta. Valituksia on kyllä tullut, tähän mennessä joka ikinen on johtunut muiden tuottamasta häiriöstä. Oon mä sitten kiltti ja ihana naapuri. =)
shovi22.12.2006 20:43:59
Mulla on erityisen mukavat naapurit. Hiljaisia vanhoja juoppoja. Joskus tulee hauskoja kommelluksia, mut ei niitä häiritse mun satunnaiset mölyt eikä mua niiden. Edellispäivänä alakerran naapuri tuli toivottamaan hyvää joulua tuhannen kännissä joulupukin varusteet päälle. Se oli aika koomista.
DaKiller22.12.2006 21:37:20
Juu-u, naapurissa asuu romaaneja, joiden ystävät tulevat vloppuisin laulamaan karaokea meidän iloksi. Eipä tuo haitanne lperjantai- lauantaiyönä mutta vituttaahan se sunnuntaina yheltätoista kuunnella rasittavaa määkimistä ja juopon kolistelua, kun tietää aamulla kellon soivan puol kuuelta. Vittu, paskanaapurit on perseestä.
oiva tumpeloinen22.12.2006 21:39:24
Ei taida ketjun aloittaja asua Etelä-Haagassa.....
 
Kuulostaa ihan velipojan entiseltä naapurilta. Valittia aivan kaikesta. Kaipa sen harrastuskin oli kuunnella juttuja naapurista vesilasi vasten seinää. Se kitisi vähintään joka toinen viikko isännöitsijälle melusta. Paras valitus melusta oli se kerta, kun broidi sattui olemaan matkoilla.......tai, kyllähän mä kävin siellä nopeasti kukat päivällä kastelemassa. Taisin sitten pitää liian kovaa meteliä. Kerran me saatiin sitten tarpeeksemme sen valituksista pienessä sievässä ollessamme. Käytiin soittamassa tädin ovikelloa ja vähän keskusteltiin asioista. Tietenkin se valitti siitäkin isännöitsijälle. Mutta eipä se isännöitsijä sitä uskonut, kun se valitti aina kaikesta. Ja oli meillä varmaankin pikkuisen äänekäs muutto sitten, kun veli paremman kämpän sai.......
Chrissie22.12.2006 21:40:31
Pahoja juttuja täällä kyllä kerrottuna. Siinä mielessä minulla on kyllä varsin mukavat naapurit. Kuitenkin muutama sananen löytyy sanottavaksi:
 
Olohuoneen ja eteisen seinän takaa löytyy nuori pariskunta koirineen. Nainen on ihan ok, eikä melua. Koira on melkein ok, eli ei hauku, mutta ulvoo toisinaan. Mies sen sijaan on jonkin sortin muusikonretale ja sosiaalipummi, joka on kaikki päivät kotona soitellen kitaraa ja laulaa. No niin, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että siellä asuu muusikko tai sitä, että elää sossun ja eukon varoilla. Minulla on sitä vastaan, että soitetaan ja lauletaan väärin. Oikeasti, sitä ulvomista on joskus aivan kamalaa kuunnella... varsinkin, jos se alkaa ennen puoltapäivää (aamulla klo 7 on varhaisin), jolloin minä yleensä vielä nukun. Olisi edes joskus hiljaa... tai soittelisi ainakin jotain muuta kuin sitä ihmeellistä omatekemää paskaa (joka oikeasti on tyrmätty pitkin poikin kriitikkojen piirissä).
 
Muista naapureista ei ole niinkään pahaa sanottavaa. Toinen seinänaapuri pitää joskus kovaäänisiä bileitä, mutta ei se mitään... Aivan alimmaisessa kerroksessa asuu vanha ketjupolttaja, joka kyttää kaikkia. En pidä siitä, että tupakkaa poltetaan ulko-oven vieressä, jolloin kaikki savu tulee sisälle. En myöskään pidä siitä, että huomautellaan pysäköinnistä, jos itse pysäköi päin persettä. Enkä todellakaan pidä siitä, että kytätään, jos sattuu tulemaan vastaan vaikka kirjastossa.
Captain Planet22.12.2006 22:53:22
Muijan kanssa kaks kuukautta sitten muutettiin Latokaskeen yhdessä. Löydettiin mukava kämppä rivarista jossa on oma piha ja kaikki herkut. Eka viikko suju mainiosti kunnes naapuri tuli tutuksi! Siis voi jumalauta mikä tissiposki. Aivan käsittämätön apina!
 
Muija tuli yks päivä kotiin ja sano ettei voida enään pitää valoja päällä kymmenen jälkeen. Naapuri sanoi, että valo heijastuu heidän makuuhuoneen ikkunaan niin pahasti, että he eivät saa unta. Matkaa sinne on joku 20 metriä ja heidän ikkuna on yläkerrassa kun meidän olohuone taas alakerrassa. Makuuhuoneen ikkuna on varustettu sälekaihtimilla+verhoilla.
 
No ei valitukset jääneet siihen. Joku kaks viikkoa kun oltiin asuttu tässä autoni oli ilmoitettu hylätyksi. Ajan suht uutta Volvo V40 mallista farkkua. Naapuri oli ilmoittanu sen hylätyksi, koska parkkeeraan joka ilta vieraspaikalle kun tulen kotiin.
 
Pari päivää sen jälkeen oltiin lähössä ruokaostoksille. Kävin pistämässä auton käyntiin ja jäin tupakille ku eukko vielä oli sisällä pukemassa. Naapuri tuli ja sanoi, ettei pihalla saa pitää autoa turhaa tyhjäkäynnillä.
 
Että semmosta...
kingdom23.12.2006 00:34:01
Haha, aika karuja tarinoita. Saa olla onnellinen että naapurissa asuu kuuro mummo!
zekeode23.12.2006 00:55:08
Viereisessä ovessa lasten päivähoitopaikka ja eikä ikinä ole mitään ääniä kuulunut läpi. Ainoa "meteli" mitä tähän asuntoon kantautuu on yläkerran asukin pahemman laatuinen tupakkayskä. :)
carlos23.12.2006 01:01:08
Juu-u, naapurissa asuu romaaneja, joiden ystävät tulevat vloppuisin laulamaan karaokea meidän iloksi.
 
Tsoho, onko romaanien kaverit novelleja vai sarjakuvia? (sori, oon väsynyt)
 
Meidän naapurissa asuu yks kyylä eläkeläinen. Omakotitalossa siis elellään. Aina, kun joku tulee kotiin tms. kyseinen tyyppi suhahtaa pikavauhtia tarkastamaan tilanteen keittiön ikkunasta. Nyt hän on ollut niin juoni, että tsekkaa tilanteen ihan lennosta! Se on vaan kumma, kun vaikka autoa pakattaessa hän suihkii 20 kertaa ikkunan ohi... Lenkkikö sillä olisi meneillään? Huipennus tälle tapahtui kyllä jo muutama vuosi sitten: Tulimme yöllä kotiin - kello oli ehkä 3.00 tai 4.00 am. Isä päätti peruuttaa auton pihaamme, jotta tavaroita ei tarvitsisi paljoa kanniskella, vaan ne saisi paiskata takakontista suoraan sisään. No sitten peruuttaessa isä ei huomannut laittaa auton valoja pois päältä, vaan ne valaisivat naapurimme keittiön ikkunan. Ja kas kummaa, siellä sälekaihtimet raottuivat hieman, ja valokiila osui naapurimme silmälaseihin, jotka heijastivat valon takaisin parina pallurana.. ihme kemmuru! Kirjoittaminen ei nyt kulje - jos on koskaan kulkenutkaan -, mutta monesti olen tuolle tapahtumalle nauranut.
Shemhamforash23.12.2006 01:38:32
Muuten kivat naapurit, sikäli kun niitä on olemassa, tuntuu, että koko kerrostalossa asuu vain haamuja. Vuosi tuossa asuttu, eikä naapureitä näy koskaan. Ääniä kyllä kuuluu, mutta henkilöitä ei näy missään.
 
Niin, muuten kivat, mutta joku yläkerran penska on alkanut soittaa pianoa. Sillä meni neljä kuukautta harjoitella päivittäin yhtä ja samaa yksinkertaista kappaletta, eikä se silti koskaan oppinut sitä oikein. Meni koko ajan "eiku"-tekniikalla. Hitto, minäkin opin sen kappaleen, vaikkei minulla edes ole pianoa! Aina joskus sitä huomaa hyräilevänsä itsekseen. Nyt se penska viimein luovutti ja - yllätys yllätys - harjoittelee uutta kappaletta! Eih!
 
Ykköskerroksessa asuu joku kiihkouskovainen, joka ei ole ihan täysjärkinen. Sen näkee sen silmistä. Pelottava äijä. Huutaa aina itsekseen kotonaan ja puhuu myös, tuntuu, että sen ovi on tehty paperista. Niin selkeästi äänet kuuluvat käytävälle. Silloin tällöin se messuaa vierailla kielillä (hui!), lukee itselleen raamattua tai laulaa virsiä. Ja niin, hänhän EI osaa laulaa. Hirveää määkymistä. Kaikkein pahinta on kuitenkin se nauru. Olette varmasti kuulleet missä tahansa elokuvassa jonkun pahiksen demonista naurua. Niin, se on juuri sellaista. Ja kovaäänistä. Ja mies vielä nauraa yksin. Puhuukin kaikille vielä ihan sekavia.
 
Onneksi asun neloskerroksessa. Säälittää ykköskerroksen asukkaat.
Lord_of_the_strings23.12.2006 01:47:29
Muijan kanssa kaks kuukautta sitten muutettiin Latokaskeen yhdessä...
 
Hoho! Minnepäin? Kuulostaa hiukan entiseltä yhtiöläiseltä juurikin Latokaskesta.
baron23.12.2006 02:18:40
No joo
 
1. Tietenkin pianonsoitto
2. Sen jälkeen
- suihkussa käyminen
- käveleminen
- aamukahvin keittäminen
3. Sitten kun tuli ovelleni sanoin: Kiitä onneasi, että joku vielä käy duunissa ja kustantaa veroillaan sun työttömyyskorvauksesi, että saat kaiket päivät himassasi löhöillä!
4. Sanoin että yhtiöjärjestyksen mukaan "laulu, soitto ja muu häiritsevä elämä" kielletty klo 23-7. Tästä lähtien pianonsoitto alkaa joka ilta klo 22.30 ja joka aamu 7.00!!!
pardy23.12.2006 03:49:45
Muuten kivat naapurit, sikäli kun niitä on olemassa, tuntuu, että koko kerrostalossa asuu vain haamuja. Vuosi tuossa asuttu, eikä naapureitä näy koskaan. Ääniä kyllä kuuluu, mutta henkilöitä ei näy missään.
 
Mulla sama, paitsi että niistä ei kuulu ikinä yhtikäs mitään. Näkyy silloin tällöin mutta yhtään ääntä en ole lähiasunnoista kuullut tän 4 kuukauden aikana kun oon tässä asunu. Kelpaa mulle. Ite taidan just olla se häirikkönaapuri niille, kuuntelen musaa yöaikaakin ihan kelvollisilla voluumeilla. Kuten nytkin. Silloin tällöin tulee käytyä baarista tullessa suihkussa, kello jotain 4.00-4.30 tällöin. Kukaan ei ole kylläkään edes valittanut yhtään mitään. Ei suoraan eikä isännöitsijän kautta. Taitaa olla sitten ihan vaan tavallista paksummat seinät täällä.
 
