Muusikoiden.net Keskustelu: Parhaimmat/tylyimmät/karuimmat inttimuistot

Tuliukko05.05.2004 15:21:59
tämä tuli tuossa mieleen kun luin tota rakasteluketjun kakkajuttuja, eli:
intissä ollessa kaikki varmaan selailee jossainvaiheessa "niitä" lehtiä ja käy tarpeillaan vessassa, kerran itselleni kävi näin että selatessani lehteä huomasin että lehdestä jotkut sivut oli "liimattu" yhteen koska lehti oli muutenkin ollut kovassa käytössä pitkän kineksen takia (3vk) siinä samassa sitten kun rupesin pesemään käsiäni ainoan lukollisen vessan lavuaarissa niin huomasin että jokin "omituinen" klöntti jäi kellumaan siihen lavuaariin laskettuun veteen..
 
Mutta parhain muistoni intistä oli kun yks vittumainen inttikaveri (alikessu ja itsekkin alikessu) oli tehnyt minulle käytännön piloja kerta toisensa jälkeen (räjäyttämällä punkkani useita kertoja ja kerran herättämällä minut pieremällä naamalleni) tästä suivaantuneena eräänä kauniina päivänä sain loistoidean kun tämä mielestäni vittumainen inttikaveri oli lomilla niin otimpa sen tyynyn punkasta ja tyynyliinasta ja lähdin tyynyn kanssa vessaan paskalle ja sen jälkeen pyyhin perseeni tähän tyynyyn ja vein sen takasi ja tein punkasta oikeen hyvän..
Uskotteko että oli pokassa pitämistä kun äijä tuli lomilta, iski pään punkkaansa, kävi nukkumaan EIKÄ EDES HAISTANUT MITÄÄN..
Tämä äijä ei varmaan vielä tänäkään päivänä tiedä mitä tein hänen tyynylleen ja hän nukkui siinä ainakin 50yötä (TJ oli källin aikaan n100) eikä se vaihtanu tyynyliinaa kertaakaan eikä huomannu omituista jarrutusjälkeä edes varusteidenpalautuspäivänä.. Varmaan kaikki muut inttikaverit tiesi tempauksestani paitsi se kelle sen tein ja skapparit, tarkistin kyllä usein oman tyynynikin vastaiskun varalta :)
 
kertokaa tekin joitain juttuja varusmiespalvelus ajaltanne jos vaan on jotain :D
lion05.05.2004 15:38:42
Mun paras inttimuisto on se, että mä en menny sinne. Ja olen onnellinen. Mä en edes haluais koskaan kokea mitään noin vammasta mitä sä kerroit juuri.
 
- Li'oN
FlatOutFucked05.05.2004 16:36:11
Kaikkien näiden armeijatarinoiden perusteella tuntuu siltä, että intti ei tee pojista miehiä, vaan palauttaa miehuuden kynnyksellä olevat pojat takaisin siihen lapsuuden vaiheeseen, jolloin kakka, pippelit ja kaikki semmoinen kiinnostavat kovasti. Freudilla taisi olla joku nimityskin tälle, jos oikein muistan.
depe05.05.2004 16:46:29
Jotenkin on sellainen tunne, että tämä keskustelu siirtyy kohta intti vs. sivari -keskusteluksi.
niko05.05.2004 16:53:44
Asepalvelus (kävin sitä melkein 6kk, loput sivarissa) on yksi pahimpia juttuja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tosin onhan se oiva jatkumo DDR-lähtöiselle peruskoulujärjestelmällemme.
 
Armeijassa opetetaan ihannoimaan vastuusta luistamista ja käytännön kautta opetetaan, että massasta ei juuri kannata erottua. Oma-aloitteisuudesta hyvin usein rankaistaan tai ainakin sitä väheksytään. Armeija näyttää myös, että valtaa ja esimiesasemaa voi käyttää väärin aika vapaasti ilman sen suurempia seuraamuksia ja sillä voi vielä kehuskella (tarkoitan nyt siis varusmies-alipäällystyä, vakiväellähän on nykyään aika tarkat säännöt ja myös valvonta).
Cipollina05.05.2004 17:03:52
Olisi niin paljon juttuja mutta ei nyt just jaksa, inttijuttuja kuuluu selitellä helvetimmoisessa pöhnässä ja paisutella minkä jaksaa...
 
"Joo käveltii varmaan 75km ja sitten uitiin täyspakkaus päällä järven toiselle puolelle jossa kaivettiin poterot luhalla. Sitte joku pudotti tellun järvee ja yks Sami lähti hakeen sitä eikä oo jätkää näkyny....oottekste muute nähny sen leffan Perjantai 13. päivä missä se jäbä o kuulemma hukkunu sinne järvee, se kertoo vissii sen Samin pojasta, aika hulluu..."
Kanttori05.05.2004 17:37:10
Mun paras inttimuisto on se, että mä en menny sinne. Ja olen onnellinen. Mä en edes haluais koskaan kokea mitään noin vammasta mitä sä kerroit juuri.
 
No voi hellanlettas sentään!
 
Intissähän on ihan oikeasti hauskaa, ja siellä oppii arvostamaan elämän yksinkertaisia asioita, kuten nukkumista, syömistä, paskantamista jne. Mutta se siitä.
 
Itselläni ovat jääneet mieleen erittäin lämpimästi iltavahvarit, joissa joissa mm. jaettiin posti. Taistelijan oli kerrottava aina vitsi jos hänelle oli postia, muuten lähetystä ei herunut. Vahvarin yhteydessä suoritetut 'spesiaaliojennukset' olivat myöskin hauskoja.
Boris Becker-ojennus: Joukkue riviin ja alikessut rivin molempiin päihin rintamasuunta toisiinsa päin. Vasen alikessu huutaa "Boris" jolloin katse kääntyy vasemmalle, kun taas oikeanpuoleinen alikessu huutaa "Becker" niin katse siirtyy luonnollisesti tätä kohti. Komennolla "Verkko" Katse kääntyy nopeasti suoraan eteenpäin ja jatkaa hiljalleen kääntymistä komennon antajasta poispäin, ikään kuin seurattaisiin verkosta kimmonnutta palloa.
 
Siinäpä sitten alikessut huutelivat vuoron perään Boris Beckeriä ja välillä verkkoa, ja joukkueella pyöri pää.
 
Oli se niin vammasta mutta silti niin hauskaa. :)
eleeton05.05.2004 18:03:40
Mieleenpainuvin inttimuisto on kun kaverilta meni itsepuolustusharjotuksissa polvi nurin ja makasi sairaalassa pitkään ja lopun aikaa oli kirjurina.
 
Siis sen kertomaa, omakohtaisia ei ole kun olen saanu vapautuksen.
 
Olen niin huono etten kelvannut edes sivariin.
Henko05.05.2004 18:09:50
Intissä tuntuu kans pärjäävän hyvin jos on hyvä koulukiusaustausta.
Vasara05.05.2004 20:03:41
Hei sivarit! Voisitteko pysyä jossain muualla? Kukaan ei kysynyt miksi te ette sinne menneet, tai miksi te sen keskeytitte. Se ei kuulu nyt tänne threadiin.
 
Menkää nyt sitten tuonne rakastelumoka threadiinkin avautumaan miten sairasta on harrastella yhdyntää ilman tarkoitusta lisääntyä.
 
Helvetti soikoon.
Juntunen05.05.2004 20:08:48
Tehtiinkö muualla kun meillä käkikelloa? Meillä kerran ennen iltavahvaria huudettiin joukkue ja käkikello. Sitten jokaisesta tuvasta piti valita yksi heebo jota kannateltiin porukalla oviaukon kohdalla ilmassa ja heilautettiin aina oven ulkopuolella, jolloin hänen piti huutaa kukkuu. Vielä sellainen mieletön pelle oli meillä siinä käkenä ilmeilemässä ja kukkumassa.
 
Voi tsiisus että nauratti. Alikessuja ja meitä. Vedet silmissä hekotettiin.
Vasara05.05.2004 20:11:22
Meillä oli hauskoja hetkiä usein iltavahvarissa kun alik Toppinen niitä piti. Kyseinen alikessu tykkäsi laulattaa ja muutenkin härvätä koko patterin kanssa. Tykkimiehet tuntui tykkäävän, samoin alik Toppinen.
 
thunder, lepo
thunder, lepo
thunderstruck
 
:D
VÄKIPÄÄ05.05.2004 20:24:29
Pahimmat kokemukset oli kutsunnoista kun joutui heräämään aikaisin. Sitten menin sivariin ja istuin vittuillessani baarissa joka ilta! Hooooho!
Anri800005.05.2004 20:43:16
-36 astetta pakkasta ja viikko metsässä vähällä unella.Oli itku todella lähellä.Mutta kun siitäkin selvittiin ja luutnantti piti rohkaisevan puhuttelun ennen lomille lähtöä niin olihan se vitun hieno fiilis.Kyllä armeijassa yleinen sietokyky kasvoi ainakin hieman suorastaan ilkeiden esimiesten ja turhauttavan toiminnan ansiosta.Kun joutui tulemaan toimeen paskassa ympäristössä junttien ihmisten keskellä,saa asiat hieman perspektiiviä.
 
Mutta minä olenkin keskiluokkaistuva punaniska jolla ei ole tunteita ja joka haluaa sopeutua massaan...kai...
AP05.05.2004 21:25:23
-.Kun joutui tulemaan toimeen paskassa ympäristössä junttien ihmisten keskellä,saa asiat hieman perspektiiviä.
 
Mutta minä olenkin keskiluokkaistuva punaniska jolla ei ole tunteita ja joka haluaa sopeutua massaan...kai...

 
Näin. Intti on juurikin viimeinen paikka, missä vielä voidaan opettaa tottelemaan, kuten kohtuullista onkin. Muuten meillä on kohta kaikki paikat täynnä näitä tyyppejä mitkä saa paskahalvauksen kun esim työelämään siirtyessään törmäävät siihen tosiasiaan että a) on herättävä ihmisten aikaan, b) on esimiehiä jotka antavat määräykset.
Ihan turha urputtaa, että armeija opettaa tottelemaan käskyjä joita ei anneta kyseenalaistaa. Tottahan vitussa ei. Jos yhdessä komppaniassa on tuhat ukkoa, niin siellä menisi yksi peruskoulutuskausi pelkästään siihen että joka jätkän kanssa neuvotellaan että miksi alokas Korhonen joutuu pesemään tuvan ikkunan eikä saa lähteä ennen sitä iltavapaille. Kahden ukon yrityksessä voidaan neuvotella tehtävistä, 500 äijän porukassa ei -- etenkin kun esimiehet useinkin osaavat paremmat perustelut käskyilleen. Ja jos eivät osaa, ymmärrän sen. Sen verran paljon omanakin inttiaikana oli tätä "Alokas virtanen, viekääpä tämä kaapin avaian tuonne päivystäjälle" "-Emmä jaksa"-osastoa. Näitä emmäjaksa-kavereita kannattaakin vähän juoksuttaa.
 
Jostain Suomen geopoliittisen aseman muutoksesta ja sodankäynnin olemuksen muuttumisesta ym akateemisesta ei kannata puhua. Jos ja kun Suomi katsotaan hyväksi hyökkäyskohteeksi, kyllä silloin tuodaan 30-luvun malliin rautaa rajalle. Ja silloin on helvetin kiva, että meillä on asevelvollisuusjärjestelmän kautta koulutettuja kavereita tykkejä ja muita käyttämään.
 
Totta kai minä sen myönnän että joskus intissä vitutti äärettömästi ja aika ajoin touhu tuntui ihan kahelilta.
Sen kesti kyllä, kun otti asiat itseironisesti pistämättä silti puuhaa läskiksi. Auttaa hemmetisti kun tajuaa, että samassa veneessä samassa vitutuksen meressä ne kanssataistelijatkin ovat.
 
Ja sitä paitsi: ei elämässä tarvitsekaan aina olla mukavaa ja helppoa ja mahdollisuus tehdä oman pään mukaan. Vasta, kun on vähän potkittu, osaa taas arvostaa tavallisiakin asioita jonkun aikaa.
 
Meni hiukka ooteeksi mutta menköön.
Vasara05.05.2004 21:38:10
AP, kiva puhe mutta silti..
 
Tämä ei ole mikään intin ylistys tai sivarin ylistys vaan kokemuksia, hassuja kokemuksia.. ääää.
Juntunen05.05.2004 21:38:29
Meni hiukka ooteeksi mutta menköön.
 