Paitsi että joku perhana aina kantaa mun pyörän tuosta ulko-oven vierestä pois telineelle (matkaa noin 20m) kun oon jättäny sen siihen seinää vasten. Tämä siis joka kerta. Kukaan ei ole kuitenkaan mitään sanonut, joten jatkan toimintaa niin kauan kuin joku asiasta huomauttaa. Koska mä en ainakaan keksi mitä se pyörä siinä haittaa, ei ole kulkuväylällä eikä mitään. Ekoina kolmena kuukautena ei tätä ilmennyt mutta sitte on näin käyny jokaikinen kerta kun pyörä on siihen jäänyt.
 
Luulen että kyseessä on taas joku häiriintynyt mummo.
 
Niijoo, osanottoni kaikille oudoista naapureista kärsiville, yritän voida kuvitella millasta teillä on.
stenel23.12.2006 10:45:52
Tapahtui vuosia sitten kaverini kerrostalon pihalla.Poltin tupakkaa pihalla ja tupakoinnin päätteeksi heitin tumpin maahan.Välittömästi päätin nostaa tumpin maasta ja viedä sen tuhkikseen.Minua vakoillut kyylä tuli ikkunastaan kommentoimaan:"Heitit tupakan maahan!" Tähän totesin, että:" joo,o mutta vein sen sitten tuhkikseen".Kyylä jatkoi:"Nii.in mutta heitit kuitenkin!".
 
Voi elläimen käsi.
Bluesmies23.12.2006 11:23:43
4. Sanoin että yhtiöjärjestyksen mukaan "laulu, soitto ja muu häiritsevä elämä" kielletty klo 23-7. Tästä lähtien pianonsoitto alkaa joka ilta klo 22.30 ja joka aamu 7.00!!!
 
Hehehe, tää oli hyvä.
askomiko23.12.2006 12:30:02
Muija tuli yks päivä kotiin ja sano ettei voida enään pitää valoja päällä kymmenen jälkeen. Naapuri sanoi, että valo heijastuu heidän makuuhuoneen ikkunaan niin pahasti, että he eivät saa unta.
 
Aaahahaaahha. Musta ois ihan älyttömän siistiä olla niin mulkku että kaikki häiritsisi ja valittaisin jostain täysin käsittämättömästä!
 
Ainii, kai se on tässä yhteydessä tuotava esiin salainen fantasiani: kunhan olen miljardööri, ostan kerrostalon. Siis koko talon. Etsiskelen siihen asukkaiksi pahimman sortin kyyliä ja valittajia. Sitten muutan itse taloon, näyttävästi kantaen kaikenlaista paheksuttavaa tavaraa muuton yhteydessä, kitaroita & Marshalleja, kasvilamppuja, viinaa, aseita, pelikortteja, tissijulisteita, Hitlerin muotokuvia, rulettipöytä, rummut ja kaikkea muuta oleellista. Muutto pitää toteuttaa siten että mahdollisimman monikyylä näkee. Varmaankin kesäpäivä ja peräkärryllä tapahtuva muutto olisi siihen paras.
 
Sitten asustelen talossa normaalisti, ja katson mitä tapahtuu. Jos ei valituksia ala kuulua, kokeillaan ensin jotain pieniä jippoja, kuten suihkussa käynti ja vessan vetäminen yöllä. Asteittain siirrytään muihin, synkempiin paheisiin, kuten mattojen tamppaamiseen parvekkeella, astioiden kolisteluun, hevin kuunteluun ja ylipäätänsä hengittämiseen 23-7 välisenä aikana. Kun valitukset alkavat, joko suoraan minulle tai isännöitsijälle (joka raportoi minulle), suunnitelma lähenee kruunaustaan. Asteittain lisätään häiriön määrää, ja näin aiheutetaan iloa ja tekemistä myös elämäänsä kyllästyneille mulkvisteille, joiden täytyy elämänsä puutteen vuoksi kytätä muita. Kunhan selviää innokkaimmat kyylät ja valittajat, häädän ne kämpästään poijes! MUUUHHAHAHAHHhAhahhaha!
 
Olette varmasti kuulleet missä tahansa elokuvassa jonkun pahiksen demonista naurua. Niin, se on juuri sellaista. Ja kovaäänistä. Ja mies vielä nauraa yksin.
 
Tuo nauru kuului siis tähän.
Leper Messiah23.12.2006 12:34:15
Henkilö, josta avausviestissä kerrotaan taitaa olla vain jættikyrpæn tarpeessa. ilmeisesti hän yrittää ketjun aloittajalle viestittää, että tämä olisi henkilölle mieleinen ihminen sitä antamaan.
danny23.12.2006 12:39:58
Ensimmäisessä asunnossa johon muutin, jouduin tämmöisen kanssa tulemaan toimeen. Sille piti soittaa taksia että pääsee baariin. Ja millä tavalla se sitten kiittikään siitä? Tulemalla keskellä yötä hakkaamaan ovea ja ikkunoita ja kolistelemaan postiluukkua. Joka yö.
 
Sen jälkeen en ole alimpaan kerrokseen suostunut muuttamaan, enkä suostu vastaisuudessakaan.
 
Kerran heräsin porakoneen surinaan seinän takaa aamuseitsemältä ja kerran suunnilleen samaan aikaan seinän takana alkoi pariskunta ilmeisesti jokavuotisen, perinteisen aamukinastelunsa. Huutoa oli ja mekastusta siinä määrin että se olisi kuulunut vaikka Ouluun asti. Niin ja olihan se yksi kerta, kun seinänaapuri huudatti chattia volyymit kaakossa kolmelta aamulla. Kuka helvetti huudattaa chattia aamukolmelta?
Nunez23.12.2006 12:41:58
Tämän kuulin yläasteen historian ja yhteiskuntaopin maikalta, joka on varmaan maailman paras hissan maikka, kunnon kolmekymppinen hippi.
 
No oli puhetta yhteiskuntaopin tunnilla näistä asumis muodoista ynnä muista ja puhe siirtyi ärsyttäniin naapureihin. Kertoi kaverista ja sen tyttöystävästä, jotka köyhinä opiskelijoina asui kerrostalossa.
Alakerrassa tietty eleli todella kammottava mäkättävä kääkkä, joka kaikesta valitti. Ties mistä yöllä kävelystä ja muusta.
Kerran oli mielestänsä kuullut kovaa jatkuvaa meteliä yläkerrasta ja valitti talonmiehelle, että pyykinpesukonehan se siellä häiritsee päivät pitkät jylinällään.
Kun sitten saivat kuulla valituksesta, tyyppi otti sangollisen vettä ja meni akan ovelle. Avattuaan heppu huusi "Tässä se mun pesukone!" ja heitti vedet muijan päälle.
(Kaikki, jotka eivät tajunneet, niin ne kaksi pesi pyykkinsä käsin.)
En muista mitä siitä okein seuras, mutta taisvat varoituksella päästä.
Sakmäster23.12.2006 12:59:18
Naapurissamme asuu noin 70-vuotias pappa, jonka vaimo kuolla kupsahti tuossa alku talvesta. Talo on karmean näköinen, pihalla on kaikenlaista roinaa laidasta laitaan. Veneitä, autoja ja muuta peltiromua. Sekä Pihalla tököttää helvetin iso koira-aitaus, jossa elelee neljä metsästys koiraa. Elämä ei ole herkkua, ollessaan heidän naapuri. Sillä joka helvetin yö, ne koirat haukkuvat kun jotain pientäkin ääntä kuuluu. Nykyää siihen ei enään herää, mutta herää vieläkin välillä.

Sitten kun saapuu kesä tänne Oulun maalle, niin eikös ala naapurin papan sukulaiset käymään kylässä. Sitten kuuleekin aina auton meteliä, koirien ulvomista ja pikkulasten rääkymistä. Pahimmat melun aiheuttajat ovat papan omat lapset, jotka ovat jo aikuisiässä. Tuossa pörrää läpi yön jotain amisladoja, ja humpat soi täysillä, yritä siinä sitten nukkua. Vielä kaiken lisäksi hänen lapsensa ovat melkeen aina päissään. Perkele!

Sitten pappa tulee vielä seuraavana aamuna kyselemään kuulumisia, ei herranjumala:D
DaKiller23.12.2006 13:07:06
Tsoho, onko romaanien kaverit novelleja vai sarjakuvia? (sori, oon väsynyt)

 
Heh, yritin välttää sitä tunnetumpaa ilmaisua rakkaista naapureistani ;)
Wiitala23.12.2006 13:09:37
Nykyää siihen ei enään herää, mutta herää vieläkin välillä.
 
Hetken mietin että "mitäs tämä nyt..."
Captain Planet23.12.2006 13:11:03
Hoho! Minnepäin? Kuulostaa hiukan entiseltä yhtiöläiseltä juurikin Latokaskesta.
 
Tähän kaskenpolttajankujalle.
Zed23.12.2006 15:33:31
Heh, yritin välttää sitä tunnetumpaa ilmaisua rakkaista naapureistani ;)
 
No gyl, mutta romanilla ja romaanilla on silti melekoinen ero.
migreeni23.12.2006 16:03:52
valitusta tulee ihan varmasti, koska savu kulkeutuu muka pienestä 5-senttisestä ilmastointiputkesta suoraan hänen alakaappiinsa ja likaa siellä olevat astiat.
 
Päivän paras! :D Ota plussa +
Jubi23.12.2006 16:35:52
Jos alkaa naapurit ärsyttämään, niin voi kusasta uunipellille, jäädyttää tuotoksensa ja voilá: Sinulla on kätevä postiluukusta taiteltava ylläri naapurillesi.
Myönnetään. Vanha!
 
Jos joskus olis kunnolla rahaa, niin vois remontoida asuntoonsa äänieristyksen. Eipä tarvis enää miettiä, häiritseekö yölliset jatkot joitakuita.
Tompsi23.12.2006 16:38:54
Itse olen säästynyt vaikeilta naapureilta, ainoastaan viereisessä asunnossa elelevä nelikymppinen heppu soittaa välillä kitaraa huonosti ja musiikkia lujaa (tätä tapahtuu niin harvakseltaan, ja harrastan itsekin samaa, että en voi valittaa). Kerran roskapussia viedessäni herra näki vilaukselta olohuoneeni, jonka nurkassa seisoo melko mittava kitara-arsenaalini. Tuntui arvostavan moista, mikäs siinä.
Shemhamforash23.12.2006 17:02:48
Itsellä hieman harmittaa, että naapurissa asunut kitaravirtuoosi näkyy muuttaneen pois. Sitä oli oikeasti mukava kuunnella.
 
En sitten tiedä, mitä muut naapurit oli asiasta mieltä.
DaKiller23.12.2006 19:24:22
No gyl, mutta romanilla ja romaanilla on silti melekoinen ero.
 
Totta, jälkimmäisen ottaisin mieluusti naapuriksi.
shlässi23.12.2006 20:29:41
Me taas muutettiin rauhaliselle omakotiseudulle asumaan, ainakin sen piti olla rauhallinen... No eipä kauan mennyt kun huomattin meitä kadun toisella puolella asuva naapuri, jossa oli melkeen täysikäset pojat, mies ja sitten se hullu kuuro eukko. En tarkalleen muista miten meidän sota lähti käyntiin, mutta varmaankin sillä, kun joku meistä katsoi vaikka ikkunasta ulos, samalla kun teki ruokaa, eukko tulkitsi sen kyttäämiseksi ja otti pultit: Alkoi tuijottuu ikkunasta suoraan meidän taloon, pahimassa tapauksessa pari-4 tuntia putkeen. Ja vielä kun hänen naamansa oli aika pelottava kynttilävalossa. Tätä tapahtui sitten aikansa, kunnes alkoi tulla pahempaa ja pahempaa. Joskus hän tuli ulos talostaan pihalle huutamaan (kuuro kun on, ei osaa puhua, vaan huutaa jtn , josta joskus jotain sanoja irtisaa ja huuto on vielä aika pelottavaa.). Joskus hän taas pisti ikkunaansa A4-papereita, joissa luki huonolla suomella (en tiedä miksi?) "Sukunimi" älä katso meitä ja häiritkö meidän elämää. Jtn tollasta siinä luki. Se kyllä herätti muihinkin naapureihin huomiota ja eukko teki itsestään naurun alasen.
Joskus hän tuli kahden aikaan yöllä koputtelemaan ovelle, joka oli todella karmivaa kun olin vielä noin 11:toista. Tätä on jatkunut parisen vuotta, joskus hän on hommannut tulkin ja väittänyt, että meidän isäpappa olisi uhannut tappaa tämän eukon. Tästä meidän isä ei tykännyt. Housunsa hän on vetänyt alas, keskaria näyttänyt, lyönyt auton ikkunaan, käynyt äitini kimppuun melkein ja tän tälläistä. Monesti sille on isäni ja pari naapuria sanonut että "mene hoitoon".
Kaljapullo23.12.2006 20:59:55
Perhanan hyvä ketju luin jokaisen viestin!
hörhö24.12.2006 00:26:40
Oli absurdia kuulla tyttöystävän sanovan, että yläkerran mummo kääntää kadulla vastaantullessaan katseensa mielenosoituksellisesti toiseen suuntaan kuin vastaantuleva ihminen. Sitten pari kertaa on tullut hänelle avautumaan. Ensimmäinen kerta: "asutko sinä täällä vai mitäh". Toinen kerta: "sielläkin(viittaa mun ja kämppiksen asuntoon) joka ilta tuntuu eri nainen olevan..jatkuvaan ramppaa ties mitä naisia.."
 
Keskeinen ongelma tuolla mummolla on siinä, ettei voi sietää minun parveketupakointia ja siitäkös pitää takapihalla ja rappukäytävässä(huom. sillloin kuin minä olen sisällä asunnossani) huudella. Lähikaupan kassaneidelle pitää myös taloyhtiön asiat raportoida yksityiskohtiaan myöten vaikka kassan ilme näyttää sille, että viiltää kohta ranteensa auki seuraavan asiakkaan luottokortilla.
Shemhamforash24.12.2006 01:01:25
Toinen kerta: "sielläkin(viittaa mun ja kämppiksen asuntoon) joka ilta tuntuu eri nainen olevan..jatkuvaan ramppaa ties mitä naisia.."
 
No ei helvetti. Pitääkin tästä lähtien käydä vielä useammin kylässä ja mahdollisimman näkyvästi.
Mättöpiiska24.12.2006 01:30:24
Jaahas. Jatkoa seuraa aloitusviestiin.
 
Tuo alakerran akka on nyt sitten vissiin hermostunut todenteolla siitä, että asun täällä. Tuossa vartin yli kymmenen aikaan se lähti talosta ovet paukkuen eikä ole kuulunut takaisin. Sitä ennen kuitenkin hän ehti taas muistuttaa talon hiljaisuudesta minua rämppäämällä ilmastointikanavan läppää, mistä muuten lähtee ihan tajuttoman kova ääni kaikkiin talon asuntoihin, mikä häiritsee myös ulkopuolisia. Kolkutteli myös kattoon ja huusi jotain (mikä ei kuulunut kovin selvästi). Sanottakoon vielä, että omasta asunnostani kuului sillä hetkellä seuraavia ääniä:
 
- tietokoneen hurina
- hiiren klikkailu (välillä myös näppäimistön ääniä)
- glögin juominen
- kynttilän palaminen
- mainituista äänistä johtuva ilmamolekyylien törmäily
 
Ei tollaisia pultteja voi ottaa näin pienestä. Tosin näyttää siltä, että saan viettää jouluni rauhassa, jos hän pysyy poissa.
juoksuarpeni24.12.2006 11:33:29
Meikäläiselle on sattunut yleensä varsin hyvä tuuri naapureiden suhteen. Nyt muutin kaverin kanssa asumaan kimppakämppään ja voi helvetti minkälaisia mulkkuja sattui naapureiksi. Meillä on kaksi autoa ja vain yksi autopaikka, jonka takia pidin alkuun autoani vieraspaikalla. Parin päivän jälkeen nämä kyylät ottivat selville kenen auto oli kyseessä ja säntäsivät ovikelloa soittamaan. Vieraspaikka on kuulemma vain vieraille ja hekin saavat pitää siinä autoa enintään kaksi tuntia kerrallaan. Tämän jälkeen ovikelloamme on soiteltu aina kun jonkun tuntemattoman auto on paikalla "liian pitkään". Aluksi hieman hymyilytti mutta juttu ei ollut enää kovinkaan hauska kun sen oli kuullut suurinpiirtein toisen kerran. Noh, ei hän tässä vielä mitään hätää, koska aivan kerrostalon vieressä kulkee katu johon sai pysäköidä viikolla kolmeksi tunniksi kerrallaan. Kiekkoa tarvitsi käyttää klo 9-17 välisenä aikana , eikä viikonloppuna ollenkaan. Kerran autoni oli puoli tuntia liian pitkään paikalla niin joku saatanan riemuääliö, pihakyylä, kusimulkku oli ilmeisesti soittanut alueella päivystävän pysäköinninvalvojan kirjoittamaan minulle sakon! Siitä lähtien olen muistanut lisätä kiekkoon aikaa ajoissa. Tämä, että saan ylipäätään autoni johonkin parkkeerrattua tuntuu ärsyttävän naapureitani suunnattomasti sillä nyt tuohon parinkymmennen metrin tienpätkälle saa pysäköidä kahdeksi tunniksi kerrallaan ja kiekkoa on pidettävä kaikkina vuorokauden aikoina. Aina kun menen autoon, on tuulilasia raapattu siltä kohdalta missä kiekko on ja tarkistettu että onko sitä aikaa. Harvinaisen puristava tilanne. Täällä hetkellä väsään kiekkoa joka naksahtaa itsestään tunnin välein eteenpäin.
Mäkrö24.12.2006 11:44:47
Jaahas. Jatkoa seuraa aloitusviestiin.
 
Tuo alakerran akka on nyt sitten vissiin hermostunut todenteolla siitä, että asun täällä. Tuossa vartin yli kymmenen aikaan se lähti talosta ovet paukkuen eikä ole kuulunut takaisin. Sitä ennen kuitenkin hän ehti taas muistuttaa talon hiljaisuudesta minua rämppäämällä ilmastointikanavan läppää, mistä muuten lähtee ihan tajuttoman kova ääni kaikkiin talon asuntoihin, mikä häiritsee myös ulkopuolisia. Kolkutteli myös kattoon ja huusi jotain (mikä ei kuulunut kovin selvästi). Sanottakoon vielä, että omasta asunnostani kuului sillä hetkellä seuraavia ääniä:

 
Ettei olisi vain niin, että tarinan oikea KYTTÄÄJÄ on Mättöpiiskaaja itse, joka asuu hiirenhiljaa asunnossaan ja kuuntelee korva kovana naapurin ääniä:D
Mäkrö24.12.2006 11:49:25
Noh, ei hän tässä vielä mitään hätää, koska aivan kerrostalon vieressä kulkee katu johon sai pysäköidä viikolla kolmeksi tunniksi kerrallaan. Kiekkoa tarvitsi käyttää klo 9-17 välisenä aikana , eikä viikonloppuna ollenkaan. Kerran autoni oli puoli tuntia liian pitkään paikalla niin joku saatanan riemuääliö, pihakyylä, kusimulkku oli ilmeisesti soittanut alueella päivystävän pysäköinninvalvojan kirjoittamaan minulle sakon! Siitä lähtien olen muistanut lisätä kiekkoon aikaa ajoissa. Tämä, että saan ylipäätään autoni johonkin parkkeerrattua tuntuu ärsyttävän naapureitani suunnattomasti sillä nyt tuohon parinkymmennen metrin tienpätkälle saa pysäköidä kahdeksi tunniksi kerrallaan ja kiekkoa on pidettävä kaikkina vuorokauden aikoina. Aina kun menen autoon, on tuulilasia raapattu siltä kohdalta missä kiekko on ja tarkistettu että onko sitä aikaa. Harvinaisen puristava tilanne. Täällä hetkellä väsään kiekkoa joka naksahtaa itsestään tunnin välein eteenpäin.
 
Siis, eihän kiekkoon saa käydä lisäämässä aikaa edes manuaalisesti, puhumattakaan tuollaisesta itsestään liikkuvasta kiekosta. Jos parkkipirkko epäilee jotain, se katsoo renkaiden asennosta onko autoa liikuteltu tarkastuskertojen välillä. Jos nyt oikein ymmärsin, valitat siitä kun autosi seisoo kolmen tunnin parkkialueella jatkuvasti, etkä kerran ehtinyt siirtämään kiekkoon lisää aikaa?
 
En myöskään sitä ymmärrä, että valitat siitä kun autosi seisoi aluksi vieraspaikalla jatkuvasti. Se on tosiaan vain vieraille. Noista jutuista se naapurisopu juuri katoaa:)
Anonyymi muusikko24.12.2006 12:52:33
Aina kun menen autoon, on tuulilasia raapattu siltä kohdalta missä kiekko on ja tarkistettu että onko sitä aikaa.
 
Melkoista. Saattaisin hieman avautua jos löytäisin naapurini tiirailemasta autoon sisälle
askomiko24.12.2006 12:58:30
Kerrostalon maksettu autopaikka ja siihen jonkun toisen parkkeeraama auto on mahtava lähtökohta raivostumiselle, ja vähintään jekuille. Nauloja renkaiden taakse, tai klassisesti oma auto poikittain ruudun taakse.
 