Asiaa joka sana.
Nimismies05.05.2004 22:16:52
Tehtiinkö muualla kun meillä käkikelloa? Meillä kerran ennen iltavahvaria huudettiin joukkue ja käkikello. Sitten jokaisesta tuvasta piti valita yksi heebo jota kannateltiin porukalla oviaukon kohdalla ilmassa ja heilautettiin aina oven ulkopuolella, jolloin hänen piti huutaa kukkuu. Vielä sellainen mieletön pelle oli meillä siinä käkenä ilmeilemässä ja kukkumassa.
 
Voi tsiisus että nauratti. Alikessuja ja meitä. Vedet silmissä hekotettiin.

 
Serkkuni, joka on rannikkojääkärialikessu vuosimallia 2001, kertoi ainakin kellottaneensa omia mullejaan.
AP05.05.2004 22:35:55
No, onhan niitä kokemuksiakin ja akselin molemmista päistä.
Tulihan siellä räkätettyä asiaa jos toista mutta olisko yksi karmeimmista se, kun tultiin ns. loppusodasta takaisin.
Meidän loppusota eli viimeinen iso leiri oli saaristossa ja paluu tehtiin miinalautalla. Kyllä hiukan tuntui ikävältä torkkua aluksen sisäkannella, oliko se sitten juuri ns. miinakansi, kun tiesi että samaisissa tiloissa oli kuskattu pari vuotta aiemmin Estonian uhreja...
 
Mitä taas tulee kaikenlaiseen säheltämiseen, niin nähtiin sitäkin. Spolli (sotilaspoliisit) möivät tiettävästi vartiokopistaan hyvällä katteella tupakkia ja olusia.
Sittemmin tuli tavaksi istuskella -iltavuorojen epäännyttyä- parkkiksella autossa juomassa pussikaljaa. Kiinni ei jääty, toisin kuin kantaupseerit jotka tuottivat roskapussien tonkimisen perusteella leirin aikana melkoisen määrän tyhjiä viskipulloja ja six-packin pahveja.
 
Että puuhataan siellä kaikkea muutakin mahdollista kuin sitä leikkisotimista. Helvetti kun harmittaa, että ei tullut kuskattua mukana mitään nauhuria. Nyt ei muista kuin joitain lentäviä lauseita sieltä täältä. Tai senkin kerran, kun yksi kaveri oli vessassa alan lehden kanssa alan puuhissa oman kätensä avustuksella.
Eihän niissä vessoissa lukkoja ollut. Ei kun toinen kaveri avaamaan pahaa aavistamatta ovea ja menee sekunniksi hiljaiseksi kun löytää kopista kaverinsa temmi kädessä ja Jallu toisessa. Sekunnin jälkeen kuului suihkun puolelle ensin tukahdutettu "niinkuin tota öö..." ja sitten yllättäjän suusta että "jatka vaan, mä meen tohon viereiseen koppiin".
 
Siellä sitä opittiin ottamaan tämäkin harrastus jokseenkin coolisti...
 
Tuo käkikellohomma nyt on yksi älyttömyyden huipentuma, mutta hauska semmoinen. Kylä noissa iltavahvareissa revittiin sitä iloa vaikka mistä. Määräys oli kuitenkin seistä hiljaa ja perusilmeellä asennossa kolmirivissä. Eikös joku kuitenkin huomaa, että edellisessä rivissä jollain on verkkarit iljettävästi persvaossa ja osoita vaivihkaa sormella havaintoaan. Viidentoista sekunnin päästä hytkyikin tukahdutetusti koko helvetin jälkimmäinen rivi ja ei kun taas vähän juostiin.
 
Jälkikäteen on vaikea ymmärtää mikä siinäkin silloin sai hihittämään niin, ettei loppua näkynyt.
kid ego05.05.2004 22:36:58
Inttikuume kasvaa lukiessa.
PekkaRii05.05.2004 23:25:20
No joo, olihan se intti semmoista omanlaista hommailua.
 
Oon sitää mieltä, että Natoon mennään, sanotaan mitä sanotaan, ja asevelvollisille jää ehkä semmoiset huoltohommat jne., palkkaarmeija (omat ja muut hoitaa sitten sotimiset).
Turha sinne lähettää huonosti varusteltuja ja heikosti koulutettuja sorkkimaan, muuta kuin sitten ihan viimeisinä keinoina.
 
Mutta asiaan.
 
Hmm...mähän olin siis merivalvonta hommissa, kessu lopuksi.
 
Ehkä hienointa oli ne kaks vikaa kuukautta kun vaan grillasin makkaraa, otin aurinkoa, uin ja hölkkäsin päivät pitkät saaressa. Silloin 2002 oli hieno kevät.
 
Ja se kun skapparit tarjos kaljaa ja viinaa onnistuneen koulutuspäivän jälkeen. Heh, niillä skappareilla oli semmoiset pienet paritalot siellä vähä ku kesämökki) ja siellä kuunneltiin musaa ja otettiin (ei tosin hirveesti).
 
Aukki? Aivan vitusta ne 4 kuukautta...."paska homma, mutta tulipa käytyä". Olipahan sitten 6kk helpompaa, vaikka paskaa sato niskaan ihan edelleen, mutta ne jutut tuppaa unohtuun.....
Ekman05.05.2004 23:38:29
Joskus päivystäjänä ollessani sain komennon keittää kahvia kapiaisille. Hieman siinä komentoa nikoteltuani sitten menin suorittamaan saamani tehtävää. Löysin keittimen ja kahvipaketin ja mittalusikan, jolla mittasin kahvijauhetta yhden lusikallisen kuppia kohden. Pienellä painelulla pöönit sopikin suodattimeen ja suodatin keittimeen. Sitten vaan virta päälle ja kahvi alkoi valmistua.
 
Myöhemmin väliyypeli kysyi, millaista myrkkyä itse juon (En juo kahvia, herra väliyypeli!), kun kahvi oli ollut tavattoman vahvaa. Väliyypeli sanoi vielä, ettei minun tarvitse enää toiste keittää kahvia.
Aqua05.05.2004 23:46:19
Hupaisa iltavahvari oli se kerta, kun töhö koksumme (sellainenkin on olemassa) kaiken virnuilun ja vastaavan jälkeen antoi komennon "Minuutti sotilaallista naurua!". Alkoi äänekäs "hö-hö-hö-hö-hö jne.", jota olisi pitänyt kestää "Loppuu NYT!"-komentoon asti, mutta kun ei loppunutkaan. Tämän töhökoksun naama oli niinkuin hedelmäpeli, eikä yleisilme muutenkaan kovin sotilaallinen, ja nauru yltyi lopulta koksun "riemuksi" aivan hallitsemattomaksi. No, meitä juoksutettiin tupiin ja takaisin ja jälkeenpäin saatiin vähän korkeamman tason nuhtelua, mutta hauskaa oli!
 
Mieleenpainuva kokemus oli 50km koulutushaaramerkkimarssi täyspakkaus selässä, suurinpiirtein tauotta. Pari tyttöä komppaniasta päätyi marssin loppupuolella teholle, syynä yliväsymys ja nestehukka, aiheutuneena esimiehen käskyjen noudattamattomuudesta. Olihan se rankkaa, mutta siinä sai vähän tutustua rajoihinsa, nimim. kyllä vielä 10km menee...
askomiko06.05.2004 00:08:30
Öö. Tää on parhaita.
 
Tai nääh, vitut. Liian hyvä ja liian pitkä.
vaurio06.05.2004 01:46:36
Ainoat kokemukseni intistä.
Kaikki sai alkunsa eräänä kesänä, kun erään kaverini kanssa huomasimme että meillä oli samana päivänä kutsunnat. No päätettiin vetää hirveät kännit ja mennä kutsuntaan.
No, jotenkin onnistuin hankkimaan itselleni komennuksen vekarajärvelle, en muista miten.
Unohdin sitten mennä kun oli palvelukseenastumispäivä, katoin vain nelosen tsättiä telkkarista ja huomasin "ainiinjoo, hmm, olis pitäny muka mennä inttiin tänään."
Hommasin sitten lääkärintodistuksen, jossa lääkäri suositteli minulle 2 vuotta lykkäystä ja marssin se kourassa sinne (en muista mikä se oli) sotilasmestaan, siellä sanottiin että voi voi oot vähän myöhässä, nyt sun pitää mennä paikanpäälle selvittämään asia(!)
Sitten kävelin lähimpään varuskuntaan ja pääsin sotilaspoliisin putkaan, ja sit ne kärräs mut autolla sinne inttimestaan ja se matka kesti vissiin seittämän tuntia.. tai jotain. Oleskelin sitten neljä päivää sotilassairaalassa, vähänkö ne muut potilaat katto oudosti, tunsin oloni hiukan ulkopuoliseksi.. (pitkä takkurastaletti ja lävistyksiä) Sairaalan lääkäri antoi vielä sen verran tujut lääkitykset että lepposastihan se meni.
 
ps. sain ne lykkäykset. katotaan mitä ens kerralle keksin :)
Zed06.05.2004 02:00:52
Aiemmasta vastaavasta aiheesta itseäni lainaten:
 
Kävipä kerran 10 hengen joukolle käsky lähteä Utsjoelle hakkaamaan halkoja sotainvaliideille (tai niinhän meille kerrottiin, mutta armeijan toimintaperiaatteet tuntien..). Neljällä tyypillä oli tiedossa oli matka Sodankylästä pohjoisimpaan Suomeen Masin lavalla, loput pääsivät pakettiauton kyydillä. Lavalle levitettiin makuupussit, joissa oli tarkoitus nukkua tuo 4 tunnin matka. Säännöt olivat kuitenkin tiukat - lavalla ei saanut tupakoidakaan. Onneksi kaverilta löytyi pullo Leijonaa ja toinen puteli Salmiakkikossua. Matkan päästyä alkamaan lyötiin tupakat tuleen, ja pullorinki oli valmis. Siinä sitten ryllitettiin viinaa yhteislaulujen säestyksellä ja kuseskeltiin pressujen välistä kukin vuorollaan. Tuntiessani rakontyhjennyksen olevan ajankohtainen, menin lavan perälle, ja vilkaisin pressun välistä ulos: tyhjä luminen maantie. En ylettynyt laidan yli, joten meni hetki rakentaessani kaverin repusta korokkeen. Suoritettuani virtsaamisen päätin vilkaista, mitä ulkona näkyy. Oikealla puolella oli huoltoasema, vasemmalla puolella kyläkauppa, ja 10 metrin päässä perässämme ajoi henkilöauto. Olimme Inarin keskustassa. Voin vain kuvitella, miltä näyttää maastoväritetyn pressun välistä pilkistävä, kusta ruiskiva karvainen muna. Se sitten maanpuolustuksen arvokkuudesta.
 
Muok: Tämä on nyt kuitenkin mikkihiirikamaa muutamaan iltavapaaseen verrattuna.
vanttera06.05.2004 05:16:08
Jukepoksi:
 
Pari jätkää peltikaappeihin ja sitten nyrkillä kaapin kylkeen. Jätkille on sovittu eri biisit mitä laulavat.
 
Ruotsalainen ojennus:
 
Patteri kolmiriviin, ryhmity!
Ensimmäinen rivi, asento. Tarkistakaa asennon leveys!
Toinen rivi, vain lähtöaskel ottaen, tahdissa mars!
Emmä muista mitä kolmas rivi teki, emmuista prkl.
vanttera06.05.2004 05:25:03
Ainiin tämmönen.
 
Viimeisellä Rovalla kun oltiin, toukokuun loppupuolella. Viimeinen päivä, viimeinen tulitehtävä tulossa. Minä kysyin valvojalta lupaa päästä tykille, ihan vanhojen muistojen verestämiseksi. Sain luvan. Kävin hoitamassa kaikki jaosjohtajan ammunnan aikaiset duunit etukäteen, ja sittne morttien sekaan tykille, ammusmieheksi.
 
Ammuttiin koko jaos reteesti _enemmän_ kuin tulitehtävässä vaadittiin, kun kerta oltiin niin hyviä. Viimeinen kuula taivaalle, "Ajoon!", jonka jälkeen ltn XXX huutaaa: Lehtonen tänne! ja pinkaisee juoksuun metsän siimekseen.
 
Minä tst:t päällä juoksen perässä, abaut puolen kilometriä. Ltn pysähtyy ison kuusen taakse, laittaa repun maahan ja kaivaa sieltä ison salmiakkikossun. "Meni Lehtonen sen verta hyvin että eiköhän oteta tästä." Otettiin sitten koko pullo abaut 3 minuuttiin, meni hiukan päähän. Kotiin!
Nimismies06.05.2004 08:55:45
Inttikuume kasvaa lukiessa.
 
Sama.
Varaani06.05.2004 09:23:30
Paras inttimuisto on kun pääsi sieltä pois. Täysin turhaa touhua oli.
 
Ikävin oli Rovajärven leiri. 3 viikkoa teltassa. Pakkanen ei laskenut kertaakaan -25 lämpimämmäksi. Pahimmillaan mitä minä katsoin mittaria oli -42... Ja tottakai sinne mentiin junalla, karjan kuljetu vaunussa. Samaa kyytiä takaisin.
Cipollina06.05.2004 09:26:24
Sama.
 
HOHO! You will suffer my little padawan... :)
AP06.05.2004 09:37:04
Paras inttimuisto on kun pääsi sieltä pois. Täysin turhaa touhua oli.
 
Ikävin oli Rovajärven leiri. 3 viikkoa teltassa. Pakkanen ei laskenut kertaakaan -25 lämpimämmäksi. Pahimmillaan mitä minä katsoin mittaria oli -42... Ja tottakai sinne mentiin junalla, karjan kuljetu vaunussa. Samaa kyytiä takaisin.

 
Parempi junassa kuin Sisun lavalla, mikä on vajaatäytetty.
Sääntöjen mukaanhan kuorkin lavalle mahtuu, oliko se 40 vai 45 vissiin auton koostakin riipppuen. Tällöin ukot pannaan istumaan peräkkäin reppu ja rynkky sylissä ja moneen riviin. Paketti on niin tiivis, että siellä ei juuri liikkumaan pysty.
Toista on, kun lavalla on viisi-kuusi ukkoa reppuineen eli tilaa on vaikka muille jakaa ja kopissa antaa kuskille ajo-ohjeita se kaikkein mulkuin alikessu. On päivänselvää että alikersanttimme kehotti kuskia ajamaan saatanan lujaa leiriltä pois, kun oli vielä perjantaikin ja lomat edessä.
Kuski sitten niittasi sisua mäkisiä ja mutkaisia pikkuteitä sen minkä dieseli kiertää. Oli "mielenkiintoista" olla lavalla, kun siellä lenteli ilmassa äijät ja reput ja rynkyt ilmassa ja toisiaan ja lavan laitoja vasten.
 
Yksi kaveri oli jo tilaamassa siviilikavereitaan kotiutumispäivänä porteille, niin olisivat antaneet joukolla hiukan haipakkaa tälle alikessulle. Toteutumatta jäi, ikävä kyllä.
Varaani06.05.2004 09:40:35
Parempi junassa kuin Sisun lavalla, mikä on vajaatäytetty.

 
Niin, ehkä. Meillä se junamatka kesti muistaakseni noin 12 h. Kamiina lämmityksellä, kamiinasta oli piippu tottakai tukossa.
AP06.05.2004 09:47:33
Niin, ehkä. Meillä se junamatka kesti muistaakseni noin 12 h. Kamiina lämmityksellä, kamiinasta oli piippu tottakai tukossa.
 
Hoho. Savutus taitaa olla intissä enempi sääntö kuin poikkeus, oli kyseessä sitten itse ukot, kamiina tai Sisu.
fox06.05.2004 10:38:00
Niin, ehkä. Meillä se junamatka kesti muistaakseni noin 12 h. Kamiina lämmityksellä, kamiinasta oli piippu tottakai tukossa.
 
Ankarasti kiellettyä on putken nuohoominen nykyään?? Kaippa se härkävaunun kamiinan piippuki olis nuohottavissa ollu.. =)
(Vaikka sitte paukkupatruunaa tahi kahta käyttäen - SE toki on kiellettyä..)
Nimismies06.05.2004 12:00:49
HOHO! You will suffer my little padawan... :)
 
I sure will.
Tuliukko06.05.2004 12:20:35
Tuli tuossa myös mieleen loppusodasta että meillä tai oikeestaan ryhmälläni ei ollu kovinkaan rankka loppusota, en kertaakaan kuluttanu turhaa aikaa kaminan sytyttämiseen vaan tein sen mahdollisimman nopeasti tyyliin ammutaan donitsi savupiipusta että pääsis mahollisimman nopeasti lämpimään telttaan levyttämään, siinä sitten leirin lopussa koksu ihmetteli kun oli valopetrooli aika vähissä ja hän muisti kivenkovaan täyttäneensä pöntön ennen leiriä, siinä sitten vähäaikaa pohdittiin että mihin on petrooli hävinnyt..
Volle06.05.2004 12:41:01
Armeijassa opetetaan ihannoimaan vastuusta luistamista ja käytännön kautta opetetaan, että massasta ei juuri kannata erottua. Oma-aloitteisuudesta hyvin usein rankaistaan tai ainakin sitä väheksytään. Armeija näyttää myös, että valtaa ja esimiesasemaa voi käyttää väärin aika vapaasti ilman sen suurempia seuraamuksia ja sillä voi vielä kehuskella (tarkoitan nyt siis varusmies-alipäällystyä, vakiväellähän on nykyään aika tarkat säännöt ja myös valvonta).
 
Aika naulan kantaan osuit. Itse lusin siellä sen pakolliset 180 vrk. Opin (pyssyllä ampumisen ja taakse poistu!:n lisäksi) oikeastaan lusmuilemaan pahemmin kuin koskaan (ennen inttiä luulin, että se ei olisi enää mahdollista).
 
Ikäviä inttimuistoja on koko puolivuotinen aivan täynnä. Helvetin monta kertaa tunsin itseni niin turhaksi, ettei mitään määrää. Parhaat fiilikset sai lusmuilun (nakin välttäminen, vapautukset ilman sairauksia jne.) onnistuessa ja lomilla. En toki väitä, etteikö intissäkin välillä ollut ihan ok olla, mutta sekin johtuu vain siitä, että siihen kaikkeen paskaan osaltaan turtui. Makkaranpaistaminen leirillä on ihan kivaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa mihinkään, että koko telttailuun ei olisi ilman armeijaa ryhdytty. Eipä sillä, eihän sotiminen mitään kivaa kuulukaan kai olla.
Cipollina06.05.2004 12:53:27
Ikäviä inttimuistoja on koko puolivuotinen aivan täynnä. Helvetin monta kertaa tunsin itseni niin turhaksi, ettei mitään määrää. Parhaat fiilikset sai lusmuilun (nakin välttäminen, vapautukset ilman sairauksia jne.) onnistuessa ja lomilla.
 
Nakkisuojien etsiminen ja nakeista luistaminen olivat kyllä intin suola. Tuli hyvä fiiwis kun onnistui kusettamaan skappareita tai ohjaamaan nakin jollekin ärsyttävälle tyypille. Veksireissut onnistuivat aina kun loukkasin polveni intin alkuaikoina. Pystyin aina vetoamaan siihen. Kertaakaan ei tullut keppiä. VP:tä tuli yhteensä n.10 päivää muistaakseni.
askomiko06.05.2004 13:17:01
Valopetroolilla on hyvä sytyttää kamiina. Harrastakaa sitä vasta sitten kun tunnette alikkinne. Yksi tosin meinasi kärventää naamansa, kun kurkkasi sihisevään kaminaan, jotta "eikö se syty." Puf.
Cipollina06.05.2004 13:42:46
Valopetroolilla on hyvä sytyttää kamiina. Harrastakaa sitä vasta sitten kun tunnette alikkinne. Yksi tosin meinasi kärventää naamansa, kun kurkkasi sihisevään kaminaan, jotta "eikö se syty." Puf.
 
Me laitettiin vahingossa valopetroolia aggregaattiin, ei oikeen tykänny käynnistyä. Luutnantti repesi itsekin eikä jaksanut rankaista, kyllä hävetti.
 
Hyvää tulta vaan kamiina täyteen ja kyllä syttyy!
 
Onkos porukoilla ikäviä kokemuksia Petromax - lyhdyistä. Itse olen vannoutunut Petromaxin vihaaja, ja vannoin hajottavani jokaisen saatanan keksimän kiirastulessa taotun valaisumasiinan jos sellainen tulee vastaan.
fox06.05.2004 13:49:43
Onkos porukoilla ikäviä kokemuksia Petromax - lyhdyistä. Itse olen vannoutunut Petromaxin vihaaja, ja vannoin hajottavani jokaisen saatanan keksimän kiirastulessa taotun valaisumasiinan jos sellainen tulee vastaan.
 
Ei fillarijääkäri valoo tartte..;)
Ei vainkaan, olihan noita joskus, Tilleytä ja Petromaxia mutta ku on maalta niin niitten kanssa tuli juttuun. Kirottuja vehkeitä, kyllä. *pumppa, pumppa* no nii, nyt valoo..puff!!
Ei oo valoo, eikä sukkaa...
askomiko06.05.2004 13:52:53
Joskus tuli taisteltua petromaxia vastaan, mutta taisin voittaa. On se vähän kinkkinen aluksi mutta kun kerran opettivat niin pitihän se osata. Meillä oli vaan peruslamppu, kakkosryhmän heiniksi jäi aina petromaxi, mokomille. Ja VMJ:llä kirkkaat sähkövalot.
Vasara06.05.2004 13:53:43
Petromax oli sellainen laite että vaikka sekin opetettiin, en sitä oppinut oikein. Toisinaan ne säikäytteli teltassa.
Tilley taas oli ihan jees lyhty, helppo käyttää ja helppo saada vaaralliseksi.
Janorion06.05.2004 14:16:35
Hyvää tulta vaan kamiina täyteen ja kyllä syttyy!
 
- Oma erikoisuuteni oli kamiinan täyttäminen puuhakkeella ja risuilla aivan täyteen. Tämän jälkeen laitetaan perään puolen litran limukkapullollinen valopetrooli/hyvä tuli -coctailia, jonka jälkeen tulitikku perään ja luukku helvetin kiireellä kiinni. Whooomm! Kamiinan piipun pää oli kuin kuuraketin tulisuihku. Kamina myös tärisi samaan aikaan kunnioitettavan arveluttavasti. Toki osasin myös oikeasti kaminan sytyttää, mutta pitkän päivän jälkeen tuohusten vuoleminen ei aina napostellut.
 
Onkos porukoilla ikäviä kokemuksia Petromax - lyhdyistä. Itse olen vannoutunut Petromaxin vihaaja, ja vannoin hajottavani jokaisen saatanan keksimän kiirastulessa taotun valaisumasiinan jos sellainen tulee vastaan.
 
-Heh! Sama täällä. Petromaxit olivat kyllä suoraan helvetistä kun niitä ei hallinnut. Hyvin valoa antava valaisinhan se on, mutta se sytyttäminen.. henkimaailman asioita.
 
-Patterissa perinteenä oli aina iltaisin hassuttelu "miestä ovelle" teeman pohjalta. Hupailun johtaja saattoi määrätä esim. "Kaksi miestä, kumisaapas ja sänky ovelle!" Ja tästä oli sitten kaikenlaisia variaatioita mukaanlukien mystiset asukokonaisuudet tyyliin: Nasse, runkkupuku, huopatossut.
Vasara06.05.2004 14:22:25
Me pidettiin kerran iltavahvari nasset päässä kun seuraavana päivänä oli nassekoulutusta. Kokeiltiin samalla siis tiiveys ja muut. Paikalle sattui sitten vartiopäällikkö joka oikein asiaa hyväksynyt. On mielenkiintoisen kuulosta kun parisataa tykkimiestä nauraa nasse päässä.
Juntunen06.05.2004 14:27:37
On mielenkiintoisen kuulosta kun parisataa tykkimiestä nauraa nasse päässä.
 
Repesin. Ihan hallitsemattomasti.
SURf06.05.2004 14:39:37
-Patterissa perinteenä oli aina iltaisin hassuttelu "miestä ovelle" teeman pohjalta. Hupailun johtaja saattoi määrätä esim. "Kaksi miestä, kumisaapas ja sänky ovelle!" Ja tästä oli sitten kaikenlaisia variaatioita mukaanlukien mystiset asukokonaisuudet tyyliin: Nasse, runkkupuku, huopatossut.
 
Tuostapa tulikin mieleeni eräs perverssi "miestä ovelle" hupailu kun käsky kajahti notta alasti ja kolme irtohihnaa kaulassa. Kahvit sille jonka kroppa on rasvattu!
AP06.05.2004 14:41:23
. On mielenkiintoisen kuulosta kun parisataa tykkimiestä nauraa nasse päässä.
 
Hoho. Sama täällä, silkaksi huutonauruksi meni.
 
Eikös kenenkään teltoissa käytettty näkkäriä + valtion virallista kenkälankkia tulen sytyttämiseen? Näkkäristä kuulin vaan juttuja mutta lankkia tuli käytettyä itsenkin. Sitä vaan 30 cm kiehkura kamiinan pohjille ja pieniä puita sekaan ja sitten tulta munille, siis lankkikäärmeen päähän. Ja kylläpä syttyi.
Cipollina06.05.2004 14:42:09
Ja tästä oli sitten kaikenlaisia variaatioita mukaanlukien mystiset asukokonaisuudet tyyliin: Nasse, runkkupuku, huopatossut.
 