Niin ja tuommoiset hullut eukot pitäisi lopettaa tai lähettää pakkohoitolaan.
Mättöpiiska24.12.2006 13:19:46
Ettei olisi vain niin, että tarinan oikea KYTTÄÄJÄ on Mättöpiiskaaja itse, joka asuu hiirenhiljaa asunnossaan ja kuuntelee korva kovana naapurin ääniä:D
 
:)
 
Ehkäpä tässä on jonkinlainen vastakyttäys käynnissä...
HS24.12.2006 15:39:33
Terve
 
Yläkerrassa asuu mielisairas nainen. Ilmeisesti jonkinlainen (paha) persoonallisuushäiriö. Kevättalvella -06 tällä oli tapana hakata lämpöpatteria öisin klo 03.00 - 05.00 välillä. Salapoliisina jouduin toimimaan selvittäessäni mistä tämä öinen hakkaaminen, joka herätti varmasti lähes koko talon, oli lähtöisin. Kysely naapureilta; "Anteeksi, hakkaatteko mahdollisesti asuntonne lämpöpatteria öiseen aikaan kello kolmen ja viiden välillä" ei tuottanut tulosta. Todistusaineistona löysin eräänä aamuna lohjennutta kittiä/rappausjämiä keittiöni lattialta. Palat olivat lohkeilleet patteriputkien läpivienneistä katosta, jotka kulkevat pystysuoraan läpi jokaisen asunnon. Ilmeisen ankaraa hakkausta siis. Isännöitsijä sai naisen kuitenkin lopettamaan touhunsa.
Uutuutena kuvaan on astunut yöllinen huutaminen. Epäinhimillisellä nasaalilla nenä-äänellä 110dB:n paineella klo 02.20 yöllä hän huutaa: "Saatana ne tulee ja tappaa ihmisen! Saatana ne on.. täällä asuu mielisairas nainen, saatana! Ne tulee ja tappaa saatana!" Kerran olen soittanut poliisin rauhoittelemaan naista. Toinen poliiseista näytti muuten aika pelokkaalta soittaessaan tämän yksiössään yksin kailottavan ja raivoavan naisen ovikelloa. Kymmenen minuutin keskustelu poliisin kanssa toi rauhan taloon noin kolmeksi päiväksi.
Muuten tämä on kyllä ihan mukava paikka asua :)
Valokaari24.12.2006 17:32:53
Sarjassamme suomalaista naapurisopua:
 
Muuten tämä on oikein mukava talo asua, mutta harmi kyllä erään saman kerroksen asukin pitää pilata ilmapiiri. Keväällä tyyppi kävi räyhäämään mulle talon yleisen saunavuoron aikana, en ollut tajunnut että se pitää pyhittää hänelle ja hänen ryyppyremmilleen (järjestyssäännöt muuten kieltävät vieraiden tuomisen saunaan.) En ole sen koommin siihen saunaan mennyt ja tänään jäi myös joulusauna välistä, riitti se äijän rähjääminen ja haukkuminen, kumma kun ei käynyt ihan kimppuun.
 
Herra ei myöskään vaivaudu vastaamaan tervehdykseen kohdattaessa, katsoo vain "taijan tempasta turpaan" -ilmeellä. Hänellä käy paljon vieraita, rappukäytävässä pyörii jatkuvasti epämääräisen näköisiä tyyppejä. Ja tietenkin äijän pitää osoittaa miehisyyttään paiskomalla jatkuvasti oveaan, jossa siis kulkijoita riittää. Koskaan en ole huomannut ukon lähtevän mihinkään töihin, mutta herra kyllä usein kuuluu kuskaavan tyhjiä pulloja kauppaan.
 
Olenkin jo alkanut etsiä uutta kämppää.
juoksuarpeni25.12.2006 10:08:15
Siis, eihän kiekkoon saa käydä lisäämässä aikaa edes manuaalisesti, puhumattakaan tuollaisesta itsestään liikkuvasta kiekosta. Jos parkkipirkko epäilee jotain, se katsoo renkaiden asennosta onko autoa liikuteltu tarkastuskertojen välillä. Jos nyt oikein ymmärsin, valitat siitä kun autosi seisoo kolmen tunnin parkkialueella jatkuvasti, etkä kerran ehtinyt siirtämään kiekkoon lisää aikaa?
 
Tämähän on siinä tapauksessa minun ja parkkipirkon välinen asia. Ei naapureiden.
 
En myöskään sitä ymmärrä, että valitat siitä kun autosi seisoi aluksi vieraspaikalla jatkuvasti. Se on tosiaan vain vieraille. Noista jutuista se naapurisopu juuri katoaa:)
 
Tähän vielä semmoinen lisäys että järjestyssääntö ei kiellä oman auton pitämistä vieraspaikalla saati aseta mitään aikarajoja vieraillekkaan. Jonotan tällä hetkellä toista autopaikkaa ja isännöitsijä sekä hallituksen puheenjohtaja antoivat luvan pitää autoa vieraspaikalla väliaikaisesti. En kuitenkaan ole sitä pitänyt koska tahdon naapurisovun säilyvän näiden suhareiden kanssa. Puoletkaan näistä valittajista ei tunnu omistavan autoa mutta haluavat jostain syystä pitää sn autopaikan siinä parkkipaikalla.
Eos25.12.2006 12:36:14
Huh huh, kyllä tekee heikkoa näitä lukiessa. Omaan kämppään muuttamista suunnittelen, mahd. kerrostaloon vaan ei per... Eikait tuommosta selvinpäin kestä. Koko elämän asunut omakotitalossa ja rivitalossa. Naapureista ei ole ikinä ollut haittaa saatikka ovat tulleet valittamaan. Johonkin aikaan rivitalossa, naapurissa asu joku alkoholisti joka kaatui pyörällään viikottain talon edessä menevässä alamäessä... Antoi aina viitosen kun soitin taksin.
moikki25.12.2006 12:54:14
Tulipas yks juttu mieleen. Naapuri talon mummo aina kyylää meitä joten kerran sitten ajattelin laittaa takaisin ja näytin paljasta persettä sille ikkunasta, seuraavana aamuna heräsin siihen kun sitä haettiin ambulanssilla sairaalaan.
juoksuarpeni25.12.2006 12:56:00
Naapuritalossa asuu mummo joka kyylää ikkunasta aina kun joku vie roskat. Sen jälkeen hän kipittää avaamaan roskapussin ja jos sieltä löytyy jotain joka ei sinne kuulu (esim. lasia) , seuraa soitto isännöitsijälle. Mummussa on se hyvä puoli, että se asuu naapuritalossa.
juuso a25.12.2006 13:46:59
Aiemmin tulikin jo mainittua, että meidän naapurissa asuu joku kyylääjämummo myös. Oli valittanut talonyhtiön kokouksessa siitä kun mun kämppis pitää mustia verhoja 24/7. Sanotaan nyt näin, että tiedän esim. tietokoneella pelaamisen (mitä kämppis harrastaa paljon) olevan täysi mahdottomuus kesäisin kun arska paistaa juuri meidän puolelle lähes ympäri vuorokauden. Mietittiin että mitähän se mahtoi ajatella meitsin pahveista jotka oli koko kesän ikkunan peittona..
 
Sitten alakerrassa asuu kanssa joku nainen joka on hyvin tarkka siitä milloin hiljaisuus alkaa. Sen kanssa ei tosin ole ollut hyvin pitkään aikaan mitään ongelmia. Sen sijaan muutamilla muilla asiasta tietämättömillä nuorilla on ja voin sanoa että ne valitukset tuli ihan aiheesta.
pulseofthemaggots25.12.2006 14:38:43
Entisessä talossamme Hyvinkään Veikkarissa asui naapurissa(rivari)ensin joku ukko,joka soitti musaa TÄYSILLÄ KESKELLÄ YÖTÄ.Siis joka yö.Sitten kun me valitettiin siitä,niin se alko vihaamaan meitä,ja potki pyörääni ja kaikkee tollasta paskaa.Sit sinne muutti asuun sen kaa joku thaimaalainen muija ja ne pyöräytti lapsen.No,sitten sieltä kuulu joka vitun päivä ja yö semmonen ärsyttävä"HANII!!!" tai "LAURA!!!!"ku se muija huus sitä lastaan.Huoh,ilmeisesti nämä on ne naapurit Helvetistä...Btw,Veikkariin ei koskaan kannata muuttaa,siellä on kaikennäköstä hiipparia,mm.semmonen punasilmänen mummo joka valittaa IHAN KAIKESTA ja kyylää.Ja siinä samassa taloyhtiössä asuu semmonen ukko joka uhkaa hirttää lapsia.Hulluja ne on,saatana....
 
Sensijaan nykyään asumme omakotitalossa Vehkojalla,täällä on ihan rauhallista,mitä nyt vastapään naapuri on aina ulkoiluttamassa koiraa kun jotain tapahtuu.Varmaan ihan "sattumalta".Ihme ukko.
hevikinkku25.12.2006 14:58:49
Meidän naapurissamme asui mielisairas mummo, joka päästi koiransa kahdelta yöllä pihalle ja rupesi huutamaan jollekin kuvitelluille pikkumiehille. Onneksi siitä päästiin
DaKiller25.12.2006 15:25:50
Naapuritalossa asuu mummo joka kyylää ikkunasta aina kun joku vie roskat. Sen jälkeen hän kipittää avaamaan roskapussin ja jos sieltä löytyy jotain joka ei sinne kuulu (esim. lasia) , seuraa soitto isännöitsijälle. Mummussa on se hyvä puoli, että se asuu naapuritalossa.
 
Ei saatana, oikesti, ei saatana.
Jannibal25.12.2006 15:39:50
Naapuritalossa asuu mummo joka kyylää ikkunasta aina kun joku vie roskat. Sen jälkeen hän kipittää avaamaan roskapussin ja jos sieltä löytyy jotain joka ei sinne kuulu (esim. lasia) , seuraa soitto isännöitsijälle. Mummussa on se hyvä puoli, että se asuu naapuritalossa.
 
Seuraavalla kerralla pistä sinne pussin sisälle päällimäiseksi joku lappu, jossa lukee jotain "hauskaa".
juoksuarpeni25.12.2006 15:44:00
Seuraavalla kerralla pistä sinne pussin sisälle päällimäiseksi joku lappu, jossa lukee jotain "hauskaa".
 
Ei onneksi pääse meidän talon roskakatokseen avaimillaan.
miscage25.12.2006 15:48:22
Tätä ketjua lukiessa osaa kyllä olla tyytyväinen omiin naapureihinsa.
DaKiller25.12.2006 16:05:54
Tämähän on siinä tapauksessa minun ja parkkipirkon välinen asia. Ei naapureiden.
 

 
Tähän vielä semmoinen lisäys että järjestyssääntö ei kiellä oman auton pitämistä vieraspaikalla saati aseta mitään aikarajoja vieraillekkaan. Jonotan tällä hetkellä toista autopaikkaa ja isännöitsijä sekä hallituksen puheenjohtaja antoivat luvan pitää autoa vieraspaikalla väliaikaisesti. En kuitenkaan ole sitä pitänyt koska tahdon naapurisovun säilyvän näiden suhareiden kanssa. Puoletkaan näistä valittajista ei tunnu omistavan autoa mutta haluavat jostain syystä pitää sn autopaikan siinä parkkipaikalla.