Onko kukaan kokenut ns. mustanaamio ovelle- jekkua: Varusteena runkkupuku, jonka päälle pikkumustat, pipo päähän ja siihen päälle nasse, jalkaan kumisaappaat ja karvalakki viereen (Devil vai mikä susi olikaan).
 
Eikös kenenkään teltoissa käytettty näkkäriä + valtion virallista kenkälankkia tulen sytyttämiseen? Näkkäristä kuulin vaan juttuja mutta lankkia tuli käytettyä itsenkin. Sitä vaan 30 cm kiehkura kamiinan pohjille ja pieniä puita sekaan ja sitten tulta munille, siis lankkikäärmeen päähän. Ja kylläpä syttyi.
 
Näkkäri rätisee juu ihan kivasti, tuli pari kertaa kokeiltua.
 
VINKKI: Älä heitä puolen kilon maksamakkarapötköä kamiinaan jos siellä on liekki, meillä makkara suli ja alkoi tunkea mössönä ulos alarööreistä ja kaupan päälle infernaalinen haju.
Vasara06.05.2004 14:43:19
Hoho. Sama täällä, silkaksi huutonauruksi meni.
 
Se oli enemmänkin sen kuuloista kuin tyynyllä tukehdutettavaa naurattaisi. Kait.
Vasara06.05.2004 14:44:13
Onko kukaan kokenut ns. mustanaamio ovelle- jekkua: Varusteena runkkupuku, jonka päälle pikkumustat, pipo päähän ja siihen päälle nasse, jalkaan kumisaappaat ja karvalakki viereen (Devil vai mikä susi olikaan).
 
Meillä tuohon törmättiin viimeisissä iltavahvareissa.
 
myös quake-mörkö nähtiin aukin käytävällä. Kun sain niin ison runkkupuvun ja sitten painoa lähti paljon pois niin mahduin koko ukko päätä myöten housuihin. Siellä se quakemörkö sitten juoksi. Pääjalkainen, sininen kummajainen.
vanttera06.05.2004 15:03:59
Tuostapa tulikin mieleeni eräs perverssi "miestä ovelle" hupailu kun käsky kajahti notta alasti ja kolme irtohihnaa kaulassa. Kahvit sille jonka kroppa on rasvattu!
 
...Ja se oli Vilhelmus.
 
Kamiina sytytetään kartussien vahakansilla. Sisältävät erikoisaineksia, PCB, DTT jne. Neuvostoliittolaisia ovat. Yhden kun laittaa niinon koko pönttö mansikkana, toisella palaa pohja puhki.
 
Petromaxit jne on helvetistä.
 
myös quake-mörkö nähtiin aukin käytävällä. Kun sain niin ison runkkupuvun ja sitten painoa lähti paljon pois niin mahduin koko ukko päätä myöten housuihin. Siellä se quakemörkö sitten juoksi. Pääjalkainen, sininen kummajainen.
 
Sama homma meilä, mutta kahdella jätkällä iltavahvarissa. "Kuka nauraa!?"
askomiko06.05.2004 15:10:36
Sama homma meilä, mutta kahdella jätkällä iltavahvarissa. "Kuka nauraa!?"
 
Ai samaan housuun?
vanttera06.05.2004 15:25:20
Ai samaan housuun?
 
Jepis. Molemmat abaut 180-185 cm ja 100 kiloo. Oli isohkot smurffit ne.
Guderian06.05.2004 15:30:09
Palvelukseenastuessa oli elokuvasalissa ensimmäinen infopiste, sieltä kerrottiin mihin yksikköön kukin joutuun. Omani sain kuulla vuorollani, ja kun menin ulos huutamaan yksikköäni (jotta vm-johtajat ohjaisivat minut sinne) alkoi ihmeellinen älämölö, "Gines, gines, gines". Mikä ihmeen gines?, ajattelin. Asia tuli harvinaisen selväksi kun kausiohjelma lyötiin käteen.
 
P-kausi oli uskomatton rankka. Päivät olivat täynnä ohjelmaa, ja illat puhdistettiin aseita, näppäiltiin varastoja, valmisteltiin tulevia harjoituksia ja mikä parasta, siivottiin niin maan saakelisti. Tämä yhteinen ahdinko loi valtavan hyvän ryhmähengen, joka oli parhaimmillaan juuri p-kauden lopulla. Iltavahvuuslaskennat olivat 45-90 minuuttisia paskanjakotilaisuuksia, joissa lähtökohtaisesti haukuttiin huonoista suorituksista. No, suoritukset kyllä olivat paikoitellen kurjia, kukaan ei valittanut tai niskuroinut noista vahvareista. "Jos pyörtyy, ottakaa kiinni", oli käsky.
 
Pioneeriaselajin perinnepäivänä oli kolmen yksikön kilpailu, porottavassa auringonpaisteessa. Umpikiviseen maahan piti hakuilla hakata telamiinaeste, piti rakentaa pesäke hiekkasäkeistä ja ratakiskopölkyistä sekä rakentaa pikasilta. Kamalassa helteessä vietetyn päivän voiton saimme, kyllä oli euforinen tunnelma sen jälkeen. Auringonpistoksia saivat monet, ja loppuiltapäivä menikin tähtiä nähdessä ja oksennellessa.
 
Aukista jäi parhaiten mieleen räjäytys- ja konekoulutus. Oli mahtavaa päästä moottoriporakoneilla ja muilla koneilla poraamaan reikiä ja hakkaamaan esteitä, koulutus oli rankkaa mutta hyvin asiallista sekä hyväksyttävää pienine simputtamisineen. Vastuuta alkoi (oli pakko) ottamaan kun tuli johtajanakki eteen, oppi organisointia sekä sotilasjohtamista. Kouluttajat olivat päteviä, myöskin apukouluttajat. Taisteluleirit olivat herkkua kun vielä oli sen verran lämmintä ettei tarvinnut palella. Yöt menivät valvoessa ja päivisin koetettiin varastaa torkkuhetkiä.
 
Ruk jäi sitten mieleen parhaiten niin hyvässä kuin pahassakin. Jo paikalle saapuminen oli dramaattista, aamuyöllä kamalaan vesisateeseen valonheittimien loisteeseen. Aikamme hapuiltuamme pääsimme jonkinsortin muotoon, josta ohjattiin jokainen linja omaan yksikköönsä. Oma rakennuksemme oli kamalannäköinen, vanha punatiilirakennus joka huokui kaikkea muuta kuin lempeyttä. Saa vieläkin kylmät väreet kulkemaan seljässäni pelkkä muistelo. Hyh! Vaikea lähteä erittelemään mitään erityistä tapahtumaa...kouluttajat olivat 100% sotilaita, tiesivät aiheesta aivan kaiken, osasivat johtaa ja käskeä, osasivat vittuilun jalon taidon, osasivat saada simputtamisen näyttämään hyväksyttävältä...ryhmähenki oli taas loistavan hyvä. Iltavapaista, sotilaskotikäynneistä sai vain unelmoida kun aseita puhdistettiin, tarkastettiin, siivottiin ja palasimme vanhaan iltavahvuuslaskentakäytäntöön, nimittäin pituutensa puolesta. Kaikki tehtiin viimeisen päälle, kaiken piti tapahtua ja toimia, mutta eihän tietenkään kouluttajakokelaat ikinä olleet tyytyväisiä, joten iltavahvuuslaskennat meni pioneerikyykyssä (kyykkyasento, polvet 90 asteen kulmassa ja kädet suorina ylöspäin). Pioneerikomppania tuntui olevan aivan oma maailmansa ihmeellisine siivousintoineen ja sääntöineen, joista esimerkiksi ruokalaan meno oli oma rakas numeronsa. Lohikäärmemarssia on turha alkaa selittämään, mutta se taisi olla se näkyvin osa tätä kummallisuutta.
 
Leirit olivat kuin pahimpia painajaisia. Jos asiat eivät olleet hallussa, siitä sai kuulla. Jos et tiennyt mitä 24 tunnin sisällä tulee tapahtumaan, siitä sai kuulla. Jos et ymmärtänyt valmistautua tuleviin käskyihin, siitä sai kuulla. Mutta siellä oppi. Herrajumala, siellä oppi. Vastuuta, ilmoittamisen tärkeyttä, pelisilmää, tilannetajua...Ruk:n antoisin hetki oli varmasti johtajamarssilta (viimeinen testi) paluu, kolmen vuorokauden marssimisen ja rastipähkäilyjen jälkeen. Viimeinen rasti, sillan panostus, meni jo unessa, ja kun niin rakkaaseen ja lämpimään punatiiliyksikköömme pääsimme, olisi voinut suudella sitä rakennusta. Kouluttajat ottivat vastaan, he hymyilivät ja onnittelivat. Kurssi oli ohi, se tuntui aivan uskomattomalta.
 
Kokelaan arki oli taasen oma maailmansa. Alituista miettimistä tulevia tapahtumia varten (tosin alokkaitten p-kaudella sitä oli vähemmän), lisäopiskelua, harjoittelua...siinä missä itse näki alokkaana kokelaitten touhusta vain sen lintsausvaiheen, oppi kyllä kantapään kautta itse mitä kaikkea siihen kuuluikaan. Kaiken näki toisesta kulmasta, jos kohta moni asia oli aivan samoin. Leirejä ja harjoituksia sai murehtia, yöt menivat suunnitelmia, selosteita ja raportteja miettiessä ja junailemisen jaloa taitoa tuli harjoiteltua enemmän mitä lääkäri määräsi!
 
Niin, vaikea nimetä mitään huippuhetkeä, koin koko 12 kuukauden palvelukseni mielekkäänä. Lomille oli aina kiva päästä, ja vaikka takaisinpaluu monesti masensikin niin hienoa oli. Uskomaton määrä hienoja muistoja, kourallinen hyviä ystäviä, koppakaupalla sisäpiirihuumoria ja -juttuja...sekä tietysti taito puolustaa sotatilanteessa maataan omalla pienellä panoksellaan.
 
Päivääkään en vaihtaisi pois!
Vasara06.05.2004 15:40:51
Kerropas nyt mikä se lohikäärmemarssi on?
Guderian06.05.2004 15:48:33
Kerropas nyt mikä se lohikäärmemarssi on?
 
Ok.
 
Haminassa yksikkömme oli muonituskeskusta vastapäätä. Ovelta-ovelle oli matkaa noin 30-40 metriä.
 
Muonituskeskukseen siirtyessä järjestyimme kolmijonoon sisätiloissa, josta lähdimme jono kerrallaan ulos. Ulkona alkoi tämä lohikäärmemarssi: koko yksikön 59 miestä oli yhtenä pitkänä jonona (lähituntumalla), ensimmäinen huusi tahtia. Marssi ei ollut varsinaista marssia, vaan enemmänkin ryhdikästä hölkkäämistä. 59 miestä marssi siis kohti ruokalaa viivasuorana jonona, käännökset tehtiin 90 asteen kulmissa. Ylhäältäkatsottuna olisi näyttänyt kuin kaljupäisistä kappaleista muodostunut mato etenisi matopelin ruudulla mutkitellen. Kouluttajakokelas oli muonituskeskuksen ovella katsomassa olivatko kaikki samassa tahdissa tai olivatko taistelijoiden etäisyydet kunnossa. Jos ei, otettiin kierros uudelleen siinä pihassa. Siinä sitten voitiin pörrätä useita minuutteja kun ei oikein sujunut tämä lohikäärmemarssi.
 
Kun ruokalaan oltiin päästy, muodostettiin kaksi jonoa. Sisempi jono seisoi asennossa ja odotti kunnes ulompi jono oli mennyt linjastolle. Tällöin sisemmän jonon etummainen taistelija heijasi itseään ensin oikealla, sitten vasemmalle. jolloinka koko jono loikkasi vasemmalle n. metrin verran yhtenä pötkönä. Jos tämä ei sujunut särmästi, otettiin uusiksi.
 
Näin. Tällainen oli lohikäärmemarssi. Kyllä sitä vierailijat aina kummissaan katsoivat.
vanttera06.05.2004 15:53:27

 
Näin. Tällainen oli lohikäärmemarssi. Kyllä sitä vierailijat aina kummissaan katsoivat.

 
Ja tykkijullit kans. Pastori sanoo: Rentoutukaa. Pioneerit vetää lisää ilmaa keuhkoihin.
Guderian06.05.2004 15:54:18
Ja tykkijullit kans. Pastori sanoo: Rentoutukaa. Pioneerit vetää lisää ilmaa keuhkoihin.
 
;-D Onpa kiva kun osataan arvostaa paikallaan olemista!
vanttera06.05.2004 15:57:29
;-D Onpa kiva kun osataan arvostaa paikallaan olemista!
 
itse asiassa, tunnustus:
 
Kun kokelaat tuli RuK:sta, niistä kolmesta alettiin kouluttaa pattereitten päälliköitä, ja yhdestä tulitoimintaupseeria. Minä olin mukana kouluttamassa, koska olin jo AuK:n loppuleirillä tuurannut santsarikokelasta päällikön hommissa, ja minusta oli tuleman patteriston tulitoiminta-aliupseeri.
 
Eli käytiin vm:t, yksi ylik. ja yksi ylil. keskenämme kahden viikon ajan erikoiskoulutusta. Kun sitten vapaasti keskenämme menimme syömään, etenemismuotona oli juuri tuo lohikäärmemarssi. Meitä kyllä nauratti koko ajan.
Mättöpiiska06.05.2004 20:34:54
Siisteystarkastukset.
 
1. Tarkastus: Tupatarkastajan hyppy kynnyksen yli suoraan mahalleen keskelle tupaa. Noustuaan kysyi, kun tuvan esimies teki ilmoituksen, jäikö hänen paitaansa pölyä. Yleensä jäi.
 
2. Tarkastus: Kuljetti taskussaan pienen kiven tupaan ja sitten sopivan tilanteen tullen nosti sen muka lattialta ja kysyi "mikä tämä on?"
 
3. Tarkastus: Puhallus lämpöpatterin taakse, loisteputkien päälle, jokaikisen pienimmänkin tasopinnan pyyhkäisy, taistelujakkaroiden liukuesteiden tarkistus, potkaisu jonkin kaapin kylkeen (yleensä jonkun saappaista varisi hiekkaa kaapin tuuletusaukoista).
 
4. Tarkastus: Roskakorin (jonka piti olla aina tyhjä)asettaminen pöydälle ylösalaisin ja voimakas läimäytys pohjaan. Pöytään jää aina pieni rengas joko kosteutta tai pölyä.
 
Viidennettä tarkastusta ei yleensä edes tehty vaan ilmoitettiin suoraan, että tupa läpi, mikä aiheutti lievää turhautuneisuutta.
 
Noh, näitä kaikkia juttuja pääsi sitten itsekin hyödyntämään myöhemmin ja täytyy myöntää, että kyllä toisten nöyryyttäminen on ihan kivaa. :D
askomiko06.05.2004 23:39:27
Siivotahan pitää. Johtajien omat tuvat oli ihan hirveitä, eihän niissä voinut olla. Kunnes pyydettiin vääpeliltä lupa tuvan siivouttamiseen morteilla. Sitten kiiltää taas.
Volle06.05.2004 23:50:49
Siivotahan pitää. Johtajien omat tuvat oli ihan hirveitä, eihän niissä voinut olla. Kunnes pyydettiin vääpeliltä lupa tuvan siivouttamiseen morteilla. Sitten kiiltää taas.
 
Meillä yrittivät siivouttaa omaa tupaansa, mutta onneksi valitettiin. Saivat pellet siivota omat tupansa. Muutenkin alikessuilta ja muilta vuoden miehiltä lähtivät erivapaudet kivasti, kun joku kävi ruikuttamassa ymmärtäväiselle naiskapiaiselle. Samat säännöt kaikille.
askomiko06.05.2004 23:54:30
Erivapaudet pois kuskeilta sanon minä. Hyi, intti olisi ollut kamalaa jos olisi pitänyt koko vuosi olla kuin joku säikähtänyt mortti. Ei se ole mahdollista.
Volle06.05.2004 23:59:14
Erivapaudet pois kuskeilta sanon minä. Hyi, intti olisi ollut kamalaa jos olisi pitänyt koko vuosi olla kuin joku säikähtänyt mortti. Ei se ole mahdollista.
 
Kuka siellä vuoden pakottaa olemaan? Meidän komppaniassa kyllä puolet oli jotakin vaunumiehiä, jotka oli vuoden, eikä kukaan heistä saanut edes korpin nappuloita.
 
Omalta kohdaltani tiesin jo ekana päivänä, etten siinä laitoksessa puolta vuotta kauempaa ole.
lapio07.05.2004 00:21:24
Nyt päästäänkin itse asiaan, eli sinne pissi kakka juttuihin:
 
Valamarssilla onnistuin pieraisemaan hieman liian voimakkaasti. Arvaatte seuraukset, kun yskänlääkettä oli nautittu. Marssista oli vielä puolet jäljellä (12km hiihtäen tietenkin ja yöllä).
 
Koko joukkueen ollessa Rasin lavalla jääkäri Rahkosta alkoi pissittää. Rahkonen päätti tehdä rohkean peliliikkeen ja virtsasi kenttäpulloonsa. Saavuimme yksikön pihaan kahden minuutin kuluttua.
 
Ajoimme BTR-60 ajoneuvossa ja minua alkoi hieman pissittää (no olin jo pidätellyt kolme tuntia). Päätin kaataa lisävesi pulloni (minulla oli puolen litran limsapullossa vettä) ajoneuvon lattialle ja virtsasin pulloon. Varoitin vieressä istuvaa kaveriani, että nyt teen tällain (edelliseen viitaten: tein Rahkoset). J-kauden viimeisellä viikolla otin asian puheeksi ja kukaan muu ei ollut huomannut tempaustani! HAA!
 
Meillä ei ollut tapana käydä RIPA:lla eikä KYPA:lla eikä SIPA:lla vaan KESPA:lla. Tähän tarvittiin yksi 66 KES 88 joka laitettiin reiden alle ja sen päällä tavallaan istuttiin. Todella mainio konsti. Sopisi melkein niksipalstalle.
depe07.05.2004 00:38:31
Meillä ei ollut tapana käydä RIPA:lla eikä KYPA:lla eikä SIPA:lla vaan KESPA:lla. Tähän tarvittiin yksi 66 KES 88 joka laitettiin reiden alle ja sen päällä tavallaan istuttiin. Todella mainio konsti. Sopisi melkein niksipalstalle.
 
Tämä kannattaa ehkä suomentaa sivareita varten. Hymiö.
Ill-StarredSon07.05.2004 00:42:53
Eikös kenenkään teltoissa käytettty näkkäriä + valtion virallista kenkälankkia tulen sytyttämiseen? Näkkäristä kuulin vaan juttuja mutta lankkia tuli käytettyä itsenkin. Sitä vaan 30 cm kiehkura kamiinan pohjille ja pieniä puita sekaan ja sitten tulta munille, siis lankkikäärmeen päähän. Ja kylläpä syttyi.
 
Lihamestarin (eräs henkiö) erikoinen, voidellaan näkkäri lankilla ja isketään toinen näkkäri päälle, jonka jälkeen kostutetaan vähän valopetrolissa/hyvässä tulessa. Syttyi iloseen :)
 
Näitä kamina juttuja riittää kyllä, erään kerran joutui meidän teltan väki pitämään alikkien teltassa kipinää (näin siis alkuaikoina). No aateltiin että eihän arvon alikersantit halua kylmässä nukkua ja sovittiin että pökköä pidetään sitten pesässä ja kunnolla. Oman vuoron loputtua heräsin yhtäkkiä kovaan nauruun. Seuraava kaveri siinä vieressä hekottaa että oli käynyt alikkien teltan kamina sulamaan kasaan ja että jos seuraava kuka sinne menee tohtii olla laittamatta niin hirveesti pökköä pesään.
 
Ja oman käden oikeutta käytettiin kyllä ja siitä moni jäi kiinni. Huonoin tilanne oli kun kaveri oli tuonut kunnon satsin lehtiä mukanaan (oliskohan siinä ollu ~20 lehteä). Käytiin siinä jollain leirillä ja samaan aikaan vanhat kotiutuivat. Yllättäen vanhojen mukana oli lähtenyt armeija kamaa jota sitten etsittiin joka puolelta. Etsintä pidettiin myös meidän tuvassa, mutta eihän sieltä mitään löytynyt... niin paitsi ne lehdet.
- mitäs nämä ovat?
- herra luutnantti, käsityölehtiä"
tässä vaiheessa pokka repesi.
- jaahas, tietääkös pojat että nämä ovat kiellettyjä?
- juu
- mikäs lista tässä seinässä on?"
No seinässähän oli tietty pornolehtien lainauslista, että pysyi joku kontrolli lehtiin etteivät lähteneet omille teilleen.
- no se on semmonen...
- jaahas, otan nämä lehdet tästä mukaani ja voitte tulla sitten kapteenin toimistosta kyselemään kun tulee tarvetta.

Pitkä leiri kun oli takana niin kaverini möläytti: "Herra luutnatti, jos minä lähden teidän kanssa yhtä matkaa sinne kapteenin toimistoon.." ..ja taas repeiltiin.
 
Ja paljon monia hyviä juttuja oli, nuo tuli nyt mieleen. Jännä juttu oli se että kaikki mitä kuuli muilta ennen inttiä oli järestään negatiivisia juttuja ja että se on ihan p*ska paikka, mutta jälkeenpäin kun ajattelee, niin kyllä positiivisia juttuja jäi enempi käteen. Tosin paljon oli myös ei niin mieluisaa hommaa (lue: paskaa) mutta so what, joka hommassahan sitä paskaa on. Päivääkään en vaihtaisi pois.
mathias07.05.2004 02:42:31
Kamiina sytytetään kartussien vahakansilla. Sisältävät erikoisaineksia, PCB, DTT jne. Neuvostoliittolaisia ovat.
 
Olin juuri mainitsemassa asiasta... Ja muutamat sankarit käristivät sitten makkaraa tuossa terveellisessä PCP-DTT liekissä. Oli kuulemma silti hyvää. Viisas tykkimies -urbaani legenda? :)
 
nimim. tykkimiehen koulutuksen saanut rajajääkäri
vanttera07.05.2004 05:02:50
Oli kuulemma silti hyvää. Viisas tykkimies -urbaani legenda? :)

 
Miksi tykkimiehet nukkuvat pj-teltassa toisinpäin kuin jäksterit? Molemmat pitää tärkeämpiä kohtiaan lämpimänä, jääkärit jalkoja, tykärit päitä.
lapio07.05.2004 16:41:33
Miksi tykkimiehet nukkuvat pj-teltassa toisinpäin kuin jäksterit? Molemmat pitää tärkeämpiä kohtiaan lämpimänä, jääkärit jalkoja, tykärit päitä.
 
Jääkärit on tyhmitä!
T: Tykimies?
lapio07.05.2004 16:44:31
Tämä kannattaa ehkä suomentaa sivareita varten. Hymiö.
Ja muille asiaan perehtymättömille.
 
Yleisön pyynnöstä:
 
RIPA = riukupaska
SIPA = sissipaska (nojataan puuhun, kuoppa kenttälapiolla)
KYPA = kyykkypaska (kyykistytään, useimmiten ojan kanssa)
KESPA = kertasinkopaska (selitys edellä)
 
Sitten esiintyy myös SIRUPA.
 
66 KES 88 = kevyt kertasinko
Cipollina07.05.2004 16:51:05
Tykimiehet jeah!
Vasara07.05.2004 16:51:46
Jääkärit on tyhmitä!
T: Tykimies?

 
Lohtajalla paskamakin seinässä luki "tykäri on tymä t. jäkäri"
kid ego05.01.2006 07:52:59
Nostetaan tämäkin kun kerran uusi saapumiserä on taas aloittamassa.
 
Hauska juttu: Oman johtajakauteni alokkailla oli sotilasvalapäivä, jolloin heidät ylennettäisiin kaartinjääkäreiksi Helsingin Kaivopuistossa. Käskimme jokaisen köpön käydä pissalla ja kakalla koska keskellä kaupunkia tarpeitaan on hankalampi tehdä. Ulkona oli vitun kylmä ja räntää satoi, olihan helmi- tai maaliskuu.
 
Ei siinä mitään, kaikki ei vaan muistaneet käydä urealla kasarmilla, vaan eräskin tuleva kaartinjääkäri kusi housuun ylentämistilaisuudessa ja valamarssin jälkeen kaatoi isoimpia lätäköitä pois varsikengistään.
kid ego05.01.2006 08:20:24
Aiemmilla sivuilla kerrotaan kuin näkkileipä tai kenkälankki palaa kamiinassa, mutta kävyt palaa vielä paremmin. Tee seuraavasti:
 
1. Etsi käpyjä
2. Sytytä iso tuli kamiinaan
3. Täytä se puolilleen kävyillä
4. Anna käpyjen palaa ja hiillostua
 
Lopputuloksena haitarin muotoon lysähtänyt kamiina.
KädetönRumpali05.01.2006 11:31:02
Ensimmäinen metsäaamu:
 
herätys aikaisin, hämärää, kamala nälkä. Aamiainen!
 