 
Aika hassu juttu muuten tuli mieleen tästä. Oulussa asuttiin samassa kämpässä 2 vuotta ja muuttopäivänä (pois) ajoin toisen auton viereisen kerrostalon parkkipaikalle (vieraspaikka), niin siinä autosta noustessani katsoin kun vastapäisestä talosta juoksi tummu kohti meikäläistä. Naama vituralleen vääntyneenä tämä ikäloppu rusina alkoi huutamaan, että nämä ovat heidän talonsa vieraspaikkoja, enkä näin ollen voi siihen pysäköidä. Totesin tummulle, että niinkö, katotaan miten käy ja löin ovet lukkoon. Eipä tuossa kuinkaan käynyt.
 
En koskaan ennen ole tuota rääväsuuta nähnytkään mutta silti tämä miellyttävä vanha rouva katsoi asiakseen kieltää minulta vieraspaikan käytön. Mistä helkkarista se kääkkä tiesi mihin olen yleensäkään menossa, olisinhan voinut mennä vierailulle heidän taloonsa, stna.
Tapio7925.12.2006 16:17:59
Naapuritalossa asuu mummo joka kyylää ikkunasta aina kun joku vie roskat. Sen jälkeen hän kipittää avaamaan roskapussin ja jos sieltä löytyy jotain joka ei sinne kuulu (esim. lasia) , seuraa soitto isännöitsijälle. Mummussa on se hyvä puoli, että se asuu naapuritalossa.
 
Tästä tuli mieleen ystäväni kertoma tarina. Hänen naapurissaan asuu myös mummo joka kyttää roskia vieviä ihmisiä. Erään kerran sitten ystäväni oli vienyt roskia ja tältä reissulta palatessaan kyseinen mummo oli tullut vastaan ja sanonut "Tiesitkö, että tuo on jo kolmas roskapussi jonka viet tällä viikolla? Mitä sinä sinne roskiin oikein kannat?"
kalakukko26.12.2006 01:27:27
Ite muista ku sen verran penska olin, mutta joskus oli naapurina joku nainen, joka piti jotain ihme roskienvienti-iltapäiviä. Vei tyyliin roskat yks kerrallaan pussissa. SItte ennenku meni ovesta sisään ni jotain ihmetanssahteluja ja rituaaleja ennen oven avaamista. Ei tosta naapurista tosin mitään haittaa ikinä ollut. Jonkusortin neurootikko vissiinki. Tuli mieleen leffa elämä on ihanaa :D Vähän offtopiccia mutta mutta...
 
Mitään ongelmanaapureita itellä ei o ollu, mukavaa jengiä aina ollu. Varmaan aika sovittelevalla linjalla oisin jos joku kyttäis ja valittas joka asiasta mutta saattaspa sitä hermot mennä tommosten mättöpiiskan naapureitten kohalla :P
Chrissie26.12.2006 03:37:41
Tästä tuli mieleen ystäväni kertoma tarina. Hänen naapurissaan asuu myös mummo joka kyttää roskia vieviä ihmisiä. Erään kerran sitten ystäväni oli vienyt roskia ja tältä reissulta palatessaan kyseinen mummo oli tullut vastaan ja sanonut "Tiesitkö, että tuo on jo kolmas roskapussi jonka viet tällä viikolla? Mitä sinä sinne roskiin oikein kannat?"
 
Juuri tällaista kyttäreiden takia vien roskat _aina_ öisin. Saapahan lehtilootatkin tarkistaa sitten rauhassa :)
WM26.12.2006 17:46:21
Asian valoisin puoli on että meillä asuu lähin naapuri 100m päässä :D
Talomme on keskellä hehtaarin kokoista peltoa, joten mitään häiriöntekiöitä ei ole lähellä ;) Se lähin naapuri vaan on liian puhelias/ystävällinen :D
 
Olen minä kyllä asunut rivitaloissakin ja muistan kerran yhen todella ärsyttävän ukon joka vihasi lapsia (minua ja veljiäni ja kavereitanni) ja yritti olla koko rivitalo-kiinteistön omistaja. Rakennutti omia aitojaan ja autotallin. Päätti että jalkakäytävälle rakennetaan kaikkien eteen aidat...
Kuulemma hänen takiaan on kaikki häädöt alkaneet. Kuvaa jos pikkulapset tekevät jotain kolttosiaan jne.
Ärsyttää semmoiset kyyylät. Miten heitä voi edes kiinnostaa toisten asiat. Se ihminen on pistänyt niin vihaksi että kaikki paha mitä sille sattuu on minulle nauruksi...
Order26.12.2006 17:57:57
No huhhuh minkälaista juttua. Vastaavanlaisia kirjoituksia aikaisemminkin lukeneena hirvitti hieman muuttaa reilut pari kuukautta sitten kerrostaloon, varsinkin kun kyseessä oli vielä solukämppä. Täytyy kyllä sanoa että yllätys oli aika suuri, minkäänlaista häiriötä ei kyllä ole ollut. Kämppis on rento tyypi, ei minkäänlaista ongelmaa tai häiriötä ole sen suhteen ollut. Naapureista ei kuulu oikeastaan mitään, joskus harvoin vaimeaa koskettimien soittoa tai tv:n ääntä yläkerrasta, mutta ei mitään mikä mitenkään häiritsisi. Tuntuu välillä että itse on se suurin häirikkö, kun kuuntelen musaa tai soittelen kitaraa, ja satunnaisesti käyn suihkussa hieman myöhään.
pehko26.12.2006 19:42:23
Nyt kun on kerran perjantai, niin ajattelin käydä alkossa ja tulla vasta joulun jälkeen kotiin. Musta tuntuu, että kääkkä tarttee joulurauhansa...
 
äläs nyt, sä varmaan olet sen harrastus
Bee-äf27.12.2006 09:36:57
Heh, yritin välttää sitä tunnetumpaa ilmaisua rakkaista naapureistani ;)
 
Minkä ihmeen takia? Mustalaiset eivät ole semmoisia neurootikkoja kuin nimeltä mainitsemattoman etnisen ryhmän edustajat - heille on ihan yhdentekevää millä nimellä jotkut hiivatin valkolaiset heitä kutsuu.
DaKiller27.12.2006 09:40:08
Minkä ihmeen takia? Mustalaiset eivät ole semmoisia neurootikkoja kuin nimeltä mainitsemattoman etnisen ryhmän edustajat - heille on ihan yhdentekevää millä nimellä jotkut hiivatin valkolaiset heitä kutsuu.
 
Ehkäpä sen vuoksi, että täällä on tipahdellut jäähyä milloin mistäkin "muka rasistisesta" nimityksestä. Ei siinä mitään, kun tietää säännöt niin niiden mukaan on helpompi pelata.
Tietysti Pauligin27.12.2006 10:01:31
Ei ole varsinaisesti vaikeita naapureita, mutta repesin eilen kun vein roskia. Roskiksen viereen teipattu lappu jossa lukee: "ei mitään rojua roskikseen"
 
Tokihan se tarkoitti että ei mitään esim. hajonneita leivänpaahtimia sinne, mutta hajotti silti vähän kun väsytti.
Veikko27.12.2006 10:59:51
Ei ole varsinaisesti vaikeita naapureita, mutta repesin eilen kun vein roskia. Roskiksen viereen teipattu lappu jossa lukee: "ei mitään rojua roskikseen"
 
Meidän pyörävaraston ovessa on lappu jossa lukee: Ilkivalta pyörävarastossa kielletty.
Kreivi_Krappula27.12.2006 13:28:49
Onneksi asun omakotitalossa. Meidän perhe on varmaan äänekkäin 5 hehtaarin alueella ja pelolla odotan kun muutan omaan kämppään,miten saan karsittua äänekkään elintavan itseltäni pois. Noh, kai ne naapurit tulee sitten rauhoittelemaan jos olen häiriöksi. Ai niin aloittajalle +, hyvä ketju.
corpsefuck27.12.2006 14:48:55
Minun naapurini:
 
Amis, noin 18 vuotias mieshenkilö.
 
-herätti minut kahdeksan aikaan aamulla viime kesänä, kun hän päätti testata uutta subbariaan autossa.
 
-pitää ihan fityn rankkoja kotibileitä melkein jokatoinen viikko. Sitten saan kuunnella koko helvetin yön niitä huutoja "V*ttu mä olen kännisä1!", "*insert amis name here* haluuks turpaas hä?!1"
 
-jostain syystä tämä jamppa istuu välillä kavereidensa kanssa pihavarastossa ja sitten he alkavat meluamaan siellä. En tiedä paneeko ne, vai mitä tekevät.
 
-kuuntelee omassa huoneessaan musiikkia niin helvetin kovalla volyymilla, että varmaan kuuluu meille asti. Stna. Musiikki on sitä tuttua amisturbotrancea/räppiä.
 
Muut naapurit onkin sitten kaksi yh-äitiä, iältään noin 20-30 v. ja ovat oikein ystävällisiä ja hyvännäköisiä :)
Kreivi_Krappula27.12.2006 15:07:06
Minun naapurini:
 
Amis, noin 18 vuotias mieshenkilö.
 
-herätti minut kahdeksan aikaan aamulla viime kesänä, kun hän päätti testata uutta subbariaan autossa.
 
-pitää ihan fityn rankkoja kotibileitä melkein jokatoinen viikko. Sitten saan kuunnella koko helvetin yön niitä huutoja "V*ttu mä olen kännisä1!", "*insert amis name here* haluuks turpaas hä?!1"
 
-jostain syystä tämä jamppa istuu välillä kavereidensa kanssa pihavarastossa ja sitten he alkavat meluamaan siellä. En tiedä paneeko ne, vai mitä tekevät.
 
-kuuntelee omassa huoneessaan musiikkia niin helvetin kovalla volyymilla, että varmaan kuuluu meille asti. Stna. Musiikki on sitä tuttua amisturbotrancea/räppiä.
 
Muut naapurit onkin sitten kaksi yh-äitiä, iältään noin 20-30 v. ja ovat oikein ystävällisiä ja hyvännäköisiä :)

 
Entäpä lapset? Ovatko mukavia?
wewwie27.12.2006 16:04:39
Ensimmäisessä kämpässäni elämä oli mielenkiintoista. Se oli siis opiskelijakerrostalo jossa bileitä tuli pidettyä ja muiden bileistä tuli kärsittyä. Usein pippalot täyttivät koko talon rappukäytäviä myöten joten en kerran esim. päässyt kämppääni kun joku oli sammunut oven eteen. Oksennusta ja rikottuja pulloja löytyi joka viikonlopun jälkeen ja talossa tapahtui myös yksi pahoinpitely ja kaksi itsemurhayritystä. Siis rappukäytävässä, ei asunnoissa. Eli vertakin löytyi aina silloin tällöin.
 