Puun juurelle mutustamaan. Alikessu huutaa että on ihan vallan kauhia kiire (Prkl!). Pakko saada murua leipäähuutavaan vatsaan. Lisää hoputusta. Hirveällä kiireellä tavaraa suuhun. Yskäisy kriittisessä vaiheessa, sisäänhengitys. Leipä juuttuu kurkkuun, ei irtoa kakoamalla. Yritän huutaa apua, mutta kuuluu vain epämääräistä korinaa. Viereistä taistelijaa hädin tuskin edes näkyy siinä hämärässä. Lysähdän polvilleni ja siitä lamaantuneena edelleen maahan. Maahan tippumisen voimasta leipä irtoaa ja lentää suusta. Haukon hysteerisesti ilmaa ja hetken päästä viereinen soturi kysyy, että mitä sää oikein teet. -Eipä tässä (Huoh) kummempia.
 
Sitten lähdetään kiireellä, saatana odottamaan jotain hemmetin skapparia. Ei taaskaan ollut siis oikea kiire ja mielessä kävi käydä teurastamassa muutama upseeri. Tai vähintäänkin käydä työstämässä joitakin paperihaavoja heidän silmämuniinsa.
 
Ja kaiken tämän jälkeen oli edelleenkin nälkä.
Artist05.01.2006 11:47:36
Parhaimpia muistoja oli ne, kun jollain leireillä lusmuiltiin ihan tosissaan koko tupamme vahvuudella. Muut tähystivät tai olivat tykeillään, me nukuimme teltasse ja välillä polttelimme röökiä. Alikessu ei hirveästi tykännyt. Yhdellä leirillä ryhmämme sai erikoistehtävän; meidät siirrettiin muista n.2km päähän vartioimaan yhtä porttia. Tämän jälkeen meillä ei käytännössä ollut mitään aikatauluja eikä valvontaa, kunhan joku oli aina avaamassa portin tarvittaessa. Yöllä oli kiva paistella makkaraa, ja kuunnella kun muille ulvoo ilmahälätyssireeni... :) Seuraava päivä meni chillatessa ja nukkuessa.
 
Muutenkin osa leireistä oli yllättävän hauskoja, kun oli hyvään hommaan päässyt. Muiden tehdessä jotain tavallisia leiriaskareita, saatoimme lähteä pakulla ajelemaan pitkin lähiseutuja.
 
Paskimmat muistot varmaan alokasleireiltä, jolloin oli helvetin kylmä. Myös Lohtajan ampumaleiri oli aika paska, vaikka en siellä hirveästi mitään tehnytkään. Oli vaan helvetin kylmä ja hiekkaa oli liikaa. Kun vaihdettiin asemia, meidän piti täyttää vanha tulenjohtopaikka ja hautasimme ison kasan hiekkasäkkejä sinne, kun ei niitä jaksanut tyhjentää.
 
Kasarmilla oli yleensä tylsää. Palvellin onneksi vain puoli vuotta, siitäkin erilaisia vapautuspäiviä oli yli kolmekymmentä.
porcupine05.01.2006 12:15:15
Myös Lohtajan ampumaleiri oli aika paska, vaikka en siellä hirveästi mitään tehnytkään. Oli vaan helvetin kylmä ja hiekkaa oli liikaa.
 
Mä oon ollu Lohtajalla vaan kauneilla ilmoilla. Lucky me? Intti on edelleenkin perseestä, vaikka huonoimmat muistot ovatkin jo hautautuneet muun kuonan alle. Mut itteppä tilasin, ko menin tykkimieheksi.
 
Ai niin, jussit ja joulut oli hienoa olla vapaalla, niille pääsemiseksi kun piti osata ne maailman yksinkertaisimmat tykkimiehen puuhat. Kaikki ei osanneet. Ja se oli hienoa kans, kun palvelin yhden ylimääräisen päivän (kun en muuten päässyt pääsykokeisiin, nyt minä en osannut?) aivan kuten hän, joka oli pilleripäissään tapellut spollejen kanssa. Yhdellä päivällä päästiin molemmat. Jepjep.
 
Niin ja mut vapautettiin sit pyynnöstä aamulla aikasin, jotta olisin ehtinyt ekaan bussiin. No vapautettiin n. klo 6 kun eka bussi lähti kasilta. Ei siinä mitään, mutta pakkasta oli -20C ja risat, jalassa tennissukat ja buutsit, eikä koko ympyräkylässä yhtään mitään auki. Kylmä tuli bussipysäkillä. Eikä ollut edes Valmusta messissä :) Jalat suli just kotikaupungin rajoilla.
 
No sit kävin kertaamassa ja heti ylennettiin korpraaliksi. Elämäni ylväin hetki oli se.
Guitar Hero05.01.2006 12:34:27
Noku metsässä kerran oli kaakaovanukkaita, mutta sitten mulle ei riittänykkää. Vitsi mä hajosin.
kid ego05.01.2006 13:30:57
Noku metsässä kerran oli kaakaovanukkaita, mutta sitten mulle ei riittänykkää. Vitsi mä hajosin.
 
"Kuka vittu söi mun taisteluvanukkaan?!"
jp_one05.01.2006 13:44:21
Karuin inttimuisto liittyy varmaankin kuuman nihkeään kesäyöhön, vaunuhaalariin ja karmeaan ripuliin..
18is905.01.2006 13:49:09
"No niin, tämän tuvan taistelijat sitten siivoamaan alakerran varastoja. Koskee myös viestimies 18is9:ää, jonka jalat näkyvät selvästi punkan alta. Ja vm H. voi myös tulla pois sieltä siviilikaapin takaa. "
 
Kerran onnistuin välttämään nakin punkan alla piilossa oleillen. Oli se juhlaa.
obiwan05.01.2006 14:12:15
Noku metsässä kerran oli kaakaovanukkaita, mutta sitten mulle ei riittänykkää. Vitsi mä hajosin.
 
Joku lipasti!!1
heville05.01.2006 14:25:36
Oli leppoisaa kun loppusodassa oli vain noin kolmasosa patterista (muut movena kassulla) ja ruokaa oli kumminkin koko patterille. Teltta lipastettiin täyteen pillimehuja, saariois-pitsoja, "ranskalaisia kinkkupiiraita", vispipuuroa, joulutorttuja ja Pörri-peikon kaakaojuomaa. Varsinaista sissimuonaa. Eihän siinä rovan jälkeen leireillä enää mitään tehty, joten loppu"sota" menikin vatsakumpua kasvatellessa.
 
Ja olihan siellä sitten muutakin jänskää.
Valdemar05.01.2006 15:09:04
Joo meiä alikesu eeivittu kukasse ny oli ainii Kymäläine pasko kera suihkuu eeei helevetti hajos :----D
Toveri05.01.2006 15:17:46
Joo meiä alikesu eeivittu kukasse ny oli ainii Kymäläine pasko kera suihkuu eeei helevetti hajos :----D
 
Ja alaiset siivos?
Järvihirviö05.01.2006 15:35:11
Siisteintä oli kuunnella tornissa musiikkia ja katsoa merta, katsoa leffoja muiden mevojen kanssa, pelata pleikkaa muiden mevojen kanssa, yleinen perseily. Tylyintä ja karuinta oli silloin, kun joutui tekemään jotain.
Skebaholikko05.01.2006 16:00:28
Palvelukseenastuessa oli elokuvasalissa ensimmäinen infopiste, sieltä kerrottiin mihin........................Päivääkään en vaihtaisi pois!
 
Gude, olet sairas. Mutta sairaan kunnioitettava myöskin.
 
Parhain inttimuisto oli kyllä Los Vekaros mark five, inttibändimme, joka esiintyi II/04&I/05:n kotiutumisjuhlassa. Tämän projektin laulajana ja järjestelijänä sain kuuden kuukauden palveluksen, niin omasta kuin seitsenhenkisen orkesterimme viiden muun jäsenen, viimeisestä kuukaudesta kutakuinkin HV-juhlaa. Kun oli hyvissä väleissä musafriikkien VMTK-johtajien kanssa ja luovaa tarinaa heitti niille hakemuksiin, niin prikaatinkenraali Pennanenhan kirjoitteli nimeään varsin armollisesti. Leirit ja testit piti hoitaa, muuten sai hyvin harjoitusvapaita. Kun muu ykkösIT-patteri veti lenkkiä kalalammen ympäri, bändi joko veti Stonea ja Meideniä treenituvassa tai "suunnitteli settilistaa ja showjärjestelyjä" (lue: jauhoi paskaa munkki ja lihis kourissa Soden kahviossa). Yhdestätoista kahteen kun oli soittokielto skapparien lounaiden takia, niin "suunnittelu" tai unplugged-nössöily olivat ainoat vaihtoehdot. Turhaan en bändiltä saanut taiteilijanimeä "Puhemies"
 
Hemmetin hauskaa se oli, ja itse kotiutumisjuhlahan oli yhtä ekstaasia, pienessä salatuubassa vedettiin niitatut nahkahousut ja farkkuliivi yllä heviä rekan lavalla kun oma yksikkö moshaa ja vetää pittiä kympillä edessä. Eka IT-patteri ja satunniaset viestinyypät ja kakkospatterin dumarit kun olivat ainoat joilla oli munaa rönköttää eturivi käyntiin. Kaikki pioneerit, jägsit, alatykärit, huljukuljut ja muut istuivat kuin kuuluisat tikut paskassa kun IT näytti bilettämisen ja meiningin mallia. Jopa meirän kokelaat antoi jälkeenpäin suuresti propseja välispiikeistäni, joissa haukuin muut yksiköt tarpeeksi moneen otteeseen "witun nyhveröiksi" ja vastaavanlaisiksi toukiksi. Kotiyksikkö-ylpeyttä, sano. Taivas löi tulta, perhana!
 
Eli palvelukseen astuvat, pistäkää helvetissä pystyyn bändi, joka pystyy vetään simppeliä settiäkin. Kotiutumisjuhlan lisäksi voi hyvinkin pukata upseerikerhon keikkaa missä viinakin virtaa esiintyjille, ja köllien saanti täysin mahdollista. Kunhan vähän osaa verbalisoida ja organisoida, niin sluibauttaa oloaan kummasti lokoisammaksi.
 
Ja ehdottomasti suosittelen myös yksikön varusmiestoimikunnan edustajaksi ryhtymistä. Sekin oli hieno duuni. "Herra alikersantti, en ikävä kyllä voi lähteä apinaradalle huomenna, koska samaan aikaan on VMTKn kokous." "-No Ahonen sitten saatana menee sinne ja muut hajoilee hoitaessa sinunkin osuutesi!" Munkkia vetäessä jauhettiin sivistyssanoja ja vahvisteltiin pöytäkirjoja. Ja aina jos tuli himo vähän makeaan tai kaloreihin, niin "kiireellinen VMTK-tehtävä, liittyen joko edustustehtäviin/kotiutumisjuhlajärjestelyiden raportointiin puheenjohtajalle/PA-firmoille soitteluihin kotiutumisjuhlaa varten" tai joku vastaava hevonbulli meni ihan kympillä läpi alijohtajille puolen tunnin sodekäyntiä varten. Ei heitä jaksanu kiinnostaa paskakaan siinä vaiheessa, ja taas sai vatsan täyteen makiasti.
 
Kunhan vähän soveltaa ja uskaltaa, niin "You can indeed fuck the man!" Liiallisuuksista kyllä sakotetaan, rajan sain onneksi pidettyä.
 
Ja kaiken tämän päällehän olin ilmeisesti ihan noheva dorka, Korpraali Ahosena miut kun kotiuttivat yhtenä niistä neljästä korpista reilun kuudenkymmenen puolivuotismiehen joukosta, joten kaikki on suhteellista ja undercover-periaatteen pitoa.
 
RaiRai, ei liikaa hajoiltu ei.
Skebaholikko05.01.2006 16:03:18
Vakiolegendojahan olivat myös satunnaiset spekulaatiot Pythonin paksuisista paskakintareista, jotka sipavuorolla löytyivät tykärivessasta (KUKA oli alkulähde saatana, kellään ny tuollasta rectumia voi olla ilman sauva-avitusta!)
 
sekä tietysti valkeat "saippua"vanat suihkukoppien lattioilla. Puhtaus todellakin on puoli ruokaa, kun niin usein kopeista kuuli mielihyväisiä mourahduksia.
Turder05.01.2006 16:40:20
Meillä oli aukissa aina iltavahvarin aikaan pistekilpailu. Aina kovasta ja käytävän täyttävästä pierusta napsahti pisteitä tilille. Muutamaan otteeseen haettiin vauhtia tuvista kun sakki repeili. Paras oli kun muuan ivalolainen vastasi upseerikokelaan lukemaan nimilistaan: "Silakka!" (nimi muutettu), HERRA PRÖÖÖFFFPIU KOKELAS! Ups. kok. räjähti siihen paikkaan.
 
Tämä oli suurelle osalle hauskin inttimuisto, yleensä takana oleville karuin inttimuisto.
tamart05.01.2006 18:00:58
Tylyin/karuin inttimuisto oli varmaankin p-kauden 4 tai 5 viikolla alkanut keuhkokuume joka kesti E-kauden ensimmäiseen viikkoon asti.
 
Tästä johtuen jäi kaikki leirit, att ja marssit väliin. E:n papereita en suostunut ottamaan joten lusmuilin tvtä katsellen/lueskellen veksissä ~4 vko kun muut ryynäsi 30 asteen pakkasessa Pohjankankaalla.
Pelsi05.01.2006 20:20:56
Leireihin, marsseihin ja telamiinoihinhan ne huonoimmat muistot kulminoituvat. Ja valitettavasti myös oman ryhmämme toiseen alikersanttiin (ryhmässämme oli siis myös joukkueemme sinkopartio, jonka johdosta meillä oli sitä varten toinen ryhmänjohtaja), jonka kanssa en tullut toimeen sitten yhtään.
 
Mutta oli siellä kieltämättä hyviäkin puolia. Mielestäni meillä oli tuvan jätkien kanssa ihan hyvä yhteishenki, huumorilla selvittiin monista paskanakeista ja autettiin toinen toisiamme. Tietysti myös kotiuttamispäivä jäi mieleen lähinnä siksi, että ei varmaan koskaan ole yhtenä päivänä hymyilyttänyt niin paljon.
Synnyttäjä05.01.2006 21:04:26
Karuin muisto on silloin joskus Rovalta, kun eräällä heitinmiestoverilla oli tetsarissaan digitaalinen lämpömittari. Tuntui, että oli jo viikon ollut helvetin kylmä, joten päätinpä käydä mulkaisemassa kaverin mittaria (siis lämpö-). Ko. mittari sitten kaikessa vittumaisuudessaan pisti lukemat -45 tiskiin. Siinä vaiheessa tieto todellakin lisäsi tuskaa, kun toinen viikko oli vielä edessä.
Minushuman05.01.2006 21:10:06
Vaikken intissä täyttä aikaa viihtynytkään, huvitti, kun alokasaikana hra. alik. lehahti tupaan ja heitti pötkölleen. Ilmoitushan siinä piti tehdä ja eikun kuus äijjää nostaa yhden vaakatasossa ilmaan sitä ilmotusta tekemään.
atimoc05.01.2006 22:26:08
Parhaimmat ja pahimmat löytyy leireiltä, yllätys yllätys. Mosaleiri oli kaikin puolin kuraa, hiihtorastia lukuunottamatta. Koko inttiajan kylmimmät säät sattuivat juuri sille viikolle, enkä ole sittemmin ollut fyysisesti yhtä paskana kuin silloin. Viestiasemaharjoitukset eivät myöskään olleet häävejä, kun asemia piti vaihtaa jatkuvasti, yöllä ja päivällä. Ampumaleirit olivat huomattavasti parempia. Kova käsikranaatti, KES ja tarkkuuskivääri tuli testattua, lisäksi nähtiin miinademonstraatio, sekä yöllä valoraketti/valojuovademo.
 
Loppusota ja toinen sotaharjoitus olivat pitkiä, mutta toisaalta parhaimpia. Kun asema saatiin pystyyn, ei kovin usein tarvinnut siirtyä. Unta tuli usein vedettyä puolillepäivin, ja liian vapaa-ajan seurauksena tuli hölmöiltyä kaikennäköistä... yksi taistelija mm. järjesti tulennielentäshow:n valopeten ja soihdun kanssa, tämä tarttui myös videolle (ei jakoon, sori).
 
Kukaan täältä ollut suojelumiehenä? Se homma vaikutti varsin hajottavalta.
wrshredder05.01.2006 23:21:31
yksi taistelija mm. järjesti tulennielentäshow:n valopeten ja soihdun kanssa, .
 
miks tätä muuten sanotaan tulennielemiseksi..?
 
mua pelottaa koko alkava armeija.. :(
Wolfgang06.01.2006 00:26:26
Kuka siellä vuoden pakottaa olemaan? Meidän komppaniassa kyllä puolet oli jotakin vaunumiehiä, jotka oli vuoden, eikä kukaan heistä saanut edes korpin nappuloita.
 
Vuoden olin kuskina eikä siinä omaa mielipidettä pahemmin kyselty. Tai kysyttiin, mutta ei välitetty...
 
Puolella vuodella olisin itekki halunnu selvitä, mutta skapparit oli toista mieltä.
Eikä tullu korpin jämiä, mutta rekkakortti tuli. Enää ei vituta.
Topah11.01.2006 15:19:47
Mettäleiri alokasaikana Raasissa. Joku suuri isoherra oli tulossa tarkistamaan joukkoja ja oltiin siinä muodostelmassa. No olin unohtanut aseen jonnekin puunrunkoon nojaamaan. Siinä joku parisataa tyyppiä muodostelmassa ja kenraali käppäilee edestämme. Tokaisen yhden sanan, eli "VITTU!" ja lähden ilman lupaa noutamaan rynkkyä. Rangaistukseksi en saanut muutakuin saunanlämmitysnakin ja jotain muuta pientä, kuten halon hakkuuta jne. Sillä leirillä jos haettiin vapaaehtoisia, niin olin aina vapaaehtoinen nro.1 halusin tai en. Lämmöllä muistelen noita aikoja.
AP11.01.2006 16:48:39

Ai niin, jussit ja joulut oli hienoa olla vapaalla,

 
Voip olla. Itse olin jussin kiinni. Kieltämättä hiukan hajotti, kun puhelin soi vartin välein että "mitä äijä, me tässä just pistettiin mökillä sauna kuumenemaan ja kaljat hileeseen..."
 
Itse vetää Pansion sotilaskodissa 2 pulloa ykkösolutta ja lihis päälle. Jesaja sentään.
Abraham11.01.2006 16:52:20
Parhaat muistot liittyvät lienee siihen (ainakin 6 ensimmäistä kuukautta) vallinneeseen hyvään yhteishenkeen. Mitä enemmän paskaa satoi niskaan, sen siistimpää säätöä ilmeni. Tuolloin myös läppien taso sai melko kvartaarisia sfäärejä, joka oli omiaan hautaamaan väsyneet pippelinpuristelijat entistäkin syvemmälle tuon mystisen näkymättömän inttikakan syövereihin.
 
Eräs naurettavimmista muistoista liittyy erään taisteluleirin (oliko nyt pituudeltaan 3 viikkoa) loppupuoliskolle, jolloin sitä oikeasti luuli notta nytkö se pää pärähti totaalisesti päreiksi unenpuutteen siivittämänä. Näin meinaan pienen eksyksissä olevan saunatontun.
Siinä kun yönselällä makoilin poterossa pakkanen kaverina ilmestyi näkökenttään ilmassa leijuva valon kajo, jonka aivot kyllä rekisteröivät ja tunnistivat lyhdyksi mutta se figuuri, joka sitä kantoi ei ollut tästä maailmasta. Siinä sitten tönäisin uni-koomaista taisteluparia kylkeen, joka myöskin myönsi näkevänsä saman ilmiön muttei keksinyt hahmon olemukselle mitään rationaalista selitystä. Suut auki tuijottimme kuinka tuo kyttyräselkäinen, pieni, suippohatulla varustettu, heiluvaa lyhtyä kantava olento lähestyi asemiamme vaivalloisesti puhisten. N. 10 metrin päästä se heilautti kättään universaalin rauhan ja rakkauden merkiksi ja tokaisi pelosta värisevällä äänellään: "o- onko siellä k- ketään?"
 
Mikään saunatonttu ollut, vaan eksyksissä ollut spade! Kaveri oli astetta pienempi kokoisempi, kimeä ääninen, ja rahtasi jostain syystä harteillaan tetsaria, josta oli toinen olkahihna pärähtänyt poikki (selittää visuaalisen kyttyrämäisen vaikutelman). Lisäksi herran pipo oli venynyt ja paukkunut suippomalliseksi, kun oli kuulemma takertunut kaikkiin tiellään olleisiin puunoksiin ja variksenpesiin. Väsymyksen siivittämänä ilmoille pääsi sellainen naururepertuaari, joka melkein johti kalsaripyykiin ja ennenaikaiseen kuolemaan rintakehän sisäänpäin räjähtämisen johdosta. Naurattaa vieläkin, vaikkei tuota tilannetta oikein osaa tekstillä kuvata.
 
Lisäksi olisi mukava nähdä minkälaisia hyypiöitä ovat ne kaksi armeijan varustesuunnitelun kokojakauman ääripäissä olleet mallit: alokasajalla meitsille suodut maastohousut olivat sellaiset pienet ja sievät ja sen verran pitkillä lahkeilla varustetut, että ulottuivat suorina vain reilu 30 cm päähän nilkoista. Vaihdossa, jossa pyysin paria kokoa suurempia, tuli sellaiset HC-mothafukka XXXXL pöksyt, joihin sitten leireillä takertui ja hukkui kaikkea ampiaispesistä kamiinoihin. Niillä oli kyllä siistiä örmyä vastatuulta vasten, ja vielä siten että jalassa olivat kumisaappaat kokoa godzilla, jotka hölskyivät joka askeleella vaikka jalkaan oli sullottu kaikki mahdolliset ja mahdottomat sukkaparit ja rätit
 
Kaipa se aika kultaa muistoja, vaikka kyllä sitä silloin osasi aina aika ajoin myös hatuttaakin. Mie kyl diggasin
Stain11.01.2006 16:57:37
Lämmöllä muistelen noita aikoja.
 
Haha..
Itse jos alkaisin listaamaan noita karuimpia muistoja niin tulisipa siitä aika pitkä viesti.
 
Parhain muisto on varmaan se kotiutumispäivä. Kun pääsi eroon rynkystä sekä varusteista ja tiesi että ei tarvitse viettää enää yhtään yötä siellä paskassa. Oli vapautunut olo.
Väinämöinen11.01.2006 17:44:03
Paras muisto taitaa olla Ruk-aika kokonaisuudessaan. Tuvassamme oli erinomainen henki eikä vähiten korpraaliksi ylennetyn sotilaskuljettajan ansiosta. Pitkät paskanjauhantatuokiot hiljaisuuden jälkeen, iltavapaat ja välillä koulutuskin sinänsä oli hyvin mielekästä. Mieleenpainuvimpana seikkana tupamme voitti JOHAn (johtamisharjoitus) eli n.70km jalkamarssi/ryhmätaitokilpailun.
 
Huonoimmat muistot taas tulevat johtajakaudelta, kun seurasin sivusta, mitä kaikkea ihminen on valmis tekemään luistaakseen velvollisuuksistaan ja pakoillakseen vastuutaan. Kyseinen toiminta sotii niin pahasti periaatteitani vastaan, että menetin hermoni ja rähjäsin eräille antisankareille oikein olan takaa. Huonoimmaksi muistokseni jäi siis se, että menetin hermoni velttoihin laahustajiin, mutta erityisesti siksi, että se oli aiheellista.
 
Jotta analysointi ei kuitenkaan kävisi liian vakavaksi, mainittakoon eräs ilmoitus Ruk:sta, kun harjoittelimme Kirkkojärven marssin ammuntaa varten. "Herra yliluutnantti, It-patterin tulenjohtolinja valmiina ampumistanne varten vahvuudella..."
Cipollina11.01.2006 17:51:05
Huonoimmat muistot taas tulevat johtajakaudelta, kun seurasin sivusta, mitä kaikkea ihminen on valmis tekemään luistaakseen velvollisuuksistaan ja pakoillakseen vastuutaan. Kyseinen toiminta sotii niin pahasti periaatteitani vastaan, että menetin hermoni ja rähjäsin eräille antisankareille oikein olan takaa. Huonoimmaksi muistokseni jäi siis se, että menetin hermoni velttoihin laahustajiin, mutta erityisesti siksi, että se oli aiheellista.
 
Voisi melkein sanoa, että omat paskimmat muistoni liittyvät myös aiheeseen. Tosin päinvastoin yli-innokkaisiin ja tomeriin niuhottajiin joilla oli ylimääräistä pätemisentarvetta.
kid ego11.01.2006 18:25:51
Paras muisto taitaa olla Ruk-aika kokonaisuudessaan. Tuvassamme oli erinomainen henki eikä vähiten korpraaliksi ylennetyn sotilaskuljettajan ansiosta. Pitkät paskanjauhantatuokiot hiljaisuuden jälkeen, iltavapaat ja välillä koulutuskin sinänsä oli hyvin mielekästä. Mieleenpainuvimpana seikkana tupamme voitti JOHAn (johtamisharjoitus) eli n.70km jalkamarssi/ryhmätaitokilpailun.
 