Kun sitten muutin sieltä ihan tavalliseen, tavallisten ihmisten asuttamaan kerrostaloon sain uuden ystävän jonka olen ristinyt Naapurinseniiliksi. Erehdyin pitämään bileet luonani joihin olin kutsunut hurjat 9 ihmistä. Myönnän kyllä mokani että meluahan meistä lähti ja naapuri sitten päätti tulla avautumaan aamulla. Koska olin pitänyt bileet niin olin alkoholistinarkkariongelmanuori ja myös vanhempani ovat alkoholistinarkkareita. Seniili lupasi myös soittaa vanhemmilleni. Vanhempia harmitti kovasti kun äijä ei sitten soittanutkaan, heillä olisi kuulemma ollut pari valittua sanaa. Tuosta aamusta lähti sitten kunnon kyttääminen käyntiin. Seniili vahtii ikkunastaan milloin menen viikonloppuaamuisin tupakalle ja tulee soittamaan ovikelloa jos en ole iltapäivään mennessä käynyt ulkona. Olen siis vielä mukamas nukkumassa ja varmaan juonut koko viime yön.Usein seniiliä näkee pihassa etsimässä tupakantumppeja.Isännöitsijälle seniili soittaa joka viikko. Milloin me alakerran opiskelijat pidämme meteliä esim. puhumalla kovaäänisesti tai laskemalla vettä kylpyammeeseen. Kellään meillä ei ole kylpyammetta. Isännöitsijä soitti muille naapureillemme ja kukaan heistä ei ole kuullut mitään. Edellisistä asukkaista seniili oli mm. jakanut herjauslappuja koko talon asukkailla ja vaatinut häätöä.
 
Noin viehättävällä persoonallisuudella Naapurinseniili varmaan kuolee asuntoonsa ja viimeistelee työnsä valumalla katon läpi asuntooni.
corpsefuck27.12.2006 16:10:10
Entäpä lapset? Ovatko mukavia?
 
Ohan ne. Ei valittamista.
Jannibal27.12.2006 16:31:18
Noin viehättävällä persoonallisuudella Naapurinseniili varmaan kuolee asuntoonsa ja viimeistelee työnsä valumalla katon läpi asuntooni.
 
Tuli hyvä nimi death metal biisiin: Rotting Through The Ceiling.
Groovelover27.12.2006 19:01:09
Vaikein naapuri oli Malmilla 90-luvun loppupuolella stadin vuokratalossa, meidän alapuolella kerrosta alempana asui yksi skitsofreenikko joka viihdytti talon väkeä karjumalla, kiljumalla ja potkimalla seiniä aina kun harhat ottivat selkävoiton sen kaverin hatarasta otteesta todellisuuteen. Siihen verrattuna ne samassa kerroksessa vastapäätä asuneet kaksi piripäätä oli unelmanaapureita.
FatSam28.12.2006 09:54:37
Tätä ketjua lukiessa osaa kyllä olla tyytyväinen omiin naapureihinsa.
 
Ihan samat sanat. Tuossa pari kuukautta sitten juuri autoin naapurin emäntää talvirenkaiden vaihdossa, kiitokseksi sain kuusi kaljaa. Kun asuimme kerrostalossa, en edes tuntenut seinänaapureita ulkonäöltä. Korkeintaan äänestä sen yhden naisen: "aah, AAH!!" Kateellinen.
Tapio7928.12.2006 10:50:05
Tuli tuossa mieleen vielä yksi tarina, joka ei sekään ole tapahtunut minulle vaan ystävälleni ja tämän perheelle.
 
Ystäväni vanhempien alakerrassa asui myöskin jonkinlainen skitsofreenikko mikä lie, joka oli vakaasti päättänyt olla sitä mieltä että ystäväni perheellä on jotakin pahaa häntä vastaan. Tappouhkauksia sateli postiluukusta ja myös henkilökohtaisesti niinä hetkinä kun rapussa sattuivat vastakkain. Kyseinen herrasmies syytti ystäväni vanhempia muun muassa siitä, että nämä olivat osoitelleet häntä ikkunasta punaisella valolla.
 
Kyseinen ystävänikin joutui tämän "kriisin" uhriksi muutenkin kuin perhesiteiden kautta: sattuu kun olemaan niin, että hänen isänsä ja itsensä nimet ovat yhtä kirjainta vaille samanlaiset. Näinpä myös ystäväni puhelimeen, jonka numeron tämä veijari oli hommannut numerotiedustelusta, saapui tekstiviestejä tyyliin "tapan sinut kun tulet vastaan" tai "Sotatila. Koko perhe."
 
Jotta kyllä sitä kaikenlaista maailmaan mahtuu. Nyt tämä alakerran naapuri taitaa jo ollakin jossain itselleen soveltuvammassa paikassa, ts. hoitolaitoksessa.
ttaina04.01.2007 21:30:50
Lähiaikoina ei ole kyllä tainnut olla naapureiden kanssa kahakkaa, mutta jokunen vuosi sitten tykkäsi meidänkin naapuri valitella turhanpäiväisistä asioista, esimerkiksi siitä, että lintujen ruokkiminen on kiellettyä, koska myös oravat vierailevat lintulaudoilla (asumme omakotitalossa), autotallin ovea ei saanut laittaa kiinni aamuisin kun isäntä lähti töihin, koska siitä kuului liian suuri kolahdus, koripalloa ei saa pompotella pihalla, meidän autotallin edusta on "päällystetty" pienillä irtokivillä eikä niitä saanut vahingossakaan joutua pihamme ohi kulkevalle tielle, myös väriliiduilla piirtely oli kiellettyä ym. ym.
AP04.01.2007 21:49:08
Aina kun menen autoon, on tuulilasia raapattu siltä kohdalta missä kiekko on ja tarkistettu että onko sitä aikaa. .
 
Hohoh! Ei saatana, yyber-kyylä meininkiä.
 
Ei, tottavie. Tätä ketjua kun luen, vakuutun etten koskaan halua muuttaa nykyisestä talosta, noin mitä naapureihin tulee. Ne harvat kerrat, kun naapureihin rapussa törmää, niiden kanssa moikataan iloisesti. Muuten niistä ei kuulu, mitä ny naapurin pappa tulee (luullaksemme) olusilta iltamyöhällä ja kolisuttaa vähän ovea. Siinäpä ne häiriöt. *Koputtaa puuta*
juuso a06.01.2007 13:32:11
Kuten olen jo aiemmin todennut, asun kolmen muun ihmisen kanssa kerrostaloasunnossa. Tänä aamuna oli tullut lappu (koneella tehty luonnollisesti) postiluukusta, jossa sanotaan melkein suoraan että meitä ollaan potkimassa täältä pihalle. Syyksi oli pistetty, että me mekastetaan täällä koko ajan klo.22 jälkeen. Okei.. Ymmärrän kyllä osittain, mutta en kokonaan...
 
Tämä naapuri on todennäköisesti se yksi ainoa vittumainen ääliö koko talossa, jolla on jotain ongelmia vähän kaikkien kanssa. Miten tässä pystyy edes puolustautumaan kun ei edes tiedä kuka se tyyppi on? Mietin tossa että pitää varmaan pistää anteeksipyyntö samalla tyylillä joka ikiselle naapurille. Postiluukusta vaan kirje sisään, jossa olemme pahoillamme..
 
Mut joo.. Oishan se pitänyt arvata kaikkien merkkien perusteella, että jotain tässä on tapahtumassa. Siinä yhteydessä kun meille valitettiin sähkölaskusta, meille mainittiin että joku molopää ei pidä siitä että mun kämppiksellä on tummennetut verhot 24/7 ikkunan peittona. Miksei me olla kuultu sitten siitä että me mekastetaan täällä koko ajan. Vittu että ärsyttää. Tuntuu ihan sille että se on kokonaan mun vika vaikka itse pyrin olemaan mahdollisimman hiljaa sen kymmenen jälkeen. Saa nähdä miten käy.. Voi olla, että meille kaikille tulee häätö.
Coatl06.01.2007 13:47:36
Kun asuimme kerrostalossa, en edes tuntenut seinänaapureita ulkonäöltä. Korkeintaan äänestä sen yhden naisen: "aah, AAH!!" Kateellinen.
 
Isä kun asu Porvoossa kerrostalossa, oli alakerran naapurinrouvalla kanssa lihaa piilossa usein, ja naapurit saivat sen metelinä tuta. Ja melkein järjestäin olivat tummaihoisia vieraita. Eräs naapuri tästä sitten kovasti harmistui ja vei lapun oveen jossa luki nukkumisongelmien lisäksi jotain tyyliin "hommaa pienempimulkkuisia suomalaismiehiä, kuinka tuon huudon lapsillenikin selitän?"
Rojekti06.01.2007 19:56:55
JEe naapureita.
 
Tuonpa vähä näkökulmaa maatilalta :D
 
Naapurissa tuollane puolikkaan sian kinttainen haiseva sikafarmi. Kesäisin kun tehdään peltotöitä joiden vuoksi meidänkin, oho, pitää ajella paljon tiellä, nämä valittavat meille pölystä yms. sotkusta jota koneistamme varisee. Sen jälkeen he tankkaavat LIETEkärrynsä vedellä (no sepä on puhdas.) ja ajavat pari kymmentä kuutiota vettä siihen tielle. Vesi ja paska roiskuu ja naapuri on tyytyväinen, kun paska ei tule muiden koneista.
 
ja meiltä löytyy takapihalta taimimyymälä, pari kasvihuonetta yms. Eräänä kuivana kesänä (viime kesä kai) naapuri tuli kännipäissään myymälän portille ja valitti että kylän kaivon pinta on laskenut siksi että myymälämme kasvit kastellaan sen vesillä. Oikaisu: vedenpinnan lasku oli yhteinen tapahtuma koko Suomessa, se laski kaikkialla. Ei siis ollut meidän syytä, erityisesti siksi että kasteluvetemme pumpataan JOESTA.
 
Pahin oli varmaan se kun tyypit polttivat konehallimme. Tai siis eihän sitä todistettu ole, mutta näin tyhmäkin osaa päätellä. Ei heitä rikollisina tunneta, perus tyyppejä ovat, mutta jotain älytöntä veristä riitaa haastavat meille. Konehallissa tosiaan pari suurta, hyvin hyvin arvokasta traktoria, kiiltävät uusimman vuosimallin rehuvaunut ja muuta porvarimaista. Kaikki tuhoutuivat, melkoiset vahingot, mutta mahtaapi naapureita vituttaa; siel oli ties mitä äkeenrämiä jotka äestivät 0.5m kerrallaan: takuu korvasi kaiken ja esim. 2m äkeen tilalle saatiin 7m äes, muutkin koneet paranivat huomattavasti. Nyt me ollaan varmasti ihan vitun rikkaita. Sitähän ne kateilevat, totuus tosin on se että jokainen meidän kolikko menee velkoihin pankille yms. tahoille.
 
Edit: Niin, lisäksi tuohon että poliisit kyllä löysivät tuntemattoman lasipurkin raunioista suurimman traktorin alta.
 
Viime aikoina meillä on alkanut sattua konerikkoja; traktoreiden pyöräkuormaajan yms. polttoaineen mitkä lie putsarit ovat tukkeutuneet, syyksi paljastuivat jokin vieras litku jota tankkeihin oli kaadeltu + sanomalehtimoska. 2005- vuoden lehtiä, tsekkasin päivämäärät. Nimiä ei harmi kyl näkyny :D Isä on sittemmin hankkinut munalukot jokaiseen tankkiin. Enää ei ole vikoja ilmennyt. Menipähän yli tuhat litraa polttoainetta hukkaan!
 