No meillä oli ainakin RUK:n paras bändi, vai mitä!! Miettisen kanssa jammailtu vielä siviilissä/reservissä.
askomiko11.01.2006 19:29:56
Voisi melkein sanoa, että omat paskimmat muistoni liittyvät myös aiheeseen. Tosin päinvastoin yli-innokkaisiin ja tomeriin niuhottajiin joilla oli ylimääräistä pätemisentarvetta.
 
Se o vaan ku ne hommat pitää jokatapauksessa tehä, ni jos osa ei tee, ni toisia vituttaa enempi. En siis tarkoita jotain säätöä ja hifistelyä, vaan jotain massiivista rähinää, kuten asemasta lähtöä isojen pyssyjen kanssa. Miun ryhmä oli aina nopein ja ekana valmis, ja saatiin paljon negatiivista palautetta ku ei autettu muita kädettömiä vetkuja. Semmosta se o.
Turder11.01.2006 20:28:08
Joskus se vapaaehtoisena oliminen kannattaa. Alokasaikana rakensimme varamiinoitetta metrisessä hangessa, 4 tellua per kärsä. Ennen tätä alik kysyy vapaaehtoista ja meikäläinen nostaa käden ylös. "Selvä, menkääpä tuonne 50m päähän nuotiolle ja toimitte vartiomiehenä"."Sain" ja kävelen nuotion lämpimään. Muut duunaavat miinoitteen kuntoon ja itse chillailen notskilla.
Dream_eater11.01.2006 20:38:10
Hauskinta oli tehdä kotikaljasta vähän jutympää lisäämällä sokeria yli arvojen ja ryypiskelemällä sitä. Oli iltavahvuuslaskennassa pokassa pitelemistä.
AP11.01.2006 20:56:56
Hauskinta oli tehdä kotikaljasta vähän jutympää lisäämällä sokeria yli arvojen ja ryypiskelemällä sitä. Oli iltavahvuuslaskennassa pokassa pitelemistä.
 
Sssääh. Meitillä taas oli ei-iltavapaa-iltoina tapana hiipiä parkkialueelle. Porukasta joku oli aina jättänyt autonsa vähän sivummalle valoista, ja takakontista usein löytyi muutama pullo mallasta jotka asiaankuuluvalla hartaudella parkkialueella nautittiin.
 
Jos oluen makua vielä voi parantaa, niin tuolloin, kun mukana oli vahvasti kielletyn hedelmän makua, se etenkin maistui.
askomiko11.01.2006 21:00:04
Kertauksissa oli ihan kivaa istua viimeisenä yönä nuotion äärellä, paistaa makkaraa ja nautiskella kenttäpullosta minttuviunaa porukalla.
Väinämöinen11.01.2006 21:53:29
No meillä oli ainakin RUK:n paras bändi, vai mitä!! Miettisen kanssa jammailtu vielä siviilissä/reservissä.
 
Heittämällä.
Dr. Funkenstein11.01.2006 22:38:28
Näin meinaan pienen eksyksissä olevan saunatontun.
 
Hoho, on siinä tarinaniskentä miehellä hallussa! Briljanttia.
Roger12.01.2006 05:07:36
Ensin tuntui ettei minun aikana käynyt mitään hauskaa, mutta luettuani näitä juttuja niin kummasti mieleeni palaavat ne mukavatkin muistot inttiajalta.
 
- Ilmeisesti varusvarastolla ei ole tapana valittaa väärän kokoisista vaateista, (Vaatteet ovat oikean kokoiset, mies vain väärän kokoinen) sillä kun erehdyin pyytämään uudet pitkä kalsarit sillä omani olivat liian lyhyet, vaihdossa tuli XXXXL kokoiset kalsarit, jotka taatusti oli suunniteltu noin 3,5 metrisellä taistelijalle.
 
- Unen puute sai aikaan mielenkiintoisia ilmiöitä. Muutamia kertoja tuli nukahdettua seisaalleen tai nukahtamaan saman tien kun istuin. Itse "hauskutin" itseäni pyöräillessä katselemalla kuinka puiden oksat muodostavat mitä mielenkiintoisempia asioita taivasta vasten. Opin myös nukkumaan missä tahansa ja auton lavalla ollessa auton moottorin ääni toimi mukavana unilauluna.
 
- Pioneeri RUK:n JoHa eli edellä mainittu 70 km ja risat oli melkoinen kokemus. Varsinkin kun pakollinen vesistönylitys oli ensimäisen viiden kilometrin aikana. Ei voinut kuvitellakaan juoksevansa, kun jokaisella taukopaikalla piti puhkoa vähintään kolme yli peukalonpään kokoista rakkoa jalkapohjista. Muuten hiertymistä estettiin silloin tällöin rasvaustauoilla. Kassulle päästyään piti vielä siirrellä muutamia telamiinalaatikoita, ennenkuin vietiin suoraan tekemään kirjallista koetta. Kokeen tekeminen oli mielenkiintoista, varsinkin kun unta ei ollut saanut edelliseen kolmeen vuorokauteen kuin muutaman tunnin ja kouluttaja huudattaa poppista luokassa ja laulaa mukana, pientähän tuo häirintä meillä oli, sissien keskittymistä oli häiritty vielä teeveellä jossa pyöri nonstop-porno.
 
- Kokelasaika oli sen verran mukavaa puuhaa, että jäin vielä hetkeksi töihinkin "firmaan". Työkaverina oli mm. Lyijykomppania/Trio Niskalaukaus mies Alaluusua, asiallinen kaveri.
askomiko12.01.2006 06:22:54
Luin jostain inti fakin hiihtolappusesta että hiihto on hauskaa ja suksia on saatavilla eripainoisille. Niinpä suksia kuitattaessa kysäisin oisko kukkakepille sopivampaa mallia, johon varus-Make ja Kake kuittasivat että pistä telamiinoja reppuun.
Vasara12.01.2006 06:52:23
auton lavalla ollessa auton moottorin ääni toimi mukavana unilauluna.
 
Kun taas se auton tärinä..
Jormaz12.01.2006 07:06:13
Karuin ruokailumuisto oli kun käsivarressa kaadoin avannosta vettä muonapussiin, annoin minuutin hautua ja aloin rouskuttaa.
Captain Planet12.01.2006 07:47:34
Hauska inttimuisto oli se kun sain kiusata Kokelas Poikulaista joka bunkkas viereisessä tuvassa. Ite palvelin ensin merivoimissa Isosaaressa, mutta siirryin sitten maavoimiin Kaartin soittokuntaan. Ei mulla ollu ikinä mitään hajua mistään varustuksista tai arvomerkeistä. Kidi sai hävetä aina minua :))
AP12.01.2006 09:54:51
Opin myös nukkumaan missä tahansa ja auton lavalla ollessa auton moottorin ääni toimi mukavana unilauluna.
 
Oli muuten ihan suolesta, jos oli vajaaälyinen kuski ja vajaatäyttöinen lava.
Palattiin kerran leiriltä Raasista tai Reilasta Turkuun jotain helevetin pikkutietä, syheröistä kuin mikä. Saatana, kuski niittas menemään sen minkä sisusta irtosi. Voi kuulostaa hauskalta mutta ei tosiaan ollut yhtään hauskaa, kun siellä lavalla oli vaan kymmenkunta ukkoa jotka sitten pyöri ja lenteli pyssyineen, reppuineen pitkin lavaa ja laitoja vasten. Helevetti, että oli mustelmilla sen jälkeen.
 
- Ppientähän tuo häirintä meillä oli, sissien keskittymistä oli häiritty vielä teeveellä jossa pyöri nonstop-porno.
 
Hoho, ei saatana!
(Ja niiden, keiden keskittymistä tv ei häirinnyt, seurassa saippuan poimimista suihkun lattialta välteltiin sisusti koko loppupalveluksen ajan, arvaan).
ydinaukio12.01.2006 13:05:00
Inttikuume kasvaa lukiessa.
 
Sama.
 
Mikä teitä vaivaa?
Mörkö12.01.2006 23:13:20
Sattuipas kerran armeija aikana tällainen pieni sattumus. Perjantai päivä ja lomille porukka lähdössä innoissaan. Koko päivä mennyt lomafiiliksissä. Siinäpä täyttelin lomakassiani ja lomille lähtöön oli enää tunti tai kaksi kun minulle tullaan ilmoittamaan että jätkä ei lähdekkään tänäviikonloppuna lomille.
 
Oli sen verran ilmaantunut hyviä syitä lomille pääsyyn ginesvuorolaisten joukossa että piti ottaa muualta tilalle.
 
Vituttaa vieläkin!
depe12.01.2006 23:25:39
Vituttaa melkein vieläkin komppaniamme päällikkö Makkonen. Piti kuskata jotain hmja perjantai-iltana itsenäisyyspäiväjuhlille, enkä meinannut päästä vkl lomille.
Roger12.01.2006 23:56:23
Tulipas muutama muisto gineksistäkin.
 
Oli P-kauden viimeinen viikonloppu ja olimme lähdössä lomille. Ginekseen oli jäämässä kaikki ne joilla oli jotain testejä tai muuta pakollista P-kaudelta rästissä. muutama tunti lomille lähtöä katselimme tvstä kun Jyväskylässä oli sattunut junaonnettomuus. No me lähdimme lomille ja gines osasto oli pakannut kamansa pari tuntia meidän jälkeen ja lähteneet onnettomuuspaikalle vartiomaan koko viikonlopuksi.
 
Kerrankin oli mukava jäädä ginekseen, kun meitä oli kolme kokelasta ja kolmeksi viikonlopuksi piti jäädä aina yhden meistä. Arvoimme kuka jää miksikin viikonlopuksi. Minä hävisin ja jouduin jäämään kahden viikon ampumaleirin jälkeiselle viikonlopulle kiinni. Toisaalta leiriltä paluu ja lomille lähtö oli aivan uskomatonta härdelliä lomabussien odotellessa pihalla kun saavuimme parin viikon reissulta Lohtajalta. Silloin ei haitannut yhtään että jäin ginekseen varsinkin kun viikonloppu oli ehkä inttiajan leppoisimpia kokemuksia.
 
RUK:ssa olimme ampumaleirillä Mustamaan saarella lähellä Venäjän rajaa. Vartioon oli asetettu tstpari valvomaan ettei vaara-alueelle tule veneitä. Kaveri nukkuivat vartiossa ja jäivät kiinni. Rike oli sen verran raju että koulun johtaja rankaisi heitä koko koulun silmien edessä 21 vrk poistumiskiellolla. Kun otetaan huomioon edellisten viikkojen ginekset kaverit olivat yhteensä kiinni kuusi viikonloppua putkeen, sisältäen juhannuksen...
kid ego13.01.2006 00:05:33
Heh, kerran meidän joukkueesta piti kahden johtajan jäädä lauantaiksi valvomaan köpöjen lihaskunto-, Cooperin- ja ampumataitotestiä. Kirjoitettiin nimet paperilapuille ja taiteltiin ne lakkiin. Kaksi alikessua sai vetää laput lakista ja hahhah, molemmat veti oman nimensä!!
okoranta13.01.2006 00:46:41
Ai että inttimuistoja:
 
Helppo nakki.
Paska paikka.
KMT13.01.2006 01:03:26
Se että sain rötvätä suurimman osan E-kaudesta kun mulle ei keksitty/huomattu keksiä hommaa.
askomiko13.01.2006 01:08:51
Mie säästelin lomia ja sitten tulikin pikanakki, Sotinpurolle järjestämään reserviläisille hauskaa ammuskelua, sisältäen juoksuhautojen tyhjentämisen, (helmikuussa), vartiot yöllä ja maalilaitteiden käytön seuraavana päivänä. Hihi. Ei siinä, ihan hauskaa oli, harmitti vaan kun ite jouduin pitämään rynkkyrastia, eli lopuksi toki ammuin sen, kun toisilla oli tarkkuuskivääri- ja haulikkorastit, ja niillä olisin paukutellut paljon mieluummin.
aikavaikea13.01.2006 12:32:46
Se että sain rötvätä suurimman osan E-kaudesta kun mulle ei keksitty/huomattu keksiä hommaa.
 
Ehkä ne ajatteli, että se on parempi niin?
 
Tuli noista siirtoanomuksista mieleen yksi kaveri Tampereelta. Oltiin siis Sodankylässä ja eräs jääkäri anoi siirtoa etelämmäksi, kun meni lomamatkoihin niin paljon aikaa. Hän sai sitten sieltä jääkärikomppaniasta siirron meille pioneerikomppaniaan, noin 300 metriä etelämmäksi. Olikin se aika laiska jätkä.
 
Be careful what you wish for, you just might get it.
Copyright ©1999-2007, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.Luotu: 15.02.2007 02:03:07