Liikenteessä tyypit ovat melko pelottavia. Esimerkki: ajan 30km/h, hitaasti ja varovaisesti rehua (kärryt+kone, 30 tonnin yhdistelmä.) ja naapuri kaahaa jostain älyttömältä sivutieltä aivan nokan eteen, heristelee nyrkkiä ja suu liikkuu kirosanojen tahdissa. Itsemurha-altis tapaus tms.?
 
Myös niiden akka on kamala. Viime syksynä ajelin sontaa siitä niiden ohitse ja nämä olivat pystyttäneet siihen rum.. hienon aidan jota akka siinä maalaili. Tai siis, heti kun aloin ajaa sontaa, akka alkoi maalailla, esim. kahvitunnin aikana sekin oli kahvitunnilla. Pöly nousi kun ajoin ohi, hiiiitaasti, ja silti akka huusi ruma naama punaisena, nyrkkiä kaipaavana, heiltuellen nyrkkiään, yms. Jossain vaiheesa akka sulki nenänsä kun haisi niin kamalan pahalta kun ajoin ohi. Teki sitä muutaman kerran. 3. kerralla kun ajoin ohi, tämä nyrpisti taas nenäänsä, silloin minä tein fiksun liikkeen, näytin sellaista sarkastista ilmettä ja osoitin akan sikalaa joka oli siinä 10m päässä ja nyrpistin nenääni. Noiden tapahtumien jälkeen en kiinnittänyt naiseen mitään huomiota, ajoin täysillä ohi ja akka kyllästyi. Mutta varmaan juoruavat nyt että kamala kaahari se poika, tappanut jo monia kymmeniä ihmisiä.
 
ei herraie enkö mä osaa enää kirjottaa lyhyitä viestejä..
Janne Pe06.01.2007 21:20:10
JEe naapureita.
 
Tuonpa vähä näkökulmaa maatilalta :D
 

 
No voi helvetti. Jos minulla olis tuommosia naapureita niin vois olla että istuisin linnassa perheen murhaamisesta. Ei mitään järkeä enää, kaikenlaisia vajokkeja pitää olla. Ottaa hirveesti tämmönen pattiin, kerro missä asut niin käyn vetämässä niitä naapureitas lättyyn :D ÄÄRH.
 
Samanlainen tapaus muistuu mieleen kun eno ajoi aina peltotöiden aikana paskaa pellolle, ja se tie meni ihan erään perheen talon edestä niin rakensivat kiertotien siihen isolla rahalla. Että siinä on kunnon häviäjän esimerkki ;)
Rojekti06.01.2007 21:36:57
No voi helvetti. Jos minulla olis tuommosia naapureita niin vois olla että istuisin linnassa perheen murhaamisesta. Ei mitään järkeä enää, kaikenlaisia vajokkeja pitää olla. Ottaa hirveesti tämmönen pattiin, kerro missä asut niin käyn vetämässä niitä naapureitas lättyyn :D ÄÄRH.
 
Tekisitkö sen ihan ilmaiseks? :o
 
Samanlainen tapaus muistuu mieleen kun eno ajoi aina peltotöiden aikana paskaa pellolle, ja se tie meni ihan erään perheen talon edestä niin rakensivat kiertotien siihen isolla rahalla. Että siinä on kunnon häviäjän esimerkki ;)
 
Joop, nuo naapurit tuossa ympärillä tuppaavat olemaan sellaisia että ovat jääneet asumaan 70-luvulle ja ilmeisesti ovat aivan helvetin kateellisia ynnä muuta (muutkin naapurit pirullisia vaikka MITÄÄN ei olla tehty. Velkommen till Kullikylä!) kun itse eivät kehitä tilaansa yhtään.
 
On noi kyl typeriä tyyppejä. Kyyläävät kaiken aikaa. Jos meidän pihassa on jonkun vieraan auto, ajaa kohta musta mersu tuosta ohi 15km/h ja siellä ne naapurit parikymppiset veljekset tuijottelevat tännepäin. Siel siis kaks pari-kolmekymppistä veljestä + vanha isäntä joka lienee juoppo + tämän ruma vaimo, se akka siis. + paikalla on myös uusi henkilö, toisen veljen vaimo. Olenpi seuraillut miten tämä reagoi meihin, pitääkö hän perhettään omituisena ja tyhmänä vai onko hän mukana jutus. Viel en oo mitään erikoista nähny. Ei kyl kiinnostakkaa ettei sen puoleen.
Janne Pe06.01.2007 22:00:25
Tekisitkö sen ihan ilmaiseks? :o

 
No jos parit kaljat tarjoot ja asut lähellä nii sitte :).
 
Mutta aiheeseen vielä. Isosiskoni asui veljen kanssa samassa asunnossa Joensuussa. He ovat (käsitykseni mukaan) kunnon kansalaisia, eikä mitään riehuvia kotibilettäjiä. Eräänä päivänä sitte joku mummo oli alkanut kyyliä heitä oikein kunnolla ja väittänyt että siskoni pitää mustalaisleiriä asunnossaan(!), ja muitakin haukkuja suoltanut. Että semmoista.
kingnothing07.01.2007 04:33:18
Aina kun menen autoon, on tuulilasia raapattu siltä kohdalta missä kiekko on ja tarkistettu että onko sitä aikaa.
 
Oletko kokeillut jemmata kiekkoa vaikka taustapeiliin tms. jos naapuri rapsuttelisi vaikka koko ikkunan sitten kiekkoa etsiessään aina aamuisin? Ajattele miltä vaivalta säästyisit!
Ed_Guy08.01.2007 22:31:15
Mummolani naapuri syytti meidän sukua kalavarkaiksi. Hän oli oikein pystyttänyt laiturilleen kyltin, josta kaikki ohikulkijat pystyivät lukemaan syytöksen. Olimme muka käyneet hänen katiskallaan.
 
Poliisitkin oli paikalle kutsunut ja näytellyt valokuvia "todisteena". Hän oli napsinut itsestään kuvia nostamassa katiskaa. Eihän poliisit sitä uskonut.
 
Uhkasimme haastaa hänet oikeuteen kunnian loukkauksesta sen jälkeen ei ole mitään kuulunut.
 
Edit: Katiska on kesästä toiseen samassa paikassa ja se on sijoitettu niin päin persettä, että ei sinne yksikään kala oikeasti mene.
HeavyMachinery09.01.2007 23:04:58
Hauskaa luettavaa....
 
Onneksi voin vaan huudella portailta Että painukaa VI##UUN nää on meirän maita !
 
Ostin omakotitalon koska tiesin etten tule toimee naapureiden kanssa, tai no minä tulen mutta naapurit ei minun :)
 
Asun alueella jossa nuorimat vaimon ja minun jälkeen on meidän naapurit about 40v sitten loput on siinnä 60-kuolema.
 
Eipä ole kukaan tullut valittamaan vaikka soitan rumpuja kotona ja pidän mekkalaa, enemmän ne vaan kauhistelee kun "kuinkas sitä nyt sunnuntaina nurmikkoa leikaat kun eikös se ole lepo päivä ? " No vaareilla riittää juttua ja minä jaksan kuunnella niin mikäs siinnä, kait se joku sitten jaksaa kuunnella mua kun itte on sen 100v....
Gathorn09.01.2007 23:35:25
Eilen sain ensimmäisen varoituksen. Ehkä ihan aiheesta sain, koska kaverit halusivat vasten tahtoani laulaa kovaäänisesti yöllä. Ainoa mikä vituttaa on se, että naapurini kusetti taloyhtiön puheenjohtajalle, että melua kuuluu joka viikonloppu. Perjantainakin kuulemma oli melua vaikka en ollut koko päivänä kotona aamua lukuunottamatta.
 
Olen tässä about 15 kuukautta asunut ja ehkä 5-8 kertaa pitänyt yöllä ääntä. Se ei ole paljon aikaan nähden. Kiitokseksi kaikesta valehtelusta tilasin naapurilleni virtsankarkailusuojia. Saa nähdä koska ovikello soi..
 
EDIT: mokasin
south_of_heaven09.01.2007 23:37:25
Kiitokseksi kaikesta valehtelusta tilasin naapurilleni virtsankarkailusuojia.
 
:-------------D
 

 
edit.
Ja niin, yläkertanaapureihin olen suht tyytyväinen. Silloin kun hakkasin akustisia niin tottahan pahviseinien rakenteiden läpi se varmaan kuuluu hyvinkin häiritsevästi. Niinpä sain lappusen, jossa yläkerran "emäntä" (taitaa oikeastaan olla vasta jotain 25v) pyysi hienovaraisesti sopimaan ajasta jolloin soittaisin, koska hänen miehensä käy öisin töissä ja hänen täytyy nukkua päivisin. Erittäin ymmärrettävä tilanne. No sovittiin sitten, mutta onneksi sain sähkörummut hankittua. Pian he luulivatkin että olin lopettanut koko harrastuksen.
Eli siis, ei naapuriongelmia täälläpäin.
juuso a10.01.2007 01:00:41
Eilen sain ensimmäisen varoituksen. Ehkä ihan aiheesta sain, koska kaverit halusivat vasten tahtoani laulaa kovaäänisesti yöllä. Ainoa mikä vituttaa on se, että naapurini kusetti taloyhtiön puheenjohtajalle, että melua kuuluu joka viikonloppu. Perjantainakin kuulemma oli melua vaikka en ollut koko päivänä kotona aamua lukuunottamatta.
 
Toi on kyllä ihan perseestä. Se mikä omassa tilanteessa vituttaa eniten on se, ettei voi millään puolustautua. Puhutaan paskaa meidän selän takana jossain talonyhtiön kokouksessa ja myöhemmin kuulee ehkä OVV:n kautta mitä siellä on puhuttu. Siitäkään ei ole mitään tietoa minkälaista melua täältä on kuulunut. Sen vaan tiedän että jotain.
 
Toistaiseksi ei ole vielä kuulunut mitään siitä ryhdyttiinkö meidän pään menoksi mihinkään toimenpiteisiin. Toisaalta, jos ainoastaan yksi ihminen koko talossa pitää lukua siitä montako kertaa yössä täältä kuuluu kolinaa niin silloin kait ei pitäisi olla mitään hätää.
 
Niin ja kuulin tossa jokin aika sitten että tässä huoneistossa on kasvatettu vähän kukkia. Ilmeisesti edellisten asukkaiden vuoksi mekin ollaan oltu tässä suurennuslasin alla, sillä ne on vissiin saaneet tästä häädön. Että näin.
 
koska hänen miehensä käy öisin töissä ja hänen täytyy nukkua päivisin.
 
Voisihan se ottaa pattiin yrittää nukkua kerrostalossa keskellä päivää.
Hammermul10.01.2007 02:47:40
Hyvä ketju, lukasin äsken kokonaan läpi.
 
Itsellä ei ole naapureiden kanssa pahemmin ollut ongelmia. Oikeastaan en kummassakaan kämpässäni ole kuullut paljon mitään muiden ääniä, vaikka opiskelijasoluja molemmat ovat olleet. Välillä tuleekin mietittyä, että onko täällä ketään oikeasti paikalla. Ehkä mä oon ainoa, joka soittelee/kuuntelee musiikkia.
 
Edellisessä kämpässä ite ehkä pidin pari kertaa turhaan mekkalaa. Ekalla kerralla rämpyttelin akustista yöllä ja kämppis pyysi hiljentämään, kun sillä oli aikainen herätys. Eipä ongelmia. Toisella kerralla olin katsonut jotain kirjaston Sabbath-dvd:tä ja innostuin luukuttamaan sähkistä, kunnes ovea tultiin koputtelemaan. Katse kääntyi kelloon: "Oho"... Otin opikseni.
 
Oudoin juttu siitä edellisestä kämpästä oli kyllä se, kun ensimmäisen kerroksen solun oveen ilmestyi aikalailla veren näköisellä litkulla kirjoitettu teksti "Ykkösessä raiskataan ja pahoinpidellään porukkaa!" (asunto 1). Muutaman päivän jälkeen ulko-oven viereen ilmestyi niinikään punaisella teksti "Kuolema raiskaajille". Ja nämä tekstit oli siellä ovessa/seinässä varmaan useamman viikon. Tekstit varmaan aiheutti melkolailla ihmetystä rapun asukeille, mutta eniten ainakin mua ihmetytti, että miksi ihmeessä ne ko. asunnon asukit eivät pyyhkineet niitä pois. Luulisi, että tollaiset tekstit aiheuttaisi jo jotain reaktioita. Mielessä kävi, että voisin itsekin ne käydä pyyhkimässä, mutta kun päätin pyytää niitä siivoamaan ne tekstit, niin kerkesivät juuri siivoamaan ne.
 
Onhan täälläkin Otaniemessä pari kertaa yöllä kuulunut tuolta pihalta melko äänekästä ja humalaista torvensoittoa, mutta se nyt on sitä teekkarimeininkiä vain. Hereillä olen kuitenkin aina niin myöhään, etteivät ole päässeet haittaamaan.
 
Vappua odotellessa... :) Viime vappuna en vielä asunut täällä, mutta kaksi viikkoa soi 350 watin voimin musiikki yhden talon katolta joka toisen biisin ollessa Taivas Lyö Tulta. En malta odottaa.
 
E: Eiku sehän olikin 3500 watin kamoilla se musiikki, aika jyskytystä.
Jumina5/610.01.2007 04:34:55
Heh, näitä on aina mukava lukea.
 
Entisessä kämpässäni oli lievää toimintaa myöskin. Muutaman kerran istuessani ikkunalla (3 kerros), talon talkkari huuteli minulle alhaalta kuinka piha on taas täynnä tupakantumppeja, ja syytti tietysti minua. Myöhemmin hän oli kertonut alakerrassa asuvalle yksinhuoltajalle (joka poltti myös ikkunastaan), että minä olen valittanut siitä kuinka mun huoneistoon tulee tupakansavua... Myöhemmin talkkari oli valittanut samaiselle ihmiselle ikkunalaudalla olevasta 10cm kokoisesta tumppi-purkista: Se kuulemma pilaa talon julkisivun... Niinpä, kerrostalon takapihalla varsinkin.
 
Joskus muutama tuttu oli käymässä, ja toinen heistä sitten lähti autolla kotiinsa, toisen jäädessä juomaan olutta kanssani. Soitti sitten matkalta, että pihalla oli ollut joku tyyppi räpläämässä hänen autoaan, ja oli karjaissut "Mitä helvettiä?". Noh tyyppi sitten oli pelästynyt ja alkanut selittämään että kun ei tähän saa parkkeerata. (Alakerrassa jonkun firman tilat, joten sunnuntai-iltana ei varmasti haittaa yksi auto heidän asiakaspaikoillaan..) Vähän myöhemmin sama tyyppi tuli ovelleni toimittamaan kuinka "kaverisi on nyt ollut väärällä paikalla autollaan, ja siitähän nyt voi vaikka poliisijuttu tulla..". Heh joo.
 
Erään kerran lähdettiin baariin pe-iltana tutun kanssa, ja noteerattiin sitten että pihalla olevat, matalien tolppien päissä olevat valot oli kaadettu. Viikkoa myöhemmin tuli kutsu poliisikuulusteluun, syynä "vahingonteko xxx-kadun pihamaalla". Kuulusteluissa kävi ilmi, että joku alakerran muori oli tehnyt rikosilmoituksen noista lampuista, ja kertonut että on _varmasti_ nähnyt minut kaljapussien kanssa poikaporukassa kaatamassa niitä... Myöhemmin samainen mummo soitti vuokranantajalleni, että on varma, että minä olen vaihtanut kirjaimet rappukäytävän alhaalla olevassa nimitaulussa. Ja että "meteliäkin on kuulunut koko vuoden". Oikeastaan melkein harmitti etten ollut oikeasti tehnyt kumpaakaan noista.
 
Taloyhtiön kokous päätti myös jossain välissä, että kerrostalon ulko-ovien avaamisnapit poistetaan toiminnasta yöaikaan, koska aiheuttaa meteliä kun ihmisiä kulkee yöllä. Eli: Päivällä ulko-ovet ovat auki, ja avausnapit kämpissä toimivat. Yöllä (klo 21 jälkeen) ne ovat lukossa ja napit eivät toimi, joten täytyy itse rampata kämpästään alakertaan ja käydä avaamassa ovi. Järjen riemuvoitto.
 
Kuulin myös että ainakin joskus oli samaisessa talossa harrastettu roskien tonkimista, mutten itse noteerannut asiaa koskaan. Kumma kyllä, itseä ei ikinä edes rassannut tuo koko meininki, lähinnä nauratti.
Shemhamforash10.01.2007 17:33:54
Erään kerran lähdettiin baariin pe-iltana tutun kanssa, ja noteerattiin sitten että pihalla olevat, matalien tolppien päissä olevat valot oli kaadettu. Viikkoa myöhemmin tuli kutsu poliisikuulusteluun, syynä "vahingonteko xxx-kadun pihamaalla". Kuulusteluissa kävi ilmi, että joku alakerran muori oli tehnyt rikosilmoituksen noista lampuista, ja kertonut että on _varmasti_ nähnyt minut kaljapussien kanssa poikaporukassa kaatamassa niitä...
 
Perseestä kyllä tällainen. Kuis kävi?
Dolmo10.01.2007 18:05:38
Itselläni oli ongelmia edellisessä asunnossa. Kerrostaloasunto, täynnä keski-ikäistä sinkkua ja eläkeläispariskuntia noin suurinpiirtein. Alakerrassa asui joku kolmivuorotyötä tekevä täti kolmen lapsensa kanssa. Huoneisto oli samanlainen kuin meitsillä, kaksi huonetta + keittokomero, joten on siinä neljällä hengellä tilasta pulaa. Ja se näkyi myös hermoissa.
 
Samat valitukset koin kuin monet muut: Kävelen kantapäillä, käyn yöllä vessassa, poltan tupakkaa väärään aikaan väärässä paikassa. Tein remonttia keskellä päivää, mikä on luultavasti sallittu ym. Kiristeli kunnolla. Sitten kerran sillä flippasi pahasti kun joku muu talon asukas metelöi pikkutunneilla pienessä tuubassa rappukäytävässä. Hakkasi aluksi pattereita jollain, että varmasti koko taloyhtiö heräsi, sitten vielä huutamaan käytävään että viereiseenkin rappuun kuuluu.
 
Sitten tein ratkaisun ja sendin seuraavana päivänä parin muun naapurin kanssa kirjalliset valitukset isännöitsijälle. Ks. asukas sai sitten krijallisen varoituksen. Hiljeni ja alkoi pitämään matalampaa profiilia.
 
Kerrostalossa kuuluu ne asumisen äänet, sille ei vaan voi mitään.
 
Edit: Voisiko ihmiset kertoa kuinka voi terrorisoida toisten ihmisten elämää kahta kauheammin? Jotain hillittyä, ei sellaista että kustaan postiluukusta tms, vaan jotain.. sofistikoitunutta!
Jumina5/611.01.2007 19:42:25
Perseestä kyllä tällainen. Kuis kävi?
 
Kuulustelu alkoi näin:
"Joo, sä varmaan tiedät miksi sä oot täällä?"
"Joo kyllä mä tiedän." (Kutsussa luki kuulustelun syy)
"No miksi sä ne menit hajottamaan?"
"..."
 
Heh, hyvä yritys. Kuitenkin siis kävi ilmi, ettei ollut eka kerta kun niitä hajotettiin, ja itse kuulustelija tiesi kyllä varmasti etten ole niitä rikkonut. Luultavasti sama mummo oli ennenkin ilmoitellut "varmoja" vinkkejä syyllisistä.
eetu ilimari11.01.2007 23:00:47
Tästä tuli mieleen ystäväni kertoma tarina. Hänen naapurissaan asuu myös mummo joka kyttää roskia vieviä ihmisiä. Erään kerran sitten ystäväni oli vienyt roskia ja tältä reissulta palatessaan kyseinen mummo oli tullut vastaan ja sanonut "Tiesitkö, että tuo on jo kolmas roskapussi jonka viet tällä viikolla? Mitä sinä sinne roskiin oikein kannat?"
 
Tähän olisi ollut mukava vastata hiljaa supisten, että paloittelin ihmisen tuolla kämpässä ja pikkuhiljaa kannan sitä roskiin.
 
Onneksi itellä on ollut hyviä naapureita, joskus jotain pientä mekkalaa kuulunut, mutta mitäs noista. Valituksiakaan ei ole tullut nykyisessä kämpässä, edellisessä pariin otteeseen, mutta ihan aiheesta, oikeastaan enemmäkin olisi voinut tulla.
Flipper03.02.2007 06:04:29
Itellä ei niin isoja ongelmia naapureiden kans ole ollu vaikka neljäs kämppä jo menossa. Ensiasunnossa tosin oli talkkari joka jostain helvetin syystä kävi viskaamassa banaanin parvekkeelleni kaataen jotakuinkin kaikki tuhkikseni. En tiä mitä se meinas sillä banaanilla, oisko ollu joku apinavertaus. Asuin pohjakerroksessa, joten sikäli tein hänen työstään helpomman.
Tokassa kämpässä yläkerrassa asui parikolme kiimaista nuorta, kait ne sitte sai häädön jonkun toimesta. Olihan se itseasiassa suht eroottista kuultavaa, en pannu pahakseni.
Kolmas olikin sitten rivitaloasunto, jossa kummallakaan puolella ei asunu kukaan. ongelma oliki vuokranantaja, joka tietysti oli myös taloyhtiön puheenjohtaja. Kävi kämpässä omilla avaimillaan jos unohti soittaa ovikelloa, keksi synonyymejä sanalle alkoholisti kun puhutteli minua, kerran hääti minut vain peruakseen häädön seuraavalla viikolla.. Siitä kämpästä siirryin nyt sitte kuuntelemaan korealaista rokkia alakerrasta ja yläkerran älämölöä(kohtalo?).
Itsehän olen mitä täydellisin kanssaeläjä kelle tahansa, milloin tahansa.
Kas, nyt loppuikin hiljaisuus...
DaKiller03.02.2007 10:49:50
Tähän olisi ollut mukava vastata hiljaa supisten, että paloittelin uteliaan naapurin tuolla kämpässä ja pikkuhiljaa kannan sitä roskiin.
Copyright ©1999-2007, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.Luotu: 15.02.2007 02:02:03